„Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia” – George Bernard Shaw W pewien lutowy mroźny dzień zostałam zarażona miłością do piemonckiej kuchni przez Małgosię Buttitta
Na moim stolePrzez długi czas nie robiłam krupniku, po prostu o tej zupie zapomniałam - a jest ona zdrowa, sycąca i smaczna. Przepis na tę zupę można znaleźć
Smaki Ewydlatego często wykorzystuję go w swojej kuchni nawet, a może przede wszystkim w takich niecodziennych kompozycjach smakowych. Polecam bardzo! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 1/2 sałaty lodowej 125 g sera mozzarella 2 łyżki
Domowa cukiernia EwySkładniki: 500 g mąki 5 jajek ew. woda Przygotowanie: Mąkę przesiewamy i robimy w niej dołek, do którego wbijamy jajka. Wyrabiamy ciasto, dolewając stopniowo wody jeśli
Karczma HonoriettyPychotka Najprostsza i najsmaczniejsza sałatka w mojej kuchni, a przede wszystkim łatwa i szybka w przygotowaniu... Składniki: 10 ugotowanych jaj na twardo puszka kukurydzy majonez sól, pieprz szczypiorek lub ulubione zioła ew. szynka Jajka obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy odsączoną kukurydzy z puszki, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez lub jogurt wg własnego smaku, mieszamy, posypujemy szczypiorkiem i gotowe
Pelusiowa Kuchniatermoobiegu Domowe drożdżówki z rabarbarem są gotowe można się częstować życzę udanych wypieków i smacznego . Jeżeli w kuchni jest chłodno to ciasto możemy wstawić do lekko nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić ciasto do wyrośnięcia . Pozdrawiam Babcia Ewa
Uwaga Babcia Piecze Chlebużywania termoobiegu Domowe solanki są gotowe można się częstować . Życzę udanych wypieków i smacznego . Jeżeli w kuchni jest chłodno to ciasto możemy wstawić do lekko nagrzanego piekarnika do około 30 stopni (wyłączyć grzanie ) i pozostawić ciasto do wyrośnięcia . Pozdrawiam Babcia Ewa
Uwaga Babcia Piecze ChlebTaką kiełbaskę zrobiłam na obiad w II dzień Świąt Wielkanocnych. Zainspirowała mnie Ewa swoim przepisem na kiełbaskę marynowaną w
Kuchnia PrezydentowejW jednym z ostatnich odcinków programu „Be Active” Ewy Chodakowskiej tematem były dzieci. Ewa przypominała jak zdrowo żywić nasze pociechy oraz jak z nimi
Moja DelicjaRobiąc grilla nieraz zastanawiamy się "a co dzieciom do jedzenia ?" Prostym i smacznym pomysłem są szaszłyki dziecięce którym wystarczy tylko lekkie grillowanie. Składniki : filet z kurczaka
Mechanik w kuchniSkładniki: Na 4 zapiekanki 1 długa bagietka lub bułki paluchy 350-500 g 4 łyżki masła koło 300 g startego żółtego sera keczup przyprawy ew.Śmietanka
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęSkładniki : 5 sztuk ogórków gruntowych lub 2 szklarniowe pół szklanki śmietany 18 % - można pomieszać z jogurtem naturalnym zott ząbek czosnku sok z cytryny lub kwasek koperek
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęSkładniki : 660 ml śmietanki 30 % ( ja używam 2 opakowań po 330 ml z biedronki ) 2 galaretki 2 szklanki wrzącej wody ew . maliny
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęŚwięta, święta i po świętach, w związku z tym pora na regularne przedstawianie Wam moich tegorocznych wypieków świątecznych :) Dzisiaj sernik z bezą orzechową, który zobaczyłam
Zainspirowana w kuchniDziś polecam bardzo proste do zrobienia bułeczki do hamburgerów, choć w zupełności do zwykłych kanapek mogą być. Przepis bardzo prosty, wystarczy wszystko wyrobić i odstawić
Ewusiowe Smaki