praktycznie zawsze ma się pod ręką a jak nie to osiedlowy sklep zaopatrzy :) przepis z październikowej KUCHNI. U nas zniknęły w jeden dzień i dzisiaj znowu musiałam coś piec he he :) Mini bajaderki 150 g masła ok. 250 g suchego ciasta biszkoptowego (ew. piaskowego lub biszkopty) 125 g kwaskowatego dżemu (u mnie galaretka porzeczkowa) 2 łyżki kakao
Dzieje kuchennej WiewióryPiekliśmy już buraki, awokado, pomidory, jabłka i śliwki, więc najwyższy czas by upiec też gruszki :)Składniki:gruszkiorzechy włoskieser pleśniowymiódew. tymianekWykonanie:Gruszki myjemy
Taste Of My DaySkładniki : 500 g pieczarek cebula pokrojona w kostkę łyżka masła 1,5- 2 l l wody / bulionu kasza gryczana biała - zwykła tez może być domowa
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęPyszny, letni deser na bazie jogurtu, biszkoptów i sezonowych owoców. Lekki i delikatny. Dla każdego :) Składniki: 250 g gęstego jogurtu naturalnego 4-5 biszkoptów Savoiardi Nutri
Kuchnia bezglutenowaRoladki z kurczaka z pieczarkami i serem... Roladki z piersi kurczaka z pieczarkami i serem... Potrzebne będą: podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek trochę startego
Pelusiowa KuchniaPasta z wędzonej makreli... Potrzebujemy: 1 makrela wędzona (ok. 250 g) 1 mała cebulka 2-3 łyżki majonezu (możemy zastąpić jogurtem lub śmietaną) świeżo mielony czarny
Pelusiowa KuchniaSałatka warstwowa siódemka jak sama nazwa wskazuje składa się z siedmiu warstw. Przepis na nią podpatrzyła moja mama w programie Ewy Wachowicz, kiedy go zobaczyłam w
Kuchnia z widokiem na ogródblogerów, jest podstawą. W Warsztatach wzięły udział : Edyta , Julianna , Gosia , Marta , Marlena , Zuza , Ewa oraz Kasia. Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia ul. Zemborzycka 59F 20-445 Lublin www.kucia.com.pl e-mail: wieslaw@kucia.com.pl Artykuł Warsztaty w Szkole Artystycznej Wiesława Kucia pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni
sierotka maRysia w kuchniNiedawno pisałam, że odkryłam grillowane marynowane papryki ( dostępne w sklepie sieciowym ). Nie posiadają też skóry. Dla mnie rewelacja. Postanowiłam je nafaszerować. Nadają się do tego idealnie
Smaki Ewymrożone, mogą być suszone-świeży tymianek, sól, pieprz, liście laurowe-mąka pszenna-masło-limonka-ciecierzyca-kolendra, ew. natka pietruszkiMięso kroimy na duże kawałki ok 5 cm. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Opruszamy z każdej strony mąka. Solimy.Klarujemy masło ok pół kostki - w końcu to kuchnia francuska - podsmażamy z każdej strony przez dwie minuty, delikatnie ściągamy z patelni.Na ten sam tłuszcz wykładamy pokrojone
BaRepasW ten weekend w wspólnym "Wypiekaniu na śniadanie" piekliśmy greckie bułeczki Tiropsomo z bloga Pracownia wypieków. Bułki w oryginale nadziewane są serem feta, są bardzo puszyste
Ala piecze i gotujeZ ciastem filo zetknęłam się pierwszy raz kilka lat temu. Pokusiłam się nawet o samodzielne jego zrobienie. Potem jakoś zapomniałam o nim, do czasu, kiedy to
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki : 375 g mąki 250 g masła lub Kasi o smaku masła lub innej do pieczenia 125 g cukru ( może być zwykły ) 3 - 4 żółtka ew
Od kuchni czyli o wszystkim po trochępytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował." NASZE ODPOWIEDZI NA PYTANIA EWY: 1. Jakiej potrawy lub składnika w życiu nie weźmiesz do ust? Konczi: za żadne skarby nie tknę móżdżków ... o nie !!! Szpileczka: wszelkiego rodzaju robali 2. Od jak dawna kuchnia i gotowanie jest Twoją pasją a nie koniecznością? Konczi: już jako dziecko wiele czasu spędzałam
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijest wielu miłośników kuchennych akcesoriów i dodatków codziennego użytku ;) Jeśli szukacie czegoś dla siebie lub dobrego prezentu np. na ślub, koniecznie weźcie pod uwagę sztućce Gerlach . Żadna kuchnia bez sztućców nie może się obejść, a te są niezwykle efektowne i stylowe. Stanowią niezastąpiony element przy aranżacji stołu . Zróżnicowanie zestawów, w jakich oferowane są sztućce sprawia, że każdy znajdzie(...)przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na około 20 sztuk: 430 g mąki pszennej (+ do posypywania) 7 g suchych lub 14 g świeżych drożdży 250 ml letniego mleka 3 żółtka 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki
Domowa cukiernia Ewy