Przepis na : śniadanie
P amiętam, że jako dziecko nienawidziłam kokosa . Wszyscy w sklepiku bili się o draże z piratem o smaku kokosowym , tata kocha kokosanki oraz bounty, a kuzyn uwielbiał pić przez słomkę mleko kokosowe , prościutko z orzecha. Na całe szczęście, niechęć do tego cudownego owocu zmalała wraz z mijającymi latami. Teraz oddałabym wszystko za gałkę wegańskich lodów kokosowych , które jadłam latem na Chorwacji. Zalety oleju kokosowego: WAŻNE: najlepszy olej kokosowy to ten nierafinowany i tłoczony na zimno! Jes... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Licealistka, zakochana w gotowaniu i pieczeniu. Staram się przekształcać trudne, pochłaniające czas potrawy na dania zdrowe, łatwe i szybkie, ponieważ cierpię na chroniczny brak czasu z powodu obowiązków, jakie ma każdy na głowie w moim wieku. Da się, więc smacznego!