Składniki:1 słoiczek fasolki szparagowej marynowanej1 serek wiejski3-4 łyżki kukurydzy2 pomidorysiekany koperekSposób przygotowania:1. Fasolkę odsączamy z zalewy. Kroimy na mniejsze kawałki.2. Umyte pomidory
Kuchnia domowa AniZdrowy, pełnowartościowy posiłek dla każdego amatora makaronu :)Składniki:makaron razowypuszka tuńczyka w oleju lub sosie własnympuszka pomidorówcebulapieprz, sól, oreganoew. kilka pomidorów suszonych, kaparów, oliwek (najlepiej czarnych
Taste Of My DayBeszamel to jeden z sosów podstawowych wykorzystywanych zwłaszcza w kuchniach południowoeuropejskich, szczególnie francuskiej i włoskiej, jako dodatek do wielu dań. Jest on bardzo łatwy do przygotowania, a w dodatku jego składniki są zwykle dostępne pod ręką. Podstawowa wersja beszamelu wymaga tylko masła, mąki i mleka (ew. też nieco słodkiej śmietany), a z przypraw – soli, białego pieprzu i gałki muszkatołowej(...)rzeczy – w istocie można stwierdzić daleko idące podobieństwa w składzie i sposobie przyrządzenia. Beszamel 2015-03-09 10:56:58 Jeden z najbardziej znanych i uniwersalnych sosów podstawowych kuchni francuskiej i włoskiej. Możliwy do przygotowania w kilkanaście minut z bardzo prostych składników. Zapisz przepis Drukuj Składniki 250 ml mleka 1, 2 lub 3 łyżki masła (zależnie od pożądanej gęstości sosu
Kulinarna Pokusaoraz włosy zwalcza trądzik chroni skórę przed słońcem (SPF 10) wybiela zęby Zastosowanie w kuchni: idealny do smażenia i wypieków zamiast masła do smarowania chleba Cynamonowo - kokosowa jaglanka ze smażonymi jabłkami: - 50g kaszy jaglanej - cynamon - stewia lub cukier - wanilia/aromat waniliowy/cukier waniliowy - 50ml mleka roślinnego (ew. krowiego) - dwie łyżeczki oleju kokosowego - małe jabłko - 1 lub 2 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie
Pland based filleFasolka po bretońsku... Na duży garnek potrzebne będą: fasola 800g (ja miałam "piękny jaś") boczek wędzony ok. 500g 1 kiełbasa toruńska długa 2 cebule 2 duże
Pelusiowa KuchniaLubicie boczek? Można w niego zawinąć różności, stwarzając przy tym szybka i świetną przekąskę. Ja robię tak. A Wy jak byście podali boczek? Lubicie go w
Z Majeczką w kuchniPaella, hiszpańska potrawa z typu dań jednogarnkowych. Syta, treściwa a przenikające się smaki idealnie ze sobą współgrają no i prosta w przygotowaniu. Składniki : 300 gr ryżu
Mechanik w kuchniteż z samymi grzankami np czosnkowymi i kawałkami jajka. Przepis inspirowany tym z kwietniowej KUCHNI. Wielkanocny krem ziemniaczany z chrzanem i lososiem 1 cebula łyżka masła 50 ml białego wina 700 ml bulionu 3 średnie ziemniaki, obrane i pokrojone w spora kostkę 1 ząbek czosnku ew. pół kwaśnego jabłka (bez skórki i nasion) 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 -3 łyżeczki
Dzieje kuchennej WiewióryWreszcie mam i ja;) uwielbiam wątróbkę, ale poza mną nikt więcej więc bardzo rzadko pojawia się na moim stole. Dzisiaj czując się już znacznie lepiej
Życie zaczyna się w kuchniTruskawki rządzą. Póki co jest ich czas, więc korzystajmy póki są ;) Potem rok będzie trzeba znów na nie czekać. Mega truskawkowe orzeźwienie poleca się wraz z
Z Majeczką w kuchniPyszna przystawka z cielęcinki w sosie tuńczykowo-majonezowym. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie Ewy Wachowicz . Zapraszam do przygotowań! Składniki na mięso: 800 g
My Culinary Artjest soczysta, jędrna, ale nie za twarda, taka w sam raz. W mojej kuchni danie sprawdziło się znakomicie. A u Was? Spróbujcie. Składniki: • 5 małych papryk podobnej wielkości • ½ kg mięsa mielonego (łopatka, szynka, mięso mieszane) • 1 jajko • 1 torebka ryżu • 5 łyżek bulionu • sól, pieprz, ew. inne ulubione przyprawy • natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować i ostudzić. 2. Mielone
W mojej kuchniKolejne ciasto do kolekcji ;) Tym razem mam dla Was kruchy placek z jagodami i czekoladowym budyniem. Po prostu pyszne! Rozeszło się raz dwa, ledwo co kawałek
Domowa cukiernia EwyOto powracam po kolejnych dwóch tygodniach "ciszy w eterze" ;) A oto moja wersja kremu z dyni. Powstała z połączenia dwóch przepisów: mojej Mamy oraz koleżanki z
Kuchnia po mojemuCzęść z Was może się zdziwić tą propozycją, bo odbiega od tradycyjnej wizji śniadań w Polsce, na które często je się kanapki, parówki, jajecznicę, ew
Taste Of My Day