Sałatka warstwowa siódemka jak sama nazwa wskazuje składa się z siedmiu warstw. Przepis na nią podpatrzyła moja mama w programie Ewy Wachowicz, kiedy go zobaczyłam w
Kuchnia z widokiem na ogródblogerów, jest podstawą. W Warsztatach wzięły udział : Edyta , Julianna , Gosia , Marta , Marlena , Zuza , Ewa oraz Kasia. Szkoła Artystyczna Wiesław Kucia ul. Zemborzycka 59F 20-445 Lublin www.kucia.com.pl e-mail: wieslaw@kucia.com.pl Artykuł Warsztaty w Szkole Artystycznej Wiesława Kucia pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni
sierotka maRysia w kuchniNiedawno pisałam, że odkryłam grillowane marynowane papryki ( dostępne w sklepie sieciowym ). Nie posiadają też skóry. Dla mnie rewelacja. Postanowiłam je nafaszerować. Nadają się do tego idealnie
Smaki Ewymrożone, mogą być suszone-świeży tymianek, sól, pieprz, liście laurowe-mąka pszenna-masło-limonka-ciecierzyca-kolendra, ew. natka pietruszkiMięso kroimy na duże kawałki ok 5 cm. Osuszamy ręcznikiem papierowym. Opruszamy z każdej strony mąka. Solimy.Klarujemy masło ok pół kostki - w końcu to kuchnia francuska - podsmażamy z każdej strony przez dwie minuty, delikatnie ściągamy z patelni.Na ten sam tłuszcz wykładamy pokrojone
BaRepasW ten weekend w wspólnym "Wypiekaniu na śniadanie" piekliśmy greckie bułeczki Tiropsomo z bloga Pracownia wypieków. Bułki w oryginale nadziewane są serem feta, są bardzo puszyste
Ala piecze i gotujeZ ciastem filo zetknęłam się pierwszy raz kilka lat temu. Pokusiłam się nawet o samodzielne jego zrobienie. Potem jakoś zapomniałam o nim, do czasu, kiedy to
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki : 375 g mąki 250 g masła lub Kasi o smaku masła lub innej do pieczenia 125 g cukru ( może być zwykły ) 3 - 4 żółtka ew
Od kuchni czyli o wszystkim po trochępytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował." NASZE ODPOWIEDZI NA PYTANIA EWY: 1. Jakiej potrawy lub składnika w życiu nie weźmiesz do ust? Konczi: za żadne skarby nie tknę móżdżków ... o nie !!! Szpileczka: wszelkiego rodzaju robali 2. Od jak dawna kuchnia i gotowanie jest Twoją pasją a nie koniecznością? Konczi: już jako dziecko wiele czasu spędzałam
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkijest wielu miłośników kuchennych akcesoriów i dodatków codziennego użytku ;) Jeśli szukacie czegoś dla siebie lub dobrego prezentu np. na ślub, koniecznie weźcie pod uwagę sztućce Gerlach . Żadna kuchnia bez sztućców nie może się obejść, a te są niezwykle efektowne i stylowe. Stanowią niezastąpiony element przy aranżacji stołu . Zróżnicowanie zestawów, w jakich oferowane są sztućce sprawia, że każdy znajdzie(...)przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na około 20 sztuk: 430 g mąki pszennej (+ do posypywania) 7 g suchych lub 14 g świeżych drożdży 250 ml letniego mleka 3 żółtka 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczki
Domowa cukiernia EwySkładniki:1 słoiczek fasolki szparagowej marynowanej1 serek wiejski3-4 łyżki kukurydzy2 pomidorysiekany koperekSposób przygotowania:1. Fasolkę odsączamy z zalewy. Kroimy na mniejsze kawałki.2. Umyte pomidory
Kuchnia domowa AniZdrowy, pełnowartościowy posiłek dla każdego amatora makaronu :)Składniki:makaron razowypuszka tuńczyka w oleju lub sosie własnympuszka pomidorówcebulapieprz, sól, oreganoew. kilka pomidorów suszonych, kaparów, oliwek (najlepiej czarnych
Taste Of My DayBeszamel to jeden z sosów podstawowych wykorzystywanych zwłaszcza w kuchniach południowoeuropejskich, szczególnie francuskiej i włoskiej, jako dodatek do wielu dań. Jest on bardzo łatwy do przygotowania, a w dodatku jego składniki są zwykle dostępne pod ręką. Podstawowa wersja beszamelu wymaga tylko masła, mąki i mleka (ew. też nieco słodkiej śmietany), a z przypraw – soli, białego pieprzu i gałki muszkatołowej(...)rzeczy – w istocie można stwierdzić daleko idące podobieństwa w składzie i sposobie przyrządzenia. Beszamel 2015-03-09 10:56:58 Jeden z najbardziej znanych i uniwersalnych sosów podstawowych kuchni francuskiej i włoskiej. Możliwy do przygotowania w kilkanaście minut z bardzo prostych składników. Zapisz przepis Drukuj Składniki 250 ml mleka 1, 2 lub 3 łyżki masła (zależnie od pożądanej gęstości sosu
Kulinarna Pokusaoraz włosy zwalcza trądzik chroni skórę przed słońcem (SPF 10) wybiela zęby Zastosowanie w kuchni: idealny do smażenia i wypieków zamiast masła do smarowania chleba Cynamonowo - kokosowa jaglanka ze smażonymi jabłkami: - 50g kaszy jaglanej - cynamon - stewia lub cukier - wanilia/aromat waniliowy/cukier waniliowy - 50ml mleka roślinnego (ew. krowiego) - dwie łyżeczki oleju kokosowego - małe jabłko - 1 lub 2 łyżki wiórek kokosowych Wykonanie
Pland based filleFasolka po bretońsku... Na duży garnek potrzebne będą: fasola 800g (ja miałam "piękny jaś") boczek wędzony ok. 500g 1 kiełbasa toruńska długa 2 cebule 2 duże
Pelusiowa KuchniaDawno, dawno temu, kiedy Ewa była mała, pomagała babci robić faworki. A właściwie jedyne co robiła to wywijała ciasto przez dziurkę. I tak mnie ostatnio naszło na te faworki sięgnęłam więc po babciny egzemplarz "Kuchni Polskiej" (autorstwa samych profesorów i inżynierów) i zabrałam się za faworki własne.Ciężko było przyznam:) Pierwsza partia była zbyt grubo rozwałkowana
Kraina Tysiąca Smaków