Czarna od kuchni Dziś szybki i prost przepis na ciasteczka. Najdłużej się schodzi z pieczeniem i czekaniem, aż ostygną. Wystarczy kilka składników i gotowe. Przepis dodaję
Ewusiowe SmakiZobaczyłam go u Ewy z bloga MojeTworyPrzetwory i postanowiłam, że w końcu upiekę ten swój pierwszy sernik nowojorski! Składniki na tortownicę o średnicy 18
Anioły w kuchniWaszą ukochaną osobę - to dobrze się składa.... Razem z zaprzyjaźnionymi blogerkami kulinarnymi przygotowałyśmy dla Was darmowego e-booka z mnóstwem walentynkowych niespodzianek! Stroną językową zajęła się Ewa Popielarz ( BaBy w kuchni ), a cudowną oprawę graficzną stworzyła Agnieszka z Nes Studio . Cieszę się, że mogłam wziąć udział w tym wspaniałym przedsięwzięciu! Dziękuję pozostałym blogerkom za wspólną
Di gotujepoziom . Piec około 25-30 minut. Po upieczeniu ostrożnie przełożyć z blachy wraz z papierem do pieczenia i studzić na metalowej kratce. WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Różowa Kuchnia Izioni Pyszne Smaki Ewa Szczepińska
Grunt to przepis!Joanna - Grunt to przepis Jola - Smaki mojego domu Magda - Kulinarna piniata Joanna - Piekę bo lubię, zdjęcia na FB Bernadetta - Prawo do gotowania z pasją Ewelina - Stylowa kuchnia Monika - Matka wariatka Ewa - zdjęcie
Ala piecze i gotujeAgata : Myszka gotuje Alina : Ala piecze i gotuje Anna : Aronia - wiem co jem Beata : Stare gary Danusia : Moje wypieki i nie tylko Ewa : Ewa kuchennie Gosia : Codzienna kuchnia niecodzienna Iwona : Izioni pyszne smaki Justyna : Tysia gotuje Kasia : Bake & Taste Magda : My simple kitchen Justyna: Mama i pomicnicy Marzena : Zacisze kuchenne
Z miłości do słodkościjuż ostatni przepis na przetwory z ogórków na ten rok. Mam nadzieje ze was nie zanudziłam. W każdym razie zapraszam na konserwowe ogórki wg Ewy Aszkiewicz z książki Kuchnia Polska 1001 przepisów. Mam nadzieje ze będą wam tak smakować jak mnie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikEwa Duszkiewicz z bloga Jedz z apetytem zainteresowała mnie orientalną kuchnią. Na razie nie czuję jeszcze za bardzo tych smaków, ale przecież od czegoś trzeba zacząć, prawda? Na pierwszy ogień poszedł börek, czyli coś w rodzaju zapiekanki z ciastem filo w roli głównej. Smaki bardzo zwyczajne, takie polskie - można by to tak określić. Przecież mielone mięso, pomidory(...)kuchniach codziennie. Innowacyjne jest ciasto filo, podobne trochę do ciasta francuskiego, bo cieniutkie. Można je zrobić samemu, ale można też kupić, a wtedy przygotowanie börka staje się proste i szybkie. Polecam tę potrawę każdemu, kto chciałby spróbować czegoś "innego". Na pewno nie zawiedziecie się ani szybkością przygotowania, ani smakiem.Razem z Ewą
Codzienna kuchnia niecodziennaInspiracja przepisem: Ewy Wachowicz . Zupa pochodzi z kuchni prowansalskiej i jest po prostu przepyszna. Posiada delikatny, łagodny smak i co najważniejsze - jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu, ani dużych umiejętności. Lubicie takie lekkie, kremowe zupy? Ja uwielbiam i polecam! 1 litr wywaru jarzynowego 250g selera (korzenia) 250g ziemniaków 1/2 białej części pora 1 cebula 1 listek laurowy 2-3 łyżki
Di gotujewidzę, że jes szczęśliwa, bo doceniamy i szanujemy jej pracę. Dzięki blogowi nasza Ada miała okazję poznać bliżej kilku znanych w całej Polsce mistrzów kuchni.- Mamo, jadę do Krakowa. Ewa Wachowicz mnie zaprasza do programu "Ewa gotuje". - oznajmiła mi latem 2012 roku. - Przesłałam jej swoje przepisy i spodobały się.- Tak daleko sama? Nie mam mowy, jadę z tobą! - rzuciłam(...)Kazimierzu. Moja córka była jednym z trojga zaproszonych do programu gości.- Kamera mnie peszyła - przyznała potem Ada.- Ale powiedziałam to, co uważam. Że trzeba umieć robić w kuchni wszystko, bo jak być gospodynią, to na pełen etat. Że jedzenie to potęga. To sztuka. Miłość i emocje. Radość i uśmiech.- Rezolutna ta nasza Adrianna - cieszymy się z mężem. - Może
W kuchni Karmel-itkiWczoraj obiecałam dodać post na tradycyjną zebrę. Babka została upieczona przez moją mamę według przepisu Ewy Wachowicz. Ciasto bardzo ładnie wyrosło, jest wilgotne i bardzo smaczne.Moja
Przepisy Aleksandrycały wyjazd przeleżał w pokoju, zdjęć mam mało, ale mogę Was zapewnić, że było pysznie, pięknie, stylowo i niczego nam nie zabrakło za sprawą gościny i pysznej kuchni - głównie dwóch zorganizowanych kobitek - Ewy i Asi jak również sympatycznej obsługi restauracji. No może zabrakło ... czasu i sił na luz i odpoczynek w pięknym plenerze jaki odwiedziliśmy. Ale tak to jest
Kuchnia po mojemuJako, że Święto Trzech Króli tuż, tuż postanowiłam poszukać jakiejś potrawy przygotowywanej specjalnie na tę okazję. W książce „Kuchnia Polska. Ciasta i desery” Ewy Aszkiewicz trafiłam na staropolski deser przygotowywany właśnie na to święto. Oczywiście przepis został zaadaptowany do bardziej współczesnych czasów. Składa się on z 3 budyniowych kremów: czekoladowego, waniliowego i śmietankowego wzbogaconych dodatkowo o kakao, szafran, wiórki kokosowe
MyCookBook.plIstna orgia smaków i zapachów! Przy pieczeniu tego chlebka, inspirowałam się dość luźno przepisem Ewy z bloga BaBy w kuchni . Dziewczyny prezentują na swojej stronie naprawdę ciekawe i nietuzinkowe przepisy, zdecydowanie warte wypróbowania. Na pewno jeszcze do nich zajrzę po kolejne inspiracje :) Chleb wyszedł niesamowicie aromatyczny. Feta wcale nie zdominowała smaku, pomidory suszone, zioła i czosnek nadały mu przepysznego
Grunt to przepis!końcu jednak zrobiłam go i to ściśle według wskazówek Ewy z bloga Jedz z apetytem , która jest dla mnie autorytetem jeśli chodzi o kuchnię arabską. Nie miałam pod ręką pasty sezamowej (czyli tahini), ale Ewa powiedziała, że nie jest konieczna. W taki oto sposób, przy cierpliwej pomocy Ewy, powstał mój pierwszy hummus. Składniki: 400 g suchej ciecierzycy 2 ząbki czosnku
Codzienna kuchnia niecodzienna