Czarna od kuchni Dziś szybki i prost przepis na ciasteczka. Najdłużej się schodzi z pieczeniem i czekaniem, aż ostygną. Wystarczy kilka składników i gotowe. Przepis dodaję
Ewusiowe SmakiZobaczyłam go u Ewy z bloga MojeTworyPrzetwory i postanowiłam, że w końcu upiekę ten swój pierwszy sernik nowojorski! Składniki na tortownicę o średnicy 18
Anioły w kuchniWaszą ukochaną osobę - to dobrze się składa.... Razem z zaprzyjaźnionymi blogerkami kulinarnymi przygotowałyśmy dla Was darmowego e-booka z mnóstwem walentynkowych niespodzianek! Stroną językową zajęła się Ewa Popielarz ( BaBy w kuchni ), a cudowną oprawę graficzną stworzyła Agnieszka z Nes Studio . Cieszę się, że mogłam wziąć udział w tym wspaniałym przedsięwzięciu! Dziękuję pozostałym blogerkom za wspólną
Di gotujepoziom . Piec około 25-30 minut. Po upieczeniu ostrożnie przełożyć z blachy wraz z papierem do pieczenia i studzić na metalowej kratce. WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Różowa Kuchnia Izioni Pyszne Smaki Ewa Szczepińska
Grunt to przepis!Joanna - Grunt to przepis Jola - Smaki mojego domu Magda - Kulinarna piniata Joanna - Piekę bo lubię, zdjęcia na FB Bernadetta - Prawo do gotowania z pasją Ewelina - Stylowa kuchnia Monika - Matka wariatka Ewa - zdjęcie
Ala piecze i gotujeAgata : Myszka gotuje Alina : Ala piecze i gotuje Anna : Aronia - wiem co jem Beata : Stare gary Danusia : Moje wypieki i nie tylko Ewa : Ewa kuchennie Gosia : Codzienna kuchnia niecodzienna Iwona : Izioni pyszne smaki Justyna : Tysia gotuje Kasia : Bake & Taste Magda : My simple kitchen Justyna: Mama i pomicnicy Marzena : Zacisze kuchenne
Z miłości do słodkościjuż ostatni przepis na przetwory z ogórków na ten rok. Mam nadzieje ze was nie zanudziłam. W każdym razie zapraszam na konserwowe ogórki wg Ewy Aszkiewicz z książki Kuchnia Polska 1001 przepisów. Mam nadzieje ze będą wam tak smakować jak mnie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikEwa Duszkiewicz z bloga Jedz z apetytem zainteresowała mnie orientalną kuchnią. Na razie nie czuję jeszcze za bardzo tych smaków, ale przecież od czegoś trzeba zacząć, prawda? Na pierwszy ogień poszedł börek, czyli coś w rodzaju zapiekanki z ciastem filo w roli głównej. Smaki bardzo zwyczajne, takie polskie - można by to tak określić. Przecież mielone mięso, pomidory(...)kuchniach codziennie. Innowacyjne jest ciasto filo, podobne trochę do ciasta francuskiego, bo cieniutkie. Można je zrobić samemu, ale można też kupić, a wtedy przygotowanie börka staje się proste i szybkie. Polecam tę potrawę każdemu, kto chciałby spróbować czegoś "innego". Na pewno nie zawiedziecie się ani szybkością przygotowania, ani smakiem.Razem z Ewą
Codzienna kuchnia niecodziennaObdarowujemy naszych chłopców mężów prezentami a często łakociami które możemy sami przygotować Jak wiadomo prezenty łakocie czy dania które sami przygotowujemy mają większą wartość dla obdarowanego. Dlatego Różowa Kuchnia oraz inni blogerzy zapraszamy was na Kulinarny poradnik na walentynki Przepisy z miłością czyli kolejnego e-booka. Czekają na was afrodyzjaki, imbir, granat,wanilia czy czekolada(...)stronę językową zadbała Ewa z bloga BaBy w kuchni , a oprawę graficzną przygotowała Agnieszka z Nes Studio
Różowa kuchniaInspiracja przepisem: Ewy Wachowicz . Zupa pochodzi z kuchni prowansalskiej i jest po prostu przepyszna. Posiada delikatny, łagodny smak i co najważniejsze - jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu, ani dużych umiejętności. Lubicie takie lekkie, kremowe zupy? Ja uwielbiam i polecam! 1 litr wywaru jarzynowego 250g selera (korzenia) 250g ziemniaków 1/2 białej części pora 1 cebula 1 listek laurowy 2-3 łyżki
Di gotujewidzę, że jes szczęśliwa, bo doceniamy i szanujemy jej pracę. Dzięki blogowi nasza Ada miała okazję poznać bliżej kilku znanych w całej Polsce mistrzów kuchni.- Mamo, jadę do Krakowa. Ewa Wachowicz mnie zaprasza do programu "Ewa gotuje". - oznajmiła mi latem 2012 roku. - Przesłałam jej swoje przepisy i spodobały się.- Tak daleko sama? Nie mam mowy, jadę z tobą! - rzuciłam(...)Kazimierzu. Moja córka była jednym z trojga zaproszonych do programu gości.- Kamera mnie peszyła - przyznała potem Ada.- Ale powiedziałam to, co uważam. Że trzeba umieć robić w kuchni wszystko, bo jak być gospodynią, to na pełen etat. Że jedzenie to potęga. To sztuka. Miłość i emocje. Radość i uśmiech.- Rezolutna ta nasza Adrianna - cieszymy się z mężem. - Może
W kuchni Karmel-itkiWczoraj obiecałam dodać post na tradycyjną zebrę. Babka została upieczona przez moją mamę według przepisu Ewy Wachowicz. Ciasto bardzo ładnie wyrosło, jest wilgotne i bardzo smaczne.Moja
Przepisy Aleksandrycały wyjazd przeleżał w pokoju, zdjęć mam mało, ale mogę Was zapewnić, że było pysznie, pięknie, stylowo i niczego nam nie zabrakło za sprawą gościny i pysznej kuchni - głównie dwóch zorganizowanych kobitek - Ewy i Asi jak również sympatycznej obsługi restauracji. No może zabrakło ... czasu i sił na luz i odpoczynek w pięknym plenerze jaki odwiedziliśmy. Ale tak to jest
Kuchnia po mojemuJako, że Święto Trzech Króli tuż, tuż postanowiłam poszukać jakiejś potrawy przygotowywanej specjalnie na tę okazję. W książce „Kuchnia Polska. Ciasta i desery” Ewy Aszkiewicz trafiłam na staropolski deser przygotowywany właśnie na to święto. Oczywiście przepis został zaadaptowany do bardziej współczesnych czasów. Składa się on z 3 budyniowych kremów: czekoladowego, waniliowego i śmietankowego wzbogaconych dodatkowo o kakao, szafran, wiórki kokosowe
MyCookBook.plIstna orgia smaków i zapachów! Przy pieczeniu tego chlebka, inspirowałam się dość luźno przepisem Ewy z bloga BaBy w kuchni . Dziewczyny prezentują na swojej stronie naprawdę ciekawe i nietuzinkowe przepisy, zdecydowanie warte wypróbowania. Na pewno jeszcze do nich zajrzę po kolejne inspiracje :) Chleb wyszedł niesamowicie aromatyczny. Feta wcale nie zdominowała smaku, pomidory suszone, zioła i czosnek nadały mu przepysznego
Grunt to przepis!