ewa w kuchni - 2000 przepisów (strona:115/134)

Tebirkes duńskie bułeczki 146

minut. Studzimy na kratce.  Autorka oryginalnego przepisu pokazuje nam jak składać i kroić ciasto na bułeczki... KLIK! Razem ze mną wspólnie wypiekały lub smażyły:Joanna z Różowa Kuchnia , Ewa z Ewa w Kuchni , Bożena z Moje Kucharzenie , Dorota z Moje Male Czarowanie , Edyta z Pasja Smaku,    Edyta z Przy Kuchennym Stole,  Marta Sredniawa

Życie zaczyna się w kuchni
Rogaliki drożdżowe z powidłami 146

minut. Po upieczeniu przełożyć do ostudzenia na metalową kratkę. Zimne oprószyć cukrem pudrem. Przepis na rogaliki z MniamMniam Razem ze mną piekły:   Magdalena - Czary - gary w kuchni Ewa - Ewa w kuchni Kinga - Małe kulinaria Marzena - Kulinarna Maniusia Magda -  Apetyt na smaka Małgosia - Marcepanowy kącik Alina - Ala piecze i gotuje Iwona - Gotowanie jest proste

Ala piecze i gotuje
Rogaliki Drożdżowe 146

trójkątów. Na każdy trójkąt nakładamy odrobinę nadzienia i zawijamy rogalik. Pieczemy w 180 stop. prze około 20 min. Smacznego ! Wspólnie ze mną piekły: Magdalena - Czary - gary w kuchni Ewa - Ewa w kuchni Kinga - Małe kulinaria Marzena - Kulinarna Maniusia Magda -  Apetyt na smaka Małgosia - Marcepanowy kącik Alina - Ala piecze i gotuje

Gotowanie...to proste !
Najłatwiejszy chleb bezglutenowy 218

szaleńczo, jak w oryginalnym przepisie Smaki Alzacji , ale podejrzewam, że to z braku maki gryczanej. Nic to, następnym razem zrobię wersję gryczaną :) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Patison w kuchni Ewa w kuchni Moje Małe Czarowanie

Grunt to przepis!
Pączki hiszpańskie 216

mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów: - Moje domowe kucharzenie - Moje Małe Czarowanie - Szóste Niebo - Mozaika życia - Kulinarna Maniusia - Różowa Kuchnia - Sama słodycz u Asi - Życzie zaczyna się w kuchni - Ewa Szczepińska z FB - Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty - Lidia Wesołowska z FB Wszystkim uczestniczkom bardzo dziękuję za wspólną zabawę i udział w „smażeniu”. Wpis zostanie uzupełniony (podlinkowany) po zakończeniu akcji. Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Share Week 2016 Autorzy polecają Autorów 139

poleciła dwie konkretne lekcje. W natłoku firm nastawionych tylko na zysk, takie podejście jest na wagę złota. Jedz z apetytem - moi uważni czytelnicy znają Ewę i jej polsko-libańską kuchnię. Ewę polecam często, bo fantastycznie gotuje i jest niesamowitą osoba. Nasza znajomość zaczęła się dość dawno od maila, który Ewa do mnie napisała. Pytała mnie o coś, teraz już nawet

Codzienna kuchnia niecodzienna
"Wytrawne potrawy wigilijne 2016" - podsumowanie akcji 182

blog SZÓSTE NIEBO ŚLEDZIE Śledzie po kaszubsku w formie roladek ; blog Weekendy w domu i ogrodzie Śledzie z koperkiem ; blog Moje domowe kucharzenie Śledziowa sałatka z fasolą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechową nutą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z grzybami w sosie śmietanowym ; blog Czerwień i błękit śledzie z orzechami ; blog babka w formie moskaliki

Weekendy w domu i ogrodzie
Z wizytą u Ewy Wachowicz. 171

Kojarzycie Panią Ewę Wachowicz, prawda? No, bo któż by jej nie znał? Niech lepiej się nie przyznaje, oj nie ;]Miss Polski, obecnie bardzo aktywnie udziela się w sferze kulinarnej. Jej programy w Polsacie można oglądać w soboty, w godzin południowych. Osobiście lubię Jej kuchnię. Jest szybka, smaczna i przystępna dla każdego. Korzysta ze sprawdzonych przepisów, ale nie tylko.Jednak skoro znana(...)Panią Anią Małachowską.  z menadżerką Wzywają mnie na piętro. Tam bowiem znajduje się olbrzymia kuchnia i ten okrągły stół, gdzie w telewizji widzimy naszą Ewę. Obok znajduje się mały salonik, oddzielony od kuchni tylko takim małym murkiem z kolumienkami, a kawałek dalej, małe pomieszczenie z toaletką, kanapą, furą ubrań. Garderoba. Zostaję delikatnie umalowana przez młodziutką charakteryzatorkę.Bowiem studio jest

W kuchni Karmel-itki
Chleb na sodzie z rozmarynem i jabłkami wypiekany na śniadanie 122

Gotowanie i pieczenie Joanna z  Grunt to przepis Ewa z    W mojej kuchni Edyta z    Pasja smaku Ewa z    Ewa w kuchni Laura z   Cafe Babilon Bożena  z    Moje domowe  kucharzenie Kasia z FB Gosia Zet z FB    Ewa z FB   Lidia

Gotuj Sam!
Zawijasy orkiszowe z czosnkiem niedźwiedzim 165

zdjąć z blachy i studzić na metalowej kratce. WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Sama słodycz i szczypta chili Moje domowe kucharzenie Izioni Pyszne Smaki Moje Małe Czarowanie Gotuj-Sam! Piekielna Kuchnia Anety Ewa w kuchni Magia w kuchni Prawo do gotowania z pasją Szóste niebo Apetyt na Smaka Życie ze smakiem

Grunt to przepis!
KULINARN ROZGRYWKI BLOGERÓW - ROZSTRZYGNIĘCIE 114

Doświadczenie bardzo fajne, rozmowa z jury o fotografii, zespole Báthory i pasji w życiu - bezcenne ;)  Szef Kuchni Jan Kuroń, Szef Kuchni Michał Bryś oraz Redaktor Naczelna magazynu "Kuchnia" Ewa Wagner to postaci, które wiele znaczą, a ich opinia tylko mnie podbudowała:) Dzięki za propsy i tytuł najlepszej stylizacji - o to tu właśnie chodzi - Spektrum smaku to food design

Spektrum Smaku
Drożdżówka z twarogiem i śliwkami 168

popołudnie :)   WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Różowa kuchnia Moje Małe Czarowanie Gotowanie i pieczenie - I love it  Notatki kulinarne Czarna Oliwka Magia w kuchni   Mia cucina  Moja kuchnia Ewa Szczepińska  Lidia Wesołowska

Grunt to przepis!
Papryka nadziewana w pomidorach z przepisu Siostry Ewy. Aromatyczny obiad na jesienną chandrę. 174

kuchni mojej siostry. Warto go wykorzystać póki główne składniki tj. papryka, pomidory i "zielsko'" są smaczne, świeże i niedrogie. Receptura prosta i pełna smaku podobnie jak poprzednie propozycje z kuchni Ewy. Sprawdźcie sami: Składniki: 4 średnie, równe papryki czerwone (lub dwie duże) 1/2 kg mięsa mielonego (najlepiej wołowego) pęczek pietruszki 1/2 pęczka szczypioru kilka gałązek kopru 3 świeże pomidory przetarte

Kuchnia po mojemu
Zawijaski czosnkowe 167

Izioni Pyszne Smaki Bożenka z  Moje Domowe Kucharzenie Joasia z  Sama słodycz i szczypta chili Anetka z  Piekielna Kuchnia Anety Ewcia z  Ewa w kuchni Jagódka z  Magia w kuchni Bernadetka z  Prawo do gotowania z pasją Kamilka z  Życie ze smakiem Madzia z  Apetyt na Smaka Joasia z  Grunt

Gotuj Sam!
Maślane bułeczki z migdałową kruszonką 208

mlekiem i posypujemy kruszonką. Piekarnik nagrzewamy do 200 st C.  Wstawiamy bułeczki i pieczemy 20-25 minut, do zrumienienia. Razem ze mną wypiekały:  Moje domowe kucharzenie Ewa w kuchni Nasze życie od kuchni Piekielna kuchnia Anety Piekę bo lubię Sama słodycz... i szczypta chili Pasja Smaku Ciasteczkowy potwór Życie zaczyna się w kuchni Szóste niebo Kulinarna Maniusia

Mia Cucina Sofieta
Śniadaniowe bułeczki maślane 119

lekko otwartym piekarniku, później wykładam do wystudzenia na kratkę. Smakują wybornie z masłem i konfiturą, wprost rozpływają się w ustach. Bułeczki piekłam razem z: Moje domowe kucharzenie Ewa w kuchni Nasze życie od kuchni Piekielna kuchnia Anety Piekę bo lubię Sama słodycz… i szczypta chili Pasja Smaku Ciasteczkowy potwór Życie zaczyna się w kuchni Szóste niebo Kulinarna Maniusia

Szybko Tanio Smacznie

Proponowane wyszukiwania