ewa w kuchni - 2000 przepisów (strona:123/134)

484. Z makiem. 141

Czekoladowe pierogi z masą makową; jogurt naturalny z miodeminspiracjaA teraz czas zacząć świąteczny maraton w kuchni. Piekarniku, nadchodzę!Składniki:(ok.10 pierogów/ jedna porcja) 50g mąki

More food, love and dreams
Szarlotka 413

Składniki : Ciasto:  375 g mąki 250 g masła lub margaryny 125 g cukru 3 - 4 żółtka ew. kwaśna śmietana lub kolejne 1 - 2 żółtka  

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Pyszne polskie magazyny internetowe 150

Magazine   - niepozorny, dopiero się rozkręca, ale pokazuje, że dom to nie tylko kuchnia. Trzy autorki tworzą publikację, którą bardzo miło się ogląda. Polubiłam je za proste DIY i jadalne kosmetyki ;) Krótka publikacja, ładne zdjęcia. Pure Passion Magazine  - pod koniec dwa klasyki. Pierwszy to magazyn Ewy, autorki bloga Minty House. Piękne pastelowe tony i masa dekoracji do naszego domu

W kuchni wieczorem
Racuchy z gruszką i imbirem 237

rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także jest bogactwem steroli roślinnych i witamin. Polecam! :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: (około 20 sztuk

Domowa cukiernia Ewy
Kasza jaglana z sałatką owocową i jogurtowym sosem, z olejem rzepakowym 181

roślinnych oraz witaminy E i dlatego ciągle stosuję go w swojej kuchni, nie ma sobie równych :) Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na 2 porcje: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 375 ml wody

Domowa cukiernia Ewy
Pierogi z twarogiem,kaszą gryczaną i miętą 184

Bardzo lubimy pierogi więc często je robię z różnymi farszami. Te pierogi zobaczyłam w programie Ewy Wachowicz,spodobało mi się nadzienie i je zrobiłam. Muszę przyznać

Kolorowa kuchnia Elki
Ptysie śnieżynki z kremem 115

MASA: Mleko - 1/2 Litra masło- 25 dag żółtka - 2 szt cukier -5-6 łyżek mąka ziemniaczana - 2 płaskie łyżki mąka pszenna - 1 łyżka ew. spirytus - 3

Camilla w kuchni
Placuszki z cukinii z czosnkiem 178

Lubię robić w sezonie placki z cukinii. Są szybkie i bardzo dobre. Ten przepis podpatrzyłam u Ewy Wachowicz. Polecam!Składniki:1 cukinia2 jajka4 łyżki mąki2 łyżki

Kuchnia domowa Ani
Miód lawendowy 195

Tak w końcu go zrobiłam…Miód lawendowy. Zainspirował mnie blog MojeTworyPrzetwory. Lawendę zamówiłam w Ogrodnictwo lawenda…i stało się:) Mam mój miód lawendowy:) Dzięki  Ewa

Anioły w kuchni
Masz babo placek, bo nie dla psa kiełbasa 130

lubicie czytać wpisy luźniejsze, więc dzisiaj mam dla Was opowieść. Okazją stało się blogowe wyzwanie rzucone przez Ewę z bloga Jedz z apetytem. Zasady wspólnego blogowania możecie znaleźć u Ewy, zerknijcie co wymyśliła :) Ja wybrałam dwa tematy, które połączyłam w jednej opowieści. Moi znajomi na pewno znają ją, myślę, ze i Wy uśmiechniecie się czytając :) Masz babo placek (ciasta(...)panikę, a my za nim. Pies jest chory! nikt nie miał wątpliwości. Trzeba było szybko ubierać się i jechać do lecznicy. W domu zapanowała panika. Kiedy weszliśmy do kuchni, wszystko stało się jasne: pies zjadł prawie cały sernik! Pozostały tylko wąskie paski przy brzegach blaszki. Widok mało zachęcający i szokujący jednocześnie. To był sernik z półtora kilograma twarogu! Nora

Codzienna kuchnia niecodzienna
ZIEMNIACZANE SPRĘŻYNKI 188

frytek dzieciaków namawiać nie trzeba . Powtarzać też nie...Na samo hasło: frytki! już są w kuchni. A na takie sprężynki ziemniaczane to się doczekać wręcz nie mogą, pycha! Składniki: 20 ziemniaków sól,pieprz słodka papryka ew. dodatkowo ulubione zioła olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obieramy. Za pomocą  WYKRAWACZA DO NADZIEWANYCH ZIEMNIAKÓW TESCOMA  usuwamy środki, co przy okazji

Z Majeczką w kuchni
Co jest w tej torebce? Jak powstają produkty suche do gotowania marki Knorr. 144

suszenia warzyw, jako jednym z najstarszych, najbezpieczniejszym i najbardziej naturalnym sposobie konserwowania żywności opowiadała  dr hab. Ewa Jakubczyk z Katedry Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Wydziału Nauk o Żywności Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Szef kuchni Knorr Piotr Murawski przygotował zestaw suszonych składników, które tworzą Fix Spaghetti Napoli, udowadniając zgromadzonym, że w torebce znajdują

SzczyptaSmaQ
Babka pomarańczowa 199

canihaveabite.blox.pl/html   Kuchnia Pees  http://kuchnia-pees.blogspot.com/   Paulina http://www.tryingtocookandbake.blogspot.com   Jola http://abcmojejkuchni.blogspot.com/   Koper   http://koper-w-kuchni.blogspot.com/     Midnighht Spoon   http://www.midnightspoon.com/     Kasia http://przecinkowa.blogspot.com/       Karolka http://zaczarowanakuchnia.blogspot.com/   Bożena http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/       Milena  http://www.mojmalykulinarnyswiat.blogspot.com/   Ewa http://mojetworyprzetwory.blogspot.com   Składniki: 1 szklanka mąki pszennej

Kuchnia Prezydentowej
Ciasteczka owsiane 149

więcej niż 40 minut :) Zamiast więc maszerować po sklepu ciastka przepełnione sztucznymi składnikami,  może warto wykazać inicjatywę w kuchni? ;) W poszukiwaniu idealnego smaku, wypróbowałam wiele przepisów na ciastka owsiane. Moim faworytem są te podpatrzone w przepisie u Pani Ewy Wachowicz. Są idealne. Składniki (ok. 20 ciasteczek) 150 gram masła 82 %  1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka

Mój Smak na Życie
Makowiec na kruchym spodzie, z dżemem z czerwonej porzeczki i kruszonką z dedykacją dla Ewy i Kasi 207

najbardziej? kiedy widzę udostępnione przez nią  na facebook'u posty z apelami o pomoc dla innych dzieci... Cała Ewa... W tym miejscu proszę wszystkich o wsparcie Ewy w trudach pielęgnacji Kasi. Zbliża się czas rozliczania podatku, więc jeśli nie macie w swoim otoczeniu nikogo potrzebującego, pomyślcie o Kasi i przekażcie jej 1% ze swojego(...)mnie z okazji Bożego Narodzenia i Wielkanocy. Jeśli chodzi o makowiec, to może dlatego, że trzeba parzyć mak, potem mielić przynajmniej dwa razu...a na końcu sprzątać kuchnię, w której wszędzie pełno drobnych ziarenek. No cóż...przyznałam się do lenistwa własnie. Znalazłam jednak sposób, żeby częściej piec makowiec, ale nie wyzywać przy

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania