Przy niedzieli proponuję lekką, prostą do przygotowania zupkę krem z zielonych warzyw, która zasmakuje wszystkim domownikom. Składniki: 80 dag zielonych warzyw: brokuł, szpinak, fasolka szparagowa
Z Majeczką w kuchniCiasto, które ma w sobie wszystko co najlepsze. Cienka warstwa biszkoptu, masa owocowa, na niej krem z mascarpone i śmietanki, a całość wieńczy galaretka z kawałkami
Domowa cukiernia EwyIdealne na rozgrzanie w jesienne dni. Dużo przypraw korzennych, a do tego delikatny posmak dyni. Jeśli lubicie takie smaki zajrzyjcie do dyniowego latte
Sto kolorów kuchniSiedemdziesiąt lat temu rozpoczęło się powstanie warszawskie. Pisałam o tym wydarzeniu już kilka razy , ale każdego roku przeszłość powraca i nie daje o sobie zapomnieć. W
W mojej kuchniBudyń powstał jako wariacja na temat przepisu na "Chocomole" pewnego amerykańskiego plantatora awokado. Nie ma gotowania bez muzyki, więc do awokadowego przepisu polecam muzykę tworzoną właśnie
Kuchnia w szuwarachJajka w sosie musztardowym to prawie potrawa narodowa. Sądzę, że od czasu do czasu bywa w każdym domu - bo kto nie lubi jajek. Podane z ziemniaczkami
Smaki EwySkładniki : 2 puszki kukurydzy - w sezonie można użyć świeżej pół pęczka szczypiorku ( najlepiej z cebuli ten gruby ) pół sporego chili bez pestek 2 jajka
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęblogi. Dzisiaj trzy blogi kulinarne i troje fajnych ludzi :) Życzę miłej i smacznej lektury :) Every Cake You Bake Do Agnieszki trafiłam już jakiś czas temu. Jej bloga poleciła mi Ewa z Jedz z apetytem, za co jej dziękuję :) Dlaczego polecam Agnieszkę? bo piękne zdjęcia łączy z ciekawymi i oryginalnymi przepisami. W jej zdjęciach można się zakochać, naprawdę :) Poznałyśmy się(...)Agnieszka, zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Uśmiechnięty i sympatyczny chłopak, pełen pasji i tak zwyczajnie lubiący świat i ludzi. Kiedy wejdziecie na jego bloga, sami przekonacie się, że kocha kuchnię i aparat. Tworzy niesamowite potrawy, łącząc w bardzo ciekawy sposób składniki. Warto zapisać ten adres w ulubione :) My Simple Kitchen O Magdzie wspominałam już przy okazji wpisu z muffinkami czereśniowymi. Znamy
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzy piątku zapraszam Was na porcję pysznej ryby. Dziś na tapecie łosoś. W wyjątkowej oprawie, a dokładniej marynacie. Pyszna cytrynowo miodowa nuta nadaje świeżości rybie i
Z Majeczką w kuchniRobiłam na obiad kebaby i zostały mi dwa placki do tortilli. Nie chciałam, żeby wyschły, więc znalazłam w internecie sposób na ich wykorzystanie. Zrobiłam chipsy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compisałam, że wraz z Najukochańszym jesteśmy wiernymi fanami kuchni azjatyckiej, dlatego dzisiaj przepis na chiński makaron pszenny z warzywami i tofu:)Składniki: ząbek czosnku pół cebuli papryka czerwona pół cukinii pół kostki tofu naturalnego lub wędzonego kilka różyczek brokułu sos sojowy, 3 łyżki pieprz chiński makaron pszenny garść orzechów nerkowca (ew. orzechów ziemnych) Wykonanie: Czosnek kroimy w plasterki, cebulę
Taste Of My DayPopularne jednogarnkowe danie kuchni węgierskiej, bardzo sycące i aromatyczne. Głównym jego składnikiem są papryki, pomidory i podsmażona kiełbasa. Ja dodaję również cukinię :)Składniki:400 g kiełbasy2 cebule4 pomidory6 papryk (różne kolory)cukinia500 g passaty pomidorowejłyżka słodkiej papryki suszonejsól, pieprz, ew. chilli Paprykę, cebulę, pomidory i cukinię pokroić w większą kostkę. Kiełbasę pokroić na talarki, a te na połówki. W dużym
wyzwania kuchennerecenzję książki. Zdrowy detoks" Ewy Jarosz - recenzja Autorka książki jest magistrem dietetyki i autorką bloga "Marchewkowe pole do popisu". Prowadzi wykłady, warsztaty i szkolenia o tematyce zdrowego odżywiania. Jak pisze autorka - zdrowe odżywianie wcale nie jest ani trudne ani nieprzyjemnie - i co najważniejsze - nie wymaga od ciebie obsesyjnego liczenia kalorii, wydawania majątku, stania godzinami w kuchni, rezygnowania z życia towarzyskiego(...)rybach i drobiu. Książka jest napisana prosto i fajnie się ją czyta. Jest zrozumiała dla laika, który na co dzień nie interesuje się dietą. Tytuł książki: Zdrowy detoks Autor: Ewa Jarosz 278 stron Miękka okładka Wydawnictwo: Samo sedno Wydanie I Warszawa
Kulinarne przygody GatitySkładniki spód : 1 kubek krupczatki 0,5 kubk a mąki kukury dzianej 1 łyżeczk a soli 0,5 kostki masła 1 łyżka kwaśnej śmietany 1
Luźna KuchniaDzisiaj coś prostego, ale smacznego. Połączenie owoców, jogurtu naturalnego, batonów musli oraz syropu z mięty. Śmiało można zakręcić i wziąć ze sobą do pracy. Skusicie się
Kuchnia w czekoladzie