Bób-jak u mamy

Bób-jak u mamy

Bób-jak u mamy

Znam wiele przepisów na przygotowanie bobu. Wiele przepisów mnie zauroczyło, jednak do "maminego" przepisu, powracam ZAWSZE SKŁADNIKI:\ 0,5 kg młodego bobu 1 litr bulionu warzywnego /najlepiej własne produkcji-ew. sól) 1 duży lub 2 mniejsze ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki Odrobina mąki do zagęszczenia (1/2 łyżeczki) Masło PRZYGOTOWANE: Umyty bób zalewamy bulionem (ew. woda plus sól), gotujemy do miękkości. Odcedzamy 3/4 wywaru.. Następnie dodajemy masło,czosnek, chwilkę przesmażamy,lekko oprószamy mąką. Całość... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.