Ogórki konserwowe po warszawsku

Ogórki konserwowe po warszawsku

Ogórki konserwowe po warszawsku

To już ostatni przepis na przetwory z ogórków na ten rok. Mam nadzieje ze was nie zanudziłam. W każdym razie zapraszam na konserwowe ogórki wg Ewy Aszkiewicz z książki Kuchnia Polska 1001 przepisów. Mam nadzieje ze będą wam tak smakować jak mnie. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Izaa, 2 października 2013 20:11:44

ciekawy przepis

Bernadeta, 3 października 2013 00:36:14

i wart wypróbowania. zapewniam.

Olka, 7 października 2013 16:05:10

Moja Babcia zrobiła jednego roku konserwowe po warszawsku, ale jakoś się nie przyjęły u nas w domu i potem ich nie powtarzała. Może ja się kiedyś za nie zabiorę jeśli dorobię się większej piwnicy na przetwory.