Szybka w przygotowaniu, zdrowa, pełna witamin i bogactwa kolorów sałatka z dodatkiem wędzonego kurczaka idealnie sprawdzi się jako lekki obiad oraz pełnowartościowe drugie śniadanie
Szalona Kuchnia EwelinyQuiche z warzywami to doskonała propozycja na śniadanie, drugie śniadanie czy kolację. Możesz zabrać sobie do pracy czy
Kolorowy PrzepisownikPierś z kurczaka to chyba najczęściej przygotowywane przeze mnie mięso. Po pierwsze nie potrzeba sporej ilości czasu, aby zrobić coś dobrego, a po drugie
Programista w kuchniPapryka faszerowana to świetny pomysł nie tylko na obiad, ale również kolację, którą możemy zabrać jako obiad na drugi dzień do
KuchniaWeDwoje.plKolekcję przepisów EXTRAVielkanoc otwiera jeden z bardziej ekstrawaganckich przepisów wielkanocnych, z jakimi się zetknęłam. Co nam się kojarzy z wielkanocnym stołem? Przede wszystkim słodkie baby i
WiszniówkaA to feler… Nie – to seler! A tak w zasadzie to dwa selery. Jeden długi i zielony, drugi bardzo niepozorny, szary, nieforemny, nazywany często najbrzydszym warzywem
Karo in the KitchenDruga odsłona wiśni na blogu :) Tym razem w bardzo prostej do zrobienia mrożonej herbacie. Dość popularna marka herbat gotowych do spożycia ARIZONA zyskuje coraz to
Kuchnia PROzdrowotnaPstrąg słusznie staje się jednym z najbardziej popularnych grillowanych mięs. Wynika to choćby z łatwości i krótkiego czasu przygotowania i pieczenia. Z drugiej jednak strony
Kulinarna PokusaSą potrawy, które robi się tylko raz i takie, które na stałe wpisują się do obiadowego menu. To spaghetti zdecydowanie należy do tej drugiej kategorii
Szefowa kuchniSzybkich sałatek karnawałowych ciąg dalszy, to już moja druga propozycja z suszonymi pomidorami. Tym razem będzie to sałatka na bazie makaronu, nie będzie w niej
Kuchnia PROzdrowotnaSzybki i smaczny pomysł na wykorzystanie kiełbasek Degustino..tym razem wykorzystałam białe kiełbaski ..pysznie było..jedna wersja tylko z cebulką..a druga z
Moje domowe kucharzenieDzisiaj chciałam Wam pokazać dwa przepisy, które powstały na potrzeby publikacji w Świecie Kominków. Przepisy na dwa rodzaje burgerów. Jedna dla mięsożerców, a druga
Sto kolorów kuchniwersji surowej smakuje nam tylko w koktajlach. Dlatego też postanowiłam przygotować jarmużowe pesto. Wyszło przepyszne i po prostu z samym makaronem smakuje najlepiej. Po pesto z rukoli to będzie drugie nasze ulubione. składniki: 10 średnich liści jarmużu ( ok 100 g bez twardych części) 1 łyżka ziaren słonecznika 2 łyżki pestek z dyni 2-3 łyżki drobno startego sera(...)Zmiksować aż składniki uzyskają konsystencję papki. Następnie dodać czosnek oraz drobno starty ser. Ponownie zmiksować aby składniki się połączyły. Na koniec ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem ( ja dałam tylko trochę pieprzu), dodać też nieco oleju gdyby pesto wyszło za gęste. Jeszcze raz zmiksować. Makaron ugotować al'dente. Osączyć z nadmiaru wody. Do gorącego makaronu dodać pesto. Wyszło
Monia miesza i gotujekapusty i sos pieczarkowy. Przepis zmieniony z Kuchni włoskiej Penny Stevens – bez mąki kuku lepiło się niemiłosiernie do rąk i nie chciało się odkleić. P.S. Zapraszam na mojego drugiego bloga . Składniki: 1 szklanka kaszy manny 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 jajko 2-3 łyżki startego żółtego sera sól, pieprz, kurkuma (nie za dużo bo gorzka) mąka kukurydziana 2 łyżki(...)Roztop masło i przez chwilę podsmaż drobno pokrojony czosnek. Powstałym sosem polej gnocci i zapiekaj około 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 175°C. Koniecznie podaj danie z sosem, np. pieczarkowym. Semolina gnocci Delicioso:). Served with sauerkraut salad and mushroom sauce. The recipe changed from an Italian cookbook by Penny Stevens – without the flour
Qlinarnie i Qlinarnie