połowę dodajemy do sera (drugą połowę pozostawiamy do posypania ziemniaków). Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy i dodajemy do twarogu. Wszystko dokładnie mieszamy. Kiedy ziemniaki są już gotowe, rozwijamy je, nacinamy i lekko wydrążamy środek. Tam wkładamy kawałeczek masła i przykrywamy gzikiem. Można je podawać jako oddzielne danie lub jako dodatek do dania
PatiGotujepozwolił mi wcześniej dodać przepisu :) Po kilku dniach słonecznych znów było zimno, deszczowo i ponuro, a w takie dni ciężko mam się zabrać za cokolwiek :) Też tak macie ? :) Danie bardzo proste, kilka warzyw wrzucone do parowaru, posypane serem :) Ale bardzo ładnie się prezentuję i bardzo dobre wyszło :) Składniki : 2 ziemniaki 1 cebula czerwona(...)białą rzodkiew układamy drugiego ziemniaka, pokrojonego wcześniej w plastry i posypujemy startym serem. Wkładamy pojemnik z warzywami na pierwszy poziom parowaru, zalewamy wrzątkiem pojemnik na wodę i włączamy urządzenie na 30-35 minut. Rukole myjemy. Po wyłączeniu urządzenia wyjmujemy folię z warzywami na talerz. Wylewamy wodę, która zebrała się na dnie i przekładamy danie na talerze
Parowar Facetajedno z tych dań, które zna prawie każdy. Nie wymaga wiele wysiłku w jego przygotowaniu, a jest doskonale aromatyczne i przygotowuje się szybko. Możecie je podać z chlebkami naan, białym ryżem lub tak jak ja z czarnym. W chłodne dni także doskonale Was rozgrzeje! Inspiracja: karmelowy.pl Składniki na 4 porcje: 4 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę(...)drugiej patelni wlej 1 łyżkę oleju, wrzuć kurczaka i smaż aż się ładnie zarumieni z każdej strony. Odrobinę posól i popierz do smaku. Przełóż go do patelni z sosem. Gotuj przez kilka minut lub aż kurczak przestanie być surowy w środku. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Wymieszaj delikatnie jogurt i podawaj danie
Fabryka pomysłówIdealne danie na obiad, imprezy oraz specjalne okazje. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Można zrobić je z sosem lub bez. Jeśli zrobicie je bez sosu to można podawać dodatkowo z dowolną sałatką. Przygotowanie nadzienia – pora dokładnie umyć, pokroić w cienkie plasterki. Na patelni roztopić mało i wrzucić pokrojone pory, doprawić do smaku solą i pieprzem(...)dokładnie wykałaczkami. W jednej misce roztrzepać jajka a do drugiej nasypać bułkę tartą. Saszetki mięsa obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć saszetki z dwóch stron na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Jeśli chcecie zrobić je bez sosu to smażyć je trochę dłużej, żeby mięso się przesmażyło. Druga wersja z sosem – po obsmażeniu saszetek zdjąć
Kuchnia PokoleńTarta makaronowa to nic innego jak makaronowa zapiekanka upieczona w formie na tartę. Polecam na szybki obiad, który można przygotować jednego dnia a drugiego zapiec w
Szefowa kuchniSzybka w przygotowaniu, zdrowa, pełna witamin i bogactwa kolorów sałatka z dodatkiem wędzonego kurczaka idealnie sprawdzi się jako lekki obiad oraz pełnowartościowe drugie śniadanie
Szalona Kuchnia EwelinyQuiche z warzywami to doskonała propozycja na śniadanie, drugie śniadanie czy kolację. Możesz zabrać sobie do pracy czy
Kolorowy PrzepisownikPierś z kurczaka to chyba najczęściej przygotowywane przeze mnie mięso. Po pierwsze nie potrzeba sporej ilości czasu, aby zrobić coś dobrego, a po drugie
Programista w kuchniPapryka faszerowana to świetny pomysł nie tylko na obiad, ale również kolację, którą możemy zabrać jako obiad na drugi dzień do
KuchniaWeDwoje.plKolekcję przepisów EXTRAVielkanoc otwiera jeden z bardziej ekstrawaganckich przepisów wielkanocnych, z jakimi się zetknęłam. Co nam się kojarzy z wielkanocnym stołem? Przede wszystkim słodkie baby i
WiszniówkaA to feler… Nie – to seler! A tak w zasadzie to dwa selery. Jeden długi i zielony, drugi bardzo niepozorny, szary, nieforemny, nazywany często najbrzydszym warzywem
Karo in the KitchenDruga odsłona wiśni na blogu :) Tym razem w bardzo prostej do zrobienia mrożonej herbacie. Dość popularna marka herbat gotowych do spożycia ARIZONA zyskuje coraz to
Kuchnia PROzdrowotnaPstrąg słusznie staje się jednym z najbardziej popularnych grillowanych mięs. Wynika to choćby z łatwości i krótkiego czasu przygotowania i pieczenia. Z drugiej jednak strony
Kulinarna PokusaSą potrawy, które robi się tylko raz i takie, które na stałe wpisują się do obiadowego menu. To spaghetti zdecydowanie należy do tej drugiej kategorii
Szefowa kuchni