makaron fetuccine , sosy a także warzywne burgery idealne dla wegan. Każdy znajdzie coś dla siebie! Plusem tych dań jest to, że są gotowe do spożycia. Wystarczy podgrzać, przygotować szybki sos i gotowe! Szczerze mówiąc ja unikam takich gotowych dań ponieważ ich skład nieco mnie przeraża. W tych produktach żadnego "E" nie znalazłam więc w zupełności(...)miękkości buraków. Pod koniec dodajemy posiekane liście botwiny. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy tortelloni i chwilkę dusimy. Do momentu aż pierożki będą ciepłe. Danie wykładamy na talerze, posypujemy pestkami i gotowe! Smacznego! Ps. Na stronie producenta znajdziecie informacje na temat loterii. Zbierajcie kody z pudełek a potem wymieniajcie na bardzo przydatne
Radość kipiąca uśmiechem.półki. Przedstawię Wam teraz pierwszy z nich (za tydzień będzie drugi). Arakas Latheros, bo o nim mowa znalazłem na półce z towarami bardzo luksusowymi. Pochodzi z Grecji. Historycy do tej pory się sprzeczają czy to tam, czy może na bliskim wschodzie leżą fundamenty europejskiej kultury :) Mała puszka tego dania kosztowała ponad 10 zł. Także każdy z Was może sobie
Kryzysowa Książka KucharskaDrugi wielki minus - ości. No i tych nie zlikwidujemy, chyba, że dobrze poszukamy i znajdziemy rybę filetowaną, lub sami pokusimy się o jej wyfiletowanie. Niemniej jednak, karp ości ma duże i wcale nie trudno jes usunąć, podczas spożywania dania gotowego. Trzeci minus - ciężki smażony karp...nuuuuda ! Dziś nudę rozgonimy na cztery wiatry. Danie lekkim
kolorowotorcikowosmaczną owocową przekąskę w sam raz na drugie śniadanie, lub podwieczorek :) Kolor tej gruszki tak mnie zachwycił, że postanowiłam ją potraktować trochę inaczej, niż tylko schować w kieszeń, a później w razie głodu pochłonąć w pośpiechu między zajęciami, albo na zakupach ;) Tak właśnie powstało to danie. Składniki: 3 łyżki ugotowanej czarnej quinoy 1 czerwona
Quinoa Raz!kuchni sporo wolnego czasu? W jednym i drugim przypadku na pewno znajdziesz coś dla siebie na mojej gażdzeciarskiej kuchennej liście TOP 50 :) A wy macie swoje sprawdzone gadżety? Podzielcie się :) * Po kliknięciu w nazwę gadżetu lub rysunek zostaniecie przekierowani do sklepu online, w którym znalazłam dany produkt. W nawiasie podaję cenę w ZŁ. 1. Maszynka
Tradycyjna Kuchniajego długim gotowaniu staje się bardzo kremowy i danie zyskuje niepowtarzalną konsystencję. Jeśli jedliście już wcześniej risotto, na pewno nie próbowaliście z awokado. Jest to połączenie idealne, a dodatek indyka i chrupiącego ogórka doskonale tworzy końcowy efekt. Jeśli porcja wyszła zbyt duża, spokojnie można odgrzać na drugi dzień zajadając go na lunch czy kolację. Risotto
Jaglusiawęgiersku z gulaszem Niewykorzystany gulasz możemy oczywiście zużyć na drugi dzień, świetnie będzie się komponował z kaszą, ryżem, ziemniakami czy nawet z samym pieczywem. Natomiast z nadmiaru masy ziemniaczanej możemy usmażyć małe placki ziemniaczane i podawać je ze śmietaną i cukrem (moje ulubione) czy zjeść nawet samem. Dajcie znać czy lubicie takie smaki
Aromatyczne Podróżeracuchów spróbowali czegoś, co w smakowało jak usmażona śląska kluska ;) Drugi raz zamówiłam w restauracji. Z bryndzą i masełkiem czosnkowym. Były wyśmienite. Ale jak to zwykle bywa, mojego zachwytu nie podzieliły ani moje dzieci ani mąż. Na szczęście koleżanka, która zamówiła to samo, była również zachwycona tym prostym daniem. Zastanawiałyśmy się obie, próbując kęs po kęsie "jak to jest
bistro mamadusimy aż mięso zacznie mięknąć. Przekładamy je na drugą stronę, warzywa delikatnie mieszamy (żeby nie uszkodzić roladek) i dalej dusimy pod przykryciem do miękkości. Jeśli z roladek wypłynęło trochę sera, nie przejmujcie się, po prostu rozmieszajcie go w warzywnym sosie. Jeśli czujecie taką potrzebę, możecie gotowe danie jeszcze raz doprawić solą i pieprzem
Czary - gary w kuchniZAKRYTA, DODAĆ SÓL I CUKIER ( NA KAŻDY LITR WODY TRZEBA DAĆ 1 ŁYŻECZKĘ CZUBATĄ SOLI I 2 ŁYŻKI CUKRU ). ZAGOTOWAĆ , OBGOTOWYWAĆ 3 MINUTY., WYCIĄGNĄĆ Z WODY, PRZEKROIĆ NA PÓŁ. GORĄCĄ WKŁADAĆ DO SŁOIKÓW, NASTĘPNIE ZALAĆ GORĄCĄ ZALEWĄ W KTÓREJ FASOLKA BYŁA GOTOWANA. PASTERYZOWAĆ 2 RAZY. PIERWSZEGO DNIA GODZINĘ , DRUGIEGO 40 MINUT
Darcia w kuchnitakże monotonnego szkolnego jedzenia. Co zrobić, aby nasze drugie śniadanie nie wyglądało tak samo 5 dni w tygodniu? Wystarczy troszkę poszukać, popróbować i znaleźć swoją ulubioną wersję lunch'u na wynos :) Wszystkich niezdecydowanych zapraszam do przeglądnięcia kategorii LUNCH BOX'Y , w której znajdziecie wiele pomysłów na dania gotowe do zabrania w drogę. Zaopatrzcie się w dobry pojemniczek
Chocolate Muffin Blogogórek do drugiego pasował, często na zmianę raz jedną, raz drugą stroną, tak by weszło ich jak najwięcej. Ważne jest to, żeby nie wpychać ogórków na siłę. Po wypełnieniu słoika ogórkami wrzucam chrzan i czosnek i dokładam jeszcze trochę kopru. Ile tego chrzanu, kopru, czosnku? Po trochu :) nie da się tego konkretnie określić, ale powiem tak: lepiej więcej niż
Co w głowie piszczyłyżeczka sody po 1 łyżeczce cynamonu, goździków, od siebie dałam pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki imbiru szczypta gałki muszkatołowej Zagotuj kawę z miodem. Wystudź i dodaj koniak. Do miski przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, wsypać orzechy, migdały, rodzynki i przyprawy. W drugiej misie ubić jaja z cukrem, dodaj olej i stopniowo dodać składniki
AZgotuj!przyjemność. Owoce, w takich chwilach, są najlepszym, co możesz dać organizmowi. Odmianą dla tradycyjnych owoców jest ich koktajlowy mix. Wystarczy wrzucić do wysokiego naczynia ulubione owoce, trochę mleka, jogurtu albo wody i włączyć blender. Dziś połączyłam żółtego melona, borówki i truskawki. Pyszności. Idealne na lekką kolację lub drugie śniadanie. Pytanie do publiczności !!! Twój ulubiony mix smaków
Mój Smak na Życieskładniki tj. mąkę, cukier, proszek do pieczenia, wanilie. W drugiej mokre składniki tj. masło, mleko, jajko. Zawartość obu misek wymieszać tylko do połączenia się składników. Formę na muffinki wypełnić papilotkami i włożyć ciasto do około 3/4 wysokości papilotki. Do każdej babeczki wcisnąć po 1 orzechu laskowym i dać łyżeczkę Nutelli. Wykałaczką zrobić esy floresy z nutelli. Piec
Moja Galeria Smaku