uszy, tylko serwuje kuchnię wysokich lotów. Z jednej strony domową, niczym u włoskiej nonny , a z drugiej oryginalną ze szczyptą nonszalancji i inspirowaną kuchniami świata. Ogromnie doceniam uczciwość, z jaką podchodzi się tutaj do gotowania i pasję, którą spowite są dania. Myślę, że już zdjęcia zachęcą Was do odwiedzenia Brylantowej 16 jak najprędzej i jestem wręcz przekonany
Food Squaretakże długie i powolne smażenie od strony ponacinanej "w kratkę" skórki, a następnie krótkie podsmażenie na drugiej stronie. Dzięki temu podczas pieczenia soki nie wydostaną się na zewnątrz i kaczka będzie nieprzesuszona. Zanim pokroicie upieczone w ten sposób piersi, koniecznie dajcie im odpocząć około 5 minut. Karmelizowana dynia i jabłka to idealny dodatek do kaczki, który nadaje charakteru
cool and mintyNaleśniki z mleka kokosowego z sosem pomarańczowym okazały się hitem dnia:). Znikały jeden po drugim. Szukając odpowiednich proporcji miałam dziś okazję wielu z nich
Gotowanie-ukMama układa zapiekankę warstwami. Ja postanowiłam wszystkie składniki wymieszać. I jedna i druga wersja są pyszne. Koniecznie spróbujcie, jeśli zostało wam trochę suszonych grzybów. Składniki
Qlinarnie i Qlinarniezrobić sama. Bałam się oczywiście ,że nie wyjdzie , ale wyszło! I to co widzicie to moje drugie podejście :) Miały być jeszcze lody ... ale jakiś łasuch je zjadł ... Przepis został zmodyfikowany na moje własne smakowe potrzeby i zamiast samej gorzkiej czekolady dałam mieszaną Składniki: (4 porcje) 65 g czekolady gorzkiej 65 g mlecznej czekolady 125 g masła + do wysmarowania
W Moim Magicznym Domucienkich plastrów boczku wędzonego, przekrojone na połowy 20 szt daktyli bez pestek ser pleśniowy - dałam gorgonzolę wykałaczki przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C Z daktyle przekroić wzdłuż na pół. Otworzyć. Na połówce daktyli położyć kawałek sera, przykryć drugą połówką. Tak przygotowany owoc owinąć w plasterek boczku, spiąć wykałaczką. W ten sposób przygotować wszystkie daktyle
Stare GaryTa potrawa łączy miłośników makaronu z miłośnikami mięsa. Jako, że jestem pasjonatem jednego i drugiego, staram się, aby cannelloni gościło na moim stole co jakiś czas
Jacob Tastesczęść upiec w temp 170 st przez 15 minut. Ostudzić. * Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru ( dać do smaku wg upodobań) .Dodać sok z cytryny- tez wg własnego upodobania. *Placki przekładać ubitą kremówką.Górną warstwę też posmarować. Schłodzić. Podawać na drugi dzień, kiedy dobrze stężeje masa
Z Majeczką w kuchniCzasami najprostsze rozwiązania okazują najlepsze. Ogólnie uwielbiamy zieleninę (choć jeden kły ma na natkę, drugi też ale kolendry :P), no i oczywiście jak tu przemycić warzywa
R'n'G Kitchenilości ogórka i pora. Podane w akompaniamencie koszyka z chlebem spełniło moje oczekiwania w 100%! Druga przystawka - smażony twardy ser owczy, który pod wpływem temperatury pieknie się rozpływał po przekrojeniu. Jego ostry smak doskonale uwydatniał sok ze świeżej cytryny. Danie główne. Oczywiście oprócz wspomnianych flaków w Byzantio można znaleźć wiele innych domowych potraw. Padło
Right Behind The Kitchenskładników odmierzonych wagowo. Podam proporcję na 1 kilogram mięsa mielonego, na bazie której stworzycie idealne danie. Macie więcej mięsa? pomnóżcie ilość składników ;) Wybór kapusty jest indywidualną sprawą Waszych kubków smakowych. Ja preferuję białą - moja znajoma włoską. I choć jedna drugą przekonywała, że jej wybór jest lepszy - żadna żadnej nie przekona. Proporcja na 1 kg mięsa
kawawszklanceKLIK ) natka pietruszki Ciecierzycę przepłukuję , zalewam zimną wodą i zostawiam na noc, do namoczenia. Na drugi dzień gotuję wywar z wędzonki , dodaję suszoną włoszczyznę, pieprz, listki laurowe, ziele angielskie, plasterki czosnku. Jak mięso jest już na tyle miękkie że da się oddzielić od kości, wyciągam i studzę. Do wywaru przekładam namoczoną ciecierzycę. Mięso obieram i dodaję
Takie tam pichcenieżycia, mającą wspaniałą rodzinę, kochającego mężczyznę i wiele powodów do radości. Przyznam szczerze, że faktycznie ten komentarz dał mi do myślenia i przyznaję z ręką na sercu, koniec z tym! Z jednej strony byłam pewna, że nikt tego nie czyta, z drugiej pisałam te smutki i smuteczki tylko z jednego powodu - by za jakiś czas pośmiać się jakie
Be Fit Be Strongelastyczne i puszyste jednocześnie. Gotowe ciasto poddajemy procesowi wyrastania dwa razy- po pierwszym zagnieceniu dałam mu odpocząć około 30-40 minut w ciepłym, ustawionym na 50⁰C piekarniku, przykryte folią spożywczą. Ciasto podwoiło za ten czas swoją objętość. Drugie wyrastanie serwujemy mu już po szybkim uformowaniu bochenka- i to jest czynność której przy ciastach drożdżowych
Karo in the Kitchenweekend było bardzo ciepło... Spędzając pół dnia w aucie, a drugie na zewnątrz przy palącym słońcu... po powrocie do domu nie ma się ochoty nic jeść... Chyba, że jest to zimne, szybkie i proste danie przy, którym nie trzeba długo stać. Taki właśnie jest mój truskawkowo-śmietankowy shake. Kilka chwil i już można się
Słodkie okruszki