ogóle). Myślę, że latem byłoby to duże łatwiejsze. Niestety nie mam porównania, bo po raz drugi dietę przeprowadzamy w środku zimy. Trudność sprawiało mi przejedzenie ogromnych ilości białka, ponieważ normalnie nie jemy codziennie mięsa. Przez ostatni tydzień publikowałam posty z przepisami dań jakie przygotowałam podczas diety, a dziś prezentuję cały tygodniowy jadłospis. Mam nadzieję, że kogoś może zainspiruję
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!suche składniki czyli mąkę, kakao, cukier, cukier waniliowy, sodę oraz sól, mieszamy i odstawiamy w drugiej misce mieszamy ze sobą jajka, mleko i olej do suchych składników dodajemy mokre, mieszamy na dno każdej papilotki dajemy1 łyżkę ciasta, następnie kładziemy ptasie mleczko ( dałam połówkę) i przykrywamy ponownie ciastem tak gdzieś do ¾ wysokości papilotki muffiny pieczemy około 20 minut
Słodkie zapomnienieskwarkami lub polane roztopionym masłem. Pierogi "Szwaby wiejskie" - kuchnia podkarpacka" Zaprzaszam również na inne dania KUCHNI PODKARPACKIEJ Przepis bierze udział w akcji „Kuchnia krajów słowiańskich” organizowanej przez Durszlak.pl i zaprzyjaźnioną blogerkę kulinarną TheQualiettę, dzięki której przepisy słowiańskie co roku dostają drugie życie
Trzeci talerzKuleczki s ą moj ą propozycj ą na zdrowe drugie śniadanie lub podwieczorek dla naszych małych pociech. Mam nadziej ę , że przepis spodoba si ę mamom a co najważniejsze będzie smakował dzieciaczkom. Smacznego! **** Era già da diverso tempo che stavo pensando di pubblicare delle ricette dedicate ai bambini. Negli
La grande e la piccola cuocamuffiny cheesburgerowe . W tym samym czasie mamy gotowe, i co ważne ciepłe danie, dla kilku osób. Do przeplatania parówek możemy zatrudnić dzieci. Wizja nagrody będzie, jak sądzę ;), doskonałą motywacją. Całość należy dosmaczyć keczupem lub musztardą albo jednym i drugim. Jak kto lubi :) PS. Otrzymaliśmy od firmy Jamar kilka produktów do wypróbowania. W tym przepisie
zadanie-gotowaniekilka pojedynczych porzeczek. Gdy placki się zarumienią, odwracam je i smażę przez chwilę drugą stronę. Wykładam na ręcznik papierowy. Podaję na ciepło posypane cukrem pudrem. Z tej ilości ciasta usmażymy placków w ilości 6 sztuk. Te placuszki jogurtowe to danie w sam raz na śniadanie
Kuchnia co dniaprzykryciem placuszki z jeden łyżki ciasta. Gdy widzimy, że wierzch obeschnął już, można obrócić na drugą stronę i dosmażyć bez przykrycia. Podajemy na ciepło, zaraz po przygotowaniu. I tym sposobem, mamy puszyste, delikatne racuszki z aromatycznym sosem. Jak widać w przepisie, dałam mało cukru, dlatego lepiej sobie mocniej posłodzić sos, wtedy mamy fajny kontrast w czasie jedzenia
Dieta moja pasjajednej strony ayran jest jednym z tych tureckich specjałów, za którymi najbardziej tęsknię. Z drugiej - jest chyba najłatwiejszym do odtworzenia w polskich warunkach. Trudno sobie wyobrazić prostszy i skuteczniejszy sposób na upał. Trudno sobie wyobrazić smaczniejszy napój jako towarzystwo do dań ze wschodniej części Morza Śródziemnego (i nie tylko). Ayran jest po prostu doskonały! Dodatek świeżej mięty
zadanie-gotowanieowoce i warzywa zaczynamy od rabarbaru i czosnku niedźwiedziego. Uwielbiam zarówno jedno, jak i drugie. Jako pierwszy pokazał się czosnek niedźwiedzi, dlatego to właśnie na jego bazie przygotowałam przepis. Łatwe i aromatyczne pesto z czosnku niedźwiedziego sprawdzi się do wielu dań. Najprościej - podać je do makarony. Inny sposób to grzanki z zielonym pesto czy pieczona ryba
kolorowotorcikowomożesz przygotować również bardzo aromatyczną sól (po przepis zapraszam tutaj ) i wiele innych smakowitych dań. Po inne smakowite 10 przepisów z czosnkiem niedźwiedzim kliknij tu . Olej z czosnkiem niedźwiedzim możesz przygotować na 2 sposoby. Pierwszy - expresowy z pociętych listków i drugi - z całych listków. Całe listki wymagają jednak maceracji przez około 4 tygodnie. Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Danie samo robiące się, czyli pyszna i prosta zapiekanka z ziemniakami, boczkiem, szpinakiem i serem. Zapiekanka jest delikatna, dobrze przyprawiona i absolutnie nie jest mdła. Na drugi dzień jest jeszcze smaczniejsza. Polecam Wam jako obiad 2 dniowy :) Składniki: * 4 dużych ziemniaków * około 15 plasterków wędzonego boczku * 1 opakowanie szpinaku * 150g startego żółtego sera * pół szklanki mleka
Klasyka GotowaniaPierożki z ciasta francuskiego nam bardzo zasmakowały, dlatego powstała druga wersja tym razem bardziej rozbudowana. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, ok 400 gr piersi z kurczaka, 1 cebula, 500 gr pieczarek, 2 serki topione (ja dałam goudę i edamski), olej, sól, pieprz, tymianek. Przygotowanie: na niewielkiej ilości oleju podduszamy lekko cebulkę. Do niej dodajemy pieczarki i dusimy
Państwo Wojtczuk gotująuzyskania gładkiej konsystencji ( powinna ona być dość gęsta i nie rozlewająca się, tak by dało się z niej uformować ciasteczka). Gotowe ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do osobnych naczyń. Do pierwszego wsypujemy kakao i utartą czekoladę, a do drugiego dodajemy masło orzechowe, ekstrakt z wanilii i ulubione orzeszki. Ponownie obie porcje miksujemy, zaczynając od jaśniejszej
Gawron w rosoleWiem natomiast jedno. Niezależnie od tego czy gotujecie swoim dzieciom, wnukom, przyjaciółce czy ukochanej drugiej połówce.. Jeśli włożycie w to całe swoje serce, całą swoją czułość, wszystkie najlepsze uczucia i przyprawicie to odrobiną... miłości... z pewnością będzie to najlepsze danie jakie kiedykolwiek przygotowaliście. Bo o to chyba w tym wszystkim chodzi, by dzielić się
Mango Papajamogłam odłożyć przepisu na to ciasto na jesień, musiałam przygotować je tak szybko jak się dało. Sernik wyszedł przepyszny, nie można mu nic zarzucić. Prawie całość pochłonęliśmy już tego samego dnia, kiedy został upieczony, a szkoda bo okazało się, że na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej Jest również łatwy i szybki w przygotowaniu, co niewątpliwie jest jego zaletą. Wszystkich wielbicieli
Relaxtime