karkówka Nie da się ukryć, że przyszła jesień. W tak chłodne dni szukamy przede wszystkim rozgrzewających potraw. Czytelnicy mojego bloga najchętniej zaglądają do przepisów na nalewki. Na drugim miejscu mamy potrawy mięsne. Sznycle nalewka z orzecha włoskiego Nalewka z aronii
prawdziwe jedzeniefont:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Obecny okres jak najbardziej sprzyja na tworzenie takich dań jak to. Na targowiskach można znaleźć świeże warzywa w dobrych cenach. Aż żal nie wykorzystać takich okazji.Jest to lekka przekąska, która może spełniać funkcję drugiego śniadania... bo ileż można jeść kanapki itp. Składniki: -> 200g kaszy jaglanej -> 2 cukinie
Jedz zdrowo żyj zdrowo!jeśli zostało coś z marynaty – ją też, nadmuchajcie rękaw jak balon i zamknijcie go z drugiej strony. Pamiętajcie o tym, że trzeba go lekko nakłuć w kilku miejscach – nie zróbcie z rozpędu wielkich dziur. Jeśli nie chcecie szynki długo marynować dajcie jej 2-3 godzinki na blacie. I już można piec. Najczęściej piekę ją razem z małymi ziemniakami
Karo in the Kitchenkilka dni temu pisałam zamierzam zrobić wegański biszkopt w pełnowymiarowej wersji, kurcze trzymajcie kciuki! Jutro dam znać co z tego wyszło :) Zasypaliście też mnie na mailu pytaniami o wegańskie bezy i śpieszę wyjaśnić że przepis lada chwila pojawi się na drugim blogu i oczywiście tutaj także Was poinformuję:) ~~Uwaga! Mam też do Was gorącą prośbę!~~ Biorę udział
breakfast of dreamskolorowymi wdziękami. Dni są coraz cieplejsze, więc w mojej kuchni coraz częściej goszczą lekkie pożywne dania. Dziś zapraszam Was serdecznie na lekki deser serowy nadziany musli i czerwonymi owocami, który sprawdzi się idealnie nie tylko jako deser, ale też jako drugie śniadanie. U mnie cieszył się takim powodzeniem, że musiałam dorobić jeszcze dwa... bo po spróbowaniu
Słodkie okruszkijest składana na pół w trakcie smażenia i często nie jest nawet przewracana na drugą stronę Dla nas jednak najważniejsze jest, że frittaty są sycące i smaczne - a ta, w wersji klasycznej, na pewno spodoba się każdemu. Zdecydowanie ciekawsze danie niż zwykła, standardowa jajecznica
Milion Smakówpudrze - kiwi Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać za pomocą miksera, ale łyżką myślę, że również da radę :) Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180* na 30 minut. Muffinki studzimy, przekrajemy w pół, nadziewamy serkiem, układamy pokrojone w kostkę kiwi i przykrywamy drugą połówką. I już! :) Smacznego :) Wartość energetyczna na 100 g: kcal: 332 białko: 18,7 g węglowodany
Zdrowie na języku :Pskórkami cytrusowymi, z dodatkiem lub bez anyżu, kardamonu czy kopru włoskiego... Czytając te wpisy jeden za drugim, zdecydowałam się przygotować swoją własną przyprawę - z tym, co lubię, z tym, co chcę w niej mieć. Świadomie zrezygnowałam z cytrynowych skórek i anyżu. Dałam sporo kardamonu, bo go uwielbiam; trochę pieprzu, żeby było ostro. Dałam też wanilię, żeby całość nieco
Pożeraczka, czyli raz adobrzeOstatnio zaczęłyśmy się zastanawiać, jakie dania kojarzą się nam ze świętami Wielkanocnymi. Na jakie dania czeka się cały rok by objeść się ich podczas świąt. Odpowiedź oczywiście padła od razu: jajka w rozmaitej formie. No ale co oprócz tego? Drugim naszym skojarzeniem był mazurek. Stąd pomysł na nasz dzisiejszy przepis, a mianowicie przepyszny mazurek cytrynowy. Niezbyt
Kolizje SmakówRandka. Deser. Pierwsze skojarzenie na szybko – kawa i lody. A połączenie jednego z drugim? Rozkosz dla podniebienia. Domowe lody kawowe – bez maszynki, bez jajek, bez gotowania. I tak naprawdę tylko z trzech składników. Dla nas to deser idealny – i na domową randkę, i bez okazji. Śmietanę i mleko schładzamy w lodówce – do ubijania powinny być bardzo zimne. Mleko(...)śmietana zacznie zachowywać się jak piana z białek i zacznie na wierzchołku ubijaczki tworzyć tzw. miękkie szczyty (‘soft peaks’). Na tym etapie warto pamiętać o tym, że nie da się odratować śmietany 36% po przebiciu – wyjdzie Wam z niej masło. Pilnujcie śmietany podczas ubijania i nie zostawiajcie miksera włączonego bez kontroli. Bijemy śmietanę tylko do momentu opadających wierzchołków, nie zupełnie
Karo in the Kitchendokładnie obtaczać w nich każdy kawałek kurczaka. Układać na blachę jeden przy drugim tak, aby się nie dotykały. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez ok 20min. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Przystawki Tagged: filet z kurczaka , płatki śniadaniowe
https:KKuchniaMniamczekolada przed ucieraniem była dobrze schłodzona, jeśli nie lubicie oblizywać palców. My na drugi raz (a ten nastąpi na pewno!) skorzystamy z malaksera i posiekamy czekoladę na drobno. Na początku może Wam się wydawać, że wody jest zbyt mało. Nie dajcie się zwieść – ciasto będzie takie, jakie powinno być. The post Cassatelle di Agira first appeared on Proste przepisy
Proste-przepisy.plbrukselkę też mamy, czy jak to Nina nazywa minikapustki. Jest to w sumie danie jednogarnkowe, jeżeli nie liczyć gotowania kaszy, w każdym bądź razie polecam kaszę ugotować dzień wcześniej, a w międzyczasie przygotować brukselkę i wstawić na noc do lodówki, a na drugi dzień wszystko wymieszać i po 30 minutach obiad gotowy. Składniki na 4 porcje(...)nagrzanego piekarnika do 200 C i piecz w naczyniu z pokrywką przez 25-30 minut, przez ostatnie 5 minut możesz zdjąć pokrywę, dzięki czemu brukselki lekko się przyrumienią. Gotowe danie podawaj posypane podprażonym słonecznikiem i posypane pietruszką. Smacznego! ps. Smakuje wyśmienicie na zimno, więc jest to idealne danie do zabrania w pudełku
greenscarfcena, cena, cena WNIOSKI: Bez MIX MAX da się żyć. Nie wydaje mi się jakiś specjalnie niezbędny w kuchni, ale przyznam, że dość przydatny. Nie na każdą kieszeń, bo cena jest wysoka, ale tu nie będę wnikać, bo dla jednych wyda się głupotą wydać 59 zł na ten pojemnik, a drugim cena nie będzie przeszkadzać. Każdy ma prawo
Blondynka Gotujesprawdziliście czy amerykańskie danie przetransformowane na niemiecką nutę jest zdatne do przełknięcia. Oczywiście nie obyło się bez małych modyfikacji, a raczej upgrade’u dania – uważam, że niezbędny jest tu także dodatkowy sos, który doda całości charakteru i soczystości. W przepisie mamy także boczek – pewnie w oryginale dodanoby gruby kawałek Wielbiciele kiszonek proszeni(...)następnie nakładamy pokaźną porcję kapusty kiszonej oraz usmażony boczek, a to wszystko zamykamy drugą połówką chrupiącej bułki i lekko dociskamy. PODANIE Burgery z kiszoną kapustą podajemy wg wskazówek w notatce z gry – z kiszonymi ogórkami, gotowanymi ziemniakami i kuflem niemieckiego piwa! * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe
Nerds Kitchen