dajemy suche składniki do mokrych łatwiej nam zapanować nad konsystencją. Ponieważ łatwiej ciasto zagęścić niż rozbić. Ten drugi zabieg jest bardzo ciężki do od odwrócenia i pracochłonny. Po około pięciu minutach wyrabiania dodajemy olej, a gdy przestaje brudzić rękę można dać mu spokój. Przykrywamy folią lub ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcie. Gdy podwoi swoją objętość, wyrzucamy na blat mocno
Dieta moja pasjazupy i strączki, ale przepisy nie muszą być nudne. Obok klasyków typu jaglanka z warzywami, mamy też dania przyprawione curry, nori czy sosem teriyaki. Najlepsze, że przepisy są smakowite, więc przyszła mama nie musi gotować osobnego obiadu dla siebie i drugiego dla reszty rodziny. Każdy chętnie zje chłodnik w szklance, risotto z parmezanem i chrupkimi ziarnami, makaron z sosem
Ugotowane pozamiatanemasła suche składniki: 2 szkl mąki ¾ szkl cukru 1 łyżeczka sody ¾ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli (dałam ¼ łyżeczki) Banany zmiksować blenderem lub rozgnieść widelcem, można też zetrzeć je na tarce. Mokre składniki wymieszać w jednej misce, a suche w drugiej. Połączyć zawartość obu misek i wymieszać łyżką. Nie mieszać zbyt długo. Masę nakładać do formy na muffinki wyłożonej
Posadzone i zjedzonepaski, szynkę w kostkę. I zostaje tylko dodać szczyptę soli, trochę pieprzu i majonez. Ja majonezu dałam ok 5 pełnych łyżek ale każdy dodaje tyle ile mu pasuje. Sałatka świetnie nadaję się na święta, imprezy czy po prostu na drugie śniadanie do pracy :) Smacznego
Kuchnia Vikidołwejcie, posolymy te miyso pod koniec duszynia- pōnoć bydzie barzi miynke. Jak już się to zrobi, to nojlepi dać je do lodōwki na noc, chyba że mołcie lauba [5] , w kery je fajny chōdek, to mogecie je i tam łostawić. Na drugi dziyń abo jak minie połra godzin obsmołżcie je fajnie z kołżdyj strony na klarowanym maśle i dolyjcie
Chop w kuchniwyjątkowych fanatyków połączeń sera, masła, śmietany czy mleka Przy odrobinie ostrożności w obchodzeniu się z gotowym daniem, może być ono wyjątkowo atrakcyjne wizualnie. Jako takie na pewno przyda się, jeśli zawartość talerza będzie miała z założenia zrobić wrażenie na drugiej osobie Jest też dość łatwe w przygotowaniu, z tym że warto skorzystać z jakiegoś narzędzia wspomagającego nadziewanie rurek
Kulinarna PokusaPozostało mi pół woreczka kaszy jaglanej z dania które przygotowywałam parę dni wcześniej. Oczywiście nie chciałam aby taka dobra kasza zmarnowała się i natychmiast wykorzystałam ją do przygotowania obiadu na drugi dzień. Wystarczyło zakupić trochę mięska mielonego i obiad gotowy. Dzięki tej kaszy, kotlety nabrały ciekawego smaku oraz stały się lżejszą wersją zwykłych mielonych. Składniki na 10-12 kotlecików
Gotowanie...to proste !potem o radości, że zostały rozwiązane? No cóż. Rozwiązanie okazało się nietrwałe. Czytnik kart umarł po drugim użyciu. Tak wiele chciałam Wam pokazać, tymczasem znowu musiałam zwlekać. No, ale dzisiaj wracam. Z pysznym, intensywnie czekoladowym fondantem. Tego smaku nie da się zapomnieć! (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Życie zamknięte w smakuprzegotowanej wody 4. Posypka - miękkie masło utrzeć z cukrem dodać mleko w proszku wyrobić rękami masę dać schłodzić do lodówki lepiej zrobić dzień wcześniej 5. - Na wystudzony sernik zetrzeć na grubej tarce część posypki zalać polewą i na górę drugą część posypki
W królestwie smaków Beatysię usmażyć małej ilości placków ziemniaczanych. Zawsze robię ich dużo za dużo! Takie gołe, odsmażane na drugi dzień nie są specjalnie atrakcyjne. Oto moja propozycja na odświeżenie i urozmaicenie "wczorajszych" placków, które podane z delikatną surówką mogą stanowić świetne danie obiadowe :) Placki ziemniaczane z serem wędzonym Składniki: 6 placków ziemniaczanych - po przepis zapraszam tutaj
Kuchenne zapiski EdytyPiccata , zwana także pichottą, to danie podawane we Włoszech jako secondo piato. Tradycyjnie, do jego przygotowania używana jest cielęcina, jednak z powodzeniem można użyć filetów z kurczaka. Ta druga wersja jest szczególnie popularna w Stanach Zjednoczonych, wpasowując się w ogół american-italian food. 400 g cielęciny / 2 duże piersi kurczaka mąka sól, pieprz
Bon Ton Italiaplacuszki doskonale komponują się z młodymi ziemniaczkami i świeżą warzywną sałatką tworząc w ten sposób ciekawe danie obiadowe. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy. Potrawkę przygotowujemy dzień wcześniej, a czas podany w przepisie to czas właściwego smażenia mięsa na drugi dzień
Milion Smakówopakowanie cukru waniliowego WYKONANIE: Makaron gotujemy. Połowę (obranych) truskawek miksujemy razem z jogurtem i cukrem waniliowym. Drugą połowę kroimy w plasterki. Gorący makaron polewamy sosem truskawkowym i mieszamy z truskawkami Na wierzch kładziemy połówki lub całe truskawki dla dekoracji dania SMACZNEGO
Kuchnia Beatykefiru 2 duże jajka lub 3 mniejsze 1 łyżeczka olejku waniliowego 1 szklanka świeżo zaparzonej rozpuszczalnej kawy ( dałam 3 łyżeczki kawy) Sposób wykonania: Do jednego naczynia mąkę przesiać i wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i sodą. W drugim naczyniu połączyć składniki mokre: jajka, olej, maślankę lub kefir, olejek waniliowy i krótko zmiksować do połączenia się
Na słodko lub wytrawniebloga. Bo, musicie wiedzieć, że ten blog jest jak moja prywatna książka kucharska, gdybym straciła nagle jego dane, wyłabym do księżyca z rozpaczy. Hmm, chyba czas założyć zeszyt. Wypełniona spokojem, kliknęłam etykietę "Ciasta i ciasteczka" i zaczęłam poszukiwania. Pierwsza strona, druga i...ani widu ani słychu. Zmarszczyłam brwi i, z coraz mniejszym spokojem, rozpoczęłam przegląd pozostałych etykiet
Gotowanie to kochanie