działania zmian nie ma. „Chleb” Jeffrey Hamelman Pracę podzieliłam na 2 etapy. Pierwszy – przygotowanie zaczynu. Drugi – przygotowanie ostatecznej masy chlebowej. Etap I Zaczyn przygotowuje wieczorem, tak aby mógł spokojnie przez całą noc i rano pracować – najlepiej dać mu czas między 12, a 16 godzin spokojnego dojrzewania. Do przygotowania potrzebujemy dużej misy, miksera z hakiem chlebowym
Cookery.plKiedy za oknem upał, a w mieszkaniu nie da się wytrzymać bez klimatyzacji, Włosi prezentują swój niezawodny sposób na orzeźwienie. Poznaj tajemnicę ciasta, które dla ochłody spożywane jest na drugie śniadanie! Jedno z najwspanialszych i najpyszniejszych ciast, które podbiło kubki smakowe Włochów, a od wielu lat również pozostałych mieszkańców świata, nie tylko Europy. Tiramisu, to rodzaj
Gotuję Testujęśrodku nadzienie i stworzyć kuleczkę Gotowe pączki smaż na rozgrzanym tłuszczu (najlepiej olej rzepakowy lub kokosowy). Wcześniej daj do niego kawałek obranego ziemniaka – dzięki temu unikniesz pienienia. Kiedy pączki z jednej strony będą już rumiane odwróć je na drugą stronę. Ostygnięte pączki posyp cukrem pudrem. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji
Via Gustoidealny sposob na mięso z rosołu. Zapieczony na cienkim cieście gotowany kurczak nie tylko zyskuje drugie kulinarne życie, ale po prostu zmienia się nie do poznania. I jest pyszny! Pizza z resztkami z kurczaka Pizza to danie, które powstało z potrzeby zagospodarowania resztek jedzenia – zapiekane w wysokiej temperaturze z dodatkiem sosu pomidorowego
Niedzielny kucharzkoniecznie z kubkiem kawy lub kakao Może nie wyglądają tak ładnie, jak pierniczki wykrawane, za to smakują wybornie! Koniecznie dajcie znać, czy Wy też pieczecie na święta pierniczki. A może macie inne, ulubione ciasteczka świąteczne? Już dziś zapraszam Was na drugi przepis na pierniczki – tym razem wykrawane Smacznego! A jeśli szukacie przepisu na kruche ciasteczka deserowe, zapraszam tutaj
Okiem Blondynki by McBlondijest on niecodzienny, trzeba przyznać. Przez noc polędwiczki moczyły się w mocnym koniaku, przyprawach i rozmarynie. Drugiego dnia piekłam je razem z wieloma przepysznymi owocami – jabłkami, brzoskwiniami, figami, żurawiną. Głównym ziołem dodającym mocniejszego akcentu był świeży rozmaryn. Danie wyszło doskonałe, a jeśli ja sama tak uważam, to znaczy, że jest ono w pełni godne polecenia
Raj dla Podniebieniakuchni. Każdą wolną chwilę staramy się spędzić na świeżym powietrzu. Dlatego też wybieramy szybkie i lekkie dania. W moim domu mizerię przygotowywało się zawsze na dwa sposoby. Były to ogórki zalane kwaśną śmietaną albo sałata. Jedno i drugie zestawienie smakowało rewelacyjnie. Ja jednak nie byłabym sobą, gdybym coś nie pozmieniała. I tak powstała nowa, bardziej ostrzejsza wersja
Krokusowy DomKoktajl z jarmużu, czyli zielone, zdrowe drugie śniadanie, które można zabrać do pracy lub szkoły. Jarmuż po raz pierwszy jadłam w
KuchniaWeDwoje.plJedzenie. Jednocześnie tylko i aż. Jedni jedzą tylko dlatego, żeby zaspokoić głód. Drudzy jedzą, żeby się najeść. Ale gdy najedzą się smacznie, wtedy czerpią z tego
gotować!awokado i jajek to kolejna propozycja na Wielkanoc i nie tylko. Tort kanapkowy to również wspaniałe danie na urodzinowe przyjęcie lub spotkanie z przyjaciółmi. Spód do tortu można upiec wcześniej, przełożyć nadzieniem i wstawić do lodówki. Na drugi dzień spokojnie i bez stresu wystarczy udekorować tort. Taki tort to prawdziwa niespodzianka. Zachwyca smakiem i wyglądem. Zawsze
codojedzeniabezglutenową. Danie jest proste do przygotowania i trafia na listę naszych często powtarzanych dań. Po pierwsze za pyszny smak (razem z Mężem, pomimo uczucia sytości, skusiliśmy się dokładkę i zjedliśmy jeszcze po połowie :) ), po drugie za mega zdrowe i wartościowe składniki (bataty, łosoś, awokado, jarmuż, kolendra, słonecznik), a po trzecie za uczucie
Moja Delicjałyżki tartego żółtego sera pieprz cayenne . Żurawinę płuczemy pod bieżącą, gorącą wodą. Gdy kotlety smażymy już z drugiej strony, na tą rumianą kładziemy plaster ananasa, w dziurkę nakładamy żurawiny. Całość oprószamy cayenne, ilość zależy od własnych upodobań, ja dałam dość sporo, aby złamać słodycz ananasa i podkreślić smak kwaśnej żurawiny. Całość lekko posypujemy ( a jak ktoś woli, całkiem
Dieta moja pasjażeby przygotować sobie posiłek poprzedniego dnia wieczorem i żeby ugotować większe porcje i zamrozić na później. Drugie śniadania Magdaleny przypominają mi posiłki, które ja sama jadłam. Też nie było szału, jeśli chodzi o sposób podania i estetykę dań. Plusem tej książki jest jednak to, że bazuje na na łatwo dostępnych składnikach i że wiele dań
Ugotowane pozamiatanemiękkie. W ostateczności, jeśli rzeczywiście bardzo Wam się ciasto klei i nie dacie rady z nim pracować, dodajcie mąki. Warto jest jednak się przemęczyć. Po wyklejeniu jednej brytfanki z połową ciasta, możemy wykleić drugą tak samo. Jeśli nie macie dwóch brytfanek, wylepcie jedno ciasto a potem drugie. Uwaga: pieczemy tylko jedną połówkę, drugą zostawiamy na razie
Klasyka Gotowaniawarzywnik, wykop jamę głęboką na metr i szeroką na 90 cm, aby ułatwić sobie dostęp do paleniska wykop drugą jamę (pomocniczą) przy tej pierwszej na około 50 cm. RYBY NASÓL , pamiętaj tylko aby w miejscach gdzie ryba jest gruba dać soli więcej, połóż na kratce do odciekania i wstaw do lodówki. Po kilku godzinach ryby nadziej na patyk
Kuchnia bezglutenowa Lolikulebiakiem u mnie jest tak, że to moja druga próba przygotowania go. Pierwsza miała miejsce jakieś 10 lat temu, latem. Pamiętam, że bardzo mi smakował, pamiętam, że jest to danie, które śmiało można zaserwować i mogę, z całą odpowiedzialnością za moje słowa, zagwarantować Wam, że kulebiak wychodzi nawet o 4 nad ranem, kiedy jesteście jeszcze
Mango Papajapopyt i konsumpcjonizm ogółu. A teraz pora na wegański twarożek w sam raz do kanapki na Wasze drugie śniadanie! Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na wegańskie dania to kliknijcie tutaj -> klik ! Wegański Twarożek Musztardowy 2 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal) Składniki: tofu
rabarbarowoNastępne danie z kuchni mojej Mamy. Cała rodzina uwielbia tego kurczaka, nawet Sławek, który nigdy nie jada papryki. Najlepszy na zimno na drugi dzień po zrobieniu. Składniki: • 4 piersi z kurczaka • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia Panierka • 2 łyżki mąki • 2 jajka • 2 łyżki majonezu
To co kochamJagodzianki to obowiązkowa pozycja deserowa w letnim menu. Idealne na drugie śniadanie. Przyznaję, ze czasem brakuje mi cierpliwości (i siły) na porządne wyrobienie ciasta drożdżowego. Tym razem jednak się uparłam i dałam radę ;) Było warto! Bułeczki po upieczeniu, a nawet następnego dnia, były miękkie i puszyste. Z całą pewnością istotna jest też mąka. Jakiś czas temu moja serdeczna
zadanie-gotowaniezrobiłam dwie wersje tego sosu .Jedna z majonezem tak jak jest w orginale ,choć orginalny nie jest , a drugi na bazie jogurtu. Przepis jest bardziej smaczniejszy niz ten z jogurtem ,ale niestety dieta to dieta:(.Sos możemy podawać do dan z grilla i sałatek oraz kanapek w stylu Macdonalds. Przepis według mojego pomysłu : 2 łyżki majonezu ( laight- jogurt naturalny
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicukru. Czy trzeba dziecku już po 7 miesiącu życia wprowadzać ciastka, które na drugim miejscu w składzie mają cukier? Nie! Zatem mieszamy wersje podstawową czyli banan + owsianka, a ciasteczek sklepowych unikamy jak się tylko da! W dodatku nie są one tanie, bo za 100 g musimy zapłacić około 7,5 zł czyli kilogram
lady-och-mistrzyni.blogspot.comJest to przepyszne danie na kolacyjkę dla znajomych lub rodzinki. Podawać można na dwa sposoby pierwszy – sałatkę wrzucić do miseczki, usmażone mięso włożyć do drugiej miseczki, tortille podgrzane przykryć ręczniczkiem, żeby zachowały ciepło, sosy w osobnych miseczkach. Każdy z gości będzie sobie nakładał sam tyle składników ile chce. drugi – podgrzać tortillę, posmarować pastą
Kuchnia Pokoleńktórej jest jest około 80 przepisów na jedzenie, które można spakować i zabrać ze sobą. Na drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia
GRUBY WAŁEKwięc koniec roku nadchodzi coraz większymi krokami, nie da się ukryć... a wraz z nim nadchodzą refleksje kończące ten rok i plany na przyszły... Ja o swoich - jednych i drugich - opowiem Wam jutro, a dziś dorzucam coś kulinarnego :-) Może spodoba Wam się ta sałatka i przygotujecie ją na pełną szaleństw noc sylwestrową? Nam bardzo smakowała :-) SKŁADNIKI 1 opakowanie
Czary - gary w kuchniLekki,owocowy podwieczorek ,który lubi prawie każdyz nas .Zapraszam. Danie ma 160 KCAL. 1 pomarańcza 159 g. 1 pojemnik jogurtu naturalnego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipracochłonne (jeśli zamierzasz przygotować je tradycyjnie przy użyciu tarki do ziemniaków. Jeśli w pracy pomoże ci robot- danie jest ekspresowe). Kugiel zwany też rejbakiem czy babką ziemniaczaną podbił serce każdego kto go spróbował (szczególnie, gdy zjesz go na drugi dzień pokrojony w plastry i podsmażony na patelni na złoty kolor). Siostra mojej babci przygotowywała
Wielki apetytMoje drugie podejście do tych batonów, które jeszcze na wiosnę pokazała Kasia . Za pierwszym razem namoczyłam daktyle i okazało się, że nie da się z takich ulepić batonów. Wtedy powstały inne. Tym razem zamiast miksować daktyle (mój blender tego nie wytrzymał), posiekałam je drobno. Okazało się, że tak też można. Następnego dnia zabrałam
Sto kolorów kuchniczubata łyżka mąki • majeranek • olej • masło Sposób przygotowania 1. • Fasolę namoczyć w wodzie najlepiej na noc na drugi dzień odcedzić wlać nową wodę i gotować do miękkości 2. • Cebulę boczek i kiełbasę pokroić w kostkę Na dużą patelnię dać kilka łyżek oleju podsmażyć boczek dodać kiełbasę i cebulkę smażyć aż cebula się zrumieni 3. • Do ugotowanej fasoli
W królestwie smaków Beatymnie co prawda były na kolację, ale to bez znaczenia.Ja co prawda nie miałam mąki pszennej razowej , więc dałam pszenną graham i zapomniałam o spryskaniu wodą..moje 3 bułeczki były posypane sezamem, a reszta bez niczego.Pyszne ..polecam..nawet na drugi dzień ..została jedna ,więc zjadłam ją na śniadanie. 300 ml ciepłego mleka 30 g (ok. 2 łyżki) masła 1 łyżeczka
Moje domowe kucharzeniektórej jest jest około 80 przepisów na jedzenie, które można spakować i zabrać ze sobą. Na drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia
GRUBY WAŁEKwarstwa jest bardzo cienka, można włożyć całość do lodówki) nakładamy jogurt. Całość wstawiamy do lodówki do stężenia. Drugą połowę oczu robimy bez źrenic – z samego jogurtu. Kiedy galaretki stężeją wyciągamy je delikatnie z formy – jeśli nie będzie się dało tego łatwo zrobić foremki można na moment zanurzyć w gorącej wodzie, uważając przy tym, żeby nie zalać
Ciastkozercynajgrubszą część kurczaka. Jeśli odczytujemy 60 stopni, odstawiamy nieprzykryte mięso na 45 minut aby odpoczęło. III etap - drugie pieczenie Kurczak na tym etapie będzie raczej blady, dlatego na ostatnim etapie podkręcamy temperaturę w piekarniku na tyle ile fabryka dała. Gdy maksimum temperatury już mamy, włączamy termoobieg oraz, rzecz jasna, władamy do środka kurczaka na ok. 10 minut(...)trochę czasochłonne zajęcie ale warte każdej sekundy ponieważ dostajemy na koniec soczyste i kruche mięso. Wystarczy dodać ulubione dodatki jak np. kaszę jęczmienną, aromatyczną surówkę, białe winko i danie wyśmienite prezentujemy na stole. Zatem niech kurczę pieczone będzie częstym gościem na naszych stołach
Right Behind The Kitchenubita śmietana (1/2 szk.) z dodatkiem cukru( 1 łyżeczka) Do jednej miski dajemy suche składniki, a do drugiej mokre. Wymieszać składniki w obydwu miskach i do suchych dodać mokre. Ciasto ponakładać do foremek a następnie w środek każdej dać truskawkę i borówki, upiec w temperaturze 200 st. 30 min. Gdy muffinki się upieką i wystudzą udekorować bitą śmietaną
harrisaCuvee Speciale - 70% chardonnay, 30% żółty plavec. ( 64 zł.) Wino leżakowało na drożdżach przynajmniej trzy lata. Druga fermentacja w butelce. Jest produkowane tylko w najlepszych rocznikach i w ograniczonych ilościach. Wino bardzo wszechstronne – będzie pasowało do większości dań, dojrzałe i bardzo smaczne. Nam podano do niego, do wyboru: - grillowaną pierś z kaczki podaną na puree dyniowym
królestwo garówdużo czasu, zniknięcie babeczek też nie zajmuje długo czasu, bo po spróbowaniu jednej trudno jest się oprzeć drugiej. Babeczki udekorowałem w stylu angielskim, czyli kremem maślanym z cukrem pudrem, ale trochę zmieniłem składniki kremu i zamiast części masła dałem jogurt naturalny. Krem wyszedł pyszny i idealnie dopełniał babeczki orzechowo - pomarańczowe! Składniki: Babeczki: 3 jaja
Kuchnia ŁukaszaLubicie quesadillas? Takie robione na patelni jest dobre, ale przy przekręcaniu na drugą stronę mogą dziać się cuda :) To samo przy krojeniu, nie mówiąc już
Kto ugości moich gości?smarówki z rozmąconego całego jajka. Następnie posklejać rogi każdego kwadratu i delikatnie przygnieść. Gotowe szlafroczki poukładać jeden obok drugiego na blaszce. Posmarować górę smarówką z całego jajka. Piec na złoty kolor w temperaturze 200 C. Po upieczeniu przełożyć szlafroczki da czystą deskę, przestudzić. Przestudzone posypać cukrem pudrem. Z tej porcji ciasta powinno nam wyjść około 20 sztuk szlafroczków. Zamiast
Przepisy i porady kulinarnelekko chrupiące, miękkie w środku mają smak i zapach wanilii i budyniu :)) Pyszne są świeże, ale i na drugi dzień smakują rewelacyjnie, wg mnie nawet nabierają dodatkowego smaku :) Polecam gorąco! Składniki: 220g m ąki pszennej 110g miękkiego masła (ja dałam roztopione) 95g cukru 2 żółtka 1 budyń waniliowy bez cukru (35g) 2 łyżki mleka 1 op. cukru wanilinowego Dodatkowo
Walijskie Pichceniewydawnictwa Znak polubiłam od razu. Ośmiorniczki? Raki? Niezbędny do wykonania ser długodojrzewający, który sprowadzić można tylko z drugiego końca świata? Z radością stwierdzam - w tej książce tego nie znajdziesz! Dowiesz się natomiast jak tanio i szybko przygotować niebanalne dania: przystawki, dania główne i desery z produktów dostępnych w każdym osiedlowym sklepie. Książka "Pyszne. Na każdą okazję" podzielona jest(...)skomplikowany, bez obaw - autorka nie zostawiła nas bez pomocy. ;-) W takim przypadku na dwóch stronach szczegółowo opisuje kolejne kroki, wraz ze zdjęciami pozwalającymi jeszcze dokładniej go zrozumieć. Każde danie zostało sfotografowane a zdjęcia umieszczone na odrębnych stronach. Zdjęcia nie są przesycone ogromem niepotrzebnych dodatków i gadżetów. Prezentują to, co najważniejsze, czyli jedzenie
Szefowa kuchniczasu aż nie będzie nam się rozpływał 2) Ciemny biszkopt --> dobrze nasączamy, wykładamy dżem z czarnej porzeczki (dałam niecały słoiczek), na to wykładamy grubszą warstwę bitej śmietany i brzoskwinie pokrojone w kostkę (trochę je powduszałam w masę) 3) Drugi jasny biszkopt (to jest już góra)--> nasączamy i smarujemy cienko masą śmietanową górę i boki. 4) Boki tortu(...)obsypujemy pokruszonym ciemnym biszkoptem, z pozostałej bitej śmietany szprycą dekorujemy tort, a na środku układamy półplasterki brzoskwiń, zalewamy je tężejącą drugą galaretką. Smacznego
charlotte gotujeGalareta to danie , które robimy w sposób zaplanowany lub po prostu wykorzystujemy rosół i mięso , które nam zostało. Moje zimne nóżki powstały wg/ drugiej wersji. SKŁADNIKI 2 udka z kurczaka pierś z kurczaka 600 -700 ml rosołu 14 g. żelatyny 3-4 łyżki zimnej wody 3–4 łyżki posiekanej natki pietruszki marchewka
W kuchennym oknie Ewyposiłek lub w przypadku, gdy w ciągu dnia zjedliśmy już coś bogatego w tłuszcz. Składniki: Ciasto francuskie (1/3 arkusza, ok.92g) 1 cebula Winiary pomysł na francuską zapiekaną zupę cebulową (danie było inspirowane przepisem podanym na opakowaniu, składniki tego pomysłu są wegańskie, jedynie produkt może zawierać śladowe ilości jaj, mleka ) Olej rzepakowy Woda Przyprawy: kurkuma zioła prowansalskie(...)nagrody związane z wzięciem udziału w konkursie Kuchnia 24/7 organizowanym na portalu durszlak.pl i przejściem do drugiego etapu :) Patelnia od razu weszła w obieg i pomaga mi w przyrządzaniu codziennych posiłków, a pomysły na , mimo że większość z nich uwzględnia dania mięsne, jak widać, są inspiracją do urozmaicania także wegańskiego menu. Jesień. Obserwuję zbliżającą się
Weganizm infantylnyjajko Cukinię oczyścić z miąższu i pestek, zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem ze skórką, ja dałam cukinię żółtą, musimy mieć 400 g (ok 2,5 szklanki) już startej cukinii. W jednej misce połączyć składniki mokre w drugiej składniki suche. Potem połączyć zawartość obu misek. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki, ciasta powinno być na wysokość 3/4 foremki
Monia miesza i gotujeCzasami skaczę sobie to tu, to tam - między jednym blogiem, a drugim, szukając inspiracji. Zawsze znajduję coś ciekawego, co przez kolejne kilka dni nie pozwala spokojnie w nocy spać, zmuszając w końcu do kupna potrzebnych składników i przyrządzenia danej propozycji. Oczywiście, nie może obejść się bez jakichś moich zmian. Nie lubię odtwarzać czegoś kropka w kropkę, uwielbiam mieć(...)dodaję słodzidło, sok z cytryny. Wszystko miksuję na gładką masę, bez grudek przy pomocy blendera. Podaję z uprażonymi na suchej patelni nasionami słonecznika słonecznikiem. Idealna przekąska na drugie śniadanie. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiurządzenia w nich wypadają. Po takiej lekturze bez problemu podejmiesz decyzję, kupując sprzęt, który rzeczywiście Ci się przyda. Wyciskarka czy blender – ceny Nie ukrywajmy – o zakupie danego sprzętu często decyduje budżet. Wiele osób marzy o posiadaniu wielu przydatnych sprzętów kuchennych, lecz czasem pieniędzy nie starcza na zakup ich wszystkich. W analizie cen pomogły mi 2 materiały, a mianowicie obszerne rankingi(...)składnikami, blender przebija je, miksując także te bardzo miękkie. Łatwiej się go myje i użytkuje. Z drugiej strony wyciskarka zmiażdży i przerobi na sok produkty z jadalnymi skórkami, a głośność jej pracy nie jest tak irytująca. Szybkość mycia zależy już ściśle od danego modelu wyciskarki lub blendera. Pamiętaj również, że tak naprawdę oba urządzenia świetnie się uzupełniają. Mając
Smaki Na Talerzuszybkie, smaczne, pożywne i tanie jedzonko :) Wszystko w jednym garnku, mało mycia, mało pracy. Takie danie można z powodzeniem przygotować zarówno po ciężkim dniu w pracy na szybko, jak i na spokojnie dzień wcześniej a potem tylko odgrzewać.. na drugi dzień zyskuje na smaku :) Polecam. Składniki ( dla 3-4 osób ) - 4-5 średniej wielkości ziemniaków(...)gotujących się ziemniaków. Następnie dodaje fasolkę z puszki wraz z zalewą, plus 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego. Na koniec do dania dolewam rozrobione mleko z mąką. Całość gotuję jeszcze kolejne 3-4 minuty aż sos zgęstnieje. Gotowe danie podaję na gorąco z ulubionym pieczywem. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródmała wprawa, ale smakują i tak wyśmienicie. Przepis mam od dawien dawna, ale croissanty piekłam dopiero drugi raz w życiu i przyznam się z lekkim rumieńcem na twarzy, że za pierwszym razem wyszły lepiej. Widocznie szczęście początkującego po raz kolejny dało o sobie znać. Przepis jak zwykle u mnie pojawi się na końcu, teraz natomiast garstka przemyśleń na temat przeznaczenia(...)powinniśmy się spotkać, kogo pokochamy, gdzie będziemy pracować, czy odniesiemy sukces czy nie, taki wszechwiedzący i wszechobecny narrator, mistrz marionetek... Smutne to i przerażające, tak wiedzieć wszystko i nie dać się niczym zaskoczyć. W wierze w przeznaczenie nie ma miejsca na niespodzianki, na czystą radość z nieznanego, na spontaniczność i oczekiwanie na to, co nas jeszcze może spotkać. Oczywiście gdybyśmy
Przepysznik - BLW i nie tylkorestauracji z kuchnią włoską, gdzie regularnie będzie można udawać się na obiady, czy też kolacje ze swoją drugą połówką. Widać jednak wyraźnie, że kuchnia włoska odgrywa w życiu coraz większej ilości osób coraz ważniejszą rolę, dlatego też panie uczą się gotować dania z kuchni włoskiej, bo są one bardzo cenione przez mężczyzn. Na pewno jednak można udać się(...)produktach. Z pośród wszystkich dań do najbardziej popularnych należą przede wszystkim różnego rodzaju makarony oraz pizza. Włosi mają również doskonały smak w stosunku do ciast i deserów oraz kawy, której picie urosło do rangi rytuału. Włosi piją filiżankę espresso rano do śniadania, a także przy innych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew pozorom
Codogara