miękkie. W ostateczności, jeśli rzeczywiście bardzo Wam się ciasto klei i nie dacie rady z nim pracować, dodajcie mąki. Warto jest jednak się przemęczyć. Po wyklejeniu jednej brytfanki z połową ciasta, możemy wykleić drugą tak samo. Jeśli nie macie dwóch brytfanek, wylepcie jedno ciasto a potem drugie. Uwaga: pieczemy tylko jedną połówkę, drugą zostawiamy na razie
Klasyka Gotowaniawarzywnik, wykop jamę głęboką na metr i szeroką na 90 cm, aby ułatwić sobie dostęp do paleniska wykop drugą jamę (pomocniczą) przy tej pierwszej na około 50 cm. RYBY NASÓL , pamiętaj tylko aby w miejscach gdzie ryba jest gruba dać soli więcej, połóż na kratce do odciekania i wstaw do lodówki. Po kilku godzinach ryby nadziej na patyk
Kuchnia bezglutenowa Lolikulebiakiem u mnie jest tak, że to moja druga próba przygotowania go. Pierwsza miała miejsce jakieś 10 lat temu, latem. Pamiętam, że bardzo mi smakował, pamiętam, że jest to danie, które śmiało można zaserwować i mogę, z całą odpowiedzialnością za moje słowa, zagwarantować Wam, że kulebiak wychodzi nawet o 4 nad ranem, kiedy jesteście jeszcze
Mango Papajapopyt i konsumpcjonizm ogółu. A teraz pora na wegański twarożek w sam raz do kanapki na Wasze drugie śniadanie! Jeżeli wypróbujecie przepis to koniecznie podzielcie się ze mną wrażeniami w komentarzu. A jeśli szukacie innych pomysłów na wegańskie dania to kliknijcie tutaj -> klik ! Wegański Twarożek Musztardowy 2 porcje (1 porcja to ok. 300 kcal) Składniki: tofu
rabarbarowoNastępne danie z kuchni mojej Mamy. Cała rodzina uwielbia tego kurczaka, nawet Sławek, który nigdy nie jada papryki. Najlepszy na zimno na drugi dzień po zrobieniu. Składniki: • 4 piersi z kurczaka • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia Panierka • 2 łyżki mąki • 2 jajka • 2 łyżki majonezu
To co kochamJagodzianki to obowiązkowa pozycja deserowa w letnim menu. Idealne na drugie śniadanie. Przyznaję, ze czasem brakuje mi cierpliwości (i siły) na porządne wyrobienie ciasta drożdżowego. Tym razem jednak się uparłam i dałam radę ;) Było warto! Bułeczki po upieczeniu, a nawet następnego dnia, były miękkie i puszyste. Z całą pewnością istotna jest też mąka. Jakiś czas temu moja serdeczna
zadanie-gotowaniezrobiłam dwie wersje tego sosu .Jedna z majonezem tak jak jest w orginale ,choć orginalny nie jest , a drugi na bazie jogurtu. Przepis jest bardziej smaczniejszy niz ten z jogurtem ,ale niestety dieta to dieta:(.Sos możemy podawać do dan z grilla i sałatek oraz kanapek w stylu Macdonalds. Przepis według mojego pomysłu : 2 łyżki majonezu ( laight- jogurt naturalny
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkicukru. Czy trzeba dziecku już po 7 miesiącu życia wprowadzać ciastka, które na drugim miejscu w składzie mają cukier? Nie! Zatem mieszamy wersje podstawową czyli banan + owsianka, a ciasteczek sklepowych unikamy jak się tylko da! W dodatku nie są one tanie, bo za 100 g musimy zapłacić około 7,5 zł czyli kilogram
lady-och-mistrzyni.blogspot.comJest to przepyszne danie na kolacyjkę dla znajomych lub rodzinki. Podawać można na dwa sposoby pierwszy – sałatkę wrzucić do miseczki, usmażone mięso włożyć do drugiej miseczki, tortille podgrzane przykryć ręczniczkiem, żeby zachowały ciepło, sosy w osobnych miseczkach. Każdy z gości będzie sobie nakładał sam tyle składników ile chce. drugi – podgrzać tortillę, posmarować pastą
Kuchnia Pokoleńktórej jest jest około 80 przepisów na jedzenie, które można spakować i zabrać ze sobą. Na drugie śniadanie, na obiad, na lekcje, na zajęcia, do biura czy dokądkolwiek. Są tu jajka w roli głównej, zupy i sałatki, dania z ryżem, makaronem czy plackami, pasty do chleba i coś na słodko. Wszystko mocno kompaktowe, łatwe do podzielenia
GRUBY WAŁEKwięc koniec roku nadchodzi coraz większymi krokami, nie da się ukryć... a wraz z nim nadchodzą refleksje kończące ten rok i plany na przyszły... Ja o swoich - jednych i drugich - opowiem Wam jutro, a dziś dorzucam coś kulinarnego :-) Może spodoba Wam się ta sałatka i przygotujecie ją na pełną szaleństw noc sylwestrową? Nam bardzo smakowała :-) SKŁADNIKI 1 opakowanie
Czary - gary w kuchniLekki,owocowy podwieczorek ,który lubi prawie każdyz nas .Zapraszam. Danie ma 160 KCAL. 1 pomarańcza 159 g. 1 pojemnik jogurtu naturalnego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipracochłonne (jeśli zamierzasz przygotować je tradycyjnie przy użyciu tarki do ziemniaków. Jeśli w pracy pomoże ci robot- danie jest ekspresowe). Kugiel zwany też rejbakiem czy babką ziemniaczaną podbił serce każdego kto go spróbował (szczególnie, gdy zjesz go na drugi dzień pokrojony w plastry i podsmażony na patelni na złoty kolor). Siostra mojej babci przygotowywała
Wielki apetytczubata łyżka mąki • majeranek • olej • masło Sposób przygotowania 1. • Fasolę namoczyć w wodzie najlepiej na noc na drugi dzień odcedzić wlać nową wodę i gotować do miękkości 2. • Cebulę boczek i kiełbasę pokroić w kostkę Na dużą patelnię dać kilka łyżek oleju podsmażyć boczek dodać kiełbasę i cebulkę smażyć aż cebula się zrumieni 3. • Do ugotowanej fasoli
W królestwie smaków Beatymnie co prawda były na kolację, ale to bez znaczenia.Ja co prawda nie miałam mąki pszennej razowej , więc dałam pszenną graham i zapomniałam o spryskaniu wodą..moje 3 bułeczki były posypane sezamem, a reszta bez niczego.Pyszne ..polecam..nawet na drugi dzień ..została jedna ,więc zjadłam ją na śniadanie. 300 ml ciepłego mleka 30 g (ok. 2 łyżki) masła 1 łyżeczka
Moje domowe kucharzenie