Połowę śmietanki ubić na sztywno z pół łyżeczki cukru pudru. Drugą część delikatnie zmieszać z drugą połową cukru pudru i sokiem z cytryny- nie ubijać. 3. Na galaretkę położyć mus bananowy, 4. Polać śmietanką 5. Na środek dać po 1-2 łyżki ubitej śmietany 6. Posypać utartą deserową czekoladą Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePinyszukacie alternatywy dla tradycyjnych ciastek zawierających tylko krocie pustych kalorii dobrze trafiliście. Świetnie sprawdzą się również jako drugie śniadanie do szkoły czy przysmak w sam raz na piknik. Składniki: 1 szklanka płatków jęczmiennych błyskawicznych 2 szklanki mąki pszennej ( ja dałam pół na pół z pszenną pełnoziarnistą) 1/2 szklanki cukru (ja dałam domowy waniliowy) 1 łyżka ciemnego kakao
Wielki apetytzioła prowansalskie sól pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy dwa garnki z wodą: jeden na makaron, drugi na brokuła. W międzyczasie, gdy czekamy aż woda w obydwu garnkach nam się zagotuje rozpuszczamy masło. Ja wykorzystałam do przygotowania tego dania woka, jednak można także przygotować wszystko w głębszej patelni. Na maśle podsmażamy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku Piersi(...)wody. Następnie odcedzamy go na sitku i przelewamy zimną wodą. Tak przygotowanego brokuła dodajemy do naszego sosu. Gotujemy wszystko parę minut. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Danie przekładamy na talerz, posypujemy dookoła serem grana padano
Taste Therapydobrze nasączyć kawą zimną śmietanę 30% unić na sztywno, w trakcie dosypywać cukier po trochu, na koniec dać mascarpone i wszystko wymieszać do połaczenia się w gładką masę /nie za długo połowę kremu tiramisu rozsmarować na blacie nasączonym, nakryć drugim i też go dobrze nasączyć, na wierzchu rozsmarować resztę kremu i do lodówki na kilka godzin zdjąć obręcz
W Mojej Kuchni LubięDrodzy to ta sama babka, którą robiłam wczoraj według TEGO TU PRZEPISU Babki zrobiłam dwie, jedna po drugiej, co oznacza, że jest to baba szybka, niezawodna, prosta i zawsze każdemu wyjdzie! Zmieniłam tylko parę rzeczy, to jest- do środka dałam mieszanki keksowej od SKWORCU Wykonałam polewę czekoladową Niecałe pół kostki masła, 3 łyżki cukru, 4 łyżki kakao
Z Kuchni Do Kuchnicukier. Do mącznej mieszanki przetrzeć żółtka. Posiekać razem z zimnym masłem. Na koniec dodać tylko tyle kefiru, aby dało się połączyć ciasto w kulę. Szybko zagnieść, spłaszczyć i podzielić na 2 części. Jedną część odłożyć na 1 godzinę do lodówki. Drugą włożyć do zamrażarki. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto schłodzone w lodówce wyjąć
Pełny talerzjest świetna do wegierskich dań, doskonale podkreśla ich smak. Przyprawy dostałyśmy w przezroczystych opakowaniach, na których znajduje się tylko naklejka z niezbędnym opisem, gdzie przeczytamy o składzie, dacie ważności itp. Nam to rozwiązanie bardzo się podoba, po pierwsze nie płacimy za zbędną otoczkę w postaci kolorowych opakowań a po drugie już gołym okiem widzimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidostałyśmy w przezroczystych opakowaniach, na których znajduje się tylko naklejka z niezbędnym opisem, gdzie przeczytamy o składzie, dacie ważności itp. Nam to rozwiązanie bardzo się podoba, po pierwsze nie płacimy za zbędną otoczkę w postaci kolorowych opakowań a po drugie już gołym okiem widzimy jak wygląda ta przyprawa i ile jest jej w środku. Stosunek ceny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiotrzymałyśmy w przezroczystych opakowaniach, na których znajduje się tylko naklejka z niezbędnym opisem, gdzie przeczytamy o składzie, dacie ważności itp. Nam to rozwiązanie bardzo się podoba, po pierwsze nie płacimy za zbędną otoczkę w postaci kolorowych opakowań a po drugie już gołym okiem widzimy jak wygląda ta przyprawa i ile jest jej w środku
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDanie jednogarnkowe, idealne na obiad lub kolację. Można je podawać z makaronem lub same jako gęstą zupę. Z doświadczenia wiem, że na drugi dzień kiedy wszystkie składniki się przegryzą jest jeszcze smaczniejsze :) Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego 1 dużo paprykę 1 cebule 0,5 kg pieczarek 1 puszkę kukurydzy 1 puszkę czerwonej fasoli 1 duży
Kolejny blog o gotowaniusię głównie z zalewajką (najlepszą robiła nasza babcia) i kiepskimi krupnikami z restauracji! Zupa ta najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy "przejdzie" ona już burakami i kaszą, która konkretnie napęcznieje :). Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 3 buraki (średnie) ziemniaki (my dałyśmy ok. 5 sztuk, ale dajemy wedle uznania) 2 marchewki 2 pietruszki pół dużego selera por (do smaku) kasza jęczmienna
WeAreCrazydwie i do jednej dać kakao. Dałam jedną łyżkę, ale kolory mało się od siebie różnią dlatego polecam dać 2 lub 3 łyżki kakao.Następnie, z każdego ciasta rwać równe kawałki i robić z nich cienkie wałeczki.Oba (jeden jasny, drugi ciemny) splatamy ze sobą. U mnie moje wałeczki przekrajałam na pół. Taki wałeczek może mieć ok. 4-5 cm.Nast
Moje pyszne gotowaniemałe kuleczki wkładać do maszynki do produkcji orzeszków( foremek) zapiekać na rumiano.Studzić W garnuszku rozpuścić margarynę, dać wodę, cukier kakao, wymieszać ostudzic. Do ostudzonej dodac mleko w proszku,dobrze wymieszać. Łyżeczką nakładać porcje masy na połowę ciasteczek,vprzykryć drugim. Odstawić do stężenia masy
Z Majeczką w kuchnikilkukrotnym wykonaniu calzone, stromboli, wszystko smaczne ale forma jest dość duża i do pracy lub szkoły nie da się tego zapakować. Za to tego typu bułki pizza świetnie nadadzą się do transportu ze sobą i są świetnym pomysłem na drugie śniadanie bo zimne też świetnie smakują. To połączenie bułki z pizzą dla fanów których nie brakuje, składniki każdy
zjem to blog kulinarnyJedni obierają pomidory ze skórki i pozbawiają go pestek, a inni nie, są osoby, które dodają miąższ chleba drudzy nie. Ja zrobiłam sobie jedną porcję gazpacho, ale z mojego lenistwa nie parzyłam pomidora, ani nie usuwałam gniazdek nasiennych, paprykę też dałam marynowaną, 1 ogórek, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka oliwy, 2 łyżki wody, trochę grzanek do środka i na wierzch
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię