Dziś hiszpański jednogarnkowiec: paella w wersji wegańskiej. Smakuje rewelacyjnie, a jest jeszcze lepsza drugiego dnia! Inspiracja od wegannerd . Składniki: 2 cebule 3 duże ząbki czosnku kilka łyżek oliwy 4 liście laurowe 1,5 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka pieprzu Cayenne 2 czerwone papryki (lub 1 czerwona i 1 zielona) 2 żółte papryki (lub 1 żółta i 1 biała) ½ małej cukinii 1 szklanka ryżu arborio (koniecznie!) ½ szklanki czerwonego wytrawnego wina 1 łyżeczka kurkumy so... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).