Rafaello na krakersach z jeżynami

Rafaello na krakersach z jeżynami

Rafaello na krakersach z jeżynami

Ciasto, które nie wymaga pieczenia, bo przygotowałam je na krakersach. Sprawdzają się w słodkich deserach rewelacyjnie, pomimo tego, że są słone. Sól jest praktycznie niewyczuwalna, a krakersy są znacznie lżejsze od zwykłych herbatników. Przełożone masą kokosową i z leśnych jeżyn tworzą przepyszny kawałek ciasta :) 1 1/2 opakowania krakersów świeże jeżyny KREM JEŻYNOWY: 500 g jeżyn 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 1 szklanka śmietanki kremówki 30% KREM KOKOSOWY: 200 g białej czeko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kokosowe, krem, ciasto, ciastka kremówki, czekolada, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, herbatniki, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, biała czekolada, mus, deser, desery, ciasto kokosowe, gorąca czekolada, krem czekoladowy, ciasta z masa, ciasto na herbatnikach, drugie danie, dania na gorąco, ciasto z musem czekoladowym

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.