Zupy powinny stanowić nieodłączny element naszej codziennej diety, gdyż jedzenie ich przynosi same korzyści... Po pierwsze, talerz zupy pełen warzyw to źródło niezbędnych witamin i składników odżywczych, które są dobrze przyswajane przez nasz organizm. Znajdziemy w nim m.in.: potas, fosfor, wapń, żelazo, magnez, witaminę E, beta-karoten oraz sporą ilość błonnika, który usprawnia pracę jelit i działa oczyszczająco. Po drugie, zupa doskonale rozgrzeje nasz żołądek i organizm, a dobrze rozgrzany organizm ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.