cieple lody - 1725 przepisów (strona:54/115)

Pulled pork, długo pieczona wieprzowina 172

się ławki, leżaki i stoliki, wtedy możemy usiąść i spokojnie delektować się hamburgerem czy lodami. Furgonetki z jedzeniem nieodzownie łączą się i kojarzą z food street’em, czyli jedzeniem, które wyszło wprost  na ulicę. Jednym z typowych dań tego kulinarnego trendu są ciepłe kanapki z pulled pork, czyli z postrzępioną długo pieczona wieprzowiną z dodatkiem sosów

Kulinarne przygody Gatity
Gulab Jaman - pakistańskie mini pączki z mleka w proszku (w syropie pomarańczowym) 219

drugą stronę.)  Pączusie odsączyć z nadmiaru tłuszczu i umieścić w garnuszku z ciepłym syropem. Całość odstawić na 30-60 minut, aby nasiąkły (*). (W międzyczasie należy sprawdzić poziom nasiąknięcia.) Pączki przechowywać w lodówce. Podawać na zimno lub ciepło (podgrzane) - np. z lodami. Można je polać dodatkową porcją syropu i posypać posiekanymi orzechami. (*) Jeśli pączki nie chcą nasiąknąć

Di gotuje
Wegańskie muffiny z granolą 199

warto zaopatrzyć się w silikonowe), najwygodniej jest zrobić to za pomocą łyżki do lodów   i wstaw do piekarnika na 25 min. Po upieczeniu wyjmij babeczki na metalową kratkę i odczekaj- tak chociaż 10 min- aż lekko przestygną. Najlepiej smakują jeszcze na ciepło, przekrojone na pół i posmarowane masłem orzechowym

Roślinna - blog wegański
WEGETARIAŃSKA ZUPA MEKSYKAŃSKA 300

śnieg, przyjemnie szczypiący w nos mróz, zamarznięte kałuże, które służą za ślizgawki czy zwisające sople lodu z dachów, niczym bombki na choince i cudne malowidła na szybach. Nie przeszkadza mi ziąb, sypiący czy skrzypiący pod stopami śnieg. Z drugiej zaś strony, lubię przyjemne ciepło, promienie słońca, letnie sukienki i kwiaty we włosach. W kuchni zaś lekkie potrawki, kolorowe sałatki

W kuchni Karmel-itki
Sajgonki party 199

dodatkiem soli i cukru, gotować 2 minuty, przełożyć łyżką cedzakową do zimnej wody z lodem, wystudzić, odsączyć na sicie i papierowym ręczniku. Do wrzącej wody po warzywach włożyć grzyby, gotować 4 minuty, odsączyć na sicie, pokroić w paski.Płaty ryżowe zanurzać w ciepłej wodzie z dodatkiem soku z buraka, na każdy nałożyć porcję przygotowanych składników, zwinąć, przeciąć na pół.Przybrać

SzczyptaSmaQ
MALINOWE LODY SORBETOWE Z SOKIEM POMARAŃCZOWYM 158

Letnia aura nadal dopisuje. Co dzień rano budzi nas piękne słoneczko, w dzień rozpieszcza przyjemnym ciepłem...i gdyby nie te komary wieczorem to wspaniale byłoby cieszyć

Z Majeczką w kuchni
lemoniada 192

Napój idealny na gorące dni. Wspaniale orzeźwia. Warto podawać ją schłodzoną. Można dorzucić parę kostek lodu i listki mięty. http://potrawyregionalne.pl pochodzenie powyższego zdjęcia 2 cytryny

cukrem pudrem posypane
Glazurowane owoce z kokosową praliną i lodami pod posypką z orzechów laskowych. 224

lodówki. Glazura: -łyżka żelatyny -łyżka cukru -1/3 szklanki ciepłej wody Rozpuszczamy żelatynę w wodzie z cukrem, gdy zacznie tężeć zatapiamy w niej owoce, wyciągamy i wkładamy na chwilę do lodówki. Dodatkowo : -arbuz pokrojony w słupki -kiwi pokrojone w kostkę -kilka orzechów laskowych zgniecionych w moździerzu -lody domowej roboty; przepis już niedługo w osobnym poście. Talerz komponujemy według

BaRepas
Makaronowe szaleństwo karnawałowe! 300

poprawić samopoczucie zimą, przygotowuję dania, które kojarzą mi się z ciepłym morzem, słońcem i bezchmurnym niebem, gdzie można zrywać oliwki i pić sok wyciśnięty z czerwonych, sycylijskich pomarańczy.   Nie mogę się doczekać, aż rozpocznie się sezon na moje ulubione lody w Krakowie - Lodziarnia Donizetti. Na liście moich marzeń kulinarnych jest wyprawa na Sycylię! Świderki w pomidorach

Moja smaczna kuchnia
Siemieniotka. Zupa z …..konopi! 210

szafie zamieszkał ciepły sweter z czapką z pomponem, puchową kurtką i śniegowcami po kolana…Szufladę wypełniają wełniane skarpety. Idzie zima. Oby była piękna. Przemieniająca krajobraz w skrzącobiały pejzaż. Pokrywająca lśniącą taflą lodu kałuże i strumyki. Otulająca białym puchem owoce jarzębiny i gałązki ostrokrzewu. Malująca nosy i policzki w czerwone rumieńce, w ulotne mgiełki parujące oddechy. Pachnąca mrozem i świerkami. Niech

Bon Appetit Małgorzaty
Deser z lodami, biszkoptem i kawiorem owocowym 167

miksując.   Śmietanę zagotuj z mlekiem, kiedy ostygnie domieszaj do reszty składników, aż do całkowitego połączenia. Podgrzewaj chwilę, gdy zgęstnieje, przelej do pojemnika na lody. Wstaw do zamrażarki na 5-6 godzin, co godzinę wyjmuj i mieszaj.   W misce wymieszaj mokre składniki za pomocą miksera. W drugiej(...)miski. Ciepły jeszcze sok ,nabierz do strzykawki.   Lodowaty olej wlej do miski. Powoli wkraplaj sok ze strzykawki do bardzo zimnego oleju, obracając delikatnie miską z olejem. Z każdej kropelki powstanie owocowy kawior. Odcedź kuleczki z oleju i opłucz je pod zimną wodą.   Lody podawaj z biszkoptem

kuron.com.pl
Chleb żytni z orzechami i żurawiną 209

mąką. Ciasto przełożyć do formy, mokrą dłonią wyrównać wierzch. Formę przykryć folią, odstawić w ciepłe miejsce do wyrastania. Gdy ciasto wyrośnie dwukrotnie (będzie równe z formą albo nawet wyższe), nagrzać piekarnik do 230stC, wstawić formę z ciastem. Na dno piekarnika wrzucić 2-3 kostki lodu, żeby wytworzyła się para. Chleb piec 17 minut w 230stC, zmniejszyć temperaturę i piec jeszcze

Obiad gotowy
Czym się różni smoothie od koktajlu? - czyli krótki przewodnik po napojach 172

Koktajl jagodowy Koktajl czereśniowy Koktajl truskawkowy   Shake: gęsty napój lodowy z dodatkiem lodów na bazie mleka lub mleka. Przygotowywany w blenderze. Podawany na zimno, wprost po przygotowaniu. Kompot: napój przygotowany z gotowanych owoców osłodzonych cukrem lub innym "słodzidłem". Podawany na zimno lub ciepło. Można także przygotować wersję do słoików i "zamknąć smak lata w słoiku", by delektować

Mania Wypiekania
nalewka truskawkowa [+18] 299

wanilii przekrojoną wzdłuż, zalewamy alkoholem. Słój zakręcamy i odstawiamy na ok. 30 dni, w ciepłe miejsce. Od czasu do czasu potrząsamy słojem aby cukier się rozpuścił. Po tym czasie Przelewamy nalewkę przez gazę i rozlewamy do butelek i zakręcamy. Nalewkę podajmy do deserów i lodów. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Koktajl ananasowo-bananowy na patyku 160

Przygotowanie: Zmiksować wszystkie składniki za pomocą blendera. Gotowy płyn przelać do pojemniczków na lody. Zamrozić. Koktajle powinny być gotowe do podania po około 2h, w zależności od zamrażarki jaką posiadacie. By bezkolizyjnie wyjąć zamrożony koktajl z opakowania, należy wstawić opakowanie pod delikatny strumień ciepłej wody. Smacznego

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania