cieple lody - 1725 przepisów (strona:45/115)

Koktajl na odporność wg Juicemana + recenzja książki 253

soki czy koktajle. W książce znajdziemy również bardzo ciekawy rozdział „Szoty i toniki”, a także przepisy na herbaty i ciepłe napoje, mleka roślinne, drinki, a nawet najróżniejsze śniadania, płynne lunche, posiłki na wynos czy lody. Ostatni rozdział zatytułowany jest „Nic się nie zmarnuje”, gdzie autor udowadnia, że nawet z pulpy można przyrządzić coś smacznego

Słodkie okruszki
CLAFOUTIS ZE ŚLIWKAMI 160

formy żaroodpornej. Clafoutis powinno być lekko ścięte, puszyste i lekko przyrumienione*. Podawaj clafoutis na ciepło lub na zimno, osobiście uważam, że ciepłe smakuje najlepiej. Możesz je również posypać z wierzchu cukrem pudrem, a także podać z lodami waniliowymi. *Gdyby ciasto zbyt szybko się przyrumieniło, możesz je przykryć w połowie pieczenia folią aluminiową

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Współpraca z firmą BAKRA. Karob, melasa i tahini – poznajcie ten smak. 192

zawiera kofeiny, przez co jest polecany dla osób z wysokim ciśnieniem krwi. Stosuje się go m.in. jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, deserów, jogurtów, mleka. Doskonale się sprawdzi również w formie polewy na lodach lub ciastach i ciasteczkach.   Po więcej informacji na temat KAROBU i innych zdrowych produktów, które niewątpliwie warto spróbować i wprowadzić

Słodkie okruszki
Granita z soku z pomelo, cytryny, limonki i świeżych ziół 234

Orzeźwiająca granita na ciepłe wiosenne i letnie dni, świetnie smakuje z dodatkiem świeżych ziół.  Jest dobrym pomysłem na zakończeniem posiłku i świetną propozycją na zdrowy

Plate of Joy
Fioletowe smoothie z jagodami, bananami i kakao 180

będzie gładki. Rozlewamy do dwóch wysokich szklanek. Możemy udekorować je dowolnymi owocami – ja przybrałam smoothie jagodami goji oraz karambolą. W ciepłe dni warto zamrozić jagody i banany przed zmiksowaniem – dadzą ten sam efekt co kostki lodu, bez rozrzedzania napoju. Post Fioletowe smoothie z jagodami, bananami i kakao pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Szarlotka na serku waniliowym 191

mało kupiła :)), zrobiłam więc trochę po swojemu. Ciasto wyszło smaczne, ale jak dla mnie to ta szarlotka jest pyszna na ciepło, schłodzona już mi tak nie smakuje. Jednak kiedy będę miała ochotę na szarlotkę z lodami to ta wersja jest idealna.  Ja po schłodzeniu podgrzewałam ją sobie w mikrofali  :), i wcinałam.Składniki:Ciasto3 szklanki mąki4

Moje pyszne gotowanie
Świeży sok marchwiowo-jabłkowy 138

Składniki: 3 jabłka 3 marchewki Jabłka i marchewki dokładnie myjemy. Wkładamy do sokowirówki i wyciskamy sok. Nalewamy do szklanek i podajemy :) W ciepłe dni najlepiej użyć produktów z lodówki wtedy sok będzie chłodny bez konieczności rozwadniania go lodem

Kolizje Smaków
Herbata miętowo cytrynowa na upały 164

schłodzenia. Zimną  włożyć na kilka godzin do lodówki najlepiej wieczorem na całą noc. Przed podaniem rozlać do szklanek, wrzucić kilka kostek lodu dodać plasterek cytryny i kilka listków mięty. Zamieszać i gotowe. Pijemy od razu w ciepłe i upalne

Ala piecze i gotuje
Babka z szafranem i daktylami 209

formy Tupperware jest odporny na temperatury od -25°C do +220°C, co umożliwia przygotowanie w nich zarówno mrożonych deserów i lodów, jak również zapewnia równomierne pieczenie potraw w tradycyjnym piekarniku i kuchenkach mikrofalowych. Doskonale przewodzą ciepło, dzięki czemu Twoje wypieki będą szybciej gotowe. Silikonowe tworzywo zapobiega przywieraniu potraw do ścianek i ułatwia ich wyjmowanie oraz pozwala

Ala piecze i gotuje
Menu imieninowe - zestaw I 236

Rybka w brzoskwinicoś na ciepło:                                  Jarskie muszle(...)Gruszka w czekoladowej kąpieli z lodami                                       Ryżowe szyszki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ekspresowa tarta z jabłkami na 2 sposoby 177

tego, co aktualnie zalegało na półkach w kuchni. Szybki, nieskomplikowany i bardzo smaczny! W domu zawsze staram się mieć opakowanie lodów waniliowych, stanowią nie tylko świetną samodzielną przekąskę, ale sprawdzają się także idealnie przy wszelkiego rodzaju ciepłych deserach. W lodówce miałam jedno niezużyte ciasto francuskie i serek naturalny, a na półmisku 3 jabłka - wszystko wydało się(...)brązowego cukru. Obie tarty są wyśmienite, ta z cynamonem przypomina trochę szarlotkę, natomiast ta z serkiem smakuje jak rożek z twarożkiem i jabłkami. Wyjęte z piecyka i podane z lodami na pewno zachwycą gości, którzy wpadną z niespodziewaną wizytą. Przygotowanie trwa kilka chwil, a efekt jest naprawdę niesamowity, dlatego zawsze warto mieć w lodówce lub zamrażalniku ciasto francuskie

Cooking Monster
Naleśniki z brzoskwiniami 206

słodko, pomimo braku dodawania białego, niezdrowego cukru. Do tego kleks bitej śmietany lub odrobina lodów śmietankowych/waniliowych i jesteśmy w raju :) Polecam wszystkim łasuchom. Danie bez śmietany i lodów świetne dla dzieci. Składniki: (2-3 porcje) 4 dojrzałe brzoskwinie 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki masła 1/4 łyżeczki cynamonu 2 goździki   Składniki(...)wtedy, gdy brzegi zaczną się kurczyć. Druga strona z reguły potrzebuje mniej czasu na usmażenie niż pierwsza. Wyłożyć na talerz. Gotowy, ciepły sos wraz z owocami układać na naleśnikach i od razu podawać. Świetnie pasuje tutaj odrobina lodów śmietankowych lub bita śmietana :) źródło: Brzoskwiniowe nadzienie na podstawie pomysłu z Biedronki :) The post Naleśniki z brzoskwiniami appeared first on Moja

Moja Delicja
Lody waniliowe – najlepsze! 182

maja ) to zaczną się upały.I sprawdziło się!Ja co prawda raczej z tych , co lubią ciepłą wiosnę , niż gorące lato , no ale narzekać absolutnie nie będę!Wręcz przeciwnie – uśmiech ostatnio z twarzy nie schodzi , a ja zajadam się pysznymi lodami!Ulubione – waniliowe!Takie domowe smakują obłędnie … a do tego mamy pewność z czego zostały

Ostra na Słodko
Lody śmietankowe z pysznymi dodatkami 166

klasycznej podstawy. Przepis znalazłam na blogu , którego nazwa mnie urzekła (bo moja mama to właśnie Krycha). LODY ŚMIETANKOWE 3 żółtka 100g brązowego cukru trzcinowego 250ml mleka 250ml słodkiej śmietanki (36%) Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty krem. Podgrzewamy mleko i ciepłe wlewamy do masy żółtkowej. Tak otrzymaną masę podgrzewamy ciągle mieszając- nie gotujemy. Następnie studzimy masę i wstawiamy(...)naszej maszyny do lodów, lub wstawiamy do zamrażarki i co jakiś czas wyjmujemy i miksujemy. Mieszanie w trakcie robienia lodów, jest konieczne aby zapobiec tworzeniu się dużych kryształków zamarzniętej wody. Do podania lodów zainspirowały mnie lody firmy Nordis, które jadłam dawno temu. Nazywały się Dafne i z tego co widzę na ich stronie to dalej

les mirabelles
Wpływ reklamy na smak lodów 217

mnie działa: słonko, ciepło, wyjść się z domu chce. W środę skończyłam pisać egzaminy, więc teraz odpoczywam i się relaksuję. Na weekend muszę przygotować tort (niebieski), i to właśnie on głównie pochłania moje cukiernicze plany. Na środę jakiś drobiazg do szkoły, którego też jeszcze nie sprecyzowałam... Poza tym w kuchni czas spędzam głównie na kręceniu lodów - ogromnie(...)moje blogerskie ja - za drogie, żeby kupić? Zrobię sobie sama! Uważnie przeczytałam listę składników, chwilę pomyślałam, i kupiłam, co trzeba. Cała zadowolona wróciłam do domu i ukręciłam sobie wyjątkowe lody. Wyszły pyszne. Czy takie, jak oryginalne? Nie mam bladego pojęcia, ale może kiedyś spróbuję... Może, bo te domowe smakują wybornie. I już mnie do tych sklepowych nie ciągnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania