iña colada to dla mnie prawdziwy smak wakacji - zapach morza, dotyk piaszczystych plaż, ciepło promieni słońca i przede wszystkim błogie wieczory spędzone w doborowym towarzystwie z orzeźwiającymi napojami w dłoniach. Mimo że nigdy nie miałem okazji być na Karaibach, to myślę, że tak one właśnie smakują - kremowym kokosem i słodkim ananasem. Mmm... Jako że już jutro obieram wakacyjny kierunek(...)równomiernie pomiędzy foremki na lody. Wlej następnie kokosowo-ananasową miksturę. Do każdej foremki włóż patyczek do lodów i wstaw do zamrażarki na minimum 4 godziny . Chcąc wyjąć lizaki z foremek, włóż je na chwilę pod ciepłą wodę. Następnie możesz cieszyć się smakiem tropików. * Tym tropikalnym akcentem pragnę Was pożegnać na dłuższą chwilę, życząc Wam udanych wakacji. Niech
Food Squarecytrusowe ze spiruliną przyciągną każdego. Prawda jest jednak taka, że w domowym zaciszu, będąc uzbrojona w dobrej jakości roślinne mleko i porządną maszynkę do lodów, przygotujesz równie wyśmienite lody. Obawiam się jednak, że w swojej kuchni nie znajdę już miejsca dla kolejnego sprzętu, zawsze jednak znajdę miejsce dla kilku bananów w zamrażalniku. Tak, tak, wiem, niby(...)byłabym sobą, gdybym nie dodała masła z orzechów. Banany posiadają właściwości wychładzające, niepożądane o tej porze roku, idealnie więc będzie serwować je z ciepłym złocistym sosem karmelowym – wówczas deser należy pochłaniać od razu, ponieważ bananowe lody dość szybko topnieją. Aby opóźnić ten proces, miski w których zamierzasz podać lody, możesz na moment wstawić do zamrażarki. Składniki
Roślinna - blog wegańskiteż tak ciepło jak u mnie?? Z racji tego postanowiłam zrobić coś na ochłodę. Niby lemoniada, ale nie! Dzięki mięcie i syropu z pomarańczy gasi pragnienie. Sam spróbuj jeśli nie wierzysz. SKŁADNIKI: Woda mineralna 1 Limonka Liście mięty 3 łyżeczki cukru brązowego Syrop pomarańczowy PRZYGOTOWANIE: Do dzbanka dałam cukier. Pokroiłam w kostkę limonkę. Liście mięty(...)wodą. Dodałam jeszcze 3 całe liście mięty. Do szklanki wlej wodę z limonka i miętą ( nie za dużo) i dodaj 1 łyżkę syropu pomarańczowego. Możesz dodać 2-3 kostki lodu. Miłego popołudnia
Misz-masz by Domiteż tak ciepło jak u mnie?? Z racji tego postanowiłam zrobić coś na ochłodę. Niby lemoniada, ale nie! Dzięki mięcie i syropu z pomarańczy gasi pragnienie. Sam spróbuj jeśli nie wierzysz. SKŁADNIKI: Woda mineralna 1 Limonka Liście mięty 3 łyżeczki cukru brązowego Syrop pomarańczowy PRZYGOTOWANIE: Do dzbanka dałam cukier. Pokroiłam w kostkę limonkę. Liście mięty(...)wodą. Dodałam jeszcze 3 całe liście mięty. Do szklanki wlej wodę z limonka i miętą ( nie za dużo) i dodaj 1 łyżkę syropu pomarańczowego. Możesz dodać 2-3 kostki lodu. Miłego popołudnia
Misz-masz by Domispokojnie możemy przelać masę do plastikowych lub papierowych kubków jednorazowych a jako patyczek wykorzystać łyżeczkę do herbaty. Rada: lody wyjdą z każdego pojemniczka jeśli włożymy je na kilka sekund do ciepłej wody lub potrzemy wystarczająco długo rękami. Składniki: Część kokosowa z nasionami chia: 1/2 kubka ulubionego mleka (polecam kokosowe) 2 łyżki nasion(...)lodówki - po co najmniej 3 godzinach, kiedy nasiona pochłoną płyn i mocno spęcznieją są gotowe do użycia - miksujemy wszystkie składniki z masy truskawkowo-jogurtowej - wkładamy do pojemniczków na lody, tworząc rożne kompozycje SMACZNEGO! Zobacz także przepis na Lody o smaku pinacolada z rumem <klik
Pora na pora i pomidoraCobbler to szybki pomysł na ciepły owocowy deser. Warstwa rabarbaru przykryta ciastem podawana podobnie jak crumble z lodami lub bitą śmietaną. Przepis pochodzi ze strony food.com z moimi modyfikacjami. Składniki: na spód: 500 g rabarbaru 1/2 szklanki cukru na ciasto: 1 i 1/4 szkl. mąki 3 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)kruszonki. Wymieszać wszystko widelcem, aż powstanie ciasto. Wyłożyć je łyżką na owoce, nie wyrównywać ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 40 minut. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami. Ten przepis bierze udział w akcji
wyzwania kuchennewysmaruj tłuszczem, poukładaj owoce, posyp mieszanką, skrop syropem z agawy i olejem kokosowym. Pieczemy 25 minut w temp. 190 stopni C. Możemy jeść ciepłe na śniadanie, schłodzone do kawy. Albo jako deser z kulką lodów waniliowych - to jest obłęd
SMYKWKUCHNIdomowe lody. Te wyszły rewelacyjne - słodkie, kremowe z nutą orzechów i bazylii. Robi się je bardzo szybko a smak domowych lodów jest bezcenny. 330 ml śmietany 30% 2 jajka 2 łyżki ciepłej wody 10 łyżek cukru 150 g markiz orzechowych (Cukry Nyskie) Garść świeżej bazylii 2 łyżki płatków migdałowych Przygotowujemy sobie trzy miski. Do jednej oddzielamy białka
VioletoweKucharzenietemp. 180 stopni C. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. mus truskawkowy: 1/2 szklanki mrożonych truskawek 1 miarka odżywki białkowej o smaku lodów truskawkowych(może być dalej smak waniliowy) 1 łyżeczka żelatyny + odrobina ciepłej wody Truskawki miksujemy z odżywką białkową. Łyżeczkę żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody i dodajemy do naszego musu. Niewielką ilość rozprowadzamy
Kuchnia Ellienajczęściej sięgamy w okresie świątecznym. Domowy kompot z suszu (i nie tylko) wspaniale gasi pragnienie, latem podaję wersję ze świeżych sezonowych owoców z kostkami lodu. Domowe i zdrowe orzeźwienie. Aby przygotować kompot wystarczy zalać owoce ciepłą lub zimną wodą i odstawić na kilka chwil. Później wystarczą już ulubione dodatki. Kompot z suszu najczęściej przygotowuje się z suszonych owoców takich
Zasmakuj KuchniSmażymy krótko, w dość dużej ilości tłuszczu - jak przy tradycyjnych krokietach. Uważamy, by się nie przypaliło. Deser doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. U nas podaliśmy z odrobiną śmietankowych lodów i kakao. Bardzo dobrze sprawdza się także bita śmietana. Smacznego
Kuchnia od dwojgauzyskania okruszków. 6. Kruszonką posyp śliwki. 7. Masło rozpuść i polej nim śliwkową całość. 8. Piecz ok. 30-40 min. Można serwować na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. W towarzystwie lodów, kleksa śmietany, lub w samotności :) Smacznego
Kuchnia w Słońcu Skąpanablendujemy. Powstałą masę mieszamy z jogurtem naturalnym i borówkami. Lody przekładamy do foremek i mrozimy przez około 4 godziny. Żeby potem lody nam wyszły bez trudu z foremek polewamy je przez chwilę ciepła wodą
Kulinarne przygody Gatitydokładnie blendujemy. Powstała masę mieszamy z jogurtem naturalnym. Lody przekładamy do foremek i mrozimy przez około 4 godziny. Żeby potem lody nam wyszły bez trudu z foremek polewamy je przez chwilę ciepła wodą
Kulinarne przygody GatityCieszmy się ostatnimi ciepłymi, słonecznymi dniami tego lata. Za kilka tygodni przyjdzie pora na lody czekoladowe i karmelowe - sorbety nie będą smakować aż tak rozkosznie. Składniki (na ok. 5 porcji) : 1 średniej wielkości arbuz 4 limonki pół szklanki cukru pudru Sposób przygotowania: Arbuza obrać, pokroić w plastry, usunąć pestki (chyba, że kupicie arbuza bezpestkowego) i pokroić na mniejsze
W SMAK