cieple lody - 1725 przepisów (strona:43/115)

Jabłka pod kruszonką owsiano-cynamonową 171

oraz masło. Całość starannie mieszamy. Jabłka posypujemy kruszonką owsiano-cynamonową. Zapiekamy przez 20 minut, aż wierzch będzie chrupiący. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno. W wersji na zimno można podać jabłkowe crumble z lodami lub gęstym jogurtem czy mascarpone

Moja smaczna kuchnia
Lemoniada truskawkowa 184

cytryna, miód, 1 szklanka ciepłej wody, 1 l wody niegazowanej, Wykonanie; Truskawki miksujemy na mus.Dodajemy sok z cytryny. Miód rozpuszczamy w szklance ciepłej wody. Dodajemy do truskawek. zalewamy wodą. Możemy również dodać miętę i kostki lodu

Anioły w kuchni
Kruche ciasto z wiśniami 253

Koniecznie wypróbujcie to ciasto dopóki dostępne są jeszcze wiśnie. Jest wspaniałe! Kruche ciasto w połączeniu z kwaskowatymi wiśniami, do tego gałka lodów i czego chcieć więcej? ;))) My nie mogliśmy się doczekać i jedliśmy jeszcze ciepłe ;) Polecam :) Ciasto kruche: 500 g mąki pszennej 230 g margaryny lub masła 6 łyżek zimnej wody szczypta soli 4 łyżki cukru Nadzienie

Smakołyki Asi
Grillowana gruszka z czekoladowo-lodowym nadzieniem 219

leżała na talerzu. Rozgrzewamy patelnię grillową. Grillujemy gruszkę z obu stron do uzyskania delikatnych charakterystycznych pasków. W każdej połówce gruszki umieszczamy gałkę lodów, a całość posypujemy czekoladą starta na małych oczkach. Deser podajemy od razu (ciepły). Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Gadżety Kuchenne - Kawa i Herbata 184

słodko ! Taki zaparzacz dostaniecie na DaWanda .  Ostatnia propozycja z moich gadżetów - pozycja 5 - słoik z uchem :) świetnie smakuje w nim ciepła jak i mrożona herbata - to fajny sposób także na podanie kawy z lodami. Uwielbiam takie rozwiązania :) Jeżeli  chcecie zaimponować swoim znajomym wpadającym na kawę i herbatę - polecam Wam opisane wyżej gadżety. Mam nadzieję

dlaSmaQ
Kawa z lodami 269

mnie za oknem już zimno. Na szczęście siedzę w ciepłym domu i mogę przypomnieć sobie smak lata, podczas którego królowała kawa z lodami. Przygotowanie wraz ze składnikami ( na dwie szklanki kawy): 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuścić w małej ilości wody (gorącej). Posłodzić ( ja daję 2 łyżeczki cukru), wymieszać. Kawę rozlać do dwóch szklanek.  Zalać mlekiem - dowolną ilością

W kuchni u Moniki
Sernik na zimno 136

rozpuścić szybko mieszając w około 1/4 szklanki gorącej wody. Masę serową zmiksować z roztopioną czekoladą, a następnie z rozpuszczoną, ostudzoną ale lekko ciepłą żelatyną. Masę wyłożyć na spód z herbatników i wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 0.75 l wrzącej wody. Ostudzić i wstawić do lodówki. Owoce ułożyć na masie serowej

cucinare
Ucierane ciasto z owocami 512

nagrzanego do 200 stopni, pieczemy przez 30 minut, następnie obniżamy temperaturę do 160 stopni i dopiekamy kolejne 25minut. Ciasto najlepiej smakuje na ciepło. Wielbicielom słodyczy polecam przed podaniem posypać wierzch cukrem pudrem lub dodać gałkę lodów. Smacznego

Zapiski Młodej Żony
Lemoniada truskawkowa 204

cytryna, miód, 1 szklanka ciepłej wody, 1 l wody niegazowanej, Wykonanie;Truskawki miksujemy na mus.Dodajemy sok z cytryny. Miód rozpuszczamy w szklance ciepłej wody. Dodajemy do truskawek. zalewamy wodą. Możemy również dodać miętę i kostki lodu

Anioły w kuchni
Cobbler z gruszkami w winie 275

polubienie jesieni ...  Trzeba ją ... zaakceptować. Spróbować chociaż ...  Zaczyna mi się udawać, myślę tylko o samych przyjemnościach, które ze sobą niesie - długie wieczory w blasku świec, w cieple kominka, pod kocykiem ... Zapach cynamonu i goździków, dojrzałe i wyśmienite gruszki - tak kocham gruszki! Grzane wino, dobra książka ... Piękne kolory ...  Cudowna ta jesień ... I tak właśnie powstał pomysł(...)też zmywać ją w zmywarce. Ceramikę znajdziecie tutaj - klik: ( ceramika użytkowa ). Cobbler najlepiej podawać z bitą śmietanką doprawioną prawdziwą wanilią lub lodami waniliowymi, oczywiście zaraz po wyjęciu z pieca smakuje najlepiej, podobnie jak szarlotka na ciepło.  Smacznej jesieni kochani

Garniec Magalie
Lodowe kanapki śmietankowe z truskawkami 135

Nareszcie do Polski zawitała ta jakże wyczekiwana i upragniona ciepła wiosna! Każdą wolną chwilę chciałbym spędzać na zewnątrz! Szkoda, że jest to tak rzadkie! Mimo wszystko cieszę się tymi momentami i zaczynam się mentalnie nastawiać na lato - choć niestety doczytałam się, że ma być ono w tym roku wyjątkowo deszczowe. Mając to na uwadze, i się tym wcale(...)razie nie przejmując, chcę Wam dziś zaproponować coś bardzo letniego i w ciepłe dni bardzo popularnego. Mówię tu, o lodach! Choć w sumie lody o za dużo powiedziane. Gdy byłam dzieckiem bardzo lubiłam dwa typy lodów - rożki i kanapki lodowe. dziś przygotowałam dla Was tą drugą propozycję - Lodowe kanapki śmietankowe z truskawkami! Śmietankowy smak

Słodkie Przyjemności
Crumble z truskawkami 144

śniadanie, z dodatkiem jogurtu naturalnego. Szczególnie teraz, gdy upalnie i nie chce się jeść ciepłych śniadań. Crumble z truskawkami   Drukuj Prep time 15 min Cook time 25 min Total time 40 min   Crumble z truskawkami, czerwcowy klasyk - na deser z gałką lodów waniliowych lub na śniadanie z jogurtem naturalnym Author: Cooking for Emily Serves: 4 Ingredients Kruszonka(...)nagrzać do 180 stopni. Na wierzch truskawek położyć kruszonkę ( jak zbije się w zbyt grube grudki to porozdzielać palcami). Piec ok 25 minut aż kruszonka się upiecze. Podawać z lodami waniliowymi lub jogurtem naturalnym. 3.5.3251 Artykuł Crumble z truskawkami pochodzi z serwisu Cooking for Emily

Cooking for Emily
Lody cytrynowe z Limoncello (bez maszynki) 135

Przepis zaczerpnęłam z ILLUCUCINA ! Szukałam przepisu na lody, które będą orzeźwiające w smaku. Przygotowałam je na odwiedziny znajomych i wszyscy byliśmy zachwyceni ich świeżym smakiem! Do przygotowania lodów potrzebujemy: – 400 ml mleka – skórka z 1 cytryny – 160 g drobnego białego cukru (spokojnie można zmniejszyć ilość cukru) – 4 żółtka – 150 ml słodkiej kremówki(...)Mleko ze śmietaną zagotować po czym dodać skórkę z cytryny (mleko odstawiamy do ostudzenia). Żółtka ubijamy z cukrem powoli dodając ciepłe mleko. Masę ponownie gotujemy do momentu gdy zacznie gęstnieć. Zestawić garnek z ognia do ostygnięcia – gdy baza lodów będzie zimna dodajemy sok z cytryny i likier. Całość chłodzimy a potem zamrażamy (mieszamy co 30-60 minut). Wyjmujemy

Szybko Tanio Smacznie
Przekąski na ciepło i zimno – 16 najciekawszych pomysłów na imprezę. 10278

zebrać kilka imprezowych hitów. Wytrawne lody – tego jeszcze nie było prawda? :). Na najbliższej imprezie sama wypróbuję. Wygląda że robi się łatwo. Przekąski na zimno – wytrawne lody Ptysie na słono – jako że ja ze słodyczy najbardziej lubię śledzie to ten przepis szczególnie przypadł mi do gustu. Przekąski na ciepło – wytrawne ptysie Nadziewane

Mama z miasta
Po co liczyć książki? I sorbet gruszkowy 223

lody właśnie, najlepiej poprawia humor i sprawia, że człowiek nie może się nie uśmiechnąć? W dodatku jest to sorbet, więc jest nieco lżejszy od tradycyjnych lodów na żółtkach i śmietanie. A pachnie piernikiem i gruszkami.Zaczęło się od tego, że po cieście z całymi gruszkami zostało mi kilka owoców i pół garnka syropu. Poprzednim razem rzeczonym syropem(...)przykrycia, aż odparuje i zgęstnieje (powinno zostać około 200 ml syropu).Gruszki zmiksować blenderem na gładką masę, wlać 200 ml ciepłego syropu, dokładnie wymieszać. Ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce.Schłodzoną masę przelać do maszyny do lodów, a gry skończy pracę, przełożyć do pojemniczka i zamrozić.Smacznego!A teraz chyba pójdę poczytać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Rustykalna tarta z jagodami / blueberry galettes 169

się zarumienią.     Mini rustykalna tarta z jagodami to idealna porcja deseru „per person”. Możesz podać ją na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. Doskonale smakuje z gałką śmietankowych lodów.     Rustykalna tarta z jagodami może być przetrzymywana w lodówce 3-4 dni, ale szczerze wątpię żeby była taka potrzeba

Rusty Fork
Pudding na zimno z musem truskawkowym (bez cukru) 199

łyżek ksylitolu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego mus truskawkowy ok. 200 g zamrożonych truskawek 2 miarki odżywki białkowej, najlepiej o smaku lodów truskawkowych + świeże truskawki do ozdoby i batoniki bez cukru  Przygotowanie: Płatki jaglane zalać ciepłą wodą i odstawić do napęcznienia. Następnie przełożyć do większej miski i wymieszać razem z ksylitolem i jogurtem dodając odrobinę ciepłej wody

Kuchnia Ellie
O niechcianych psach, dobrych ludziach i zielonych lodach na pierwszy dzień wiosny. Pistacjowych 214

dysponujecie obłędnie dobrym sprzętem. Dzięki temu będzie nieco gładsza, choć idealnie kremowej konsystencji uzyskać się nie da. Lody pistacjowe Składniki: (na 750 ml lodów) 100 g niesolonych pistacji bez łupinek 30 g miodu 250 ml mleka 250 ml śmietany kremówki (38%) 3 żółtka 80 g cukru Pistacje zmiksować w malakserze z miodem na pastę.  Mleko zagotować(...)Zdjąć z palnika, dodać pistacje, wymieszać. Ostudzić. Dodać kremówkę, połączyć. Schłodzić do temperatury lodówkowej, a następnie przelać do maszyny do lodów, postępując zgodnie z instrukcją. Zamrozić. Smacznego! Mama Pączusi została u Moniki, gdzie zazna ciepła i spokoju.  I miłości, która należy się każdemu z tych najwierniejszych czworonogów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kompot truskawkowo - czereśniowy 133

myjemy i usuwamy szypułki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą Gotujemy przez około 30 minut. Dodajemy do smaku cukier lub miód. Podajemy na ciepło lub na zimno. Można podac zimny kompot z listkami świeżej mięty lub kostkami lodu, będzie wtedy dodatkowo orzeźwiający

Moja smaczna kuchnia
Passoa rum bon 238

Opis: Passoa Rum bon to bardzo egzotyczny drink dzięki połączeniu likieru passoa oraz rumu! Idealny na ciepłe letnie dni. Składniki: 45 ml Passoa 30 ml rumu 75 ml soku pomarańczowego lód Sposób wykonania: Na początek do naszego shakera wypełnionego lodem nalewamy 45 ml Passoa Następnie dodajemy 30 ml rumu Na sam koniec dodajemy 75 ml soku pomarańczowego Wszystko razem energicznie

Drinkologia
Ciasto mocno czekoladowe z malinami 218

pieczemy 40 minut. Ciasto zostawiamy w uchylonym piekarniku do lekkiego ostygnięcia. Jeżeli natomiast jesteście fanami bardzo rozpływającej się w ustach ciepłej czekolady proponuję, aby ciasto wyjąć po upieczeniu i po 5 minutach podać z lodami waniliowymi bądź miętowymi.Jeżeli chcecie się czymś podzielić, piszcie w komentarzu. Smacznego

Eat Shrimps

Proponowane wyszukiwania