oraz masło. Całość starannie mieszamy. Jabłka posypujemy kruszonką owsiano-cynamonową. Zapiekamy przez 20 minut, aż wierzch będzie chrupiący. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno. W wersji na zimno można podać jabłkowe crumble z lodami lub gęstym jogurtem czy mascarpone
Moja smaczna kuchniacytryna, miód, 1 szklanka ciepłej wody, 1 l wody niegazowanej, Wykonanie; Truskawki miksujemy na mus.Dodajemy sok z cytryny. Miód rozpuszczamy w szklance ciepłej wody. Dodajemy do truskawek. zalewamy wodą. Możemy również dodać miętę i kostki lodu
Anioły w kuchniKoniecznie wypróbujcie to ciasto dopóki dostępne są jeszcze wiśnie. Jest wspaniałe! Kruche ciasto w połączeniu z kwaskowatymi wiśniami, do tego gałka lodów i czego chcieć więcej? ;))) My nie mogliśmy się doczekać i jedliśmy jeszcze ciepłe ;) Polecam :) Ciasto kruche: 500 g mąki pszennej 230 g margaryny lub masła 6 łyżek zimnej wody szczypta soli 4 łyżki cukru Nadzienie
Smakołyki Asileżała na talerzu. Rozgrzewamy patelnię grillową. Grillujemy gruszkę z obu stron do uzyskania delikatnych charakterystycznych pasków. W każdej połówce gruszki umieszczamy gałkę lodów, a całość posypujemy czekoladą starta na małych oczkach. Deser podajemy od razu (ciepły). Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkisłodko ! Taki zaparzacz dostaniecie na DaWanda . Ostatnia propozycja z moich gadżetów - pozycja 5 - słoik z uchem :) świetnie smakuje w nim ciepła jak i mrożona herbata - to fajny sposób także na podanie kawy z lodami. Uwielbiam takie rozwiązania :) Jeżeli chcecie zaimponować swoim znajomym wpadającym na kawę i herbatę - polecam Wam opisane wyżej gadżety. Mam nadzieję
dlaSmaQmnie za oknem już zimno. Na szczęście siedzę w ciepłym domu i mogę przypomnieć sobie smak lata, podczas którego królowała kawa z lodami. Przygotowanie wraz ze składnikami ( na dwie szklanki kawy): 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuścić w małej ilości wody (gorącej). Posłodzić ( ja daję 2 łyżeczki cukru), wymieszać. Kawę rozlać do dwóch szklanek. Zalać mlekiem - dowolną ilością
W kuchni u Monikirozpuścić szybko mieszając w około 1/4 szklanki gorącej wody. Masę serową zmiksować z roztopioną czekoladą, a następnie z rozpuszczoną, ostudzoną ale lekko ciepłą żelatyną. Masę wyłożyć na spód z herbatników i wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 0.75 l wrzącej wody. Ostudzić i wstawić do lodówki. Owoce ułożyć na masie serowej
cucinarenagrzanego do 200 stopni, pieczemy przez 30 minut, następnie obniżamy temperaturę do 160 stopni i dopiekamy kolejne 25minut. Ciasto najlepiej smakuje na ciepło. Wielbicielom słodyczy polecam przed podaniem posypać wierzch cukrem pudrem lub dodać gałkę lodów. Smacznego
Zapiski Młodej Żonycytryna, miód, 1 szklanka ciepłej wody, 1 l wody niegazowanej, Wykonanie;Truskawki miksujemy na mus.Dodajemy sok z cytryny. Miód rozpuszczamy w szklance ciepłej wody. Dodajemy do truskawek. zalewamy wodą. Możemy również dodać miętę i kostki lodu
Anioły w kuchnipolubienie jesieni ... Trzeba ją ... zaakceptować. Spróbować chociaż ... Zaczyna mi się udawać, myślę tylko o samych przyjemnościach, które ze sobą niesie - długie wieczory w blasku świec, w cieple kominka, pod kocykiem ... Zapach cynamonu i goździków, dojrzałe i wyśmienite gruszki - tak kocham gruszki! Grzane wino, dobra książka ... Piękne kolory ... Cudowna ta jesień ... I tak właśnie powstał pomysł(...)też zmywać ją w zmywarce. Ceramikę znajdziecie tutaj - klik: ( ceramika użytkowa ). Cobbler najlepiej podawać z bitą śmietanką doprawioną prawdziwą wanilią lub lodami waniliowymi, oczywiście zaraz po wyjęciu z pieca smakuje najlepiej, podobnie jak szarlotka na ciepło. Smacznej jesieni kochani
Garniec MagalieNareszcie do Polski zawitała ta jakże wyczekiwana i upragniona ciepła wiosna! Każdą wolną chwilę chciałbym spędzać na zewnątrz! Szkoda, że jest to tak rzadkie! Mimo wszystko cieszę się tymi momentami i zaczynam się mentalnie nastawiać na lato - choć niestety doczytałam się, że ma być ono w tym roku wyjątkowo deszczowe. Mając to na uwadze, i się tym wcale(...)razie nie przejmując, chcę Wam dziś zaproponować coś bardzo letniego i w ciepłe dni bardzo popularnego. Mówię tu, o lodach! Choć w sumie lody o za dużo powiedziane. Gdy byłam dzieckiem bardzo lubiłam dwa typy lodów - rożki i kanapki lodowe. dziś przygotowałam dla Was tą drugą propozycję - Lodowe kanapki śmietankowe z truskawkami! Śmietankowy smak
Słodkie Przyjemnościśniadanie, z dodatkiem jogurtu naturalnego. Szczególnie teraz, gdy upalnie i nie chce się jeść ciepłych śniadań. Crumble z truskawkami Drukuj Prep time 15 min Cook time 25 min Total time 40 min Crumble z truskawkami, czerwcowy klasyk - na deser z gałką lodów waniliowych lub na śniadanie z jogurtem naturalnym Author: Cooking for Emily Serves: 4 Ingredients Kruszonka(...)nagrzać do 180 stopni. Na wierzch truskawek położyć kruszonkę ( jak zbije się w zbyt grube grudki to porozdzielać palcami). Piec ok 25 minut aż kruszonka się upiecze. Podawać z lodami waniliowymi lub jogurtem naturalnym. 3.5.3251 Artykuł Crumble z truskawkami pochodzi z serwisu Cooking for Emily
Cooking for EmilyPrzepis zaczerpnęłam z ILLUCUCINA ! Szukałam przepisu na lody, które będą orzeźwiające w smaku. Przygotowałam je na odwiedziny znajomych i wszyscy byliśmy zachwyceni ich świeżym smakiem! Do przygotowania lodów potrzebujemy: – 400 ml mleka – skórka z 1 cytryny – 160 g drobnego białego cukru (spokojnie można zmniejszyć ilość cukru) – 4 żółtka – 150 ml słodkiej kremówki(...)Mleko ze śmietaną zagotować po czym dodać skórkę z cytryny (mleko odstawiamy do ostudzenia). Żółtka ubijamy z cukrem powoli dodając ciepłe mleko. Masę ponownie gotujemy do momentu gdy zacznie gęstnieć. Zestawić garnek z ognia do ostygnięcia – gdy baza lodów będzie zimna dodajemy sok z cytryny i likier. Całość chłodzimy a potem zamrażamy (mieszamy co 30-60 minut). Wyjmujemy
Szybko Tanio Smaczniezebrać kilka imprezowych hitów. Wytrawne lody – tego jeszcze nie było prawda? :). Na najbliższej imprezie sama wypróbuję. Wygląda że robi się łatwo. Przekąski na zimno – wytrawne lody Ptysie na słono – jako że ja ze słodyczy najbardziej lubię śledzie to ten przepis szczególnie przypadł mi do gustu. Przekąski na ciepło – wytrawne ptysie Nadziewane
Mama z miastalody właśnie, najlepiej poprawia humor i sprawia, że człowiek nie może się nie uśmiechnąć? W dodatku jest to sorbet, więc jest nieco lżejszy od tradycyjnych lodów na żółtkach i śmietanie. A pachnie piernikiem i gruszkami.Zaczęło się od tego, że po cieście z całymi gruszkami zostało mi kilka owoców i pół garnka syropu. Poprzednim razem rzeczonym syropem(...)przykrycia, aż odparuje i zgęstnieje (powinno zostać około 200 ml syropu).Gruszki zmiksować blenderem na gładką masę, wlać 200 ml ciepłego syropu, dokładnie wymieszać. Ostudzić, a następnie schłodzić w lodówce.Schłodzoną masę przelać do maszyny do lodów, a gry skończy pracę, przełożyć do pojemniczka i zamrozić.Smacznego!A teraz chyba pójdę poczytać
Pożeraczka, czyli raz adobrzesię zarumienią. Mini rustykalna tarta z jagodami to idealna porcja deseru „per person”. Możesz podać ją na ciepło zaraz po wyjęciu z piekarnika lub na zimno. Doskonale smakuje z gałką śmietankowych lodów. Rustykalna tarta z jagodami może być przetrzymywana w lodówce 3-4 dni, ale szczerze wątpię żeby była taka potrzeba
Rusty Forkłyżek ksylitolu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego mus truskawkowy ok. 200 g zamrożonych truskawek 2 miarki odżywki białkowej, najlepiej o smaku lodów truskawkowych + świeże truskawki do ozdoby i batoniki bez cukru Przygotowanie: Płatki jaglane zalać ciepłą wodą i odstawić do napęcznienia. Następnie przełożyć do większej miski i wymieszać razem z ksylitolem i jogurtem dodając odrobinę ciepłej wody
Kuchnia Elliedysponujecie obłędnie dobrym sprzętem. Dzięki temu będzie nieco gładsza, choć idealnie kremowej konsystencji uzyskać się nie da. Lody pistacjowe Składniki: (na 750 ml lodów) 100 g niesolonych pistacji bez łupinek 30 g miodu 250 ml mleka 250 ml śmietany kremówki (38%) 3 żółtka 80 g cukru Pistacje zmiksować w malakserze z miodem na pastę. Mleko zagotować(...)Zdjąć z palnika, dodać pistacje, wymieszać. Ostudzić. Dodać kremówkę, połączyć. Schłodzić do temperatury lodówkowej, a następnie przelać do maszyny do lodów, postępując zgodnie z instrukcją. Zamrozić. Smacznego! Mama Pączusi została u Moniki, gdzie zazna ciepła i spokoju. I miłości, która należy się każdemu z tych najwierniejszych czworonogów
Pożeraczka, czyli raz adobrzemyjemy i usuwamy szypułki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą Gotujemy przez około 30 minut. Dodajemy do smaku cukier lub miód. Podajemy na ciepło lub na zimno. Można podac zimny kompot z listkami świeżej mięty lub kostkami lodu, będzie wtedy dodatkowo orzeźwiający
Moja smaczna kuchniaOpis: Passoa Rum bon to bardzo egzotyczny drink dzięki połączeniu likieru passoa oraz rumu! Idealny na ciepłe letnie dni. Składniki: 45 ml Passoa 30 ml rumu 75 ml soku pomarańczowego lód Sposób wykonania: Na początek do naszego shakera wypełnionego lodem nalewamy 45 ml Passoa Następnie dodajemy 30 ml rumu Na sam koniec dodajemy 75 ml soku pomarańczowego Wszystko razem energicznie
Drinkologiapieczemy 40 minut. Ciasto zostawiamy w uchylonym piekarniku do lekkiego ostygnięcia. Jeżeli natomiast jesteście fanami bardzo rozpływającej się w ustach ciepłej czekolady proponuję, aby ciasto wyjąć po upieczeniu i po 5 minutach podać z lodami waniliowymi bądź miętowymi.Jeżeli chcecie się czymś podzielić, piszcie w komentarzu. Smacznego
Eat Shrimps