cieple lody - 1725 przepisów (strona:47/115)

Domowa lemoniada brzoskwiniowa 211

cytryn oraz sok z czarnego bzu. Jeśli nie masz soku, w 50 ml ciepłej wody rozpuść miód i dodaj do dzbanka. Cytrynę umyj, pokrój w plastry i przełóż do dzbanka. Następnie dodaj mus brzoskwiniowy oraz wodę gazowaną. Całość wymieszaj. Do wysokich szklanek włóż lód, wlej lemoniadę. Smacznego Czytaj więcej – przepisy na koktajle Artykuł Domowa lemoniada brzoskwiniowa pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Legalne lody bananowe 182

płatków jaglanych  łyżka masła orzechowego  1/2 łyżki oleju kokosowego Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie. Banany obrać, pokroić na kawałki i przełożyć do malaksera. Dodać daktyle, masło orzechowe, olej kokosowy i płatki jaglane. Zmiksować na gładki mus i przełożyć do pudełka na lody. Mrozić przez kilka godzin, a najlepiej całą noc. kakaowa polewa: łyżka naturalnego kakao łyżeczka

Kuchnia Ellie
Sorbet rabarbarowy 178

Sorbet rabarbarowy Sezon na rabarbar, ciepłe dni… to oznacza, że koniecznie trzeba zrobić sorbet rabarbarowy ! Jest niesamowicie świeży i zdrowy w przeciwieństwie do sklepowych, w

Blendman
Szarlotka z lodami i bitą śmietaną 249

nagrzanego do 180° C i pieczemy 30 minut. Upieczoną szarlotkę, gdy przestygnie, oprószamy cukrem pudrem. Szarlotka z lodami i bitą śmietaną to bez wątpienia jedno z najlepszych ciast - deserów. Można ją podać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Po raz kolejny wzięłam udział w akcji zorganizowanej przez Bożenkę – Ciasto na niedzielę – szarlotka, jabłecznik. Gorąco polecam(...)Mniam - Cookpl - Kulinarna Maniusia - Red and Pale - Smaczne przepisy Wszystkim uczestniczkom i uczestnikom dziękuję za wspólną zabawę. Wpis zostanie uzupełniony po zakończeniu wydarzenia. Wydrukuj przepis The post Szarlotka z lodami i bitą śmietaną appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Chlebek bananowy z imbirem i cynamonem 146

masę. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 40-50min do tzw. „suchego patyczka”. Jedz do woli na ciepło lub na zimno! Chlebek możesz śmiało podać z ulubiona konfiturą. A jeśli całość ozdobisz jeszcze gałką lodów waniliowych, to raj dla podniebienia gwarantowany! To propozycja podania – te porcję otrzymał mój mąż, który takie wypieki lubi z konfiturą

Raj dla Podniebienia
Napój orzeźwiający z imbiru i cytrusów 143

Woda z dodatkiem lekko pikantnego imbiru przełamanego słodyczą miodu. Z dodatkiem pomarańczy i cytryny. Wspaniały napój, smakuje na ciepło i na zimno. Musisz go spróbować! Jeśli jesteś bardzo spragniony chłodu możesz do niego wrzucić kostki lodu. Napój na każdą porę roku! Na zdrowie! Składniki: 1,5 litra niegazowanej wody łyżeczka imbiru w proszku łyżka płynnego dowolnego miodu połowa cytryny

Zasmakuj Kuchni
Lemoniada bazyliowa 131

wakacji. Jest bardzo orzeźwiająca i do tego ten kolor - wygląda i smakuje obłędnie. Pyszna zarówno dobrze schłodzona jak i na ciepło. Składniki: - 2 cytryny - pół szklanki listków świeżej bazylii - 1 litr wody - 2-3 łyżki wody - kostki lodu - opcjonalnie 1 pomarańcza Cytryny obrać i pokroić na ćwiartki, wrzucić do kielicha blendera. Dodać bazylię, cukier i odrobinę wody. Zmiksować

CookYourself
Puszyste racuchy drożdżowe 232

powstanie gładka masa, bez widocznych grudek mąki. Ciasto ma być dość wolne i lejące. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do wyrośnięcia. W szerokim garnku rozgrzewamy olej rzepakowy. Łyżką do lodów (maczaną w oleju) nabieramy porcje ciasta i kładziemy na rozgrzany olej (u mnie mieściło się po 6 – 7 sztuk jednorazowo). Smażymy

mojewypiekiinietylko
Lody speculoos 190

Bardzo dobre, puszyste lody bez jajek i bez maszyny na bazie kremu speculoos (prosty, trzyskładnikowy przepis znajdziecie tutaj - klik). Polane ciepłym sosem czekladowym (gorzka czekolada + kremówka) smakują wybornie. Składniki 500 ml schłodzonej śmietany kremówki 150 g kremu speculoos 2/3 szklanki cukru pudru kilka pokruszonych ciasteczek speculoos Wszystkie składniki prócz ciasteczek zmiksować mikserem na jednolitą masę. Przelać do pudełka

Słodkie inspiracje
AROMATYCZNY KOMPOT NA KAŻDĄ PORĘ ROKU 336

Również, w tym samym czasie przywodzi na myśl uroki białej zimy, za sprawą miłego aromatu cynamonu. Kompot można serwować na ciepło, żeby rozgrzać całe ciało. A w upalne dni jako chłodzący napój, wystarczy tylko dodać kilka kostek lodu! SKŁADNIKI : gruszki – 4 sztuki jabłka – 4 sztuki cytryna – 1 sztuka cukier – ½ szklanki – 100 gram laska wanilii lub cukier waniliowy – 2 łyżeczki

kuchniabellissima.wordpress.com
Koktajl Czekoladowo – Bananowy 187

Mamy, mamy lato. Raz bardziej, raz mniej słoneczne ale czuć ciepłe, letnie powietrze. Na zakończenie roku przedszkolnego mojego 4-latka zrobiliśmy wspólnie koktajl czekoladowo-bananowy, z lodami, z orzechami, w dużych szklankach, słodziutko-sycący, lekko orzeźwiający. Mama dumna z poczynań przedszkolnych syna zabrała go dodatkowo na Disney show… w końcu usłyszeć od nauczyciela, że syn jest bardzo

Made By Mom And Son
Bananowy deser lodowy 212

zamrażam. Pierwsze wiosenne promyki słońca sprawiły, że dzisiejsze popołudnie nabrało ciepłych barw niczym kolor tych cudownych owoców, tak więc czemu by nie zrobić pierwszych w tym sezonie lodów? Banany zmiksowane z mlekiem ryżowym, a tym, bardziej z dodatkiem wanilii, do złudzenia przypominają mi tradycyjne lody. I bez żadnych dodatków są pyszne, ale dla chętnych podaję szybki przepis

Roślinna - blog wegański
Kokosanki 222

wykładaj łyżką "kokosowe górki" w lekkich odstępach od siebie. Piecz około 15 minut w 175 stopniach.Uwagi:Lekko przestygnięte, ale jeszcze ciepłe smakują najlepiej. Warto podawać w towarzystwie piankowego ciasta - kontrastujące smaki: chrupkie i piankowe lub w towarzystwie lodów kokosowych, karmelowych, advocatowych.Dobre połączenie również z pieczoną gruszką.Jeżeli chcecie się czymś podzielić, piszcie w komentarzu. Smacznego

Eat Shrimps
Lody nutellowo-czekoladowe 150

takie twarde po wyjęciu z zamrażarki) Proces przygotowania lodów zaczynamy od zagotowania mleka z dodatkiem śmietany kremówki i nutelli a następnie przestudzenia otrzymanej bazy lodów. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej a żółtka miksujemy z cukrem aż do otrzymania jasnej i puszystej masy. Ubite żółtka należy porcjami dodawać do ciepłego mleka i całość podgrzać do ok 80 stopni(...)palnika i studzimy. Następnie dodajemy stopioną czekoladę i likier. Całość przelać do pojemnika, który należy umieścić w zamrażarce przez noc, mieszając je w miarę regularnych odstępach (co 30 minut). Lody wyjąć ok 10-15 minut przed podaniem

Szybko Tanio Smacznie
Mrożona kawa latte prosty przepis :) 291

organizmu. Wiadomo, że najlepiej wówczas pić ciepłe napoje ( lepiej nawadniają ). Jednak dziś przedstawiam mam moją wersję na zimną kawę latte. Na jedną szklankę potrzeba: 1 podwójne espresso ( lub kawa zrobiona w filiżance z np. 1-2 łyżeczek rozpuszczalnej czy parzonej , co kto lubi ) cukier jeśli słodzisz pół szklanki mleka 3/4 szklanki kostek lodu Mleko wytrzepać w butelce lub kartonie

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania