Pyszny i prosty deser podbił nasze podniebienia! Pod wpływem ciepła gruszki stały się cudownie miodowe (ciekawe czy inne gatunki gruszek będą miały podobnie) i stanowiły smakowite połączenie z lodami i ciastem francuskim. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy
Przepisy Aleksandrysklepu po ładne filety białej ryby, puszkę mleka kokosowego i pomidorów i po lodowym powrocie upichcić szybkie, przepyszne curry. Rozgrzewa, aromatyzuje otoczenie gamą ciepłych przypraw i rozluźnia spięte mięśnie po wymagających trasach skutych lodem. Do tego puszysty ryż przesiąknięty przytulnym zapachem cynamonu i rzut świeżej natki pietruszki :) Kremowy sos otulający miękkie i wciąż jędrne kawałki ryby, słodkie pomidory i ryż
Kuchnia w Słońcu Skąpanalód, tonik i kawa. Możemy przyrządzić je sobie w każdym sklepie czy na stacji benzynowej, gdzie jest lód w jednorazowych kubkach i ekspres do kawy. Oczywiście w domu będzie nam jeszcze łatwiej. Składniki Espresso tonik kubek kostek lodu – lub odpowiednia ilość zwykłych kostek lodu ok. 200 ml toniku kawa espresso Przepis na espresso tonik Do kubka z kostkami lodu(...)połowy cytryny lód do podania Maliny, syrop/miód i wino miksujemy z drobno posiekanym rozmarynem i sokiem z cytryny. Przed podaniem dodajemy wodę i kilka kostek lodu na każdą porcję. 8. Koktajl arbuz-mięta-chia Arbuz to kolejny smak lata. Kiedy znudzi nam się jedzenie go samego, możemy przerobić go na lody i chłodzące napoje. Składniki: pół kilo
Ugotowane pozamiataneśliwki do rondelka. Gotuj go przez chwilę, aż zgęstnieje do konsystencji miodu. Upieczone ciasto polej otrzymanym sosem. ➤ Rada: Ciasto możesz podawać na ciepło i na zimno, z dodatkiem np. jogurtu greckiego lub lodów, jeśli masz ochotę. Na podstawie tego przepisu z moimi zmianami
Chilli Czosnek i Oliwazasadzie taki omlet można przygotować z każdymi innymi ulubionymi owocami, konfiturą czy bitą śmietaną. Jego przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Pyszny deser zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonale smakuje również podany z lodami :) Składniki na jeden omlet: * 2 jajka * szczypta soli * 2 łyżki mąki pszennej * szczypta proszku do pieczenia * opcjonalnie łyżka cukru * odrobina masła do wysmarowania
Zrób to smaczniepołączyć. Do masy wrzucić mrożone maliny, pokrojone na kawałki wafelki oraz pokruszone bezy. Przemieszać delikatnie i przełożyć do foremek lub pojemnika np. po lodach. Schłodzić w zamrażalniku przez 2-3h. Podawać z ciepłym ciastem lub solo posypane świeżymi owocami lub polane syropem klonowym. Artykuł Semifreddo z malinami i bezami pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniajagody) i mamy lody owocowe. Lody nakładamy do pucharków i dekorujemy według uznania owocami, orzechami itd. Tak przyrządzone lody możemy również wykorzystać jako dodatek np. do szarlotki na ciepło. Autor: Mama
Moja Mama GotujePyszne, soczyste jabłka podsmażane w karmelizowanym cukrze. Mogą być świetnym nadzieniem do naleśników lub dodatkiem do placków, ciast i deserów. Pyszne na ciepło, prosto z rondla, podane w wysokim pucharku z gałką lodów waniliowych. Przygotowane w ten sposób są delikatne, mięciutkie i wprost rozpływają się w ustach. Najlepiej wybierać twarde, jędrne jabłka typu antonówka lub szara reneta
cool and mintyposypujemy owoce. Wypełnione kokilki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190'C i pieczemy przez 25-30 minut. Notatki - deser świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i zimno - do deseru świetnie pasuje gałka waniliowych lodów - deser możemy przygotować wcześniej, jednak kruszonką posypujemy owoce dopiero, gdy chcemy całość zapiec. W przeciwnym razie kruszonka nasiąknie i nie będzie chrupiąca. by Małgorzata
Wędrówki po kuchnistopniach. Po upieczeniu wyjmujemy i studzimy. Im będzie chłodniejsze tym masa serowa będzie bardziej ściągnięta. U mnie poszło całe jeszcze leciutko ciepłe. :) Można oprószyć cukrem pudrem, cynamonem lub podać z gałką lodów. Polecam eksperymentować! :) Przepis bierze udział w akcji
Jedzeniomaniadomu 30 stopni, więc trzeba dużo pić i chłodzić się :) Wieczorkiem chłodzimy się przy szklaneczce ziemnego piwka, ale w ciągu dnia to jemy lody lub pijemy zimne napoje (bezalkoholowe) :) Niektórzy w upał piją ciepłą herbatę, ale ja do tych osób nie należę... choć nie ukrywam, że kawę piję :) Polecam Wam do zrobienia szybki torcik lodowy i banalnie prosty
Aga w kuchnikorale czerwonej? A może klasyczna czerń? Jak co roku ulegamy z Amber porzeczkowym trendom. Pasują nam do wszystkiego - nalewek, soków, konfitur, ciast, lodów, deserów, chutneya. Na słodko i na wytrawnie. Zimno i ciepło. Zobaczcie jakie porzeczkowe kreacje wybrałyśmy tym razem. Zapraszamy! Codziennie czy od święta? A może tylko w weekendy? Nie wierzę, że wcale! Nawet nie dopuszczam
KUCHARNIAbiałych Świętach. Moje krasnalki zerkają na mnie ze wszystkich kątów, i jest nam razem tak dobrze... Lubię grudzień.Na przekór tym wszystkim ciepłym akcentom, chciałabym Wam dzisiaj zmrozić języki. Dawno bowiem o lodach nie było...Te przygotowałam już dość dawno, z jabłek ze słynnej jabłonki J. Sorbet jest banalnie prosty i szybki w wykonaniu, nie potrzeba
Pożeraczka, czyli raz adobrzecukru Jeżyny zasypujemy cukrem i na wolnym ogniu pod przykryciem dusimy aż puszczą sok. Po godzinie owoce przeciskamy przez sitko. Do gęstego i ciepłego soku dodajemy konfiturę. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy. Całość przelewamy do pojemniczków na lody. U mnie używa się silikonowych tubek. Można zamrozić sok także w woreczkach na lody i podawać kostki
prawdziwe jedzeniejest mdły, jest lekko kwaskowaty, co bardzo mi się podoba. Najsmaczniejsze są owoce parę minut po upieczeniu, jeszcze lekko ciepłe. Ale i drugiego dnia są pyszne. Można je podać z bitą śmietaną, można z kulką lodów, lub po prostu posypać cukrem pudrem lub ksylitolem. Można zamiast gruszek dodać więcej jabłek. Taki deser świetnie sprawdzi się w czasie(...)łyżka mąki kruszonka: 110 g masła roztopionego 80 g brązowego cukru lub 80 g ksylitolu 180 g mąki do podania: ubita śmietana kremówka lub lody przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 200 C. Świeżą żurawinę umyć, osuszyć, mrożonej nie rozmrażać, jabłka i gruszki obrać, pokroić w niedużą kostkę - ok 1,5 cm. Owoce włożyć
Stare Gary