ciasto na pizze - 9882 przepisów (strona:39/659)

Dietetyczna niedzielna pizza z cukinii 282

Posypać parmezanem. Włożyć do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i piec ok. 20-30 min sprawdzając co jakiś czas czy cukinia jest już miękka. Podawać z sosem czosnkowym.  Dietetyczna pizza z cukinii

Czarnawisienka
Ciasto do pizzy 227

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto do pizzy  Ciasto, które nie może się nie udać ! :D Składniki: 4 szkl mąki 2 łyżeczki suchych drożdży 1,5szkl ciepłej wody Szczypta soli 2łyżeczki cukru Wykonanie: Wszystko wymieszać, przykryć ściereczką

Bonapetit2xM
Pizza time! 141

pizza jak nic, dobra na każdy wieczór ;) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 10g drożdży 3/4 szklanki letniej wody 1/4 szklanki mleka Sól 1 łyżka oleju Dodatki: 12 plasterków salami 1 papryka Pół puszki kukurydzy 1 cebula 150g tartej mozzarelli  3 pieczarki 3 łyżeczki przecieru pomidorowego Bazylia, oregano Przepis: Do miseczki wlewamy letnią wodę i mleko, dodajemy drożdże i mieszamy

Emcia Pichci
PIZZA Z OLIWKAMI, SUSZONYMI POMIDORAMI I PEPPERONI 157

Prawdopodobnie najlepsza pizza pod słońcem :) Mój brat zaczyna odnajdywać siebie w kuchni :). Przepis na ciasto pochodzi z książki "Savour" Alessandry Zecchini. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
ETLI PIDE, CZYLI TURECKA PIZZA 150

Etli Pide jest turecką pizzą, która wygląda, jak łódka wypełniona mięsnym farszem. Rodzaj nadzienia jest sprawą indywidualną i w zasadzie może znaleźć się w nim to, co akurat mamy w lodówce. Mój farsz nie jest do końca turecki, ponieważ dodałam do niego bekonu (dla walorów smakowych)...z drugiej strony znam Turków, którzy za bekonem przepadają, więc może nie do końca

Przepisy Aleksandry
PRZEKĄSKI Z CIASTA NA PIZZĘ (PALUCHY I ŚLIMACZKI) 4482

Prawie zawsze jak zostaje mi trochę ciasta na pizzę robię z niego pyszne, chrupiące przekąski. Oglądając ciekawy film lub spędzając wieczór przy piwie, miło jest zjeść coś dobrego. Takie ślimaczki i paluchy można podawać na zimno lub ciepło z dowolnymi sosami. Polecam :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie

Przepisy Aleksandry
Pizza hawajska 142

przełożyć do miski, gdy się już nie klei i uformować w kulę. Przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 4. Po wyrośnięciu ciasto rozciągnąć na blasze do pizzy (ok. 40 cm). 5. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać ziołami, pieprzem i częścią sera. Ułożyć szynkę i ananas, posypać ziołami i serem. 6. Wstawić do nagrzanego maksymalnie piekarnika i piec

Pasja Smaku
Pizza makaronowa z serem pleśniowym 310

Post Pizza makaronowa z serem pleśniowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto na pizzę II ( z mlekiem ) 374

Post Ciasto na pizzę II ( z mlekiem ) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sosy do pizzy 188

momentu, aż pomidory się rozpadną. Jak pomidory są już maziste dodajemy oregano i sól, a na końcu bazylię. Na koniec można sos zmiksować blenderem i od razu smarować pizzę lub przełożyć do miseczki. Jeśli sos wyjdzie nam za gęsty można dodać odrobinę gorącej wody. SOS CZOSNKOWY Składniki: kilka ząbków czosnku jogurt naturalny 1 łyżka majonezu sól pieprz świeży koperek Wykonanie

Blondynka Gotuje
Ciasto na pizzę 144

pozostawiamy do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). Wyrośnięte ciasto uderzamy raz pięścią, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Dzielimy na 3 równe części. Z nich uformować spody na pizzę, pozostawiając grubsze brzegi. Na spód wyłożyć sos pomidorowy, nasze ulubione dodatki, piec około 15 - 20 minut w maksymalnej temperaturze piekarnika (250-260ºC). Ja piekę krócej. Ser nakładać kilka minut przed

Blondynka Gotuje
Odrywana (ślimaczkowa) pizza 139

Pizza trochę w innym wydaniu. Ciasto składa się z małych ślimaczków z farszem, które po upieczeniu można odrywać. składniki: 375 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży duża szczypta soli duża szczypta cukru 200 ml letniej wody 1 łyżka oleju do ciasta 100 g papryki 1 cebula 5-6 pieczarek 200 g żółtego sera olej do smażenia Mąkę wymieszać

Monia miesza i gotuje
Szybki sos do pizzy – sos pomidorowy 1053

Post Szybki sos do pizzy – sos pomidorowy pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pizza Margherita 170

Post Pizza Margherita pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Czy pinsa to odpowiednik zdrowszej pizzy? 17

Czym jest pinsa? Pinsa to rodzaj pieczywa pochodzący z Włoch, który na pierwszy rzut oka przypomina pizzę, jednak jej korzenie sięgają starożytnego Rzymu. W odróżnieniu od tradycyjnej pizzy, pinsa jest przygotowywana z innego rodzaju ciasta, które składa się z mieszanki mąki pszennej, ryżowej i sojowej. Ciasto to jest następnie dłużej fermentowane, co nadaje mu charakterystyczny smak i teksturę. Dzięki temu(...)pinsa jest lżejsza, bardziej puszysta i mniej kaloryczna niż klasyczna pizza. Składniki i wartość odżywcza pinsy Jednym z głównych atutów pinsy jest jej skład. Wykorzystanie mąki ryżowej i sojowej w połączeniu z mąką pszenną sprawia, że pinsa jest bogata w białko i błonnik. Ponadto, długie procesy fermentacji ciasta prowadzą do obniżenia zawartości glutenu, co czyni pinsę bardziej przystępną dla osób

CityTaste

Proponowane wyszukiwania