Najprostsze lody pod słońcem, a do tego pyszne i zdrowe. Lody są słodkie, kremowe i rozpływające się w ustach, bez litanii składników, jaką często można spotkać w sklepowych odpowiednikach. Robi się je ekspresowo i można się nimi zajadać bez żadnych wyrzutów sumienia. Bazę stanowią dwa składniki - banany i naturalne masło orzechowe(...)czekolady. Można do nich dodać naprawdę co tylko się chcę. Ja na pewno jeszcze nie jeden raz je wykonam i na pewno będę kombinować z różnymi dodatkami. Polecam w ciepłe letni dni, nie tylko wielbicielom bananów i masła orzechowego. Składniki (2 porcje): 2 zamrożone banany 2 kopiate łyżki masła orzechowego Wykonanie: Banany pokroić w plasterki i włożyć na 2 godziny
Healthy food explorerostatnio podałam Wam przepis na pyszne kremowe lody ( tutaj ) a teraz przyszedł czas na lodową tartę o smaku banana z lekką orzechową nutą. Ciasto nie zawiera glutenu (jeśli użyjemy bezglutenowych płatków owsianych), laktozy , jajek, białego cukru oraz mąki czyli jest także wegańskie. Idealnie sprawdzi się jako słodki deser w ciepłe dni. Warto jej spróbować! Wartości odżywcze
Health-Fit-Lifeblendera i jego zastosowanie w te ciepłe dni. Dziś robimy orzeźwiający koktajl również dla dorosłych, nadający się na wieczorne spotkanie ze znajomymi. Przygotowanie to na prawdę kilka minut. Urozmaicajcie Wasze spotkania i zaimponujcie innym. Składniki: 500 g arbuza bez pestek 300 g truskawek listki mięty (ok 10) szklanka lodu łyżka miodu 100 ml wódki (wersja
Niezły Młyneklodówki do schłodzenia lub zalewamy wodą z kostkami lodu. Szparagi osuszamy i smarujemy olejem. Układamy na ruszcie i grillujemy (szparagi na samym początku łatwo jest obrócić jednym ruchem dłoni, przez ich przetoczenie ). Pomidorki skrapiamy olejem i całe gałązki grillujemy. Rada: ziemniaki i roladę grillujemy w pierwszej kolejności (folia będzie trzymać ciepło), warzywa na rożnie układamy na sam koniec. Roladę
Moniki SmakołykiZbliżają się ciepłe i słoneczne dni, a wraz z nimi ochota na coś zimnego i orzeźwiającego. Naszą propozycją na ten czas jest kawa na zimno domowej roboty. Pyszna, słodka i przynosząca ulgę w upalne dni. Składniki: Ulubiona kawa Bita śmietana ( gotowa lub domowej roboty) Lody (wanilinie lub czekoladowe) Wiórki czekoladowe Zaparzamy ulubioną kawę i zostawiamy do ostygnięcia. Następnie
Kolizje Smakówrozdrobnione. Noże ze stali nierdzewnej, obudowa ze stali szlachetnej i szklany, twardy dzban sprawiają, że jest to urządzenie na lata. W sezonie wiosenno – letnim przyda się do kruszenia lodu i robienia chłodzących koktajli, a w sezonie jesienno – zimowym stawiam na te rozgrzewające i pełne witamin wzmacniających odporność. PRZEPISY: Dziś pokażę Wam 3 swoje ulubione – pełne witamin, sycące(...)SKŁADNIKI: * marchew – 1 szt * pomarańcza – 0,5 szt * mandarynka – 1 szt * suszone morele – 4 szt * woda – 0,5 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Morele zalewamy ciepłą wodą, odstawiamy na 15 minut, by zmiękły. Miksujemy z pozostałymi składnikami na gładko. Koktajle są nafaszerowane witaminami, minerałami i przeciwutleniaczami. Nie tylko smakują rewelacyjnie, ale i wzmacniają nasz organizm i chronią
Ostra na SłodkoLody z gorącymi wiśniami.Nasza oferta wyglądała tak :https://www.groupon.pl/oferty/krakow-extra/cosa-nostra-1/34499738Za ucztę o wartości 140 zł zapłaciliśmy 69zł – naprawdę warto!Popijając herbatkę wkroczyły przystawki – jak jak to ja : najpierw uczta , potem zdjęcia .Przepięknie podane , a zapach obłędny!Po spróbowaniu okazało się , że smak dokładnie taki sam – niebo w gębie.Niesamowicie chrupiąca i ciepła grzanka z delikatnym(...)jest!Zostały wniesione nasze dania główne , których wygląd sprawiał , ze wywaliłam gały chyba jak nigdy dotąd.Zapach również nieziemski.Ze zdjęciami chciałam się uwinąć jak najszybciej , byśmy wreszcie mogli zjeść ciepły obiad , a nie tak jak w domu :pJa zaczęłam od roladek , kolega od kurczaka , potem wymiana.I co ?Pięknie podane roladki zawinięte w marchewkę jak dla nas były troszkę zbyt delikatne
Ostra na Słodkowodzie. Przez te części ciała ucieka dużo ciepła. 4. Buty siateczkowe do wody a najlepiej neoprenowe , które izolują od zimna i zdecydowanie dłużej można posiedzieć w wodzie. Dzięki nim jest to bardziej komfortowe i bezpieczne, gdyż nie wiemy jakie jest dno (muł, zanieczyszczenia ale i ryzyko poślizgnięcia na śniegu i lodzie. 5. Duży dobrze chłonący wodę ręcznik . Warto
Ola la LCHFobudowy może być postawiona przy źródle ciepła, na przykład obok piekarnika. Obudowa najczęściej jest na tyle gruba, że nie ma to znaczenia. Lodówka wolnostojąca z pewnością nie powinna stać przy kuchence czy piekarniku. Weź pod uwagę także fakt, że lodówki wolnostojące często są wyposażone na przykład w kostkarkę do lodu czy dystrybutor zimnej wody. Część z nich ma specjalne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pokazuje się rzadko, nie dając prawdziwego ciepła. Jestem tym stanem rzeczy wręcz zdegustowana - przecież urlop dopiero za półtora tygodnia! A tu szaro, buro i ponuro. Najchętniej siedziałabym na kanapie pod kocem; badawczo zerkam też już na kominek - czyżby nadszedł czas inauguracji...? Za wcześnie; zdecydowanie za wcześnie... Póki co kręcę lody. Już teraz nie za bardzo mamy ochotę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDodanie zimnej wody do syropu i kostek lodu świetnie orzeźwia w upały. Składniki: 6 garści suszonego kwiatu lipy 1,5 l wody 1,5 kg cukru 2 cytryny Wykonanie: Wodę zagotowujemy, rozpuszczamy w niej cukier. Do wysokiego słoja wsypujemy kwiat lipowy, zalewamy go gorącym syropem, dokładamy plastry cytryny. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 5 dni. Po tym czasie odcedzamy, zlewamy
Z Majeczką w kuchniwolno go zbyt długo trzymać w cieple. Składniki na około 1 litr: szklanka leśnych jagód pół szklanki czarnej porzeczki plaster wyszorowanej cytryny (ze skórką) brązowy cukier - 2 łyżki (można dać ciut więcej) cukier z prawdziwą wanilią 200 ml jogurtu naturalnego (schłodzone) 500 ml mleka 3,2% (schłodzone) kilka kostek lodu Wykonanie: Owoce umyć pod bieżącą wodą, z porzeczek usunąć
Poezja Smaków - blog kulinarnydań z ryb i owoców morza, idealna do ziemniaków smażonych i frytek, risotto. Świetna do jagnięciny i mielonego mięsa wieprzowo-wołowego. Myjemy dokładnie cytrynę najpierw pod zimną, potem pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się z owocu utrwalającego wosku, osuszamy. Odcinamy nożem lub zesterem samą skórkę, bez albedo. Skórkę mielimy z solą i listkami świeżego rozmarynu. Mieszankę suszymy w piekarniku(...)sałatek z dressingiem opartym na jogurcie lub śmietanie. Sól mieszamy w blenderze lub ucieramy w moździerzu razem z suszonymi kwiatami lawendy. Mieszanka nie wymaga suszenia. • SÓL KAWOWA – do deserów, lodów, czekolady. Do nacierania grubych steków wieprzowych i wołowych przed smażeniem lub posypania po usmażeniu. Sól mieszamy z dobrej jakości liofilizowaną kawą. Mieszanka nie wymaga suszenia. Grubość soli i kawy
Karo in the Kitchen