Kromka jeszcze ciepłego chleba z masłem na podwieczorek - dietetycy pewnie łapią się za głowę, ale nie potrafię odmówić sobie tego smaku:) Chleb - ten najzwyklejszy, codzienny - dziś w nieco urozmaiconej wersji z orzechami i żurawiną. Ależ pyszny!! Składniki: 250g zakwasu żytniego, dokarmionego dzień wcześniej 450g mąki żytniej typ 720 300ml wody 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soli 50g żurawiny (u mnie Helio ) 50 g orzechów włoskich (u mnie Helio ) 2 łyżki siemienia lnianego olej do posmarowania formy mąką do w... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...