pączki - 10682 przepisów (strona:54/713)

Pączki z mascarpone +film 47

Pączki z mascarpone to wyśmienita, bardzo łatwa w przygotowaniu propozycja w sam raz dla wielbicieli pączków. Te mini pączki oprószone cukrem pudrem są smacznym smakołykiem nie tylko w karnawale, w zbliżający się tłusty czwartek będą strzałem w dziesiątkę.     składniki na około 15 sztuk 250 g serka mascarpone 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru(...)łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia cukier puder do posypania pączków przepis Wszystkie składniki na pączki powinny mieć temperaturę pokojową. W misce umieszczamy serek mascarpone, jajka oraz cukier puder i wszystko dokładnie razem łączymy. Do masy serowo- jajecznej dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i całość razem mieszamy aż składniki się połączą. Zanurzoną w oleju łyżką nabieramy porcje ciasta

Smakowite Dania
Pączki z dżemem wiśniowym 62

wiem czy wiecie, ale pączki to chyba jedyny słodki wytwór, którego zawsze bałam się podjąć. Przepisy na proporcje ciasta na kilo mąki od razu mnie odstręczały od ich smażenia… A musicie także wiedzieć, że lubię pączki- bardzo lubię :) Dlatego gdy Polskie Młyny zwróciły się do mnie z pytaniem o test produktów- od razu wybrałam mieszankę na pączki :) Powiem(...)szczerze: było warto- ciasto jest mięciutkie, puchate i takie maślano- śmietankowe w smaku. Produkty Polskich Młynów kupicie tutaj: klik . Warto! Składniki na pączki : 1 opakowanie Mieszanki do Smażenia Pączki Domowe 15 g świeżych drożdży 50 g miękkiej margaryny ( u mnie masło roślinne) 80 ml mleka 2 jaja (M) + DODATKOWO: olej do smażenia 200 g dżemu wiśniowego 150 g cukru pudru

Domowe ciasta
Pączek u Gesslerów za 11 zł. Syn restauratorki tłumaczy w “Fakcie”, skąd taka cena 61

tłusty czwartek Polacy zjadają miliony pączków – jedni ustawiają się w długich kolejkach przed cukierniami, inni kupują je po prostu w supermarketach przy okazji innych zakupów. Rozpiętość cenowa jest ogromna – od najtańszych za złotówkę po najdroższe, których cena może sięgać nawet kilkunastu złotych. Tyle właśnie płacą za sztukę klienci warszawskich cukierni Magdy Gessler, a chętnych nie brakuje. Zwykły zjadacz(...)pączków z pewnością zastanawia się, z czego wynika relatywnie wysoka cena pączków od Gessler. To pytanie Tadeuszowi Müllerowi, synowi Magdy Gessler, zadali dziennikarze “Faktu”. – Nasze pączki są robione z wyjątkowych składników. Na kilogram mąki idzie aż pół kilo naturalnego masła, pół litra mleka, cukier ucierany z wanilią, 15 jajek i 7 żółtek, tłuste mleko i kwaśna śmietana

Kulinarna Polska
Pączki 50

AmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); Bo pączki można sobie usmażyć nie tylko na tłusty czwartek. Całkiem niedawno naszła mnie właśnie chęć na domowego pączka, więc zakasałam rękawy, zagniotłam ciasto i po kilku godzinach mogłam cieszyć się smakiem świeżutkich pączków. Mam nadzieję, że Wam również narobiłam smaka! Jeżeli mi się udało Was zachęcić(...)łapcie poniższy przepis i pędźcie do kuchni. Będzie jak znalazł na nadchodzący weekend. AmpedSense.OptimizeAdSpot('1L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1R'); Najodpowiedniejszym zakresem temperatur do smażenia pączków jest przedział pomiędzy 170 i 180 ºC. Smażenie w oleju o takiej temperaturze pozwala na uzyskanie tej pięknej jasnej otoczki wokół pączka. Jeżeli jednak nie dysponujecie termometrem cukierniczym, to polecam wrzucić na olej kawałek ciasta

ciastkowylab
Pyszne pączki z ziemniakami 74

karnawał to karnawał …zapraszam na pyszne pączki. Dzięki dodatkowi ziemniaków są wilgotne i naprawdę doskonałe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pyszne pączki z ziemniakami Składniki 500 g mąki pszennej 200 g ugotowanych i utłuczonych ziemniaków 80 g roztopionego masła 50 g drobnego cukru 3 całe jajka + 1 żółtko 50 ml mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżka wódki lub spirytusu(...)oprószoną mąką stolnicę i rozwałkowujemy na grubość około 1 cm. Wykrawamy kółka o dowolnej średnicy. (np.szklanką). Możemy je nadziewać dżemem lub powidłami np. śliwkowymi, albo smażyć bez nadzienia. Pączki możemy nadziewać po upieczeniu specjalną szprycą. Gotowe pączki ponownie odstawiamy na stolnicę oprószoną mąką na około 30-40 minut. Pączki smażymy na niezbyt gorącym tłuszczu przez min.3-4 minuty

To co lubię - gotuję i polecam
Ekspresowe pączusie twarogowe 111

Alternatywa dla tradycyjnych pączków - ekspresowe mini pączki z sera twarogowego, z lekko cytrynową nutą. Są banalnie proste i tanie w przygotowaniu, a robi się je błyskawicznie - nie posiadają w składzie drożdży, więc ciasto nie musi rosnąć, ani nie trzeba go wyrabiać. Wszystkie składniki miksujemy i gotowe - wystarczy 10 minut! To najprostszy przepis na pączki jaki znam - wyjdzie każdemu.  Pączusie(...)wychodzą lekkie, mięciutkie i puszyste w środku. Dzięki dodatkowi wódki nie nasiąkają tłuszczem podczas smażenia. Idealna propozycja na Tłusty Czwartek dla osób zapracowanych, którzy nie mają czasu na tradycyjne pączki. Składniki: 250 g twarogu półtłustego 1 jajko 1 szklanka mąki 1 łyżka wódki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek cukru pudru sok z 1/2 cytryny

Kuchnia MagdaLeny
Ekspresowe pączusie twarogowe 111

Alternatywa dla tradycyjnych pączków - ekspresowe mini pączki z sera twarogowego, z lekko cytrynową nutą. Są banalnie proste i tanie w przygotowaniu, a robi się je błyskawicznie - nie posiadają w składzie drożdży, więc ciasto nie musi rosnąć, ani nie trzeba go wyrabiać. Wszystkie składniki miksujemy i gotowe - wystarczy 10 minut! To najprostszy przepis na pączki jaki znam - wyjdzie każdemu.  Pączusie(...)wychodzą lekkie, mięciutkie i puszyste w środku. Dzięki dodatkowi wódki nie nasiąkają tłuszczem podczas smażenia. Idealna propozycja na Tłusty Czwartek dla osób zapracowanych, którzy nie mają czasu na tradycyjne pączki. Składniki: 250 g twarogu półtłustego 1 jajko 1 szklanka mąki 1 łyżka wódki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek cukru pudru sok z 1/2 cytryny

Kuchnia MagdaLeny
Oponki serowe 87

samego dnia po usmażeniu. Nadmiar można zamrozić i wyjąć w innym terminie. Po odmrożeniu smakują równie dobrze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z pozostałymi moimi przepisami na pączki i oponki, np.: pączki serowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/paczki-serowe.html), pączki z serków wiejskich (link:https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/paczki-z-serkow-wiejskich.html), mini pączki z serka mascarpone (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/mini-paczki-z-serka-mascarpone.html), lukrowane(...)mini pączki serowe z różą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/01/lukrowane-mini-paczki-serowe-z-roza.html), oponki serowe (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/01/oponki-serowe.html), pączki z marmoladą (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/01/paczki-z-marmolada.html), pączki wiedeńskie (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/10/paczki-wiedenskie.html). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Szybkie pączki z serka homogenizowanego 68

Karnawał w pełni, zaraz się kończy, więc wypada dodać choć jeden karnawałowy wypiek. Pora na szybkie pączki z serka homogenizowanego. Nie każdy, w tym ja, ma czas na robienie pączków tradycyjnych. A te pączusie to tylko wymieszanie, nawet widelcem, składników i usmażenie ich w oleju. Są przepyszne! Przepis ze strony Moje Wypieki . Składniki: 300 g waniliowego serka homogenizowanego 3 jajka(...)szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do głębokiego smażenia Dodatkowo: cukier do obtaczania pączków (kryształ) ewentualnie cynamon lub cukier cynamonowy Przygotowanie: W misie umieścić serek i jajka, wymieszać do połączenia. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz sól. Wszystko dobrze wymieszać. W szerokim rondlu rozgrzać olej do temperatury 175 o C. Łyżką wcześniej

Kocham..lubię..gotuję..
Wegańskie donuty / pączki 129

Już za kilka dni Tłusty Czwartek, więc zaczynamy małe przygotowania. Wegańskie pączki są już dostępne coraz częściej nie tylko w roślinnych knajpkach, ale również w niektórych piekarniach. Dla tych, którzy chcą przygotować je w domu mamy całkiem prosty przepis. A tu podrzucamy naszą wcześniejszą recepturę na pączki oraz na faworki .  Wegańskie donuty Przepis na ok. 15 sztuk Potrzebujemy: Ciasto(...)czekamy aż wyrosną ok. 40 minut.  TIP : Wykrojone formy najlepiej przenieść z miejsca, w którym się je "wyciskało". Posypcie mąką inną część stołu i tam przenoście wykrojone pączki - podczas odrywania wyrośniętych pączków szybko gubią one swoją puszystość, więc warto, żeby było możliwie jak najmniej sklejone ze stołem.  Wyrośnięte ciasto smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju (potrzebujemy

Bananowe Pole
Pączki budyniowe z marmoladą 117

Pączki budyniowe z marmoladą, to mój ostatni eksperyment :-) Jak się okazało całkiem smaczny. Odniosłam wrażenie, że dzięki dodaniu proszku budyniowego, nie jest potrzebna tak duża liczba żółtek jaj. Pączki są bardzo delikatne i przygotowuje się je identycznie jak tradycyjne. Mój syn jadł po raz pierwszy pączka (2,5 lat) i powiedział, że "to jest inny gofr, lepszy" :-)  SKŁADNIKI(...)mąką blacie kuchennym. Tak przygotowane ciasto przykryć ponownie ręcznikiem kuchennym i zostawić do ponownego wyrastania na około 40 minut. W szerokim garnku podgrzać olej do temperatury około 160 ° C. Pączki wkładać do oleju partiami i smażyć z obu stron na ciemnozłoty kolor. Upieczone pączki zostawić do ostudzenia. Marmoladę przełożyć do szprycy. Każdy pączek nadziać marmoladą wbijając końcówkę szprycy

Passions hobbies life
PYSZNE PĄCZKI Z BUDYNIEM + FILMIK 97

Pączki nadziane budyniem to jedne z pyszniejszych jakie upiekłam, są bardzo puszyste, delikatne po prostu pyszne. Polecam mój przepis.  Pączki przygotowałam w Thermomasterze II firmy KALORIK SKŁADNIKI :  500 g mąki pszennej tortowej 50 g świeżych drożdży 50 g masła  80 g cukru 1 cukier waniliowy 4 żółtka 1 łyżka spirytusu lub octu  200 ml mleka olej(...)posypanej mąką desce. Odkładamy na 15 minut aby wyrosły.  Do wysokiej patelni wlewamy olej i go podgrzewamy. Kiedy będzie gorący, zmniejszamy gaz na mały i smażymy pączki z jednej i drugiej strony na złoto. Całkowity czas smażenia to około 5 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest w środku usmażone i pączki wykładamy na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.  Zimny

Kulinarne Fantazje Marioli
Pączki Marcjanny 99

Pączki według przepisu z 1825 roku, spisanego przez Marcjannę Oborską z domu Jawornicką . Pączki z ciasta parzonego, takiego jak na ptysie. Można by powiedzieć smażone ptysie. Ciekawym dodatkiem smakowym jest kwiat muszkatołowy. „ Pączki Nice Wziąć pół kwarty mleka, cukru kawałek wielkości cytryny, masła łyżkę mierną włożyć w to wszystko w rondel i zagotować na dobrym ogniu. Gdy się ugotuje, sypać(...)proporcji, wbić 4 całych jajec, 4 zółtka i dobrze rozcierać, aby krupków wcale nie było. Potym brać łyżką ciasta na rękę w maśle lub mące uwalaney y uformowawszy pączek, rzucać na tłustość gorącą i nagle smażyć. Na koniec cukrem posypać .” 300 ml mleka, 20 g cukru, 1/2 łyżki masła, sól, 150 g mąki (u mnie krupczatka), skórka otarta

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania