Pączki karnawałowe po wiedeńsku

Pączki karnawałowe po wiedeńsku

Pączki karnawałowe po wiedeńsku

„Podróży z wypiekami” ciąg dalszy… Dzisiaj odwiedzimy Wiedeń i posmakujemy karnawału . Najprawdziwsze pączki karnawałowe po wiedeńsku smażone są na smalcu, wypełnione są dżemem morelowym i posypane drobnym cukrem. Ponieważ kilka elementów z tego przepisu do mnie nie przemówiło, postanowiłam wykonać własną wersję pączków po wiedeńsku (smażone na oleju i polane lukrem) Składniki na około 20 sztuk: ½ kg mąki 40 g drożdży 2 łyżki cukru 125 ml mleka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szczypta soli 1 szczypta kardamonu Skór... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki sentyment

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.