Pączek u Gesslerów za 11 zł. Syn restauratorki tłumaczy w “Fakcie”, skąd taka cena

Pączek u Gesslerów za 11 zł. Syn restauratorki tłumaczy w “Fakcie”, skąd taka cena

Pączek u Gesslerów za 11 zł. Syn restauratorki tłumaczy w “Fakcie”, skąd taka cena

W tłusty czwartek Polacy zjadają miliony pączków – jedni ustawiają się w długich kolejkach przed cukierniami, inni kupują je po prostu w supermarketach przy okazji innych zakupów. Rozpiętość cenowa jest ogromna – od najtańszych za złotówkę po najdroższe, których cena może sięgać nawet kilkunastu złotych. Tyle właśnie płacą za sztukę klienci warszawskich cukierni Magdy Gessler, a chętnych nie brakuje. Zwykły zjadacz pączków z pewnością zastanawia się, z czego wynika relatywnie wysoka cena pączków od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.