ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:34/509)

Ciasteczka francuskie z cynamonem 111

cynamonem ciasteczka na pewno będą świetnym dodatkiem do kawy lub herbaty i posmakują wszystkim gościom. Zrobienie ciasteczek francuskich z cynamonem nie zajmuje dużo czasu, jeśli oczywiście mamy kupione gotowe ciasto francuskie. U mnie ciasto francuskie prawie zawsze jest w lodówce i nie muszę się martwić, że nic nie mam do kawy, a za chwilę przyjdą goście. Wykonanie ciasteczek nie zajmuje(...)efekcie otrzymujemy chrupiący i aromatyczny poczęstunek. Takie ciasteczka sprawdzą się na każdym przyjęciu i na pewno posmakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Jeśli nie znajdziecie w swoim sklepie gotowego ciasta francuskiego, podaję również przepis na samodzielne przygotowanie ciasta na ciasteczka. Ilość porcji: 30 Czas przygotowania: 30 minut Składniki na ciasteczka francuskie z cynamonem: opakowanie ciasta francuskiego 3 łyżki cukru trzcinowego

Kuchcik gotuje
szybki ratatuj w towarzystwie ciasta francuskiego z dodatkami 207

puszka pomidorów 500 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku masło oliwa z oliwek 1 łyżeczka koncentratu (u mnie Develey ) zioła prowansalskie bazylia oregano sól pieprz 1 opakowanie ciasta francuskiego 4 parówki z wysoką zawartością mięsa 4 plastry sera żółtego ketchup do ciasta francuskiego (u mnie Develey ) Wykonanie: Pieczarki drobno pokroić, cebulę posiekać. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę(...)drugim garnku podgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć paprykę, cukinię i marchewkę, po 5-10 minutach dodać pieczarki oraz czosnek, smażyć jeszcze 5 minut (odłożyć małą miseczkę warzyw do ciasta francuskiego), po czym dodać pomidory z puszki. Dusić pod przykryciem ok 10 minut. Pod koniec dodać koncentrat i przyprawić ziołami prowansalskimi, bazylią, oregano oraz solą i pieprzem. Ciasto francuskie podzielić

Trufelkowo
Ciasto francuskie ze szpinakiem i serkiem feta 80

Ciasto francuskie ze szpinakiem i serkiem feta to świetny pomysł na przekąskę, która jest łatwa do wykonania i doskonała w smaku. Składniki: ciasto francuskie szpinak masło czosnek ser feta Sposób przygotowania: Ciasto francuskie pokroić na kawałeczki. Usmażyć szpinak na masełku z odrobiną czosnku i jak przestygnie nałożyć na surowe ciasto francuskie i na wierzch po kawałeczku serka feta. Piec(...)piekarniku rozgrzanym do 200 C około 15-20 minut do zrumienienia. Autor przepisu: Agnieszka Siwińska Artykuł Ciasto francuskie ze szpinakiem i serkiem feta pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Najprostszy strudel z jabłkami 103

widelcem. Pozostałe arkusze ciasta, ułożyć jeden na drugim i rozwałkować na prostokąt o wymiarach 20 x 35 cm. Teraz po środku ciasta należy wykonać nacięcia o długości 5 cm i w odległości 1 cm od siebie, tak aby arkusz ciasta został rozcięty tylko na środku. Wcześniej przygotowane nadzienie jabłkowe rozłożyć równomiernie na spodzie z ciasta francuskiego, pozostawiając około(...)wolnej przestrzeni od krawędzi (fot.1) . Brzegi ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Za pomocą wałka do ciasta, nałożyć ponacinane ciasto francuskie na nadzienie i dokładnie docisnąć boki - najpierw palcami, a później dodatkowo widelcem  (fot.1) . Ciasto posmarować resztą rozmąconego jajka i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 35 min. (grzanie góra-dół) do uzyskania ładnego rumianego koloru. Po upieczeniu lekko przestudzić

Świat Ciasta
Szparagi z owczym serem w cieście francuskim 82

Bardzo prosta sezonowa przekąska, czyli zielone szparagi zamarynowane w soku z limonki i ziołach zawinięte w ciasto francuskie z dodatkiem kremowego serka owczego. Świetnie nadadzą się na kolację lub wszelkiego rodzaju pikniki, przekąski na grilla lub nawet do lunchboxa do pracy :) 250 g zielonych szparagów łyżka oliwy łyżka soku z limonki łyżka posiekanej świeżej mięty łyżka posiekanej świeżej bazylii greckiej(...)grubości około 23 cm (u mnie 9 sztuk). 2-3 szparagi zawijamy w ciasto i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy parmezanem. Pieczemy około 20 minut w 210 stopniach. Smacznego :) Artykuł Szparagi z owczym serem w cieście francuskim pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Ślimaczki, kieszonki, ósemeczki – szybkie przekąski 78

Mama zrób coś smacznego. Coś na ciepło. I najlepiej ze składnikami, które lubimy. Co robi mama? Otwiera lodówkę i czarownicuje Jak to uczyniłam? Składniki: ciasto francuskie passata pomidorowa (u mnie mutti – do pizzy – bardzo ją lubię) 2 ząbki czosnku sól pieprz szynka ser żółty parówki Sos pomidorowy – passate – umieszczam w kubku. Dodaję sól, pieprz, rozgnieciony czosnek(...)Ślimaczki Na ciasto francuskie smaruje sos, układam szynkę i ser żółty, zawijam jak roladę. Kroję w plastry. Układam na papierze do pieczenia i tak powstają zawijaski. Kieszonki. wykrawam z ciasta francuskiego kwadraciki. Na kwadracik smaruję sos pomidorowy. Układam kwadracik szynki i sera. Przykrywam drugim kwadracikiem. Widelcem zlepiam boki. Ósemeczki Sosem pomidorowym smaruję ciasto francuskie. Układam parówkę i zwijam

MojaQchnia.pl
Kabanosy w cieście francuskim 199

się karnawał ale póki jeszcze się bawimy trzeba coś podać na imprezie. Ja proponuję szybką przekąskę którą zrobi każdy. Składniki: - 1 op ciasta francuskiego - kabanosy (lepsze są grubsze i nie wysuszone) - ser żółty - żółtko Przygotowanie: Ciasto francuskie tniemy na cztery paski wzdłuż dłuższego boku. Do jednego paska przykładamy kabanosa i owijamy ciastem francuskim dookoła i obcinamy z lekkim zapasem(...)samej wielkości. Na każdym kawałku kładziemy plasterek żółtego sera mniejszego niż ciasto francuskie aby nie wypłynął podczas pieczenia. Na ser dajemy kabanosa. Kabanos powinien być większy od ciasta francuskiego o około 1 cm z każdej strony. Zwijamy w rulon i sklejamy. Górę delikatnie nacinamy aby nie dotrzeć do sera, smarujemy żółtkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około

Kulinarne życie
Ślimaczki z ciasta francuskiego, jabłkami i cynamonem 215

Pyszne desery wcale nie muszą być skomplikowane. Jabłkowe ciasteczka z ciasta francuskiego zrobimy w mgnieniu oka, a jeszcze szybciej znikną z talerza ; ) Jabłka ścieramy na grubych oczkach tarki. Starte jabłka przekładamy na sito i odcedzamy z nadmiaru soku. Gotowe ciasto francuskie rozkładamy na blacie, delikatnie oprószamy mąką, tak, aby nie kleiło nam się do blatu. Ciasto posypujemy(...)łyżki mieszaniny cukru z cynamonem. Do jabłek dodajemy pozostałą ilość cukru, cynamonu, sok z cytryny, oraz roztopione masło. Przeczytaj cały przepis - Ślimaczki z ciasta francuskiego, jabłkami i cynamonem at AleTorcik

AleTorcik
Kurczak w cieście francuskim 152

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Ciasto francuskie to nasz ulubiony sposób na szybkie przekąski. Można z niego stworzyć naprawdę pyszne przystawki, które posmakują wszystkim. SKŁADNIKI: - opakowanie ciasta francuskiego - 100 g sera żółtego (w plasterkach) - 70 g suszonych pomidorów - 400 g filetu z kurczaka - ketchup   - saszetka ziół włoskich z suszonymi pomidorami (zamiennie można zmieszać(...)kilka przypraw np.: zioła prowansalskie, bazylię, majeranek) Filet myjemy i kroimy na cienkie paski. Smażymy na rozgrzanej patelni, pod koniec dodając przyprawy. Odkładamy na talerz do wystudzenia. Na cieście francuskim układamy ser i smarujemy ketchupem. Suszone pomidory kroimy na drobno i posypujemy nimi ciasto francuskie na całej jego powierzchni. Kurczaka układamy w jednej linii, wzdłuż dłuższego boku ciasta francuskiego. Całość

Związek na patelni
Ciasto francuskie z jabłkami 111

Ciasto francuskie z jabłkami, czyli pyszne ciastka francuskie z jabłkami w duuużej ilości. Pyszne, szybkie, idealne do kawy lub herbaty. Gorąco polecam. Ciasto francuskie z jabłkami – Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego – 300 g 2 The post Ciasto francuskie z jabłkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Francuskie buraczki z sosem aioli 159

zalewie :) Kroimy na pół główkę czosnku i  wkładamy do piekarnika ( "w skorupkach" bez obierania ) prażymy przez około 20-30 minut - do  zezłocenia. Rozwijamy na blacie nasze ciasto francuskie, wycinamy kieliszkiem kółeczka. Kiedy buraczki są gotowe wyjmujemy(...)układamy na wyciętych przez nas krążkach z ciasta francuskiego. Czosnek wcześniej wyjęty obieramy ze skorupek , wrzucamy ząbki czosnku do blendera.Dodajemy również majonez, pół wyciśniętej cytryny oraz cukier, pieprz sól dla smaku - miksujemy. Gotowy sos wkładamy do lodówki. Krążki z buraczkami wkładamy ponownie na 15 minut do piekarnika, do momentu aż ciasto francuskie nabierze koloru. Następnie wyjmujemy, układamy artystycznie

dlaSmaQ
Tarta warzywna z ciasta francuskiego 166

Dziś kolorowa wegetariańska tarta z ciasta francuskiego z warzywami – m.in.: brokułami, marchewką, pomidorkami, wszystko w sosie jajeczno-śmietanowym i przyprawami – pycha obiad, inny niż na co dzień!:) Obiad wege, choć kawałki kurczaka można by od święta wrzucić, polecam. Tarta na milion sposobów, szybka na gotowym cieście francuskim, delikatna, jemy ze smakiem. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 świeży(...)termoobiegu, środkowa półka piekarnika. Brokuł i marchew gotuję kilka minut we wrzątku z dodatkiem niewielkiej ilości soli i szczypty cukru, przekładam na talerz. Tradycyjną formę do tarty wykładam ciastem francuskim, na ciasto układam warzywa, na nie kawałki fety. Śmietanę łączę rózgą kuchenną z roztrzepanymi jajkami, przyprawami i mąką, nie może być grudek. Dodaję tarty parmezan. Sosem polewam warzywa na cieście

Zasmakuj Kuchni
Tartinki z ciasta francuskiego z cukinią fetą i pomidorkami 142

Lubię ciasto francuskie, ale zdecydowanie z dodatkami na słono. Ostatnio kupiłam malutkie cukinie i świetnie sprawdziły się w dzisiejszym przepisie. To tartinki z ciasta francuskiego, które można spakować jako lunch lub drugie śniadanie do pracy. Soczyste pomidorki i młode cukinie oraz mój ulubiony ostatnio ser feta to całkiem niezły pomysł na tartinki i pożegnanie wakacji! Tartinki z ciasta francuskiego(...)cukinią fetą i pomidorkami / 8 tartinek Składniki: szeroki pasek ciasta francuskiego  1 malutka cukinia  kilka pomidorków koktajlowych  plaster sera feta  1/2 łyżeczki suszonego oregano  Przygotowanie:  Z ciasta wykrawamy małe kółeczka.  Cukinię i pomidorki kroimy na plasterki.  Warzywa układamy na cieście francuskim.  Wierzch każdej tartinki posypujemy fetą oraz suszonym oregano. Blachę wykładamy

Moja smaczna kuchnia