ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:31/509)

Francuska gwiazda 109

Efektowna i nieskomplikowana przekąska z ciasta francuskiego. Z racji szybkości i łatwości wykonania doskonale nadaje się na przyjęcie sylwestrowe czy karnawałowe albo spotkanie ze znajomymi. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pasztet 2-3 łyżki pesto jajko mak do posypania Sposób przygotowania: Z ciasta francuskiego wycinamy dwa identyczne koła. Jedno z kół układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i rozsmarowujemy(...)cienką warstwę pasztetu (pasztet można wcześniej podgrzać kilka sekund w mikrofalówce, będzie łatwiej się rozsmarowywał), a następnie nakładamy warstwę pesto. Równo rozsmarowujemy. Nakładamy drugie koło z ciasta francuskiego. Ciasto nacinamy nie do końca tworząc cztery równe części. Każdą z ćwiartek dzielimy na cztery części. Każdy z powstałych trójkątów obracamy delikatnie wokół własnej osi w tą samą stronę. Całość smarujemy rozkłóconym

Pyry na Gaz
Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami 65

macie pomysłu na weekendowy obiad? Jeśli tak to zapraszam do wypróbowania pysznej, delikatnej polędwiczki pieczonej w cieście francuskim z pieczarkami. Do tego garść sałat z odrobiną oliwy. Pycha. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami Składniki 1 polędwiczka wieprzowa 1 opakowanie ciasta francuskiego 600 g pieczarek 10 plastrów szynki dojrzewającej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka(...)nią rozkładamy zimne pieczarki. Na pieczarkach układamy polędwiczkę. Zwijamy ciasto, smarując jego brzegi jajkiem żeby dobrze się skleiło. Delikatnie nacinamy z wierzchu i całość smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy 25 minut w 200 C, jeśli lubicie bardziej wypieczone mięso zostawcie je na kolejne 5 minut. Smacznego. Artykuł Polędwiczki w cieście francuskim z pieczarkami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Indyk z warzywami pod ciastem francuskim 112

doprawione mięso, kolorowe warzywa i chrupiące ciasto. Danie to nie wymaga dużo wysiłku, a prezentuje się bardzo ładnie. Jest to świetna alternatywa dla klasycznej potrawki Indyk z warzywami pod ciastem francuskim Składniki: 300 g filetu z indyka mały bakłażan cukinia połowa czerwonej papryki połowa żółtej papryki pół szklanki mrożonego groszku zielonego 4 średnie pieczarki 150 ml śmietanki 30% ciasto francuskie(...)średnim ogniu przez około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec smażenia dodajemy śmietankę i doprawiamy całość do smaku pieprzem i solą. Potrawkę przekładamy do kokilek, przykrywamy ją ciastem francuskim i każdą nacinamy z góry. Pieczemy w 200°C przez około 15 minut, do zezłocenia się ciasta francuskiego. Smacznego Artykuł Indyk z warzywami pod ciastem francuskim pochodzi z serwisu

PatiGotuje
Babeczki z ciasta francuskiego z cukinią i suszonymi pomidorami 31

Kolejny pomysł na przekąskę z cukinii: babeczki z ciasta francuskiego z cukinią i suszonymi pomidorami Są pyszne i szybkie w przygotowaniu! Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 300 g ciasta francuskiego 200 g cukinii 200 g mix serów (ja użyłam sera mozzarella, feta i gouda) 70 g suszonych pomidorów (po odsączeniu; ½ słoiczka) 30 g słonecznika łuskanego(...)bułką tartą. Na ciasto wyłożyć farsz i posypać każdą babeczkę ziarnami słonecznika. Piec w 220 stopniach około 20 minut. Krok po kroku: 1. Zetrzeć cukinię i posolić 2. Do cukinii dodać pozostałe składniki na farsz 3. Wyciąć kółka 4. Przygotować farsz 5. Wykleić foremki ciastem i nafaszerować Pobierz wersję do druku: Pobierz Babeczki z ciasta francuskiego z cukinią i suszonymi

KuchniaWeDwoje.pl
Serbska strucla z makiem 92

ustach. Ciasto francuskie wyszło zupełnie inne, niż sklepowe. I przyznam się, że takiego smaku jeszcze nie znałam. Może dlatego, że ciasto nie musi leżakować w lodówce. Jak podają wszystkie znane przepisy. Zakładam, że jest to ciasto francuskie, bo warstwy drożdżowego ciasta przekładamy dużą ilością masełka. A po upieczeniu wychodzą specyficzne cienkie listki.  Serbska strucla jest przepyszna. A rośnie(...)Wsypać mąkę i sól. Zagnieść ciasto, a następnie podzielić na 20 małych kulek. Każdą kulkę lekko posmarować olejem. Zostawić do podrośnięcia w ciepłym miejscu na 10 minut. 3. Nadzienie makowe: Mielony mak wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Zalać gorącym mlekiem i dobrze wymieszać. Ewentualnie dodać skórkę pomarańczową. Odstawić do ostygnięcia. 4. Domowe ciasto francuskie: na stolnicy lekko podsypanej mąką

dolcevitainmykitchen
Kurczak z pieczarkami w cieście francuskim 36

Reklamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w cieście francuskim to pomysł na smaczne, ale też efektowane danie. Mięso wychodzi pyszne i niezwykle soczyste. Przepis ten warto wypróbować, gdy nachodzi nas ochota na „coś innego”. Chrupiące ciasto francuskie, miękkie mięso zapieczone z serem to połączenie idealne. Lista zakupów  1 opakowanie ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 150 g pieczarek(...)kurczaka i całość posypujemy serem. Krok trzeci: zawijamy kurczaka w ciasto, nakładając naprzemiennie do środka kolejne paseczki. Wierz ciasta smarujemy wymieszanym jajkiem. Pieczemy 40-50 minut w 180 stopniach, aż ciasto się zarumieni.   Smacznego! Przepis można dowolnie modyfikować, zamieniając pieczarki na inne ulubione warzywa. Kurczak w cieście francuskim świetnie smakuje podany z sosem czosnkowym. Jest to idealnie danie

Proste-przepisy.pl
Kurczak w cieście francuskim 85

Uwielbiam ciasto francuskie , ponieważ jest bardzo wdzięcznym tematem, niekoniecznie na słodko. Kurczak w cieście to chyba mój ulubiony sposób na jego podanie, pierwszy raz zakosztowany u mojej siostry. Dodać do niego można praktycznie wszystko – co kto lubi. Ja najbardziej lubię z pieczarkami i żółtym serem . Wygląda bardzo elegancko i smakuje wyśmienicie ! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam(...)polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki (na 2 osoby): 1 filet z kurczaka (pojedynczy) ciasto francuskie* 10dkg pieczarek 4 plastry żółtego sera odrobina masła /ewentualnie białko/   Przygotowanie: Filet z kurczaka rozkroić na 4 plastry. Pieczarki pokroić w plasterki lub zetrzeć na tarce i poddusić

Za drzwiami kuchni
Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim  95

skrętkami drożdżowymi ? Przepis bardzo się Wam spodobał dlatego postanowiłam przygotować coś podobnego, ale w uproszczonej wersji – czyli bez wyrabiania ciast i skomplikowanego skręcania . Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim to kolejna fenomenalna przystawka na przyjęcia ze znajomymi. Prosta w przygotowaniu, a wygląda bardzo efektownie. Każdy fan camemberta będzie w siódmym niebie . Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim(...)Składniki: 1 ser camembert w drewnianym opakowaniu 6-8 parówek duże opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 1/2 papryczki chili sezam (u mnie biały i czarny) 1 rozkłócone jajko około 1 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki świeżo mielony pieprz Rozpoczynamy od przygotowania sera. Papryczkę chili drobno siekamy. Następnie wyciągamy ser z opakowania, odcinamy jego górę i dodajemy posiekaną papryczkę, natkę pietruszki

PatiGotuje
Wytrawne babeczki w cieście francuskim z warzywami i jajkiem 152

dane w gronie ro dzinnym. Właśnie dlatego najlepiej lubię weeken dowe leniwe śnia dania, które można wspólnie celebrować. Ciepłą propozycją weeken dowego śnia dania są babeczki z ciasta francuskiego, szynki szwarcwal dzkiej, jajka i dużej ilości warzyw. Pychota :)   Skła dniki (8 sztuk):  płat ciasta francuskiego 8 kawałków szynki szwarcwal dzkiej 4 jajka 1/2 śre dniej cukinii 8 dużych(...)pomi dory w piórka. Smażymy warzywa na patelni z o drobiną oliwy z zalewy pomi dorowej. Po d koniec duszenia doprawiamy solą, pieprzem, bazylia oraz koncentratem pomi dorowym. Ciasto francuskie dzielimy na 8 równych kawałków i wykła damy do wyściełanej papierem śnia daniowym foremki na muffinki. Ciasto francuskiego wyściełamy szynką. Koszyczki wypełniamy przygotowanym farszem warzywnym. Jajka rozbijamy w miseczce, lekko

ChilliJemy
Szparagi w cieście francuskim 44

Pyszna przekąska z sezonową klasyką gatunku czyli zielonymi szparagami. W połączeniu z chrupiącym ciastem francuskim i szynką szwarcwaldzką są najlepszą opcją na leniwą, wiosenną kolację. Z zaledwie kilku składników można szybko wyczarować danie, które zachwyci niezapowiedzianych gości. Lista zakupów (na 3 porcje) 1 opakowanie ciasta francuskiego 12 szparagów kilka pomidorków cherry parmezan, najlepiej w płatkach sól i pieprz łyżeczka oliwy(...)pierwszy: rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Odłamać twarde końcówki szparagów. Pomidorki cherry przekroić na pół. Warzywa skropić oliwą z oliwek oraz doprawić solą i pieprzem. Krok drugi : rozwinąć ciasto francuskie i podziel je na 6 części. Na każdym położyć plaster szynki szwarcwaldzkiej, dwa szparagi i kilka połówek pomidorków. Całość posypać parmezanem i zawinąć w ciasto francuskie pod kątem

Proste-przepisy.pl
Tarta z pomidorami i serkiem 85

Tarta wegetariańska w wersji fit! Przygotowana na spodzie z ciasta francuskiego, ze świeżymi pomidorami i cebulą czerwoną oraz dodatkiem naturalnego serka Bieluch. Mega prosty i szybki przepis - tylko 4 główne składniki i 30 minut czasu! Używając gotowego ciasta francuskiego jest przy niej niewiele pracy. Idealna propozycja dla osób zapracowanych lub w sytuacji gdy pojawią się niespodziewani goście. Jestem wielką fanką(...)pomidorów i jak dla mnie ta tarta to strzał w dziesiątkę. Jest lekka, bogato nadziana pomidorami i z chrupiącym ciastem francuskim. Delikatny i kremowy serek świetnie współgra ze smakiem pomidorów. Po prostu pyszna! Można ją podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie się sprawdzi na kolację, lunch lub wieczór z przyjaciółmi. Do przygotowania tarty użyłam serka naturalnego Bieluch

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z pomidorami i serkiem 85

Tarta wegetariańska w wersji fit! Przygotowana na spodzie z ciasta francuskiego, ze świeżymi pomidorami i cebulą czerwoną oraz dodatkiem naturalnego serka Bieluch. Mega prosty i szybki przepis - tylko 4 główne składniki i 30 minut czasu! Używając gotowego ciasta francuskiego jest przy niej niewiele pracy. Idealna propozycja dla osób zapracowanych lub w sytuacji gdy pojawią się niespodziewani goście. Jestem wielką fanką(...)pomidorów i jak dla mnie ta tarta to strzał w dziesiątkę. Jest lekka, bogato nadziana pomidorami i z chrupiącym ciastem francuskim. Delikatny i kremowy serek świetnie współgra ze smakiem pomidorów. Po prostu pyszna! Można ją podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie się sprawdzi na kolację, lunch lub wieczór z przyjaciółmi. Do przygotowania tarty użyłam serka naturalnego Bieluch

Kuchnia MagdaLeny
Przekąski na karnawał z francuskiego ciasta 173

karnawał na ciepło i na zimno. Do nich niewątpliwie należą przekąski przyrządzone z francuskiego ciasta. Na karnawał, na prywatkę czy na miły wieczór przy telewizorze. Na słodko i na wytrawnie. Przekąska z daktylami czy przekąska z kozim serem albo przekąska z obiadowych resztek … Francuskie ciasto zawsze mam w lodówce! Przekąski na karnawał Składniki: rulon francuskiego ciasta(...)piecz przez około 12 – 15 minut. Wyjmij z piekarnika i pokryj na małe kwadraty. Podawaj przekąski na ciepło lub na zimno.   The post Przekąski na karnawał z francuskiego ciasta appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Róże z ciasta francuskiego i jabłek 53

Róże z ciasta francuskiego i jabłek są ostatnio hitem Internetu :) Zrobiłam je i ja, lecz cynamon zastąpiłam dżemem wiśniowym. Wyszło pysznie! :) Róże z ciasta francuskiego i jabłek – Składniki: 1 opak. ciasta francuskiego (275g) The post Róże z ciasta francuskiego i jabłek appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Paszteciki z ciasta francuskiego 128

Ciasto francuskie jest jednym z tych, które staram się mieć zawsze w "pogotowiu". Można z nim wyczarować przekąski na słodko i słono, a przy tym zbytnio się nie napracować. Podobnie było w przypadku tych pasztecików. Stwierdziłam, że pracy przed świętami jest zawsze wystarczająco dużo, by jeszcze stać przy pasztecikach krucho- drożdżowych, więc poszłam na łatwiznę i zrobiłam je właśnie(...)cieście francuskim. Polecam! Na takie karnawałowe spotkania sprawdzą się znakomicie! Składniki na ok 30 pasztecików: 2 płaty ciasta francuskiego 650g pieczarek 500g gotowanego, drobiowego mięsa 250g kiszonej kapusty 1 duża cebula 2 małe ząbki czosnku 2 pełne łyżki masła Sól, pieprz do smaku Ziarna kminku lub jeśli ktoś woli- sezamu 1 żółtko (ubite białko można dodać do farszu) 2 łyżki

Kuchnia w czekoladzie