ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:29/509)

KOSZYCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SAŁATKĄ Z RUKOLI 227

Kolejny pomysł na ciekawe przekąski sylwestrowe z użyciem ciasta francuskiego... pieczone koszyczki z ciasta francuskiego wypełnione sałatką z rukoli z dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek, sera feta i wędzonego łososia. W sam raz na dwa kęsy! Przekąska banalnie prosta w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjne i do tego świetnie się prezentuje. Robi furorę na każdych przyjęciach! Ta sama sałatka w salaterce(...)wzbudzi tyle zainteresowania, co podana w chrupiących koszyczkach 😉 Składniki: 1 op. ciasta francuskiego garść rukoli 50 g łososia wędzonego kilka pomidorków koktajlowych kilka oliwek czarnych 1/4 op. sera feta 1 jajko Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i za pomocą szklanki wycinamy koła o średnicy około 10-12 cm. Połowę wyciętych kółek odkładamy, a w drugiej połowie wycinamy w środku mniejsze koła

Kuchnia MagdaLeny
KOSZYCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SAŁATKĄ Z RUKOLI 240

Kolejny pomysł na ciekawe przekąski sylwestrowe z użyciem ciasta francuskiego... pieczone koszyczki z ciasta francuskiego wypełnione sałatką z rukoli z dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek, sera feta i wędzonego łososia. W sam raz na dwa kęsy! Przekąska banalnie prosta w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjne i do tego świetnie się prezentuje. Robi furorę na każdych przyjęciach! Ta sama sałatka w salaterce(...)wzbudzi tyle zainteresowania, co podana w chrupiących koszyczkach 😉 Składniki: 1 op. ciasta francuskiego garść rukoli 50 g łososia wędzonego kilka pomidorków koktajlowych kilka oliwek czarnych 1/4 op. sera feta 1 jajko Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i za pomocą szklanki wycinamy koła o średnicy około 10-12 cm. Połowę wyciętych kółek odkładamy, a w drugiej połowie wycinamy w środku mniejsze koła

Kuchnia MagdaLeny
TARTA SEROWA Z PIECZONYM CZOSNKIEM 188

Tarta serowa z dwóch rodzajów sera - mozzarelli oraz pleśniowego gorgonzola (ser dojrzewający z niebieską pleśnią), z dodatkiem pieczonego czosnku, wykonana na spodzie z ciasta francuskiego. Dzięki użyciu gotowego ciasta francuskiego jest przy niej niewiele pracy, a najdłużej czeka się na upieczenie czosnku. I to właśnie pieczony czosnek nadaje tej tarcie wyjątkowego aromatu i smaku, bo dzięki pieczeniu staje się(...)Poza tym, dobrze komponuje się z delikatnym w smaku serem mozzarella. Całość dopełniają zioła. To wszystko sprawia, że tarta znakomita i jest jedyna w swoim rodzaju! Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 2 główki czosnku 150 g sera gorgonzola 1 kula mozzarelli 100 g mozzarelli tartej 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu 2 łyżeczki oliwy szczypta soli morskiej Wykonanie: Zaczynamy

Kuchnia MagdaLeny
TARTA SEROWA Z PIECZONYM CZOSNKIEM 188

Tarta serowa z dwóch rodzajów sera - mozzarelli oraz pleśniowego gorgonzola (ser dojrzewający z niebieską pleśnią), z dodatkiem pieczonego czosnku, wykonana na spodzie z ciasta francuskiego. Dzięki użyciu gotowego ciasta francuskiego jest przy niej niewiele pracy, a najdłużej czeka się na upieczenie czosnku. I to właśnie pieczony czosnek nadaje tej tarcie wyjątkowego aromatu i smaku, bo dzięki pieczeniu staje się(...)Poza tym, dobrze komponuje się z delikatnym w smaku serem mozzarella. Całość dopełniają zioła. To wszystko sprawia, że tarta znakomita i jest jedyna w swoim rodzaju! Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 2 główki czosnku 150 g sera gorgonzola 1 kula mozzarelli 100 g mozzarelli tartej 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu 2 łyżeczki oliwy szczypta soli morskiej Wykonanie: Zaczynamy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto francuskie z serem 86

nadzienia poza twarogiem możecie również dodać szczyptę cynamonu, cienką warstwę musu jabłkowego lub pokrojone w plasterki jabłka, gruszki itp. owoce. Ponadto do ciasta zamiast cukru możecie użyć słodzika. Więcej przepisów bez cukru znajdziecie tutaj . Przepis na ciasto francuskie z serem Przygotowanie opakowanie ciasta francuskiego (300 g) opakowanie dowolnego twarogu (250 g) 1 jajko 2 łyżki cukru / słodzika (24 g) opcjonalnie(...)szczyptę cynamonu . Ciasto francuskie kroimy na 6 kwadratów . Na połówkę każdego z kwadratów ciasta wykładamy porcję farszu . Opcjonalnie dodajemy cienkie plasterki owoców lub musu jabłkowego . Następnie ciasto składamy na pół i brzegi mocno zaciskamy palcami lub widelcem (można je dodatkowo posmarować wodą lub białkiem). Wierzch ciasta smarujemy białkiem jaja i opcjonalnie posypujemy szczyptą cukru . Wypiekamy w piekarniku nagrzanym

WegePrzepis
SZYBKIE CIASTKA FRANCUSKIE Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 82

Pyszne i ślicznie wyglądające gwiazdki z ciasta francuskiego nadziane powidłami śliwkowymi. Prosta i słodka przekąska do kawy. Doskonałe, szybkie ciasteczka na świąteczny stół lub dla Mikołaja na zbliżające się Mikołajki. Ciasto francuskie to produkt bardzo często wkładany do koszyka zakupowego. Sama lubię mieć paczkę ciasta francuskiego w zapasie, w razie nagłej potrzeby.  Składniki: * 1 opakowanie ciasta francuskiego * powidła śliwkowe(...)użyłam  Orzech ) * cukier puder do posypania na wierzch Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć. Foremką w kształcie gwiazdki wyciąć ciastka (najlepiej parzystą liczbę). Na jednej połowie gwiazdek na środku położyć odrobinę powideł śliwkowych. Zakryć to drugą gwiazdką, docisnąć brzegi, by powidła nie wypłynęły w czasie pieczenia. Piekarnik nagrzać do 190'C, piec ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około

Zrób to smacznie
Ciasto francuskie z kiwi i mascarpone + film 193

Mega proste i mega szybkie w przygotowaniu ciasto francuskie z kiwi i mascarpone to bardzo smaczny i orzeźwiający deser, idealny na upalne dni, stuprocentowy hit na każdym stole . Przepis można dowolnie modyfikować dodając ulubione owoce.     składniki na formę 24 x 26 cm opakowanie ciasta francuskiego 1 białko 5-6 kiwi 250 g serka mascarpone 330 ml śmietany(...)szklanki cukru pudru 2 opakowania śmietan-fixu 50 g płatków migdałowych przepis Ciasto francuskie rozwijamy a następnie układamy w blaszce posmarowanej olejem, formując wyższe brzegi. Białko przekładamy do miseczki i dokładnie rozkłócamy trzepaczką, po czym smarujemy nim całe ciasto. Ciasto pieczemy w temp 200 st. C około 10 – 15 minut aż się zarumieni. Upieczone ciasto pozostawiamy w formie

Smakowite Dania
Ciasto Kremówka wadowicka – najlepszy przepis! 70

klasyczną tylko z kremem budyniowym, a taką prawdziwą – wadowicką, papieską z dodatkiem śmietankowego kremu. Smakuje obłędnie! Przyznam szczerze, że to jedno z lepszych ciast, jakie jadłam w ostatnim czasie. Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 2 płaty po ok. 300 g KREM BUDYNIOWY: * mleko – 700 ml * cukier – 100 g * budy waniliowy – 2 x 40 g * masło(...)wykładamy na ciasto ( jeśli jest taka potrzeba to przycinamy je odpowiedni do formy ), wyrównujemy. BITA ŚMIETANA: Do szklanki wsypujemy 2 łyżeczki żelatyny, zalewamy kilkoma łyżkami gorącej wody, mieszamy, studzimy, Dobrze schłodzoną śmietanę wlewamy do naczynia, dodajemy 3 łyżki cukru pudru, ubijamy na sztywno. Mieszamy z żelatyną hartując wcześniej. Dokładnie mieszamy, rozprowadzamy na kremie. Przykrywamy drugim blatem ciasta francuskiego, odstawiamy

Ostra na Słodko
Kąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem 56

Moja kolejna propozycja na przekąskę z ciasta francuskiego tym razem w wersji wegetariańskiej ze szpinakiem i serem feta. Razem z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 14 sztuk Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Farsz: 400 g mrożonego szpinaku (300 g świeżego) 1 opakowanie sera feta (270 g) 3 ząbki czosnku ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta pieprzu(...)zarumienienia ciasta. Podawać z sosem czosnkowym: Do serka homogenizowanego dodać zmiażdżony czosnek i zmiksować za pomocą blendera. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Krok po kroku: 1. Podsmażyć szpinak z czosnkiem 2. Wymieszać z serem feta 3. Ciasto pokroić 4. Wyłożyć farsz 5. Zakleić nafaszerowane ciasto 5. Zakleić nafaszerowane ciasto Pobierz wersję do druku: Pobierz Kąski z ciasta francuskiego ze szpinakiem

KuchniaWeDwoje.pl
jabłka na cieście francuskim 175

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 3 jabłka cynamon 1 jajko cukier puder wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Jabłka myjemy, przekrawamy na pół, usuwamy ogonki oraz gniazda nasienne. Połówki jabłek układamy na cieście francuskim i wycinamy nożem kształt jabłka, zachowując ok. 1 cm odstęp od jabłka, ogonek oraz listek. Połówki jabłka tniemy na plasterki, aby po upieczeniu nie były bardzo suche, możemy(...)chwilkę podgotować w wodzie wymieszanej z łyżeczką cukru oraz paroma łyżeczkami soku z cytryny. Na każdym wyciętym z ciasta francuskiego jabłku układamy po ok. 10 plasterków jabłka, oprószamy cynamonem. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180 st. C, aż ciasto będzie złociste. Podajemy oprószone cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekane jajka w cieście francuskim. 88

Przepis na smaczne i szybkie śniadanie. Zapiekane jajka w cieście francuskim to propozycja na odświętne śniadanie, którym zaskoczycie swoich bliskich. Przygotowanie zapiekanych jajek nie zajmuje dużo czasu, potrzeba kilku składników. Efekt smakowy jak i wizualny z pewnością wielu z Was przypadnie do gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekane jajka w cieście francuskim. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego garść świeżego szpinaku(...)kostkę. Na wierzch wykładamy farsz szpinakowy. Następnie do każdej kokilki wbijamy jajko. Brzeg ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem. Kokilki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C, pieczemy około 40 minut do czasu, aż ciasto ładnie się zrumieni, a białko się zetnie. Artykuł Zapiekane jajka w cieście francuskim. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Najprostsza kremówka z bitą śmietaną 321

kawy czy na przyjazd niespodziewanych gości. Ponieważ w tej wersji nie przygotowuje się masy budyniowej i nie trzeba czekać na jej ostygnięcie, przygotowanie ciasta zajmie mniej niż 45 minut (wliczając czas potrzebny do ostygnięcie ciasta francuskiego). Jak zrobić najprostszą kremówkę z bitą śmietaną? Wystarczy upiec ciasto francuskie i ubić śmietanę z mascarpone. Następnie blaty ciasta przekładamy bitą śmietaną, wierch posypujemy(...)cukrem pudrem i gotowe.   Składniki najprostszą kremówkę z bitą śmietaną: gotowy płat ciasta francuskiego (około 275 g) 400 ml śmietany 30% 250 g mascarpone łyżka żelatyny 100 ml wody 5 łyżek cukru pudru + do posypania ciastka   Przygotowanie Ciasto francuskie rozwijamy i przekrawamy na dwie równe części. Płaty układamy w odstępie na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszce

e-PrzepisyKulinarne
Bułeczki z ciasta francuskiego z owocowym nadzieniem 73

Bułeczki z ciasta francuskiego z owocowym nadzieniem. A raczej ślimaczki. Mięciutkie, rozpływające się w ustach, po prostu pyszne. Doskonałe na deser oraz na pierwsze, czy drugie śniadanie. Do kawy, herbaty, albo szklanki mleka. Do ich wykonania możesz użyć ulubionego dżemu lub powideł. Oczywiście najlepiej będą smakować z domowymi przetworami. A do tego są banalnie proste w przygotowaniu! Składniki: opakowanie ciasta(...)minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Oczywiście możesz wykonać nasze bułeczki również z wytrawnym nadzieniem. Wystarczy ciasto pokryć dobrym keczupem lub sosem pomidorowym i ulubionymi składnikami. Może to być szynka, pieczarki lub żółty ser. Smacznego! Artykuł Bułeczki z ciasta francuskiego z owocowym nadzieniem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Oponki dla leniwych 54

Pyszne i szybkie w przygotowaniu oponki dla leniwych, przygotowane z ciasta francuskiego. Idealny pomysł na szybki deser, który sprawdzi się nie tylko w tłusty czwartek. Do zrobienia tych smacznych oponek potrzebujesz jedynie 2 składników; opakowania ciasta francuskiego i cukru pudru do posypania. Ich zrobienie to nie więcej niż 15 minut! Jeśli uwielbiasz oponki, to ten przepis jest właśnie dla Ciebie(...)Sprawdź go i zrób super smaczne oponki z ciasta francuskiego już dziś! OPONKI DLA LENIWYCH – PRZEPIS Składniki 1 płat ciasta francuskiego cukier puder do posypania Przygotowanie 1. Płat ciasta francuskiego rozwijamy na blacie. 2. Za pomocą szklanki lub kubka wycinamy kółka. Następnie w każdym kółku wycinamy mniejsze kółeczko za pomocą kieliszka. 3. Oponki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem

Alle Dobre!