ciasto francuskie - 7136 przepisów (strona:20/476)

Ciasto francuskie z brzoskwiniami i budyniem 13

deseru jest czasochłonne i pracochłonne, to… Tylko Ci się wydaje! Dzisiaj chcę Ci pokazać jak przy użyciu kilku łatwo dostępnych składników możesz ukręcić w kilka chwil niesamowicie dobre ciasto francuskie z brzoskwiniami i budyniem . Szybki deser z ciasta francuskiego Ten ekspresowy wypiek zaskoczy Ciebie oraz każdego poczęstowanego swoim wspaniałym smakiem oraz prostotą wykonania. Masz dwie lewe ręce do roboty(...)się nie martw, tutaj naprawdę nie ma co zepsuć. Przepis na ciasto francuskie z brzoskwiniami jest dziecinnie prosty . Moje ciastka miały być udekorowane lukrem, ale… nie miałem w mieszkaniu ani grama cukru… Postanowiłem oblać je roślinnym jogurtem naturalnym. Była to naprawdę świetna decyzja! Nadało to gotowemu deserowi „świeżości”. Kupne ciasto francuskie jest bardzo wygodne w codziennym

Blendman
Przekąska z ciasta francuskiego z pieczarkami i mozzarellą 69

Pyszna i błyskawiczna przekąska z ciasta francuskiego, z dodatkiem pieczarek i tartej mozzarelli. Jak dla mnie idealne danie jako poczęstunek dla gości czy do podjadania na wieczór filmowy. To szybki i prosty przepis na przekąskę z ciasta francuskiego. Moim zdaniem najlepiej smakuje na ciepło, chwilę po przygotowaniu. 1 op. ciasta francuskiego XL 1 cebula 250-300 g pieczarek(...)patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju lub masła, dodajemy cebulę oraz pieczarki. Smażymy, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodajemy natkę pietruszki. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Studzimy. Ciasto francuskie rozwijamy. Kroimy na 6 kwadratów. Na każdym kawałku, po ukosie, rozkładamy porcję tartej mozzarelli oraz pieczarek. Zwijamy przeciwległe końce ciasta, lekko do siebie dociskając. Koperty z ciasta francuskiego układamy

Smaki Na Talerzu
Rurki z ciasta francuskiego z kremem kawowym 50

Prosty, a jednocześnie wspaniały deser z ciasta francuskiego. Obtoczenie rurek przed pieczeniem w trzcinowym cukrze nadaje im zarówno słodyczy jak i dodatkowej chrupkości. Świetnie komponują się z lekko gorzkawą masą kawową. Są wręcz uzależniająco dobre. 2 op. ciasta francuskiego xxl cukier trzcinowy 500 ml śmietanki 36% MU! 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2-4 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka cukru cukier puder(...)smaku 50 g białej czekolady Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na cienkie (około 2cm) paseczki. Paseczki ciasta nawijamy na foremkę do rurek (pamiętając, aby zostawić niewielki odstęp od góry i dołu foremki, inaczej ciężko będzie zdjąć upieczoną rurkę z formy). Na talerzyk wsypujemy cukier trzcinowy (około 1/2 szklanki). Obtaczamy w nim przygotowane rurki. Układamy, łączeniem do dołu, na wyłożonej papierem

Smaki Na Talerzu
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem 23

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem – szybkie i pyszne danie. Obiad dla całej godziny bez brudnych naczyń! Wystarczy 15 minut przygotowań i trochę chęci Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 4 Składniki: 300 g łososia 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 60 g sera mozzarella 100 g mrożonego szpinaku szczypta pieprzu szczypta gałki muszkatołowej odrobina oliwy 1 łyżeczka sezamu(...)kroku: 1. Odciąć skórę z łososia 2. Przełożyć rybę na ciasto francuskie 3. Wyłożyć ser i szpinak 4. Wyciąć paski z ciasta i zapleść warkocz 5. Posypać sezamem i upiec Pobierz wersję do druku: Pobierz Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem Artykuł Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Ślimaczki z pieczarkami 41

Kruche ślimaczki z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami przygotowaliśmy na noworoczne spotkanie u Kuzynki. Nie chcieliśmy iść z pustymi rękami dlatego upiekliśmy tę prostą przekąskę. Jak to w sąsiednim domu bywa, testerami były dzieci i musimy powiedzieć, że próba wypadła pomyślnie. Składniki 500 g pieczarek 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 cebule 1 pęczek pietruszki 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz(...)patelnię z cebulą. Podsmażać, aż odparuje woda, odstawić z ognia i dosypać bazylię oraz posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą. Wymieszać, zostawić do wystygnięcia. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki na 15 minut przed wyłożeniem na nie farszu. Rozwinąć je, nałożyć pieczarki, zwinąć wzdłuż krótszego brzegu. Delikatnie pociąć na dwucentymetrowe plastry, układać je na blasze wyłożonej papierem

niecodziennikpary
Faworki w 15 Minut 44

przygotowuje się w karnawale, na tłusty czwartek, jednak te pyszne przekąski możemy serwować niezależnie od okazji, ponieważ są błyskawiczne w przygotowaniu. W tym wpisie zaprezentuję Wam szybkie faworki z ciasta francuskiego , których przygotowanie zajmie Wam zaledwie 15 minut. Wystarczy kupić gotowe ciasto francuskie, podzielić je na małe prostokąty, następnie ponacinać każdy z nich na środku i pozawijać tak jak się(...)robi w przypadku tradycyjnych faworków. Początkowo sama byłam sceptycznie nastawiona, jednak jak przygotowałam faworki z ciasta francuskiego w swoim domu, zmieniłam zdanie. Smakują rewelacyjnie! Cała porcja zniknęła w mgnieniu oka! Faworki z ciasta francuskiego to idealna opcja dla osób zabieganych, zapracowanych, tych, które nie mają czasu na przygotowanie ich w tradycyjnej wersji. PRZEPIS NA FAWORKI W 15 MINUT Składniki gotowe

Przepiski.pl
Ciastka francuskie z jabłkami 62

Ilość porcji: 8 ciastek Drukuj Ciastka francuskie z jabłkami By Piotr 11 Październik 2017 Ciastka francuskie z jabłkami - pysznie i bardzo proste w przygotowaniu. Doskonałe na każdą okazję! Składniki: ciasto francuskie - 1 arkusz jabłka - 2 więsze cukier - 2 duże szczypty cynamon - szczypta mąka ziemniaczana - szczypta jajko - 1 woda - 1 łyżeczka cukier kokosowy - do posypania* * Można zastąpić zwykłym Wykonanie: Arkusz ciasta(...)wolnym ogniu, pod przykryciem, gotujemy przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy cukier, cynamon, mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Masę jabłkową układamy na 8 częściach ciasta francuskiego. Pozostałe osiem kawałków ciasta układamy na wierzchu i dokładnie zlepiamy. Nacinamy delikatnie nożem. Jajko roztrzepujemy z wodą i smarujemy nim każde ciastko. Każde ciasto oprószamy również niewielką szczyptą cukru. Pieczemy

COOKUJ
Ciastka francuskie z jabłkami 144

Ilość porcji: 8 ciastek Drukuj Ciastka francuskie z jabłkami By Piotr 11 października 2017 Ciastka francuskie z jabłkami - pysznie i bardzo proste w przygotowaniu. Doskonałe na każdą okazję! Składniki: ciasto francuskie - 1 arkusz jabłka - 2 więsze cukier - 2 duże szczypty cynamon - szczypta mąka ziemniaczana - szczypta jajko - 1 woda - 1 łyżeczka cukier kokosowy - do posypania* * Można zastąpić zwykłym Wykonanie: Arkusz ciasta(...)wolnym ogniu, pod przykryciem, gotujemy przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy cukier, cynamon, mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Masę jabłkową układamy na 8 częściach ciasta francuskiego. Pozostałe osiem kawałków ciasta układamy na wierzchu i dokładnie zlepiamy. Nacinamy delikatnie nożem. Jajko roztrzepujemy z wodą i smarujemy nim każde ciastko. Każde ciasto oprószamy również niewielką szczyptą cukru. Pieczemy

COOKUJ
Ciastka francuskie z jabłkami 153

Ilość porcji: 8 ciastek Drukuj Ciastka francuskie z jabłkami By Piotr 11 października 2017 Ciastka francuskie z jabłkami - pysznie i bardzo proste w przygotowaniu. Doskonałe na każdą okazję! Składniki: ciasto francuskie - 1 arkusz jabłka - 2 więsze cukier - 2 duże szczypty cynamon - szczypta mąka ziemniaczana - szczypta jajko - 1 woda - 1 łyżeczka cukier kokosowy - do posypania* * Można zastąpić zwykłym Wykonanie: Arkusz ciasta(...)wolnym ogniu, pod przykryciem, gotujemy przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy cukier, cynamon, mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Masę jabłkową układamy na 8 częściach ciasta francuskiego. Pozostałe osiem kawałków ciasta układamy na wierzchu i dokładnie zlepiamy. Nacinamy delikatnie nożem. Jajko roztrzepujemy z wodą i smarujemy nim każde ciastko. Każde ciasto oprószamy również niewielką szczyptą cukru. Pieczemy

COOKUJ
Rożki z ciasta francuskiego z rabarbarem i białą czekoladą 84

nadzieję, że „bałagan” na zdjęciu nie zniechęci Was i zechcecie przygotować sobie taką słodką przekąskę. Uniwersalne ciasto francuskie, kwaśny rabarbar i słodka czekolada oraz maziaje z lukru tworzą naprawdę fantastyczną całość. Wg mnie takie rożki(...)ciasta francuskiego z rabarbarem i czekoladą najlepiej smakują po lekkim przestudzeniu, lub całkiem na drugi dzień, kiedy ciasto nieco zmięknie. To oczywiście tylko moje zdanie, bo niektórym domownikom nie uśmiechało się czekać i częstowali się od razu;) 1 op. ciasta francuskiego xxl 2 łodygi rabarbaru 1 op. cukru wanilinowego 1 łyżka cukru 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej około

Smaki Na Talerzu
Parówki w cieście francuskim 50

Parówki w cieście francuskim przekąska na imprezy, domówki i na śniadania. Pamiętajmy, że parówki mogą być bardzo dobre. Do przygotowania parówek w cieście francuskim użyłam gotowego ciasta, ale oczywiście można przygotować ciasto francuskie samemu. Kupując ciasto francuskie zwracajmy uwagę, aby było z masłem, a nie z tłuszczami roślinnymi. Opakowanie ciasta francuskiego, 250 g parówek, 300 – 400 g mrożonego szpinaku, sól(...)garnka, dodać masło i na małym ogniu gotować aż szpinak się rozmrozi. Dodać rozgnieciony czosnek, gałkę muszkatołową i sól do smaku. Zagotować. Ostudzić. Parówki przeciąć wzdłuż na pół. Ciasto francuskie rozłożyć, ułożyć na nim przecięte parówki.  Między parówkami rozłożyć szpinak. Zwinąć ciasto w rulon. Pokroić w plastry grubości około 1,5 cm. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć

królestwo garów
5 szybkich przekąsek z ciasta francuskiego (max. 3 składniki) 58

Tuż przed samym sylwestrem mam dla Was wpis zbiorowy z 5 pomysłami na szybkie przekąski z ciasta francuskiego z max. 3 składników (oprócz ciasta i ewentualnych przypraw). 2 propozycje na słodko, 1 wege i 2 z mięsem - każdy znajdzie coś dla siebie :) Ruloniki z parówką i serem Składniki na ok. 30 ruloników: 300 g ciasta francuskiego ok. 10 cienkich parówek(...)pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 10-15 min. (do momentu aż ciasto się zarumieni). Sakiewki z bananem, masłem orzechowym i czekoladą Składniki na ok. 12 sakiewek: 300 g ciasta francuskiego 1 banan 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 6 łyżeczek masła orzechowego + jajko do posmarowania  Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.  Banana kroimy w plasterki. Kostki czekolady

Czarnawisienka
Przekąski na francuskim cieście 124

Karnawał już trwa, a z nim zaczynają się domowe prywatki. Nie ma takich spotkań bez przekąsek. Francuskie ciasto świetnie sprawdza się właśnie na takie szybkie i smaczne przekąski. Zawsze błyskawicznie znikają ze stołu i są idealne do podania na ciepło jak i na zimno.  Przekąski na francuskim cieście  ******** Pomidory z bazylią na francuskim cieście SKŁADNIKI: ciasto francuskie pomidor(...)podłużny   bazylia suszona bazylia świeża czerwona pasta curry PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy całość czerwoną pastą curry, a następnie posypujemy suszoną bazylią. Pomidorka kroimy w cienkie plasterki i układamy na cieście robiąc przerwy między plastrami by pokroić ciasto na małe kawałeczki.  Tak pokrojone przekąski przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto Millefuille 98

Opis Ciasto Millefuille: Ciasto Millefuille (wym. milfej) to słynne francuskie ciasto, które po francusku znaczy tysiąc płatków. Ciastko takie często bywa nazywane napoleonką. Millefeuille to nic innego jak 3 płaty ciasta francuskiego, przełożone kremem budyniowym, przy czym wierzchnia warstwa polana jest lukrem i ozdobiona w dość charakterystyczny sposób. Ja jednak chciałam przełamać klasyczną wersję z lukrem i zastąpiłam go cukrem(...)pudrem. Samo ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, jednak wymaga czasu. O ile krem przygotowuje się dość szybko, to przy cieście niezbędna będzie cierpliwość. Ciasto jest naprawdę pyszne! Ciasto francuskie możecie przygotować sami lub też użyć tych gotowych ze sklepu. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 4 blaty ciasta francuskiego(każdy około 300 g) 600 ml mleka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Rożki francuskie z truskawkami i agrestem 77

Dzisiaj rożki francuskie z truskawkami i agrestem . Użyłam gotowego ciasta francuskiego, więc przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, rożki zrobicie w oka mgnieniu Idealne dla niespodziewanych gości. Dzięki agrestowi nadzienie jest kwaskowe, takie jakie lubię Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego (2 x 275 g) 500 g truskawek 250 g agrestu 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 – 4 łyżki cukru pudru(...)przełożyć do miseczki. Agrest umyć i osuszyć, odciąć końcówki, przekroić na pół (małych kulek nie przekrawać) i dodać do truskawek. Wsypać cukier puder, mąkę ziemniaczaną i wymieszać. Każdy płat ciasta francuskiego pokroić na 6 kwadratów. Na każdy nałożyć nadzienie i zlepić przeciwległe boki, tworząc trójkąt. Boki dokładnie docisnąć widelcem, a na wierzchu zrobić trzy małe nacięcia. Następnie przełożyć na blaszkę

Oryginalny smak