ciasto francuskie - 6636 przepisów (strona:13/443)

SZYBKA PRZEKĄSKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI I PRAŻONĄ CEBULKĄ 35

Zawsze mam w lodówce ciasto francuskie. Jest idealne na szybkie ciasteczka na słodko, ale i żeby przygotować je w wersji wytrawnej. Dziś propozycja na smaczną przekąskę z pieczarkami, prażoną cebulką i odrobiną żółtego sera na wierzchu. Doskonałe do przygotowania jako przekąski podczas imprez, urodzin, spotkań z przyjaciółmi. A może Wy macie jakieś świetne przepisy z ciastem francuskim w roli głównej(...)całych prostokątów lekko posmarować jajkiem. Na wierzch położyć wycięte prostokąty, lekko docisnąć. W środek każdego prostokąta wyłożyć solidną porcję pieczarkowego nadzienia, posypać startym serem. Brzegi ciasta posmarować jajkiem. Piekarnik nagrzać do 180'C, ciasto francuskie z pieczarkami wstawić do piekarnika i piec aż ciasto ładnie się zarumieni. Najlepiej smakuje podane na ciepło

Zrób to smacznie
Pierś kurczaka w cieście francuskim 84

Pierś kurczaka w cieście francuskim to niezwykle efektowne danie. Wymaga nieco więcej pracy niż klasyczne kotlety z kurczaka lub kotleciki z kurczaka z serem i majonezem , jednak warto ten czas poświecić. Mięso kurczaka nadziane pieczarkami, posypane serem i owinięte w ciasto francuskie, staje się niezwykle miękka i soczysta. Jedna taka pierś w cieście jest dość duża i sycąca, dlatego też(...)towarzystwie świeżych warzyw. Szczerze zachęcam Was do przygotowania tego efektownego, obiadowego dania. Smacznego Zobacz też: Nuggetsy z kurczaka – pieczone Pierś kurczaka faszerowana mozzarellą Przepis na pierś kurczaka w cieście francuskim Drukuj przepis Porcji: 2-4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 2 piersi z kurczaka opakowanie ciasta francuskiego - 275 g 100 g pieczarek 150 g żółtego sera (ostrzejszego) mała cebula ząbek

Kuchnia Bazylii
Ciasto francuskie zawijane z boczkiem. Przepis krok po kroku. 64

Ciasto francuskie zawijane z boczkiem   Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na danie, które zawsze cieszy się ogromnym zainteresowaniem na różnego rodzaju imprezkach, spotkaniach czy posiadówkach. Ciasto francuskie zawijane z boczkiem bo nim mowa to idealne rozwiązanie, szybkie w wykonaniu, tanie i gwarantuje 100% kulinarny sukces     Składniki:   1 arkusz ciasta(...)ulubionego żółtego sera (ja użyłem oscypka) mąka pszenna do podsypania blatu     Przygotowanie:   Arkusz ciasta rozłóż na oprószonym mąką pszenną blacie. Delikatnie rozwałkuj płat ciasta francuskiego. Przetnij wzdłuż na pół, a potem na cienkie dwu centymetrowe paski. W efekcie otrzymasz około trzydzieści wąskich kawałków.     Na każdy pasek ciasta połóż

kuron.com.pl
Tarta na cieście francuskim z botwinką, rukolą i sosem czosnkowym 25

Print Tarta na cieście francuskim z botwinką, rukolą i sosem czosnkowym Recipe by Aleksandra Course: Przystawki Difficulty: średnia Liczba porcji 6 porcje Czas przygotowania 50 minutes Składniki Możesz kliknąć na wybrane składniki poniżej i skreślić te, które już posiadasz Tarta z botwinką wegańskie ciasto francuskie 1 pęczek botwinki garść rukoli 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej (opcjonalnie do wchłonięcia(...)dodaj liście. Dopraw solą i pieprzem. Smaż przez minutę. Można dodać odrobinę mąki ziemniaczanej, żeby zagęścić botwinkę. Buraczki pozostawiamy do ostudzenia. Włączamy piekarnik na 185 °C. Wyjmujemy z lodówki ciasto francuskie, dzielimy na 3-4 równe części. Układamy na wierzchu wystudzoną botwinkę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika, czekamy 5-10 minut

Heca w kuchni
Rolada z ciasta francuskiego z grzybami 147

context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Pyszna rolada z ciasta francuskiego z grzybami i boczkiem. Z papryk\u0105, czosnkiem i tymiankiem tworzy idealn\u0105 ca\u0142o\u015b\u0107. Delikatne ciasto, lekko chrupi\u0105ce i mi\u0119kki aromatyczny farsz. Niestety ca\u0142o\u015b\u0107 ju\u017c taka lekka nie jest. Ale warto. My\u015bl\u0119 \u017ce mo\u017cna spokojnie te\u017c(...)zast\u0105pi\u0107 grzyby le\u015bne pieczarkami. ","image":"http:\/\/kosapopatelni.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/10\/zawijaniec-francuski-grzyby.jpg","recipeIngredient":["1 p\u0142at ciasta francuskiego\r","250 g. grzyb\u00f3w le\u015bnych\r","100 g boczku\r","1 cebula\r","2 z\u0105bki czosnku\r","1\/2 czerwonej papryki\r","1 ma\u0142a papryczka chilli\r","2 jajka\r","2 \u0142y\u017cki oleju

Kosą po patelni
Zapiekane ciasto francuskie 22

Dzisiaj polecam zapiekane ciasto francuskie Zapiekane ciasto francuskie Nie podaje ilości, bo każdy może przygotować dowolna ilość porcji. Poniżej podaję dwa sposoby składania ciasta francuskiego. Składniki: ciasto francuskie szynka jajko sól, pieprz, ostra papryka szczypiorek Małe foremki żaroodporne wykładamy kwadratami z ciasta francuskiego, na to kładziemy plasterek szynki. Do tak wyłożonej foremki wbijamy jajko. Jajko posypujemy solą, pieprzem oraz ostrą(...)temperaturze 200 stopni przez ok pół godziny. Jajko ma być całkowicie ścięte (żółtko na twardo). Gotowe przekąski można podawać na ciepło lub zimno. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Artykuł Zapiekane ciasto francuskie pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
Koszyczki z ciasta francuskiego na śniadanie 74

context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Koszyczki z ciasta francuskiego na \u015bniadanie","image":"https:\/\/kosapopatelni.pl\/wp-content\/uploads\/2019\/02\/koszyczki-sniadanie.jpg","description":"Takie koszyczki z ciasta francuskiego z serem, szynk\u0105, szpinakiem, pomidorkami to naprawd\u0119 niezwykle pyszne \u015bniadanko. Tak, wiem w tygodniu lec\u0105c do pracy pewnie si\u0119 nie da takiego czego\u015b przygotowa\u0107, jednak w niedziel\u0119(...)wyrazisty ple\u015bniowy te\u017c b\u0119dzie super. Delikatne, aromatyczne i naprawd\u0119 smaczne, a do tego cieszy oko.","author":"Kos\u0105 po patelni","datePublished":"0","recipeIngredient":["1 opakowanie ciasta francuskiego","8 pomidork\u00f3w koktajlowych","4 plasterki szynki","1 spora gar\u015b\u0107 li\u015bci szpinaku","8 oliwek","ser kozi lub ple\u015bniowy","ser \u017c\u00f3\u0142ty tarty do posypania

Kosą po patelni
Pierś kurczaka w cieście francuskim 86

u0105 z kapusty. Dzi\u0119ki sister za przepis i inspiracj\u0119.","image":"https:\/\/kosapopatelni.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/11\/kurczak-ciasto-francuskie.jpg","recipeIngredient":["podw\u00f3jna pier\u015b z\u00a0kurczaka\r","1 opakowanie ciasta francuskiego\r","kilka pieczarek\r","100 g tartego \u017c\u00f3\u0142tego sera\r","2 z\u0105bki czosnku\r","1 jajko\r","przyprawa do\u00a0drobiu\r","szczypta papryki s\u0142odkiej(...)Wyjmujemy z marynaty i podsma\u017camy z\u00a0obu stron na patelni na rozgrzanej oliwie.\r","Na tej samej patelni po zdj\u0119ciu kurczaka podsma\u017camy drobno pokrojone pieczarki.\r","Ciasto francuskie dzielimy na\u00a0dwie r\u00f3wne cz\u0119\u015bci. Na\u00a0\u015brodku ka\u017cdej cz\u0119\u015bci uk\u0142adamy podsma\u017conego kurczaka. Nak\u0142adamy podsma\u017cone pieczarki na mi\u0119so

Kosą po patelni
GRECKIE OBWARZANKI ( z ciasta kruchego i francuskiego ) – najlepsze! 250

moich ulubionych przysmaków z ciasta francuskiego! Połączenie ciasta francuskiego z delikatnym kruchym ciastem tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć. Greckie obwarzanki są niesamowicie kruche, delikatne i bardzo chrupiące. Idealne na śniadanie albo popołudniową przekąskę. Wspaniały dodatek do ulubionej kawy. Koniecznie wypróbujcie! Gwarantuję, że greckie obwarzanki podbiją Wasze serca! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 1 blat ( ok. 300 g ) * mąka(...)mąkę i cukier puder, siekamy z masłem, dodajemy żółtko, szybko zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto francuskie rozcinamy na 2 blaty, ciasto kruche rozwałkowujemy na tę samą wielkość. Ciasto francuskie smarujemy roztrzepanym jajkiem, przykrywamy płatem kruchego ciasta, ponownie smarujemy jajkiem i nakrywamy ciastem francuskim – dociskamy. Kroimy na długie paski o szerokości mniej więcej

Ostra na Słodko
Grzyby w cieście francuskim 121

smaczne. Proste i fajne danie.","image":"https:\/\/kosapopatelni.pl\/wp-content\/uploads\/2018\/05\/francuskie-grzyby.jpg","recipeIngredient":["100 g grzyb\u00f3w le\u015bnych suszonych lub 200 g \u015bwie\u017cych\r","1 opakowanie ciasta francuskiego\r","1 cebula\r","mas\u0142o do sma\u017cenia\r","1 jajko\r","tarty ser \u017c\u00f3\u0142ty do posypania\r","2 z\u0105bki czosnku\r","estragon, tymianek(...)u0119te suszone grzyby lub \u015bwie\u017ce pokrojone drobno.\r","Sma\u017cymy a\u017c zredukuje si\u0119 p\u0142yn i doprawiamy zio\u0142ami, sola i pieprzem do smaku.\r","Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty i nak\u0142adamy farsz - spos\u00f3b sk\u0142adania w fantazyjne wzory znajdziecie bez problemu gdzie\u015b w sieci, to ju\u017c zale\u017cy od Waszej fantazji

Kosą po patelni
Paluchy z ciasta francuskiego z mięsem mielonym, papryką i cukinią 1554

porcję. Jeśli dla Was okaże się to mimo wszystko za dużo, nic straconego – te paluchy świetnie odgrzewają się i można zjeść je następnego dnia. Zróbcie koniecznie! 2 op. ciasta francuskiego 700-800 g mielonej łopatki wieprzowej 1 nieduża lub połowa dużej cukinii 1 mała czerwona papryka 1 duża cebula 1-2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów (u mnie(...)jest on schłodzony, proponuję więc wstawić go do lodówki choćby na 30 minut). Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na porcje (ja kroję ciasto wzdłuż na pół, a następnie na mniejsze kawałki – w sumie z jednego ciasta francuskiego wychodzi mi 6 paluchów). Na środek każdego kawałka wykładamy porcję farszu (1-2 łyżki). Ciasto dokładnie zlepiamy, zamykając farsz w środku. Układamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto francuskie z salami i serem 92

Ciasto francuskie z salami lub serem To chyba najszybsza przystawka, zapiekanka na gorąco jaką znam. Jest pyszna i i prezentuje się wspaniale na stole. Ciasto francuskie z salami i serem można przygotować w kilkanaście minut a składniki zmieniać w dowolny sposób. Ja w tym przepisie użyłam salami i sera, ale przecież można też zastąpić ją szynką lub kiełbasą czy też(...)zrobić tylko z serem. To tylko kwestia smaku i upodobań.Zaletą tego przepisu jest to ,że wystarczy zaopatrzyć się w gotowe ciasto francuskie a do środka nada się dosłownie wszystko. Ciasto francuskie z salami i serem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI Opakowanie ciasta francuskiego 100g salami 100g żółtego sera w plasterkach jajko SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wykroić szklanką parzystą ilość krążków z ciasta

zielonacukinka
Przepisy na Sylwestra 68

indyka z boczkiem   i suszonymi śliwkami 23.  Sałatka król   imprezy 24.  Szybkie ślimaczki z ciasta   francuskiego na wytrawnie 25.  Zakręcone ślimaczki   z ciasta francuskiego 26.  Strogonow   drobiowy 27.  Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą 28.  Wafle z masą mleczno   - kakaową 29.  Kruche ciasteczka   z dżemem(...)kurczakiem   w gyrosie, szpinakiem i brokułem 31.  Sałatka z brokułem, boczkiem, pestkami dyni i słonecznika 32.  Schab pieczony z chilli i czosnkiem 33.  świderki z ciasta francuskiego z szynką parmeńską i mozzarellą 34.  Tortille po meksykańsku zapiekane 35.  Rollsy z szynki i awokado 36.  Mini pizze z kabanosem, cebulką i kukurydzą

kruche babeczki
Kurczak z pieczarkami i serem w cieście francuskim 57

Pierś z kurczaka w cieście francuskim to bardzo szybkie, soczyste i efektowne danie. Mięso upieczone w ten sposób jest niezwykle miękkie i delikatne. Spróbujcie Składniki (na 2 porcje): – 2 filety z piersi kurczaka (pojedyncze) – 1 op ciasta francuskiego – 5-6 pieczarek – 100g twardego sera żółtego (u mnie gouda) – 2 łyżki ulubionej musztardy (u mnie rosyjska(...)posypać serem, zawinąć paski do środka na zakładkę, delikatnie docisnąć łączenia, tworząc warkocz. Ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać ulubionymi ziarnami. Piec w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni przez około 35-40 minut. Podawać z ulubionymi warzywami. Smacznego Kurczak z pieczarkami i serem w cieście francuskim Kurczak z pieczarkami i serem w cieście francuskim Kurczak z pieczarkami i serem

Smaki Armine
„Marchewki” z ciasta francuskiego 76

Bardzo prosta, aczkolwiek zadziwiająco smaczna przekąska. Rurki z ciasta francuskiego wypełnione marchewkowo-porowym farszem. Początkowo wzbudzały u moich bliskich lekkie opory, ale jak skosztowali, to uznali, że smakują świetnie:) 1 op. ciasta francuskiego 1 marchewka (około 140 g) 1 por 1 cebula 1-1,5 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% sól, pieprz Dodatkowo: 1 jajko szczypta kurkumy szczypta mielonej słodkiej(...)papryki 1/2 pęczka koperku Ciasto francuskie rozwijamy. Dzielimy na 11-12 paseczków. Nawijamy je na foremki do rurek, starając się zawijać ciasto na zakładkę. Jajko wybijamy do garnuszka, mieszamy. Dodajemy szczyptę kurkumy oraz mielonej papryki, mieszamy ponownie. Przygotowanym jajkiem smarujemy ciasto francuskie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25 minut (lub do zarumienienia). Gotowe ciasto, póki ciepłe

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania