ciasto francuskie - 7136 przepisów (strona:18/476)

Różyczka z ciasta francuskiego 38

Takim oto słodkim deserem przypominającym różę Bartek przywitał mnie po pracy. Tak zupełnie bez okazji. Ileż pracy, precyzji i staranności musiał On włożyć w przygotowanie tej niespodzianki. Różyczki z ciasta francuskiego były tak ładne, że aż szkoda było ich jeść. Dobrze, że mamy zdjęcia, na zawsze będą miłym wspomnieniem tego dnia. Składniki na różyczki z ciasta francuskiego 1 opakowanie ciasta(...)blat) 2 jabłka sok z 1 / 2 cytryny woda cynamon słodki dżem mąka do podsypania tłuszcz do posmarowania formy cukier puder do udekorowania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie różyczek z ciasta francuskiego Jeżeli dżem ma duże kawałki owoców, należy go najpierw zmiksować lub przetrzeć przed gęste sitko. Jabłka umyć, przepołowić, wydrążyć gniazdka i razem ze skórką pokroić na cieniutkie plasterki

niecodziennikpary
Parówki w cieście francuskim z sarepską 32

kiełbasą domową lub kabanosami.    Parówki w cieście francuskim z sarepską  Składniki Ilość składników dopasowujemy do ilości przekąsek, które potrzebujemy.  ciasto frnacuskie parówki  musztarda sarepska sezam jajko Przygotowanie Wycinamy taki kawałek ciasta francuskiego jakiej długości chcemy mieć przekąskę. Ja przekroiłam parówkę na połowę i ucięłam jeden pasek szerokości ok. 10 cm ciasta francuskiego, przekroiłam(...)pół i to wystarczyło mi na dwie połówki parówki.  Smarujemy ciasto francuskie połową łyżeczki musztardy sarepskiej. Na to kładziemy parówkę  na środku,   równolegle do krótszej krawędzi ciasta francuskiego i zawijamy. Sposób zawinięcia zależy od Was. Ja złożyłam ciasto na pół i na wspólnym boku odcisnęłam widelec, żeby ciasto się dobrze połączyło.  Gotowe zawijaki smarujemy rozmieszanym jajkiem

Kuchnia moimi oczami
Tarta serowa ze szpinakiem i szynką dojrzewającą 77

Ciasto francuskie, farsz szpinakowy z dodatkiem kanapkowego serka śmietankowego, w który wetknięte zostały owinięte szynką parmeńską kawałki sera feta, goudy oraz cheddara. Nie najgorsze danie, natomiast jeśli o mnie chodzi skosztowałam jedynie kawałeczek. Bardzo syte i momentami ta ilość serów potrafi być zbyt przytłaczająca – sama nie wierzę, że to piszę;) Nie wiem czy będą powtórki, bo mnie to danie(...)powaliło, ale być może znajdą się tacy, którym ta tarta bardziej zasmakuje;) 1 op. ciasta francuskiego xl 250-300 g świeżego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła około 150 g sera feta około 150 g żółtego sera w kawałku (u mnie kawałek goudy i kawałek sera cheddar) 50 g tartego żółtego sera około 140 g szynki dojrzewającej

Smaki Na Talerzu
Przepis na szparagi zapiekane w cieście francuskim 15

Szparagi w cieście francuskim     Szparagi, to bardzo pyszne warzywa i mamy już przepisy na szparagi. Dziś szparagi w cieście francuskim.      Sam byłem ciekawy co z tego wyjdzie i jak to będzie wyglądać w efekcie końcowym. Muszę dodać, że sam byłem mile zaskoczony zapiekanymi szparagami...  👉Jak zrobić SZPARAGI zapiekane w cieście francuskim(...)pierwsze nie musimy martwić się jak zrobić ciasto francuskie, bo możemy...    Link do filmu z przepisem Przepis na SZPARAGI zapiekane w cieście francuskim -Szparagi z piekarnika -zapiekane szparagi -306   Składniki: pęczek szparagów opakowanie ciasta francuskiego oliwa sól pieprz Przygotowanie: Szparagi myjemy osuszamy i usuwamy zdrewniałe końce (po wygięciu końcówki szparag sam się odłamuje w odpowiednim miejscu). Gotowe

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 97

Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim Wyśmienity pomysł na soczystą i aromatyczną pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i serem feta oraz zapiekaną w cieście francuskim     Składniki: 1 opakowania ciasta francuskiego 2 pojedyncze filety z kurczaka 20dkg szpinaku 1 niewielka cebula 10dkg sera feta 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, gałka(...)pokrojoną cebulkę. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek oraz szpinak i podsmażamy całość, aż woda odparuje. Szpinak doprawiamy delikatnie solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, mieszamy i zdejmujemy z patelni. Studzimy *** *** Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części. Dłuższe części ciast nacinamy tak by powstały paski, środek pozostawiamy nienacięty *** *** Filety dokładnie myjemy, osuszamy i delikatnie rozcinamy w poprzek tworząc kieszonki. Przyprawiamy

Blog z Apetytem
Koperty z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i serem 40

Moja dzisiejsza propozycja na szybki obiad z wykorzystaniem ciasta francuskiego, które tak bardzo ułatwia życie, kiedy nie ma się pomysłu na jakikolwiek posiłek Ja bardzo lubię mięso zapieczone w takim cieście. Podane z ulubionym sosem i jakąś sałatką, to dla mnie zestaw idealny. Spróbujcie Składniki: – 2op ciasta francuskiego – 700g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) – 1 cebula(...)drobnych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso włożyć do miski, dodać cebulę, czosnek, serek wiejski, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Ciasta francuskie wyjąć z opakowania, rozwinąć. Każde podzielić na 5 równych części i pokroić wzdłuż na jednakowe paski. Na jedną połowę paska wyłożyć dwie-trzy łyżki farszu, wyrównać, posypać serem. Przykryć drugą

Smaki Armine
Ciastka francuskie z brzoskwinią 59

czasu do czasu lubię mieć w lodówce ciasto francuskie. Kupuję wtedy dobrej jakości z masłem w składzie. Mam taki plan aby kiedyś spróbować zrobić ciasto francuskie samodzielnie, ale na to przyjdzie jeszcze pora. Z gotowym ciastem francuskim wyczarowanie deseru zajmie tylko 25 min i to razem z pieczeniem. Nic bardziej prostego - ciasto wystarczy pociąć na kawałki, ułożyć owoce i wstawić(...)piekarnika. Tym razem na cieście moje ogrodowe brzoskwinie. W formie kwadratów, bo tak było najszybciej :) Polecam serdecznie. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 6 brzoskwiń cukier puder Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć na desce. Płat ciasta pociąć na 12 kwadratów. Brzoskwinie umyć, przeciąć na pół, wyjąć pestkę i zdjąć skórkę (jeśli skórka jest miękka i ją lubicie, można zostawić). Na blachę z wyposażenia

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto Francuskie z Czekoladą – Serduszko 164

Ciasto Francuskie z Czekoladą – Serduszko – Dzisiaj słodka, pyszna propozycja, troszkę walentynkowa. Uwielbiam ciasto francuskie, więc ten przepis jak najbardziej trafia w mój gust :). Przepis jest prosty i szybki w przygotowaniu. Raz piekłam serduszko z czekoladą, a raz z nutellą i obie wersje są smaczne. Zamiast konfitury malinowej możemy użyć konfitury pomarańczowej, polecam… (inspiracja ze strony its always autumn ) Zapraszam(...)FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Francuskie z Czekoladą – Serduszko Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, każde po 300g 30g mlecznej czekolady (zamiast obu czekolad i śmietanki możemy dać 3-4 łyżki nutelli) 40g gorzkiej czekolady 50ml śmietanki kremówki 30% Dodatkowo: 4 łyżki konfitury malinowej cukier puder do posypania 1. Obie czekolady połamać i przełożyć

Mała Cukierenka
Napoleonka z kremem pomarańczowym 61

modyfikuję lub dodaję coś od siebie. Na przykład zmieniam rodzaj mąki, smak kremu, czy dodaję jakiś dodatkowy składnik.Tym razem też poniekąd tak zrobiłam, bo przygotowałam klasyczną napoleonkę na cieście francuskim z kremem budyniowym, ale o smaku pomarańczowym, z dodatkiem skórki otartej z pomarańczy. Ciasto zrobiłam w mniejszych rozmiarach, bo tylko z części ciasta francuskiego, więc żeby wyszło w normalnych(...)rozmiarach należy podwoić składniki. Ja następnym razem też na pewno to zrobię, bo ciasto jest naprawdę pyszne i znika błyskawicznie. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 200g ciasta francuskiego 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła skórka otarta z połowy pomarańczy cukier puder

Waniliowe Improwizacje
Pieczone parówki w cieście francuskim 171

Opis pieczone parówki w cieście francuskim: Pieczone parówki w cieście francuskim – szybka i smaczna przekąska. Nie jest to bardzo wykwintne ani skomplikowane danie. To właśnie w jego prostocie kwi dobry smak. Przekąska uwielbiana przez dzieci. Jeżeli nie macie czasu możecie użyć gotowego ciasta francuskiego. Składniki: 1 ciasto francuskie Parówki z szynki Kilka plasterków żółtego sera 1 jajko Sos chili(...)ketchup Sposób przygotowania: Gotowe ciasto francuskie dzielimy na prostokąty wielkości parówek. Każdy trójkąt smarujemy sosem chili lub ketchupem. Następnie na to układamy plasterek sera oraz parówkę. Całość zawijamy. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez 10-15 minut. Pieczemy do uzyskania złotego koloru. Artykuł Pieczone parówki w cieście francuskim pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Napoleonka vel Kremówka 101

jaka nazwa na to ciasto jest właściwa tego nie wiem i nigdzie jednoznacznej odpowiedzi nie uzyskałam Co region to nazwa inna, ale czy nazwa jest aż tak istotna? Pyszne ciasto francuskie przełożone masą z bitej śmietany i oprószone cukrem pudrem. Dla mnie to klasyka - szybka i łatwa w przygotowaniu, a dodatkowo bajecznie smaczna Zachęcam do przygotowania   Przepis(...)kawałków ciasta Napoleonka vel Kremówka   SKŁADNIKI: 1 płat ciasta francuskiego 300 g 400 ml śmietanki 30% 2 fixy do śmietany 2 czubate łyżki cukru pudru cukier puder do oprószenia   PRZYGOTOWANIE: Płat ciasta francuskiego rozłożyć, przekroić wzdłuż na dwie części. Obie części nakłuć gęsto widelcem aby zapobiec nadmiernemu wyrastaniu. Blachę ( wkład piekarnika ) wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć

WSZYSTKO SMACZNE
Szparagi zapiekane w cieście francuskim 63

Czas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 15 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Szparagi zapiekane w cieście francuskim By Piotr 22 Maj 2015 Szukasz sposobu na wykorzystanie szparagów? Ten przepis na szparagi zapiekane w cieście francuskim z Cookuj.pl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu! Składniki: zielone szparagi - 1 pęczek ciasto francuskie - 1 większy porstokoątny kawałek szynka szwarcwaldzka(...)żółtka - 1 mleko - 2 łyżki parmezan - 80g (tarty) sól, pieprz Wykonanie: Szparagi pozbawić twardych końcówek, opłukać i osuszyć. Polać oliwą, doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i pokroić na 8 kwadratów (o boku ok. 8-10 cm). Szparagi (po 2 sztuki) dokładnie zawinąć szynką. Kwadraty z ciasta posypać łyżeczką startego parmezanu, na nich po ukosie położyć owinięte szparagi

COOKUJ
Szparagi zapiekane w cieście francuskim 68

Czas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 15 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Szparagi zapiekane w cieście francuskim By Piotr 22 maja 2015 Szukasz sposobu na wykorzystanie szparagów? Ten przepis na szparagi zapiekane w cieście francuskim z Cookuj.pl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu! Składniki: zielone szparagi - 1 pęczek ciasto francuskie - 1 większy porstokoątny kawałek szynka szwarcwaldzka(...)żółtka - 1 mleko - 2 łyżki parmezan - 80g (tarty) sól, pieprz Wykonanie: Szparagi pozbawić twardych końcówek, opłukać i osuszyć. Polać oliwą, doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkować i pokroić na 8 kwadratów (o boku ok. 8-10 cm). Szparagi (po 2 sztuki) dokładnie zawinąć szynką. Kwadraty z ciasta posypać łyżeczką startego parmezanu, na nich po ukosie położyć owinięte szparagi

COOKUJ
Szparagi na słodko w cieście francuskim 43

sosem holenderskim, grillem lub innymi daniami na słono. Białe szparagi można jednak przygotować na słodko np. z kremowym capreggio, orzechami nerkowca i miodem. Takie szparagi na słodko w cieście francuskim są bardzo miłą odmianą dla znanych nam sposobów przyrządzania tego sezonowego warzywa. Nie jest to deser, ale bardzo dobra i lekka propozycja na kolację na ciepło, którą je się(...)przyjemnością. Składniki na szparagi na słodko w cieście francuskim 500 g białych szparagów 1 opakowanie ciasta francuskiego 125 g serka capreggio 30 g orzechów nerkowca 2 łyżki miodu 1 / 2 łyżeczki octu winnego 1 / 2 łyżeczki cukru 1 / 2 łyżeczki soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Szparagi obrać, zaczynając pod główką, odciąć zdrewniałą dolną część. Wrzucić do zagotowanej wraz z cukrem

niecodziennikpary
Łosoś ze szpinakiem na cieście francuskim 32

Połączenie szpinaku i łososia zawsze wychodzi bardzo dobre, więc tym razem zdecydowaliśmy się na zrobienie tartaletek z tymi składnikami na cieście francuskim. To lekkie, kolorowe danie jest proste w wykonaniu, więc jest ciekawą propozycją na ciepłą kolację lub wyśmienitą przekąskę. Część potrzebnych składników jest gotowymi produktami, co znacznie skraca czas spędzony w kuchni na przygotowaniach. Nam się to podoba. Składniki(...)opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 150 g łososia wędzonego w plastrach 100 g liści świeżego szpinaku 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 150 g śmietankowego serka kanapkowego (ziołowego lub czosnkowego) 1 żółtko 1 białko szczypta cukru pieprz, sól olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Liście szpinaku opłukać, pozostawić na sicie do odkapania. Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę, wrzucić

niecodziennikpary