ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:27/509)

,,Ciasto francuskie z serem pleśniowym i śliwką prażoną z czekoladą’’ 121

Koszyczki z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i wiśniami i prażoną czekoladą to oryginalna przekąska. Proste i efektowne! Koszyczki z ciasta francuskiego z serem, są bardzo łatwe do wykonania. Wystarczy, że w lodówce mamy gotowe ciasto francuskie, a niespodziewani goście nie sprawią nam żadnego problemu i w kilka chwil wyczarujemy do kawy pyszną przekąskę. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)słoiczek śliwki prażonej z czekoladą Stovit • 100g sera pleśniowego • masło do smarowania foremek Przygotowanie: Ciasto dzielimy na 6 porcji. Foremki smarujemy masłem, a następnie wyścielamy kawałkami ciasta francuskiego. Ser pleśniowy kroimy na 6 kawałeczków i przekładamy do foremek wyłożonych ciastem francuskim. Koszyczki pieczemy przez 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni. Po wyjęciu koszyczki wypełniamy po około

Podróż w kulinaria
Tarta z karmelizowaną cebulą 70

Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację –  tarta z porem i łososiem –  tarta z cukinią –  tarta z boczkiem –  ślimaczki z ciasta francuskiego –  pizza z ciasta francuskiego –  paluchy z ciasta francuskiego –  tarty z pomidorami –  chlebek z cukinii –  tarta ze szpinakiem i salami –  tarta z łososiem(...)tarta ze szparagami –  tarta ze szparagami i jajkiem TARTA Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ PRZYGOTOWANIE: 50 minut SKŁADNIKI: – 3 średnie lub 5 małych cebul – q opakowanie gotowego ciasta francuskiego – 2 łyżki masła klarowanego – 2 łyżki cukru brązowego – 4 łyżki octu jabłkowego – 100 ml gorącej wody – 4-6 ząbków czosnku – sól i pieprz

nietylkopasta.pl
Mini tarty z ciasta francuskiego z morelami 107

Jeśli szukacie pomysłu na szybką i słodką przekąskę, to dobrze trafiliście . Mam dla Was przepis na przepyszne i aromatyczne tarty z ciasta francuskiego z morelami. Rozpływają się w ustach, a ich zapach unosi się w całym mieszkaniu. Do tego ich wykonanie jest bardzo proste, więc zachęcam wszystkich do spróbowania . Mini tarty z ciasta francuskiego z morelami 275 g ciasta francuskiego(...)opakowanie)) 12 sztuk moreli 3 łyżki cukru pudru 1 żółtko jajka Morele umyj i pokrój w paski. Następnie włóż je do miski i zasyp cukrem pudrem. Ciasto francuskie rozłóż i podziel na 12 prostokątów. Boki każdego kawałka złóż do środka (wskazówka: zobacz na zdjęciu). Żółtko jajka wymieszaj z łyżką wody, a następnie za pomocą pędzelka posmaruj nim każdy kawałek ciasta

Przepisy na widelcu
Ekspresowe ciasteczka z jabłkami 92

domu ciasto francuskie. Ja akurat staram się, żeby to ciasto zawsze było, ponieważ oprócz słodkości ma ono również inne zastosowanie A wracając do ciasteczek, być może je pamiętacie, ponieważ już kiedyś takie robiłam. Wtedy skorzystałam z owoców świdośliwy . Obie wersje przepyszne Ekspresowe ciasteczka z jabłkami: opakowanie ciasta francuskiego 4 łyżki prażonych jabłek (lub innych owoców przetworzonych lub surowych) kostka posiekanej(...)posypujemy je czekoladą. Przykrywamy je wolnym brzegiem ciasta. Szklanką wycinamy kształt przypominający pierożki. Następnie widelcem lub widelczykiem dokładnie przygniatamy wszystkie brzegi. Ciasteczka przenosimy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Pieczemy ok 15-20 minut. Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem. PS. Po wycięciu ciasteczek zostaje sporo ciasta francuskiego. Nie wyrzucajcie go tylko zagniećcie i rozwałkujcie pomiędzy

Relaxtime
Francuskie Ciasto na Trzech Króli ( Galette des rois ) 49

tradycyjną, migdałową tartę. Święto Trzech Króli to okazja, by i Was do odwagi sprowokować. Ciasto jest wyjątkowe - intensywnie migdałowe, maślane, słodkie. Pachnie zniewalająco po wyciągnięciu z piekarnika.  Delikatne, kruche, a jednocześnie sycące.  I naprawdę - błyskawiczne w przygotowaniu. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego - rulon 275 gram  140 gram masła - roztopionego i przestudzonego 200 gram mielonych migdałów(...)ciasta na wylot.  W środku ciasta robimy nożem małą dziurkę.  Powierzchnię smarujemy pozostałym rozkłóconym jajkiem. Formę z ciastem wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni  i pieczemy na rumiano - około 25 - 30 minut. Upieczoną Galette wyciągamy i studzimy przed pierwszym krojeniem. Kilka słów zachęty do upieczenia tego deseru,  choć szczerze nie przepadam za ciastem francuskim

Kronika Piekarnika
Ciasto francuskie 129

Opis Ciasto francuskie: Ciasto francuskie to jedno z najbardziej delikatnych ciast. Po upieczeniu składa się z szeregu cienkich warstewek, zwanych listkami. Powstają one dzięki dużej zawartości tłuszczu i odpowiedniej technice przygotowania ciasta – połączeniu ciasta podstawowego z ciastem maślanym. Zagniatanie i wałkowanie ciasta francuskiego powtarza się kilka razy. Przed pieczeniem należy je schłodzić, natomiast pieczenie odbywa się w wysokiej temperaturze(...)stopni. W zbyt chłodnym piekarniku masło się wytopi, a ciasto stanie się ciężkie i zbite. Ciasto francuskie jest dość pracochłonne, lecz smakuje wyśmienicie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na desery . Składniki: 5 dkg mąki, 25 dkg masła Ciasto podstawowe: 20 dkg mąki, 1 jajko, szczypta soli, łyżeczka octu, woda, cukier do posypania Sposób przygotowania: Najpierw należy przygotować ciasto maślane

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciastka francuskie z kremem z mascarpone 176

smaczny deser. Na pewno przypadnie do gustu osobom, które lubią ciasta z kremem w stylu napoleonek i kremówek. Latem zazwyczaj staram się, aby w kuchni spędzać jak najmniej czasu. Dlatego też nawet ciasta robię takie, w których wykonanie nie trzeba wkładać zbyt dużego wysiłku. Wystarczy tylko upiec gotowe ciasto francuskie i przełożyć prostym kremem z mascarpone i śmietanki, a deser(...)papierem do pieczenia i nakłuć równomiernie widelcem. Ciasta po wyjęciu z lodówki zbyt długo nie ocieplać. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 200 stopni C przez 15 minut. Bąble, które będą tworzyć się podczas pieczenia przekłuć widelcem, aby ciasto po upieczeniu było równe. W ten sam sposób upiec drugie opakowanie ciasta francuskiego. Jedno z upieczonych ciast po wystudzeniu pokroić

Kuchcik gotuje
Szybkie rogaliki z jabłkami i nutellą 171

rogaliki szykuje sie tak szybko, że rodzina pytała mnie po kilka razy “kiedy ja to piekłam”. Prawda jest taka, że rogaliki są przygotowane z półproduktu, bo ciasto francuskie właśnie takim jest. Ale nie oszukujmy się, własnoręczne przygotowanie ciasta francuskiego zajęłoby nam wieki. I gdyby miał to być jakiś popisowy, ważny deser, można by ten czas zainwestować(...)przypadku gdy mamy akurat ochotę na coś słodkiego do kawy, ciasto francuskie ze sklepu w zupełności wystarczy i wątpie, żeby ktoś miał z tego powodu narzekać Jako nadzienie wykorzystałam nutellę i jabłka. Ale może to być jakikolwiek słodki krem i inne owoce lub np. dżem. Składniki na około 15-16 rogalików: – opakowanie ciasta francuskiego – łyżka kremu czekoladowego typu

Relaxtime
Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim 87

punkt obowiązkowy naszego Wielkanocnego obiadu. Zapewne u wielu z Was jest podobnie. Żeby nie było nudno i standardowo, mam dla Was przepis na paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim. Są pyszne i bardzo ładnie wyglądają. Dzięki nim urozmaicicie swój tradycyjny żurek Przepis jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu. Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim Składniki: ciasto francuskie(...)białych surowych kiełbas 1 jajko sezam do posypania (u mnie biały i czarny) Na początku rozwijamy ciasto francuskie. Następnie wyciągamy kiełbasy z jelita i układamy w jednym rzędzie na cieście. Zawijamy ciasto przykrywając kiełbasy. Gotowy rulon odcinamy i tak samo postępujemy z resztą ciasta i kiełbas. Później wszystkie ruloniki kroimy bardzo ostrym nożem na małe paszteciki i układamy na blasze

PatiGotuje
Tarta na cieście francuskim z botwinką 78

tarta na cieście francuskim z botwinką. To idealne rozwiązanie, jeśli nie przepadacie za zagniataniem ciasta. Nadzienie przygotowałam z botwinki i wymieszałam z masą jajeczną. Posypałam z góry szczypiorkiem i do piekarnika. Jest bardzo dobra na ciepło jak i na zimno.   Tarta na cieście francuskim z botwinką Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 ... Czytaj dalej Tarta na cieście francuskim(...)botwinką Artykuł Tarta na cieście francuskim z botwinką pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
PRZEKĄSKI IMPREZOWE – 15 przepisów 140

minut zrumienić na patelni. Polecamy! Chrupiące kanapki z pastą jajeczną – Przepis 3. Kiełbaski „świńskie nóżki” Nieco śmieszna, ale właśnie dzięki temu idealna przekąska na imprezę z ciasta francuskiego i kiełbasek. Bardzo prosty przepis na danie z piekarnika. Pięknie pachnie! Kiełbaski „świńskie nóżki” – Przepis 4. Pieczone ziemniaki z kurczakiem i serem Pyszne ziemniaki z piekarnika(...)dresingiem z majonezu i musztardy jerozolimskiej. Sałatka makaronowa w 15 minut – Przepis 9. Zimne ciasto z łososiem Zimne ciasto z łososiem i krojonym chlebem tostowym, to bardzo szybka i łatwa do przygotowania przystawka. To bez wątpienia nietuzinkowa, bardzo ładna przekąska na imprezę! Zimne ciasto z łososiem – Przepis 10. Zapiekanki gyros Pyszny, aromatyczny farsz oraz doskonały sos czosnkowy

Kuchnia Na Wypasie
Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem 123

Kochani dziś mam dla Was pomysł na pyszną przystawkę. Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem świetnie sprawdzają się na każdej domowej imprezie. Jest z nimi tylko jeden problem – za szybko znikają Dobrze, że udało mi się dorwać jednego ślimaczka, żeby ich spróbować. Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem Składniki: ciasto francuskie (275 g) około 200 g filetu z łososia(...)Lekko skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 20 minut w 200°C z termoobiegiem. Gotowy zostawiamy do wystudzenia. Fetę kroimy w długie, kwadratowe paski. Następnie rozwijamy ciasto francuskie. Dłuższy bok ciasta smarujemy pastą wasabi. Ilość zależy od tego jak pikantne dania lubicie . Później układamy poszarpaną rybę, a na niej paski sera. Na koniec całość posypujemy świeżo mielonym

PatiGotuje
Pizza na cieście francuskim 109

thai z kurczakiem –  pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto –  pizzę z szynką i pieczarkami –  pizzę z patelni –  pizzę z ciasta francuskiego –  zapiekanki z pieczarkami –  pikantne frytki z batatów PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM Przygotowanie : 50 minut Ilość porcji : 1-2 porcje Składniki: – 150 – 200 g małych pomidorków koktajlowych, mogą(...)być w kilku kolorach – 1 nieduża cukinia – 1 czerwona cebula – oliwa z oliwek extra vergine – 60-100 g mozzarelli – opakowanie ciasta francuskiego – gęsty ocet balsamiczny (można kupić sos balsamico) – listki świeżej bazylii Przygotowanie : Przygotowanie tej pizzy jest dość nietypowe, bo robi się ją w odwróconej kolejności. Dlaczego? Aby pizza nie nasiąkła sokami

nietylkopasta.pl
Kiełbaski pieczone w cieście francuskim 72

talerza, co dobrze wróży. Ogólnie wszystko wyszło naprawdę smaczne i w miarę urodziwe, ale zastanawiam się czy ta przekąska nie będzie smaczniejsza, gdy owinie się ją większą ilością ciasta francuskiego. Musicie popróbować, możecie je szczelnie owinąć lub odrobinę bardziej niż ja to zrobiłam. A, i jeszcze jedno. Wielkość kiełbasek. Szukaliśmy raczej małych, właściwie najmniejszych jak się da. I klasycznie(...)niego kiełbaskę i zwijamy od najszerszej części trójkąta do najwęższej. Każdą kiełbaskę owiniętą ciastem smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy ziarnami sezamu i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując 3 centymetrowe odstępy. Pieczemy 15- 20 minut, do zrumienienia. Sosy, z którymi można podać kiełbaski w cieście francuskim: Pasta paprykowa z fetą Sos szczypiorkowy Sos jogurtowo-ziołowy Sos ziołowo-czosnkowy

Kardamonovy