Kabanosy w cieście francuskim to świetny pomysł na przystawkę. Dobrze smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a doskonale sprawdzą się jako przystawka na każdej imprezie. Można je podać z ketchupem oraz różnego rodzaju innymi sosami. Polecam sprawdzić dip na bazie musztardy, natki pietruszki, suszonych pomidorów(...)miodu. Przepis na dip, jak i same kabanosy znalazłem na Kuchni Lidla. Składniki 8 kabanosów 1/2 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko 1 łyżka mleka Składniki na dip 2 łyżki musztardy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki suszonych pomidorów 1 łyżka miodu 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1/2 soku z limetki Przygotowanie kabanosów Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość około
Programista w kuchniCiasto francuskie ma wiele możliwości wykorzystania na słodko lub słono. Dziś prezentuję torcik, który przypomina nieco... słodką lazanię :) dobrej jakości ciasto francuskie gwarantuje odpowiednie listkowanie ciasta przy pieczeniu, przełożone kremem wafelkowym z nutką kawy w przekroju daje doskonały efekt, a w smaku raj dla podniebienia! :) Całość nie jest przesłodzona (jest taka w sam raz), a w wykonaniu(...)końcowy sprawi mnóstwo radości z jedzenia! Składniki: 1 duży blat ciasta francuskiego 750 g mascarpone 2 wafelki Lusette nugatowe 2 wafelki Lusette cappuccino 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy zbożowej 1 łyżka cukru + kakao lub kawa zbożowa i czekoladowe płatki do obsypania Sposób przygotowania: Blaty: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na 4 równej szerokości prostokąty. Układamy
Kolorowy Przepisownik. Dziś mam dla Was pomysł na paluchy z ciasta francuskiego z Nutellą, których przygotowanie jest naprawdę błyskawiczne :) Potrzebne będą: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 białko Nutella cukier puder do posypania Odpakowujemy ciasto francuskie, można lekko je rozwałkować, żeby wyrównać wszystkie zagniecenia. Do białka dodajemy odrobinę wody i roztrzepujemy w miseczce. Smarujemy połowę płatu ciasta francuskiego Nutellą-brzegi
Ciastkozercyprosty do zrobienia poczęstunek na deser dla niezapowiedzianych gości. Łatwość przygotowania i pyszny końcowy efekt na pewno zachęca do ich zrobienia. Nie znam nikogo, kto nie lubiłby wypieków z ciasta francuskiego. Samodzielne zrobienie ciasta francuskiego jest dość pracochłonne i najczęściej korzystam z takiego, które można kupić w sklepie. W lodówce staram się mieć choćby jeden rulonik ciasta, aby szybko móc(...)zrobić coś słodkiego. Do ciasta francuskiego pasują różne dodatki np. marmolada, jabłko, ser biały, czekolada, a nawet sam cukier trzcinowy. Tym razem rogaliki zrobiłam z białym serem i posypałam cukrem trzcinowym. Ciasta francuskiego nie należy zbyt ciasno zwijać ani nakładać zbyt dużo soczystych dodatków, gdyż po upieczeniu będzie wilgotne i niechrupiące. Ilość porcji: 30 Czas przygotowania: 15 minut + pieczenie Składniki
Kuchcik gotujerewelacyjne. I nie wierzcie - wcale nie trzeba ocierać potu z czoła i siedzieć w kuchni po nocach, żeby stworzyć coś smacznego 😉 Od wielu, wielu lat posiłkuję się gotowym ciastem francuskim i Nooooobla temu, kto je wymyslił! Można tak z nim kombinowac, że głowa mała 😛 Zajrzyjcie do mojej zakładki "z ciasta francuskiego", a znajdziecie tam wiele przepisów właśnie z wykorzystaniem gotowego(...)ciasta francuskiego. 👍 Składniki: op. ciasta francuskiego 1 całe jajko kilka łyżek musu jabłkowego domowego lub gotowego prażonego jabłka cukier waniliowy do posypania rogali płatki migdałów do posypania rogali 2 łyżki mąki do posypania blatu stołu Wykonanie: Używam mrożonego ciasta francuskiego, więc po wyjęciu z zamrażalnika odmrażam je na blacie stołu przez ok. 15 minut. Następnie wycinam niewielkie trójkąty
Walijskie PichcenieCiasto francuskie z salami, pomidorami i serem, to szybka wersja mini pizzy, które można przygotować zarówno dla niespodziewanych gości, jak również dla całej rodziny. Wierzcie mi, że taka przekąska zasmakuje każdemu. Standardowo czas pieczenia ciasta francuskiego, to 20 minut, ale w tej przekąsce mamy salami i pomidory, które są mokre, więc czas się wydłuża na 25 minut. SKŁADNIKI 1 duże(...)każdym kawałku ciasta pozaginać boki (na około 0,5 cm) i przełożyć każdy kawałek na blaszkę. Następnie wszystkie posmarować koncentratem pomidorowym (również zgięte boki), posypać oregano i ułożyć na środku kawałek sera. Na ser nałożyć plaster salami, następnie plaster pomidora i cebulę. Na wierzchu ułożyć rozdrobnioną mozzarellę i posypać ją oregano. Tak przygotowane ciasto francuskie włożyć do piekarnika
Passions hobbies lifeOpis ciasto francuskie z szynką jajkiem: Ciasto francuskie z szynką jajkiem – idealna przekąska dla każdego. Potrzebujemy tylko kilku produktów by zachwycić naszych najbliższych ciekawym przepisem. Danie jest bardzo szybkie i łatwe do przygotowania. Składniki: 1 ciasto francuskie Opakowanie szynki (5-6 plastrów) 6 jajek Szczypiorek 1 papryka czerwona Sól, pieprz Czosnek granulowany Sposób przygotowania: Na początku ciasto francuskie kroimy(...)jajku. Na koniec posypujemy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (200 stopni) przez ok. 15-18 minut. Musimy pilnować by ciasto ani jajka się nie spaliły. Artykuł Ciasto francuskie z szynką jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCiastka z ciasta francuskiego z serem i wiśniami – Zapraszam na pyszne ciastka z ciasta francuskiego z dużą ilością wiśni i masą serową. Ciastka są bardzo smaczne, waniliowe, chrupiące, aromatyczne. Na jednym nie można poprzestać:). Z podanego przepisu uzyskamy 8 ciastek. W przygotowaniu są proste i szybkie. Polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony naschware.de ) Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka(...)YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciastka z ciasta francuskiego z serem i wiśniami Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego (każde po 300g) Masa wiśniowa: 350g mrożonych wiśni (lub świeżych) 3 łyżki cukru 120ml wody 25g mąki ziemniaczanej (1 kopiasta łyżka) Masa serowa: 250g sera jak na sernik (użyłam z wiaderka) 1 żółtko
Mała CukierenkaPrzepyszne danie. Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem z chrupiącego ciasta francuskiego . Do tego obowiązkowo prosty sos śmietanowy z natką pietruszki . Idealne danie na rodzinny obiad lub kolację. Na co dzień lub od święta. Polecam. Składniki kulebiaka z łososiem: (4-5 porcji) 125 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 70 g ugotowanego ryżu(...)pęczek natki pietruszki 250 ml mleka 500 g świeżego filetu z łososia ze skórą 1 surowe żółtko 275 g prostokątnego ciasta francuskiego (z prawdziwym masłem) 400 g śmietanki 30% 60 ml białego, ulubionego wina sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1 opakowanie miksu sałat Przygotowanie kulebiaka z łososiem: Piekarnik rozgrzać do 200°C (termoobieg) Pieczarki oczyścić, pokroić w półtalarki. Cebulę
Moja DelicjaNiespodziewana wizyta gości?? Szukasz czegoś szybkiego do kawy? Chcesz zaskoczyć swoich bliskich słodką niespodzianką? A może zostało ci trochę ciasta francuskiego i nie wiesz jak możesz je wykorzystać?! Wystarczą tylko czekoladki np. tiki taki i ciasto francuskie Składniki : – 1 opakowanie ciasta francuskiego – ok. 12-14 czekoladek np. tiki taki – jajko do posmarowania Przygotowanie : Ciasto francuskie rozwijamy. Najpierw(...)pasków). Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na każdy prostokąt kładziemy czekoladki zwijamy i smarujemy jajkiem. Pieczemy ok 30 minut aż ciasto się zarumieni. Gotowe Artykuł Czekoladki w cieście francuskim pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEPaszteciki to małe przekąski przygotowane z ciasta drożdżowego, kruchego lub francuskiego. Ciasto wypełnione jest nadzieniem z mięsa bądź warzyw. Mięsny farsz zrobić można z kurczaka, wołowiny lub wieprzowiny. Wegetariańska wersja to farsz z kapusty, grzybów czy chociażby szpinaku. Na blogu znajdziecie już przepis na paszteciki z kremowym nadzieniem z kurczaka. Poniżej natomiast chcę się z Wami podzielić bardzo prostym przepisem(...)sztuk. Kulki kapusty układałam na rozwałkowanym cieście. Dzięki takiemu przygotowaniu farszu ciasto na paszteciki pozostało czyste. Mogłam również równo podzielić farsz, dzięki czemu każdy pasztecik miał go taką samą ilość. Szukasz przepisów na paszteciki? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Paszteciki z nadzieniem z kurczaka. The post Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą appeared first on MeCooks Blog
MeCooksSzybkie i bardzo łatwe do zrobienia paluchy z ciasta francuskiego. Fantastyczna przekąska do piwa lub dodatek do zup. Świetny pomysł na przyjęcia. Składniki: 2 platy ciasta francuskiego 320 g każde 2 łyżki pesto z suszonych pomidorów garść natki pietruszki 220 g startego sera mozzarella 1 lyzka masła 1 rozkłócone jajko Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku. Wykonanie(...)Jeden z płatów ciasta francuskiego rozwinąć na stolnicy i posmarować pesto. Następnie wysypać na niego , równą warstwą posiekaną pietruszkę oraz ser. Całość przykryć drugim blatem i posmarować z wierzchu roztopionym masłem. Tak przygotowane ciasto podzielić wzdłuż na pół, a następnie w szerz podzielić na 1.5 centymetrowe paski. Dwa paski złączyć ze sobą posmarowaną masłem stroną i docisnąć je wzdłuż
Pani M - kuchnia smakowitaDzisiaj przepis na szybką przekąskę z ciasta francuskiego. Składniki jakich możecie użyć do przygotowania tej przekąski są dowolne. U mnie ciasto francuskie z dodatkiem cukinii, pomidorów i mozzarelli. Do tego ulubione zioła, sól, kilkanaście minut w piekarniku i mamy szybką i smaczną przekąskę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Szybka przekąska z ciasta francuskiego Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)pomidora i mozzareli. Posypujemy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy około 20 minut, do czasu, aż się ładnie przyrumienią. Artykuł Szybka przekąska z ciasta francuskiego. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamŁosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim Świeży łosoś zapiekany w cieście francuskim to ciekawy pomysł na smaczny obiad. Ryba przyrządzona w ten sposób jest bardzo soczysta i aromatyczna. Polecam! 1 opakowania ciasta francuskiego ok 40 dkg świeżego łososia – bez skóry 20dkg szpinaku 10dkg sera feta 2 ząbki czosnku sól, pieprz cytrynowy (lub zwykły(...)patelni roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty czosnek oraz szpinak i podsmażamy całość, aż woda odparuje. Szpinak doprawiamy delikatnie solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej, mieszamy i zdejmujemy z patelni. Studzimy *** *** Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy na dwie części. Dłuższe części ciast nacinamy tak by powstały paski, środek pozostawiamy nienacięty *** *** Na nienaciętych środkach ciasta układamy warstwę szpinaku *** *** Na szpinaku układamy plasterki sera feta
Blog z ApetytemObecnie w importowane szparagi możemy się zaopatrzyć przez cały rok. Najsmaczniejsze jednak są wtedy, kiedy to u nas jest na nie sezon, a najlepsze takie prosto z pola. Ciasto francuskie, takie ze sklepu. Dlaczego? Przygotowanie ciasta francuskiego w domu jest po prostu czasochłonne… Ale przyjdzie jeszcze taki dzień, kiedy się pokuszę na zrobienie własnoręcznie tego delikatnego(...)tłuściutkiego) ciasta. Składniki na 8 tartaletek (foremki o średnicy 12 cm) 375 g ciasta francuskiego (opakowanie XXL)* 1 pęczek zielonych szparagów 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanych listków jarmużu 200 ml śmietany 30% 4 jaja 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki otartej gałki muszkatołowej 8 łyżek startego sera wędzonego sól, pieprz Wykonanie Ciasto francuskie dzielimy na 8 kwadratów
Tajemnice Smaku