ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:32/509)

Tarta z pieczarkami i pomidorami. 70

Tarta z pieczarkami i pomidorami. Pyszna tarta z ciasta francuskiego wypełniona soczystszymi pieczarkami i pomidorami z dodatkiem czerwonej cebuli i czosnku . Tarta jest bardzo łatwa do przygotowania i szybka. Tarta ta jest niesamowitym pomysłem na szybki obiad w ciągu tygodnia. Pieczarki i pomidory cudownie wypełniają wnętrze tarty , sprawiając że jest ona smaczna i sycąca. Tarta jest wspaniałym pomysłem by wprowadzić(...)miedź, mangan, kobalt, sód, cynk, jod, fluor. Zawiera duże ilości beta-karotenu. W skład pomidora wchodzi również kwas foliowy i szczawiowy. Składniki jakie będą nam potrzebne: – 1 arkusz ciasta francuskiego – 250 g pieczarek – 1 czerwona cebula – 2 ząbki czosnku – 200 g serka śmietankowego – 1 jajko – 1 łyżeczka musztardy – sól, pieprz

Zdrowy Styl Joanny
Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem 4873

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem to szybka i smaczna przekąska, nie tylko na imprezę :) Można śmiało je brać również zamiast drugiego śniadania do szkoły lub pracy. Z podanych składników wychodzi ok. 14-15 ślimaczków z ciasta francusk The post Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Czekoladowe ciasto lawa na spodzie z ciasta francuskiego 56

Ciasto czekoladowe , waniliowe lody i owoce… Czekoladowe ciasto lawa to idealne ciasto do lodów. Jak nazwa wskazuje jest to ciasto półpłynne mimo, że pieczone przez 40 minut. Nic dziwnego, bo czekoladowe ciasto lawa nie zawiera mąki. To upiekłam na spodzie z ciasta francuskiego. Smakuje jak francuski croissant z czekoladą. Ciasto można jeść na ciepło lub zimno. Osobiście wolę ciasto(...)ponad ciasto francuskie. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 175ºC i piecz ciasto przez 40 minut. Upieczone ciasto ostudź. Ciasto się lekko ściśnie ale w środku będzie półpłynne. Pokrój ciasto na kawałki i podawaj z lodami i owocami. Smacznego     The post Czekoladowe ciasto lawa na spodzie z ciasta francuskiego appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Babeczki z ciasta francuskiego z łososiem 25

łososiem. Świetnie się sprawdzają w przypadku niezapowiedzianych wizyt gości. Lekkie, delikatnie słone – idealne na przekąskę. No i zdrowo zjeść rybkę od czasu do czasu Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie łososia wędzonego 2 jajka 250 g śmietany 4 łyżki posiekanego koperku sól i pieprz Przygotowanie: Koperek myjemy i drobno siekamy. W miseczce mieszamy śmietanę, jajka, sól, pieprz(...)wykładamy ciastem francuskim. Ciasto powino siegać jej brzegów lub wystawać poza nie. Do każdej wyłożonej ciastem foremki wkładamy kawałek wędzonego łososia (ja całe opakowanie 150 g rozkaładam na tyle babeczek ile mam czyli zwykle ok 12 – mam małe foremki), posypujemy go najlepiej świeżo zmielonym pieprzem i zalewam masą jajeczną do ok 3/4 wysokości foremki. Rogi ciasta składamy razem

Kulinarna Patilogia
Gruzińskie chaczapuri z ciasta francuskiego 76

Chaczapuri (dosłownie: chleb z twarogiem) to tradycyjna potrawa kuchni gruzińskiej. W mojej nietradycyjnej wersji używam gotowego ciasta francuskiego, a smakowite nadzienie robię z tofu, roślinnej mozarelli i papryki grillowanej. Chaczapuri świetnie nadaję się na pożywny lunch do pracy albo jako ciekawa przekąska na imprezę. Polecam Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie w rozmiarze(...)łyżka oleju i 2 łyżki mleka roślinnego ziarna sezamu do posypania Wykonanie: Odsączone tofu rozdrabniamy w rękach na niewielkie kawałki, dodajemy pół łyżeczki soli, mieszamy i odstawiamy. Gotowe świeże ciasto francuskie wyciągamy z lodówki na około 15 minut przed jego wykorzystaniem, żeby chętniej z nami współpracowało Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Odsączone z zalewy papryki kroimy w niewielką

Lamarida.pl
Francuska tarta marchewkowa 161

Tarta z ciasta francuskiego z nadzieniem marchewkowym. O dziwo nie wytrawna, a słodka i bardzo innowacyjna. Przepis jest prosty, gdyż bazuje na gotowym cieście francuskim (choć polecam również przygotować to ciasto samemu w domu- klik ) oraz nadzieniu z kwaśnej gęstej śmietany i marchewkowego puree odpowiednio dosłodzonego. Warto przetestować! :) Składniki: (na okrągłą formę na tartę o średnicy ok. 25 cm) Spód(...)arkusz ciasta francuskiego (300 g) Nadzienie marchewkowe: 1 większa marchewka (ok. 180 g) + woda do ugotowania 180 g gęstej kwaśnej śmietany 18% 1 duże jajko 60 g cukru 1 łyżka budyniu waniliowego  1/2 łyżki kaszy manny Karmelizowane marchewki: 1/4 marchewki 5 łyżek wody 2 łyżki cukru Dodatkowo: odrobina masła do wysmarowania formy Przygotowanie: Spód: Ciasto francuskie odwinąć

Nastoletnie Wypiekanie
Kremówka z kremem marchewkowym 106

Zapraszam na smaczne ciasto z aromatycznym kremem marchewkowym. Krem dzięki marchewce ma piękny pomarańczowy kolor i niezwykły smak. Polecam Składniki: 275 g ciasta francuskiego 330 ml śmietanki 30% 350 ml soku wyciśniętego ze świeżych marchewek 250 g mascarpone 1/4 szkl cukru pudru 2 łyżki żelatyny oraz cukier puder do posypania blaszka 24x24cm Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy(...)połowę pieczemy w całości przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Drugą połowę ciasta dzielimy na 9 kawałków i również pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone ciasto francuskie studzimy. Sok marchewkowy wlewamy do garnka i zagotowujemy. Do gotującego się soku wsypujemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy sok z gazu i studzimy. Zimną galaretkę marchewkową wstawiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto jogurtowe – Przepis na dużą blache 25

musisz rozgrzać piekarnik do temperatury 350 stopni F lub 180 stopni C. Gdy piekarnik będzie już rozgrzany, wymieszaj mokre składniki z suchymi. Francuska wersja ciasta francuskiego Pyszny deser o greckim smaku, francuska wersja ciasta francuskiego z jogurtem to idealna przekąska na podwieczorek. Ciasto jogurtowe w szklanym słoiczku to szybki i łatwy deser. We Francji jogurt jest sprzedawany w małych szklanych(...)klasycznego przepisu na ciasto. Możesz dodać skórkę z cytryny, aby nadać ciastu bardziej wyrazisty smak, a nawet polać je zwykłą polewą owocową. Polewę owocową może stanowić dżem morelowy lub pomarańczowy, rozpuszczony na małym ogniu. Polewa powinna mieć konsystencję płynnego miodu. Ciasto zachowuje trwałość do czterech dni w temperaturze pokojowej. Wyśmienitą odmianą tego przepisu na ciasto jest francuski jogurtowy gateau, klasyczny

Patchwork
Pizzerinki z ciasta francuskiego. Mini pizzerinki przepis. 65

Pizzerinki z ciasta francuskiego. Mini pizzerinki przepis. – hit na imprezę :) bo są szybkie i proste w wykonaniu a zarazem bardzo smaczne! :) Poza tym takie mini pizze na cieście francuskim można ‘przyozdobić’ ulubionymi dodatkami The post Pizzerinki z ciasta francuskiego. Mini pizzerinki przepis. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciastko francuskie z jabłkami 47

jabłek w różnych postaciach, nie ukrywam, że również z dodatkiem miodu. W zeszłym roku upiekliśmy tartę z jabłkami i orzechami, a tej jesienie skarmelizowane jabłka zostały zamknięte w kruchym cieście francuskim. Składniki na ciastko francuskie z jabłkami 1 opakowanie ciasta francuskiego (375g) 500 g jabłek 2 łyżki cukru 2 łyżki miodu 1 / 4 łyżeczki kardamonu 1 / 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo(...)ogniu, aby oba składniki się połączyły, nie mieszać – ewentualnie potrząsać patelnią. Wsypać jabłka oraz przyprawy, karmelizować, aż jabłka staną się złociste, ale wciąż będą chrupiące. Odstawić do wystygnięcia. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, pozostawić na kilkanaście minut, aby zmiękło. Rozwinąć, wzdłuż pokroić na 4 równe prostokąty. Na środku połówki każdej części zrobić nacięcia. Na drugą połówkę wyłożyć porcję jabłek

niecodziennikpary
Pieczone kiełbaski w cieście francuskim 159

cieście francuskim Jeśli macie siły i chęci na robienie domowego ciasta francuskiego brawo dla Was Ja zdecydowałam się na zakup ciasta w sklepie. Nie jest ono drogie i według mnie jakością nie odbiega od tego robionego w domu. Pamiętam, iż bardzo dawno temu próbowałam robić ciasto francuskie w domu. Nie dość, że mi ono nie wyszło to spędziłam(...)ryzkować i nie tracić niepotrzebnie czasu Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 275 gr ciasta francuskiego 20 kawałków cienkiej parówki (6 cm długości każdy kawałek) 1 łyżka musztardy Dijon 2 łyżki musztardy francuskiej 1 jajko Ciasto delikatnie rozwałkować, posmarować musztardą Djion i musztardą francuską

mecooks
Co zrobić na Tłusty Czwartek? Pomysły i przepisy! 29

smażonej – można zajadać się nimi bez skrupułów!  ZOBACZ PRZEPIS Oponki z dodatkiem tofu Oponki w wersji wegańskiej – bez jajek i z dodatkiem tofu. ZOBACZ PRZEPIS Pączki z ciasta francuskiego Ekspresowe w przygotowaniu pączki bez smażenia. ZOBACZ PRZEPIS Pieczone faworki bez jajek Chrust z piekarnika w wersji wegańskiej – odchudzone, lekkie faworki. ZOBACZ PRZEPIS Mini pączki z ciasta francuskiego(...)Malutkie smażone pączki z ciasta francuskiego – pyszne i szybkie w przygotowaniu! ZOBACZ PRZEPIS Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Co zrobić na Tłusty Czwartek? Pomysły i przepisy! Zioła na różne dolegliwości. Peruwiańskie zioła Cynamonowe pączki z brązowym cukrem | PYSZNY PRZEPIS PĄCZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO bez smażenia – pączki bez drożdży Czekoladowe

Via Gusto
Napoleonka-idealny deser dla wielbicieli tego przysmaku 125

Francuskie ciasto trochę mleka i już ciekawy przepis którym się można delektować ,a u mnie ciasto znikło tego samego dnia . podam składniki a blaszka 24 x 24 1op mrożonego ciasta francuskiego 900 ml mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 6 łyżek cukru kryształu 4 łyzki cukru pudru sok wyciśniety z 2 cytryn 20dag śmietany 36 % skórka starta z cytryny przygotowanie upiec(...)się uda można sobie wcześniej przygotować żelatynę ok 3 łyżeczki rozpuścić i potem dodać do masy. Gdy budyń jest zimny połączyć go ze śmietaną i dodać żelatynę. kolejność Najpierw ciasto francuskie wkładamy do blaszki, nakładamy masę na to 2 ciasto francuskie i dociskamy leciutko i dajemy na 2 godziny do lodówki .A potem już można się delektować smakiem napoleonki

Moje Wyroby