ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:39/509)

Ciastka francuskie z tostera 99

Ciasto francuskie zapieczone z jabłkami w tosterze. Świetny pomysł na szybki do przygotowania deser Jeżeli najdzie nas ochota na coś słodkiego lub kiedy mamy niespodziewanych gości. 8 porcji 1 arkusz ciasta francuskiego 300 gramów mus jabłkowy użyłam swojego przetworu ze słoika ale można też dać jabłka na świeżo prażone z patelni. Arkusz ciasta francuskiego pokroić na osiem równych kwadratów. Kwadraty

Andzia Pichci
Szaszłyki z parówek w cieście francuskim 86

Szaszłyki z ciasta francuskiego to niezwykle prosta i szybka przekąska na imprezowy stół. Jak się okazuje parówki też podać można nietuzinkowo;) Przekąska, która smakuje podana na ciepło lub zimno w towarzystwie sosów np. pomidorowego lub ziołowo-jogurtowego z czosnkiem. Zamiast parówek możecie użyć dowolnej kiełbasy, a ciasto posmarować pastą z papryki lub musztardą. Szaszłyki z parówek w cieście francuskim SKŁADNIKI(...)ciasta francuskiego (u mnie mrożone – 6 prostokątnych płatów) 6 dobrych gatunkowo parówek opcja: oregano, słodka i ostra papryka dodatkowo: patyki do szaszłyków PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozkładam na blacie. Układam 6 płatów obok siebie, zawijam w nie parówki (można teraz oprószyć przyprawami), zlepiam dłońmi ciasto, przycinam obie końcówki ciasta (je także można upiec). Każdą parówkę w cieście kroję w poprzek

Zasmakuj Kuchni
Trójkąty z ciasta francuskiego ze szpinakiem i ricottą 127

Kolejny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego – pierożki ze szpinakiem i ricottą. Będzie pysznie jeśli odpowiednio wyraziście doprawicie farsz, więc nie żałujcie przypraw (aczkolwiek polecam dodawać je z umiarem i próbować, próbować, próbować…);) 1 op. ciasta francuskiego xl 250 g świeżego szpinaku 250 g serka Ricotta czosnek granulowany sól, pieprz Szpinak myjemy, przebieramy. Przelewamy na sicie wrzącą wodą(...)nadmiaru wody po czym przekładamy na deskę i drobno siekamy. Szpinak łączymy z ricottą. Doprawiamy do smaku sporą ilością granulowanego czosnku, soli oraz pieprzu – farsz ma być wyrazisty. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy go wzdłuż na pół, a następnie na kwadraty – 6 sztuk (ciasto można również podzielić na 12 mniejszych kawałków, wówczas należy przekroić wzdłuż na 3 części

Smaki Na Talerzu
Tarta ziemniaczano serowa 272

żółtego sera opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz do smaku Wykonanie: Cebulę i kiełbasę (lub boczek) pokroić w drobną kostkę, po czym usmażyć na patelni. Ziemniaki ugotować, następnie zmielić z twarogiem maszynką do mięsa  na drobnym sicie. Ziemniaki z serem wymieszać z cebulą, kiełbasą i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie wyłożyć na blachę do pieczenia

IMPRESJA SMAKU
Słodkie poduszeczki z truskawkami 77

wyczuwalną w powietrzu lekką uroczystość i obietnicę wolności i beztroskich wojaży :) Zapraszam dziś zatem na pyszny wstęp do wakacji pod postacią pysznych i prostych poduszeczek ze złotego, listkującego ciasta francuskiego pełnego maślanego aromatu. A w środku całe truskawkowe pole z nutą cytrynowej skórki, która dodaje jeszcze więcej letniego charakteru. Na koniec szczypta imbiru dla podkręcenia smaków i można puścić się(...)samo dobrze na ciepło, jak i na zimno to świetny pomysł na zakończenie pracowitego półrocza, rozpoczęcie wakacyjnego czasu i wszelkich wypraw z jedzeniem pod chmurką. Myjcie truskawki i rozwijajcie francuskie ciasto, niech to będą słodkie wakacje! ♥ Francuskie poduszeczki z truskawkami Potrzebujesz: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250-300g truskawek  2-3 łyżki cukru (zależnie od słodkości truskawek) 2 łyżeczki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto francuskie z kremem z białą czekoladą i owocami 168

Można to zrobić z różnymi owocami, ja zrobiłam z jagodami, ale pyszne jest również z malinami które cudownie orzeźwią to ciasto. Ciasto francuskie przeciąć na pół wzdłuż, następnie w poprzek tworząc prostokątne ciasteczka. Jeśli wytniecie węższe paski będzie bardziej podzielne i więcej osób może skosztować. Tak przygotowane ciasto zostawić na 30 minut. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec(...)minut. Ciasto francuskie musi napęcznieć i nabrać złotego koloru. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i ostudzić. Krem – do garnuszka wlać śmietanę i przeciętą na pół laskę wanilii, podgrzać, ale nie pozwolić żeby się zagotowało. Wyjąć laskę wanilii i zeskrobać ziarenka. Cały środek z laski wanilii wrzucić do śmietany, wymieszać. Odstawić do ostudzenia, następnie schłodzić w lodówce. Schłodzoną masę lekko

Kuchnia Pokoleń
Rożki Francuskie z Kremem Budyniowym (Rurki z Kremem Budyniowym) 169

się rożki z ciasta francuskiego to interesująca propozycja na przyjęcia, pikniki lub po prostu ciekawy pomysł na smakowity deser. Połączenie chrupiącego francuskiego ciasta z aksamitnym budyniowo-śmetanowym kremem to idealna kompozycja smaków tworząca pięknie wyglądającą słodką przekąskę. Rożki Francuskie z Kremem Budyniowym (Rurki z Kremem Budyniowym) - Składniki: ok. 600 g ciasta francuskiego Krem: 500 ml mleka budyń waniliowy łyżka(...)mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki cukru 3 łyżki masła 200 ml śmietanki 30% cukier puder do oprószenia   Rożki Francuskie z Kremem Budyniowym (Rurki z Kremem Budyniowym) - Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. 0,5 cm. Następnie z ciasta kroimy długie wąskie paski o szerokości ok. 2 cm. Metalowe foremki do wypiekania rożków

Słodka Strona
Palmiery z orzechami włoskimi i serem z niebieską pleśnią 80

propozycje. Palmiery z orzechami włoskimi i serem z niebieską pleśnią oprószone tymiankiem to prosta przekąska, którą możecie zaserwować swoim gościom do kieliszka czerwonego wina. Palmiery przygotowuje się z gotowego ciasta francuskiego (no chyba, że Wasze ambicje na to nie pozwolą 🙂 ), które posypywane jest pokruszonym serem, posiekanymi orzechami i listkami tymianku. Następnie zwija się ku środkowi przeciwległe brzegi, kroi i piecze(...)prostszego 🙂 Przepis pochodzi z książki “Christmas with Gordon”. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego z masłem (250 g) mąka pszenna do oprószenia blatu 40 g orzechów włoskich obranych i drobno posiekanych 125 g sera Stilton (lub innego z niebieską pleśnią) 1 łyżeczka listków świeżego tymianku 1 białko jaja (opcjonalnie) Przygotowanie: Na blacie posypanym delikatnie mąką rozłożyć ciasto francuskie (jeśli macie ciasto

Moja Delicja
Strudel z dynią i mięsem mielonym 96

sprawdziła się ona równie rewelacyjnie jak w daniach na słodko. Przygotowanie jest szybkie i łatwe, składniki po kolei wkłada się na patelnię, a na koniec wystarczy zawinąć je w ciasto francuskie i włożyć na nieco ponad pół godziny do piekarnika. Otrzymuje się strudel z dynią i mięsem mielonym , czyli kolorowe, sycące i zdrowe danie. Składniki na strudel z dynią(...)mięsem mielonym 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g miąższu z dyni 200 g czerwonej fasoli (z puszki) 200 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 / 2 łyżeczki nasion kminku 1 łyżka pestek dyni 1 jajko sól, pieprz do smaku olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Fasolę odcedzić, opłukać i zostawić na sitku

niecodziennikpary
FRANCUSKIE ŚLIMACZKI Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI 73

ostatnim gotowaniu rosołu zastanawiałam się do czego tym razem wykorzystać nadmiar mięsa. Otworzyłam lodówkę... ciasto francuskie, pieczarki. Więc postanowiłam przygotować ślimaczki z ciasta francuskiego z mięsem, pieczarkami i odrobiną sera :) Wyszło pysznie, uwielbiam takie szybkie przekąski coś z niczego.  Składniki: * 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego * 3 ugotowane uda z kurczaka (wykorzystałam mięso z rosołu) * 300 g pieczarek * sól(...)pieczarek dodać mięso z kurczaka oraz paprykę słodką. Całość na patelni wymieszać, chwilę razem podsmażyć. Farsz przestudzić.  Do letniego farszu dodać starty żółty ser, wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć. Równomiernie na całości rozsmarować farsz. Ciasto zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokroić na około 1,5 cm plasterki. Tak przygotowane ślimaczki poukładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Zrób to smacznie
Frankfurterki w cieście francuskim 73

odwiedzają nas niespodziewani goście lub gdy organizujemy imprezę, nieoceniona może się okazać znajomość przepisu na szybkie i pyszne przekąski. Dlatego dziś pokażemy Wam, jak zrobić błyskawiczne frankfurterki w cieście francuskim. Lista zakupów 1 rulon ciasta francuskiego 6 frankfurterek 6 plastrów żółtego sera Kroimy ciasto francuskie w kwadraty, a następnie każdy kwadrat przecinamy na pół, by uzyskać 12 trójkącików. Frankfurterki oraz(...)wegan. Nie oszukujmy się – ser podbija doznania smakowe, ale nie jest w tym daniu niezbędny. Jeśli preferujemy kuchnię wegańską, spokojnie możemy z niego zrezygnować. The post Frankfurterki w cieście francuskim first appeared on Proste przepisy

Proste-przepisy.pl
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KAPUSTĄ KISZONĄ I PIECZARKAMI 75

mnie dziś naszło, więc są szybkie paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą kiszoną i pieczarkami. Pyszne, chrupiące z lekko kwaskowatym farszem, do tego kubek barszczu. Pewnie w wielu domach dziś rosół a z nim paszteciki będą równie dobrze smakowały :)  Składniki na farsz: * 1/2 kg kapusty kiszonej (użyłam kapusty kiszonej z marchewką  kiszonki Niemiec ) * 250 g pieczarek(...)woda z pieczarek odparuje. Na końcu dodać na patelnię odcedzoną z wody, ugotowaną kapustę kiszoną. Całość wymieszać i podsmażyć około 5 minut na mniejszym ogniu. Dodatkowo: * 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego * 1 jajko Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, przekroić wzdłuż na pół. P rzygotowany farsz układać wzdłuż na środku dwóch kawałków ciasta francuskiego. Boki zawinąć i skleić ze sobą, roladę odwrócić

Zrób to smacznie
Palmiery na słono i na słodko 139

moich blogowych rytuałów. W międzyczasie, przeglądając blog  http://www.rockmywedding.co.uk/  i denerwując się, że w Polsce nie możemy sobie pozwolić na sielskie uroczystości w plenerze, zagryzam palmiery. Kupne ciasto francuskie ratuje mój piekarnik przed zimnymi przeciągami hulającymi w nim z nudów. Palmiery to nic innego jak ciasto francuskie z dowolnym nadzieniem, jakie uda nam się przygotować na podstawie zawartości(...)specyficznym kształcie. Nadają się świetnie jako przekąska i mogą występować w wersji słodkiej lub słonej. Do zrobienia w mniej niż pół godziny (łącznie z pieczeniem). Składniki: na słodko ciasto francuskie cukier cynamon na słono ciasto francuskie ulubione pesto lub musztarda francuska starty drobno parmezan Sposób przygotowania: Ciasto (np. 50x25cm) rozkładamy na delikatnie umączonym blacie. Kroimy je na pół (25x25

W kuchni wieczorem
Rożki Francuskie z Serkiem Twarogowym i Dodatkami: Łososiem Wędzonym, Szynką, Serem, Salami 233

rożki z ciasta francuskiego to interesująca propozycja na przyjęcia, pikniki lub po prostu ciekawy pomysł na smakowit ą przekąskę . Połączenie chrupiącego, francuskiego ciasta z ulubionymi , "kanapkowymi" dodatkami to idealna kompozycja smaków tworząca pięknie wyglądającą przystaw kę. Rożki Francuskie z Serkie m Twarogowym i Dodatkami: Łososiem Wędzonym, Szynką, Serem, Salami - Składniki: ok. 5 00 g ciasta francuskiego sezam(...)dodatki: np. szynka, polędwica, salami, ser żółty, łosoś wędzony sałata, koperek do dekoracji Rożki Francuskie z Serkie m Twarogowym i Dodatkami: Łososiem Wędzonym, Szynką, Serem, Salami - Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. 0,5 cm. Następnie z ciasta kroimy długie wąskie paski o szerokości ok. 2 cm. Metalowe foremki do wypiekania rożków

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania