ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:43/509)

Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem 208

Dzisiaj pomysł na pyszną przekąskę na imprezę np. Sylwestra. Kabanosy w cieście francuskim, posypane czerwonym pieprzem i podane z dipem z majonezu, ketchupu i musztardy. Pycha! Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka Składniki: cienkie kabanosy ciasto francuskie 1 jajko czerwony pieprz Dip: 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu „Kotlin(...)Czosnek-Bazylia 1 łyżka musztardy Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć i wykrawać wąskie paseczki. Owijać nimi kabanosy, dociskając końce ciasta. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jajko rozbełtać i za pomocą pędzelka posmarować kabanosy. Posypać rozgniecionym czerwonym pieprzem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 7 minut. Dip: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Maczać w nim kabanosy i wcinać

Oryginalny smak
Paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem - błyskawiczne do przygotowania 303

Paszteciki to dodatek idealny do barszczu. Poniższe paszteciki z ciasta francuskiego nadziane mielonym mięsem są łatwe i szybkie do przygotowania. Świetnie smakują podane na ciepło. Zachęcam do pieczenia.   Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego (275 g) 0,5 kg mięsa mielonego, np. z łopatki 1,5 łyżki sosu sojowego  2 jajka (1 do mięsa i 1 do roztrzepania(...)cząber i majeranek). Na sam koniec wlać sos sojowy i dodać miękką (ewentualnie odsączoną z nadmiaru wody) bułkę. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Ewentualnie za pomocą blendera mocniej rozdrobnić. Rozwinąć ciasto francuskie. Za pomocą noża przeciąć je wzdłuż na 3 części. Na środek każdego paska nałożyć mięsnym farsz. Następnie złączyć ze sobą kawałki ciasta (spójrz na zdjęcia poniżej) , formułując wałek. Każdy

Ugotować
Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami 46

kiszoną kapustą i pieczarkami , w towarzystwie barszczu smakują wyśmienicie! Paszteciki te są bardzo proste w wykonaniu, a do ich przygotowania potrzebujemy jedynie 3 głównych składników , ponieważ wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (270 g) 500 g kiszonej kapusty 300 g pieczarek 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki majeranku(...)doprawiamy majerankiem, kminkiem oraz solą i pieprzem – do smaku. W kolejnym kroku nasz farsz mielimy przy użyciu maszynki do mięsa (ważne jest aby kapusta była dobrze odciśnięta). 3. Ciasto francuskie rozwijamy. Podsypujemy mąką i delikatnie rozwałkowujemy. Płat ciasta francuskiego przekrawamy na pół wzdłuż, otrzymując w ten sposób dwa duże prostokąty. Farsz rozkładamy na środku, a następnie zawijamy dwa krótsze

Gotuj z Prezesem
Kiełbaski w cieście 162

Kiełbaski w cieście to bardzo prosta przystawka, która jest bardzo prosta w przygotowaniu. Ponadto w ten sposób można skusić dziecko do spróbowania mięsa poprzez zabawę w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szaszłyki z białej kiełbasy i ciasta francuskiego 112

Pisałam Wam już nie raz że ciasto francuskie powinno się zawsze znaleźć pod ręką. Jak nie w lodówce, to w zamrażarce. I co?? I sama zapomniałam zakupić ;) Na szczęście na razie nie mam w planach smakołyków z jego wykorzystaniem, a dzisiejsze zakupy powinny starczyć nie tylko na święta, więc po samo ciasto się nie wybiorę. Jeśli jednak Wy zakupy macie(...)planach albo- co lepsze zrobiliście je uwzględniając zakup ciasta francuskiego, to polecam zużyć je do przygotowania prostych, smacznych szaszłyków. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding

Kuchnia w czekoladzie
FRANCUSKIE RURKI Z KREMEM BUDYNIOWYM 60

wystarczy kawałek folii aluminiowej. Doskonałym rozwiązaniem na ich szybkie przygotowanie jest wykorzystanie gotowego ciasta francuskiego, natomiast budyń gotuję dzień wcześniej i wstawiam na noc do lodówki, aby kolejnego dnia móc przygotować pyszny, delikatny krem budyniowy .  Francuskie rurki z kremem budyniowym - składniki: * 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego Krem: * 0,5 l mleka * 2 budynie śmietankowe bez cukru(...)cukru * 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią  * 1 łyżka mąki pszennej * 2 żółtka jaj * 120 g masła  Dodatkowo: * cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na paski (wzdłuż dłuższego boku) o szerokości około 1,5-2 cm. Foremki do rurek owijać paskami ciasta francuskiego, zaczynając od najwęższej strony, tak aby paski nachodziły na siebie. Wstawić

Zrób to smacznie
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą, grzybami i kiełbasą 115

Paszteciki z kapustą, grzybami i kiełbasą zawsze będą smaczną przekąską. W poniższej wersji z ciasta francuskiego przygotowuje się je bardzo szybko. Można oczywiście wykorzystać ciasto drożdżowe. Takie paszteciki świetnie sprawdzą się na Sylwestra, karnawałową imprezę lub urodziny. Są smaczne równie bardzo na zimno, jak i na ciepło. SKŁADNIKI 2 kiełbasy (np. śląskie) 1 duża cebula 2 łyżki oleju rzepakowego garść(...)suszonych grzybów 500 g kapusty kiszonej 1 łyżeczka całego kminku 2 łyżeczki suszonego majeranku sól, pieprz 2 opakowania ciasta francuskiego 1 jajko około 1/2 szklanki sezamu WYKONANIE Grzyby namoczyć w wodzie przez godzinę. Następnie ugotować je do miękkości, wyłowić łyżką cedzakową, zaś wodę zostawić. Ugotowane grzyby pokroić na małe kawałki. Kapustę posiekać i włożyć do wody, w której gotowały się

Passions hobbies life
BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 182

żurku wielkanocnego lub podajemy w formie pieczonej z różnymi dodatkami i sosami. Ja natomiast postanowiłam wykorzystać białą kiełbasę do przygotowania przekąski idealnej na świąteczny stół. Biała kiełbasa zapieczona w cieście francuskim z dodatkiem sosu musztardowego, w formie szaszłyków. Świetnie się prezentuje, ale również pysznie smakuje! Można ją podać jako przekąskę w towarzystwie sosu musztardowego lub jako oryginalny dodatek do żurku(...)sumie taka przekąska pasuje na każdą okazję, nie tylko na Wielkanoc.  Składniki: 3 białe kiełbasy parzone 1 op. ciasta francuskiego świeżego Sos musztardowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy miodowo-chrzanowej (polecam  Schronisko Smaków ) Wykonanie: Sos musztardowy: W miseczce mieszamy jogurt naturalny z musztardą francuską i musztardą miodowo-chrzanową. Kiełbasę obieramy. Ciasto francuskie

Kuchnia MagdaLeny
BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 182

żurku wielkanocnego lub podajemy w formie pieczonej z różnymi dodatkami i sosami. Ja natomiast postanowiłam wykorzystać białą kiełbasę do przygotowania przekąski idealnej na świąteczny stół. Biała kiełbasa zapieczona w cieście francuskim z dodatkiem sosu musztardowego, w formie szaszłyków. Świetnie się prezentuje, ale również pysznie smakuje! Można ją podać jako przekąskę w towarzystwie sosu musztardowego lub jako oryginalny dodatek do żurku(...)sumie taka przekąska pasuje na każdą okazję, nie tylko na Wielkanoc.  Składniki: 3 białe kiełbasy parzone 1 op. ciasta francuskiego świeżego Sos musztardowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy miodowo-chrzanowej (polecam  Schronisko Smaków ) Wykonanie: Sos musztardowy: W miseczce mieszamy jogurt naturalny z musztardą francuską i musztardą miodowo-chrzanową. Kiełbasę obieramy. Ciasto francuskie

Kuchnia MagdaLeny
Tarta na cieście francuskim z fasolką szparagową. 184

zostanie coś na dzisiaj, ale okazała się tak smaczna, że nie zostało nawet okruszka. Polecam!!! Składniki na tartę na cieście francuskim z fasolką szparagową: 1 arkusz ciasta francuskiego lub ciasto francuskie wykonane według  tego przepisu 1 duża cebula 300 g fasolki szparagowej (teraz mrożonej, a w sezonie ugotowanej al dente) 200 g ugotowanego albo upieczonego mięsa lub wędliny(...)sezonie na świeżą fasolkę dusimy około 2-3 minuty), studzimy.      Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190-200 stopni C. Formę do tarty wykładamy papierem i rozwałkowanym ciastem. Jajka mieszamy ze śmietaną, dokładnie roztrzepujemy, dodajemy do fasolki, doprawiamy solą, pieprzem i kolendrą (gałką) i dokładnie mieszamy. Nadzienie przekładamy do formy wyłożonej ciastem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około

Rozpustne gotowanie
Parówki w cieście francuskim – zębatki 518

Szybkie śniadanko, w szczególności popularne wśród dzieci, czyli parówki w cieście francuskie w kształcie „zębatki” jak twierdzą chłopcy lub „kwiatuszka” według dziewczynek. Jaki by to kształt nie był, warto przygotować takie śniadanko. Składniki : płat ciasta francuskiego 6 cienkich parówek jajko Przepis: Piekarnik nastawiamy na 200 stopni, blachę wykładamy papierem do pieczenia, Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy(...)całkiem nie przeciąć parówki) , Usuwamy patyczki i zwijamy ciasto w zębatkę sklejając jego końce, Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 20-25 minut do zarumienienia. Artykuł Parówki w cieście francuskim – zębatki pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
RÓŻKI FRANCUSKIE Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 92

Jeśli macie w domu gotowe ciasto francuskie to polecam przygotować pyszne i chyba najszybsze w przygotowaniu ciastka. Nadzienie może być dowolne, wszystko to na co macie ochotę, czekolada, owoce, dżem, twaróg lub jak w moim przypadku powidła śliwkowe. Wystarczy tylko chwila pracy, chwila pieczenia i ciastka gotowe. Potem już nic tylko zajadać. W mojej lodówce zawsze znajduje się gotowe ciasto(...)francuskie i doskonale sprawdza się do przygotowania przeróżnych słodkości, ale też czegoś na wytrawnie :) Składniki: * 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego * powidła śliwkowe do nadzienia (użyłam  Lauretta ) * 1 jajko * brązowy cukier do posypania na wierzch  Wykonanie: Ciasto francuskie rozwinąć, wyciąć równe kwadraty (mi wyszło 6 kwadratów, które wycięłam przy pomocy kwadratowej miseczki). Na środku każdego kwadraty rozsmarować cienką warstwę

Zrób to smacznie
Kiełbaski „świńskie nóżki” 76

Kiełbaski „świńskie nóżki”, to pomysł na dość szybką i smaczną przekąskę z piekarnika. Do ich przygotowania potrzebne Ci będą tylko kiełbaski lub parówki oraz opakowanie ciasta francuskiego . Nazwa być może nieco śmieszna, ale taka nam przyszła do głowy zaraz po wyjęciu tej przekąski z piekarnika . Kiełbaski w cieście francuskim to dość popularna i chętnie przygotowywana przekąska. Sposób(...)zapiekanek gyros , pulchnych pizzerek z kiełbasą i serem , czy też bardzo prostych w przygotowaniu chrupiących kanapek z patelni . Kiełbaski „świńskie nóżki” Składniki: kiełbaski lub parówki: 8 szt. ciasto francuskie: 1 op. mleko do posmarowania Kiełbaski „świńskie nóżki” Wykonanie: 1. Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. 2. Każdą kiełbaskę lub parówkę nacinamy na końcach dwa razy po przekątnej

Kuchnia Na Wypasie
Gruszki w cieście z Nutellą 208

Dziś mam dla Was naprawdę ekspresowy, a przy tym pyszny deser: gruszki w cieście z Nutellą w środku. To nie może wyjść źle! Użyłam kupnego ciasta francuskiego i zawinęłam nim 6 niedużych gruszek (odmiana Rocha), jeśli użyjecie średniej wielkości standardowych gruszek, jeden płat ciasta francuskiego powinen starczyć na 4 sztuki. Nie żebym sugerowała takie obżarstwo, ale na blaszce w piekarniku(...)serdecznie do zajrzenia do wpisów z przepisami na czekoladowe ciasto z gruszkami , drożdżowe ze śliwkami , szybką jesienną jaglankę , tartę ze śliwkami lub migdałową tartę z gruszkami . Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 małych gruszek lub 4 większe Nutella 1 jajko brązowy cukier Jak zrobić gruszki w cieście z Nutellą? Gruszki myjemy, obieramy, przekrawamy na połówki i wydrążamy szypułki. Do środka

Ciastkozercy
Paszteciki z białą kiełbasą i chrzanem 81

Paszteciki z ciasta francuskiego z białą kiełbasą i chrzanem sprawdzą się idealnie jako Wielkanocna przekąska. Są nie tylko pyszne, ale również bardzo proste w przygotowaniu. W dodatku wystarczy zaledwie kilka składników, aby przygotować pyszną potrawę świąteczną. SKŁADNIKI 1 opakowanie (300 g) ciasta francuskiego 6 grubych białych kiełbas 120 g chrzanu 1 jajko sól, świeżo mielony pieprz, majeranek WYKONANIE Piekarnik rozgrzać(...)położyć białą kiełbasę "na stojąco" (patrz zdjęcie na końcu postu) i ciasno zawinąć ją ciastem. Ciasto dobrze podociskać, przekroić pasztecik na pół i każdy ponacinać z góry, po czym przełożyć na blaszkę. Tak postępować z kolejnymi kiełbaskami, aż do wykorzystania wszystkich i całego ciasta francuskiego. W miseczce rozbełtać jajko i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem i majerankiem. Każdy pasztecik posmarować

Passions hobbies life