Camembert z żurawiną i piernikami w cieście francuskim

Camembert z żurawiną i piernikami w cieście francuskim

Camembert z żurawiną i piernikami w cieście francuskim

Paczuszki z ciasta francuskiego, a w nich rozpuszczony ser camembert z sosem ze świeżej żurawiny z dodatkiem aromatycznych pierników. Wykwintne danie w sam raz na kolację we dwoje przy winie. 2 sery camembert 200 g żurawiny świeżej 1/4 szklanki wina czerwonego 1/4 szklanki cukru trzcinowego 1/4 szklanki soku z pomarańczy 7 lukrowanych pierników Uszatek Kopernik Toruń 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 małe jajko Świeżą żurawinę najlepiej wcześniej przemrozić. Zamarzniętą wsypać do garnka, dodając cukier, wino ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, piernik, sosy, kolacja, walentynki, przekąski, przystawki, przekąska, przekąski na ciepło

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.