ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:47/509)

Roladki z francuskiego ciasta z salami 81

imprezy i potańcówki. Jak zawsze w takich sytuacjach biegnę Wam z pomocą i podrzucam pomysły na efektowne, ale proste do przygotowania karnawałowe przekąski. Dziś zapraszam Was na roladki z francuskiego ciasta z salami. Do tego dania wykorzystam gotowe ciasto francuskie, plasterki salami i czarne oliwki. Wszystko razem zwiniemy w rulon, a potem pokroimy. Powstaną nam piękne zawijaski, które wystarczy tylko(...)oraz byli skłonni do rekomendacji tej marki swoim znajomym i przyjaciołom. Salami z Sokołowa zajęło także pierwsze miejsce w kategorii „Stosunek jakości do ceny”.   Roladki z  z francuskiego ciasta z  salami Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 opakowania  Salami w obsypce Sokołów 1 opakowanie ciasta francuskiego kilkanaście czarnych oliwek suszony tymianek sól ostra czerwona papryka

Kulinarne przygody Gatity
Zupa dyniowa 36

dyni 1 cebula 1 papryka czerwona (150 g) 750 ml bulionu 1-2 łyżki masła szczypta pieprzu Cayenne pieprz, sól do smaku 1 łyżeczka słodkiej papryki Dodatkowo: ciasto francuski szynka parmeńska lub ser żółty zioła prowansalskie ser parmezan lub jogurt grecki i słonecznik łuskany Przygotowanie: Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać pokrojoną w niewielkie kawałki dynię oraz paprykę czerwoną(...)minut i zalać wszystko letnim bulionem. Gotować na małym ogniu około 15 – 20 minut do czasu, aż warzywa będą miękkie (mieszając od czasu do czasu). W między czasie pokroić ciasto francuskie w paski, na każdy kawałek ułożyć ser lub szynkę zawinąć w ruloniki, posypać ziołami i zapiec w piekarniku przez 15 minut w 200 stopniach. Zupę należy przed podaniem zmiksować

KuchniaWeDwoje.pl
Pie z kurczakiem i pieczarkami 90

gotowaniu rosołu zostało mi trochę gotowanego mięsa i Chciałam je jakoś fajnie wykorzystać. Zdecydowałam się zrobić pie z kurczakiem i pieczarkami . Taki pie [paj], czyli zapiekanka pod ciastem francuskim, to świetny pomysł na wykorzystanie mięsa rosołowego. Na blogu możecie znaleźć przepis na pie z kurczakiem i porem . Tym razem postanowiłam połączyć mięso z kurczaka z pieczarkami i aromatycznymi ziołami(...)przygotowania takich zapiekanek używam gotowego ciasta francuskiego, dzięki czemu danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Gorąco polecam pie z kurczakiem i pieczarkami, bo jest pyszny! Pie z kurczakiem i pieczarkami Składniki:  mięso rosołowe, obrane z kości i rozdrobnione 500g pieczarek (lub więcej w zależności od ilości mięsa) 1 cebula 2 ząbki czosnku 100ml rosołu 2 gałązki świeżego tymianku

Codzienne Gotowanie
Tarta z pieczarkami i porem. 42

Tarta z pieczarkami i porem. Ta pyszna tarta pieczarkami , jajkami, serem i porem to znakomita opcja na obiad. Miękka, maślana skórka z ciasta francuskiego sprawia, że tarta z pieczarkami i porem jest znakomitym pomysłem na obiad. Nadzienie tarty jest ekstra serowe i bardzo pyszne. Jeśli szukasz znakomitego pomysłu na szybki obiad to tarta z pieczarkami i porem będzie idealnym rozwiązaniem(...)kwas foliowy. Składniki mineralne to: selen miedź, jod, żelazo, magnez, sód, cynk, potas. Zawierają także błonnik i białko. Składniki jakie będą potrzebne: – 1 arkusz ciasta francuskiego – 200 g pieczarek – biała część pora – sól, pieprz – ½ łyżeczka gałki muszkatołowej – ½ łyżeczki kurkumy – 3 jajka – 125 ml mleka – 125 ml śmietany – pęczek szczypiorku

Zdrowy Styl Joanny
Morelowa tarta Tatin 91

Składniki na tartę Tatin z morelami 30 – 40 dag moreli 1/2 szklanki cukru (może być biały lub jasny trzcinowy) 1/3 szklanki wody 1 łyżka masła 2 arkusze ciasta francuskiego Morele umyć i podzielić na połówki i wyciągnąć pestki. Cukier wsypać na suchą patelnię, podgrzać, rozpuścić i zrobić karmel. Dolać wodę, wszystko wymieszać i chwilę gotować. Zdjąć z ognia i dodać(...)masło. Do gorącego karmelu dodać morele i dusić ok. 3 min. Ciasto francuskie lekko rozwałkować i wyciąć dwa krążki wielkości naczynia, w którym będzie pieczona tarta. Na spodzie formy ułożyć podduszone morele i zalać je resztą sosu karmelowego. Dokładnie przykryć krążkami ciasta francuskiego. W cieście zrobić 1 – 2 otwory nożem, tak aby mogła wydostać się para. Piec

Gotujemy i jemy
parówki w francuskim ćieście:Airfryer hd9240/30 239

zdrowe odżywianie również mojej rodzinki skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja troche przepisy zmieniam "po swojemu" ciasto francuskie rozwinąć i podzielić ostrym nożem na 18 pasków, każdy posmarować pędzelkiem maczanym w keczupie krótką parówkę przeciąć wzdłuż na połowę, położyć na brzegu paska i zawijać spiralnie / jeśli(...)połówkibr> Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ parówki włożyć do kosza i ustawić 10 minut, jeśli ciasto jest za blade i mało wypieczone to ustawić jeszcze na 5 minut ciasto francuskie tak pieczone jest chrupiące a parówki w nim smaczne............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Szarlotka francuska – ciasto w 10 minut 194

robi się szybciej. Przyszykowanie tej szarlotki zajęło mi dosłownie 10 minut – zrobiłam ją między gotowaniem zupy i drugiego dania. Prosta, szybka, elegancka i okrutnie aromatyczna. Potrzebujecie jeszcze jakiejś zachęty? Ciasto francuskie to genialny wynalazek. Najbardziej genialny jest fakt, że można dostać je w każdym większym sklepie i mieć w swojej lodówce zawsze. A nigdy nie wiadomo kiedy i do czego(...)mało. Nie ukrywajmy – samo w sobie jest do zrobienia pracochłonne i wymagające – dobrze móc się posiłkować gotowcem. Rozgrzewamy piekarnik do 200⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Pamiętajcie, że ciasto francuskie to ciasto wysokotłuszczowe i powinno być wstawiane lodowato zimne do mocno rozgrzanego piekarnika – wtedy macie pewność że ciasto urośnie wysokie i zostanie bardzo, bardzo kruche, ze swoją charakterystyczną, płatkową

Karo in the Kitchen
Wigilijne babeczki z kapustą i grzybami. 69

jest niedoceniana – wielka szkoda. Dobrze, że w okresie Świąt Bożego Narodzenia wykorzystujemy ją do przygotowania pysznych dań . Zamiast tradycyjnych krokietów z kapustą i grzybami możemy podać pyszne babeczki z ciasta francuskiego wypełnione pysznym farszem z kapusty i suszonych grzybów . Babeczki są dość łatwe do zrobienia i doskonale sprawdzą się na wigilijnym stole. Marchewka ma szerokie zastosowanie w kuchni jest znana(...)marchewka – 150 g suszonych grzybów – 1 cebula – olej do smażenina – woda po moczeniu grzybów – sól, pieprz – 3 listki laurowe – 3 opakowanie ciasta francuskiego Grzyby namaczamy w wodzie i pozostawiamy najlepiej na całą noc. Nie odlewajmy wodę po moczeniu grzybów. Kapustę kiszoną odciskamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą jeśli jest za kwaśna. Dobrze odciśniętą

Zdrowy Styl Joanny
SZYBKIE PRZEKĄSKI IMPREZOWE + FILMIK 146

Pyszne przekąski imprezowe gwarantują dobrą zabawę, dzisiaj moja wersja przygotowania       rozmaitych pyszności.        PRZYSMAKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO :   2 opakowania ciasta francuskiego kilka parówek kilka kabanosów 100 g żółtego sera  ketchup     SAŁATKA Z KURCZAKA I ANANASA :  1 pierś z kurczaka 4 plastry ananasa 100 g szynki w plastrach(...)KORECZKI NA POMARAŃCZY :  1 pomarańcza  150 g sera pleśniowego 100 g kabanosów 50 g oliwek 100 g winogrona 50 g pomidorków koktajlowych PRZYGOTOWANIE :  Ciasto francuskie rozwijamy, tniemy na kawałki, zawijamy parówki, nacinamy i zlepiamy brzegi. powstanie okrąg. Układamy na blaszce z piekarnika. Kabanosy owijamy paseczkami ciasta, przekładamy an blaszkę.  Na połowie płatu ciasta francuskiego rozsmarowujemy ketchup

Kulinarne Fantazje Marioli
Bardzo proste ciastka – czekoladowe roladki – a wystarczą tylko 4 składniki 115

ciasto francuskie 1 czekolada gorzka 1 łyżka masla kakao do posypania przygotowanie czekoladę roztopić razem z masłem i odstawić do ostygnięcia, ciasto francuskie rozłożyć rozwałkować i zaznaczyć sobie gdzie jest środek wzdłuż. Na ciasto francuskie wylewamy czekoladę zimną i rozsmarowujemy, posypujemy kakao. Teraz zwijamy z jednej strony do połowy w rulonik a potem z 2 strony zwijamy i dajemy

Moje Wyroby
Ciastka francuskie z serem 17

Prosty i smaczny deser czyli ciastka francuskie z serem.  Dzięki wykorzystaniu gotowego ciasta francuskiego przygotowanie ich jest dziecinnie proste i bardzo szybkie! Idealny deser do popołudniowej kawy. Polecam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciastka francuskie z serem: 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 250 g twarogu półtłustego 3 łyżki cukru 1 żółtko 1 jajko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Ciasto(...)francuskie rozwijamy na blacie kuchennym i dzielimy na 8 prostokątów. W międzyczasie do miksera (blendera) wrzucamy twaróg, żółtko i cukier. Wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na każdy prostokąt dajemy łyżkę farszu i zawijamy w trójkąt (jak na zdjęciach), rogi ciasta przygniatamy widelcem, aby lepiej się trzymało. Dodatkowo robimy dwa nakłucia ostrym nożem na każdej kieszonce. Gotowe ciastka układamy

Gotuj z Prezesem
Zapiekane kiełbaski 85

Zapraszam na pyszną przekąskę. Frankfuterki od Duda  owinięte ciastem francuskim super wyglądają i smakują. Polecam Składniki: 500 g frankfuterek parzonych 1 op. ciasta francuskiego 1 jajko sezam sól Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i tniemy na 1 cm paski. Bierzemy kiełbaskę i owijamy ją ciastem francuskim tak aby jeden koniec ciasta nachodził na drugi. Blaszkę wykładamy papierem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Kremówka błyskawiczna 82

Kremówka błyskawiczna , kremówka na tak zwaną ostatnią chwilę. W niecałą godzinę mamy pyszne ciastka z kremem budyniowym. Kremówki z „półproduktów”, oczywiście jeżeli mamy czas, proponuję przygotować samodzielnie ciasto francuskie i krem . 2 opakowania ciasta francuskiego (oczywiście najlepsze jest ciasto francuskie z masłem), 1 opakowanie budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 14 g żelatyny, cukier puder do posypania(...)ciasta. Ciasto upiec według przepisu na opakowaniu. Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Żelatynę wsypać do miseczki, wlać 50 ml letniej wody i dokładnie wymieszać. Miseczkę wstawić do garnka z gorącą wodą i podgrzewać (nie gotować). Mieszać aż żelatyna się rozpuści. Budyń zacząć ubijać, powoli dodawać rozpuszczoną żelatynę. Ubijać, aż masa zrobi się pulchna. Masę wyłożyć na upieczony płat ciasta

królestwo garów
Świąteczka choinka do zjedzenia na 6 sposobów! 60

rodzaje ciasta i 4 różne nadzienia! Czyli choinka na słodko i słono :) Dla każdego coś dobrego! Nadzienie cynamonowe, makowe, z powideł śliwkowych, a może na słono z czosnkiem? Wypróbuj każdą opcję! CIASTO Ciasto francuskie Pierwszym rodzajem ciasta jest... ciasto francuskie. Takie, gotowe ze sklepu. Kupujecie jedno, rozwijacie i nakładacie dwie części na siebie. Wycinamy z niego trójkąt z nóżką(...)wersji na słono dowolnymi nasionami. Ciasto francuskie pieczemy ok. 20 min. w 200 stopniach. Ciasto kruche Drugim rodzajem ciasta, które można użyć jest ciasto kruche. W wersji na słodko dodajemy do ciasta 3 łyżki cukru pudru, a wersji słonej 0,5 łyżeczki soli. Składniki na ciasto kruche: 2,5 szkl. mąki pszennej 120 gramów masła 1 jajko 1 łyżeczka śmietany

Czarnawisienka
Zapiekanka ze szparagami i sosem beszamelowym na cieście francuskim 120

okazji mam dla Was smaczną i szybką w przygotowaniu  zapiekankę ze szparagami, pomidorami i porem na kremowym sosie beszamelowym.  Do przygotowania tego przepisu użyłem gotowego ciasta francuskiego. Uważam, że kupne ciasto dużo nie odbiega od tego samodzielnie przygotowanego, a na pewno zaoszczędzicie mnóstwo cennego czasu. W końcu gotowanie ma sprawiać nam przyjemność dlatego warto czasem skorzystać z udogodnień(...)Składniki na blaszkę o wymiarach 40 cm x 30 cm Koszt przygotowania: 26,00 zł SKŁADNIKI na zapiekankę ze szparagami: 500 g świeżysz szparagów 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (ok. 275 g) 1 por 2 pomidory 2 łyżki tartego parmezanu natka pietruszki sól, pieprz dodatkowo: 1/2 cytryny (do gotowania szparagów) masło (do wysmarowania formy) SKŁADNIKI na sos beszamelowy

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania