ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:55/509)

CIASTO FRANCUSKIE Z TOFFI I GRUSZKAMI 163

przyszło do głowy! Dzisiaj coś w sam raz na chłodny poranek do kawy. W sumie to każda pora dnia będzie odpowiednia na te jesienne poduszeczki. SKŁADNIKI : ciasto francuskie – 1 opakowanie gruszki – 3 sztuki budyń o smaku toffi – pół opakowania – 20 gram mleko 2% – 150 ml cynamon jajko – 1 sztuka PRZYGOTOWANIE : W garnku zagotować 100 ml mleka. Do szklanki wsypać(...)żeby nie zostały żadne grudki. Użyłam budyniu z dodatkiem cukru. Niektóre są bez więc radzę dodać do smaku według uznania. Wlać do garnka, gotować przez chwilę cały czas mieszając. Ciasto francuskie odwinąć i podzielić na 8 kwadratów. Gruszki obrać i wydrożyć z nich gniazda. Pokroić na kawałki, nałożyć po trochu na środek każdego kwadratu. Na gruszki dodawać po łyżce budyniu

kuchniabellissima.wordpress.com
Ciasto francuskie z pieczarkami i cebulką 58

Ciasto francuskie z pieczarkami i cebulką to bardzo szybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na imprezach. Składniki: ciasto francuskie pieczarki cebula jajko olej sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Cebulkę pokroić, podsmażyć z pokrojonymi pieczarkami. Ciasto francuskie pokroić na kwadraciki i nałożyć na nie ostudzony farsz. Z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni(...)minut. Autor przepisu: Iwona Popielarczyk Artykuł Ciasto francuskie z pieczarkami i cebulką pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Crostata serowo kokosowa 182

Zapraszam :)  Składniki : 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego 1 opakowanie ciasta francuskiego Masa serowo kokosowa : 200 g sera białego pół tłustego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1 cukier waniliowy około 100 / 150  g wiórek kokosowych  4 łyżki jogurtu naturalnego Wykonanie : Blaszkę do tart wysmarować margaryną , ja swoją wyłożyłam papierem żeby po upieczeniu dobrze się wyjmowała. Ciasto kruche rozwałkować(...)wyciąć koło wielkości blaszki . Wyłożyć blaszkę  ciastem . Z ciasta francuskiego wyciąć radełkiem cieniutkie paseczki i zapleść z nich warkocz , brzegi ciasta posmarować jajkiem i przykleić warkocz z ciasta francuskiego. Ser zmielić, dodać cukier , cukier waniliowy i żółtka , wszystko dobrze utrzeć. Dodać jogurt i wiórki kokosowe , wymieszać . Białka ubić , dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć na ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 121

Szparagi w cieście francuskim to wspaniała propozycja na obiad,kolację bądź wykwintną przystawkę na majowe imprezki.     Tą potrawę robi się błyskawicznie więc jest wprost idealna. W sezonie szparagowym to pozycja obowiązkowa. Składniki na 6 porcji: opakowanie gotowego ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów 6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej  ser parmezan bądź inny ulubiony jajko do posmarowania ciasta sól,pieprz(...)Szparagi myjemy,suszymy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Ciasto francuskie dzielimy na 6 równych kwadratów,każdy z nich posypujemy serem. Jednym plastrem szynki owijamy trzy łodygi szparagów, układamy na cieście francuskim po skosie. Całość dokładnie zwijamy zlepiając końcówki. Na końcu smarujemy roztrzepanym jajkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 st.C na ok 25 min,aż będą rumiane

Niespełnione zdolności kulinarne
Francuska tarta z serem i gruszkami 270

Moje ulubione połączenie smaków: kruchutkie ciasto francuskie, serowo-budyniowe nadzienie i owoce. Całość posypana chrupiącymi migdałami. To doskonały jesienny deser do kawy.  Tartę zrobicie w pół godziny, dlatego warto mieć w lodówce zapas ciasta francuskiego i przygotować ją gdy przyjdzie nam nagła ochota na coś słodkiego ;) 220 g ciasta francuskiego 3 gruszki  garść płatków migdałowych Masa serowa

Smakołyki Asi
Wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego na ostro 178

Dzień dobry w nowym roku ;) Bardzo często korzystam z gotowego ciasta francuskiego. Zapytacie pewnie dlaczego z gotowego? Dlaczego sama nie zrobię? Odpowiedź jest bardzo prosta, ponieważ na co dzień tak jest mi wygodniej. Wystarczy wyjąć z opakowania i gotowe.  A że do takiego ciasta pasuje wszystko. możemy zrobić je na słodko, na słono i jak tylko chcemy(...)jako przekąska sylwestrowa postanowiłam przygotować wytrawne ślimaczki. Przygotowanie zajęło mi ok 10 minut a pieczenie 15 i mogliśmy się zajadać. Składniki na 15 ślimaczków: 1 opakowanie ciasta francuskiego takie około 300 gram 150 gram salami z pieprzem 3 czubate łyżki sosu chili, można więcej 150 gram sera sałatkowego typu feta kukurydza konserwowa około 4 łyżki garść posiekanej natki pietruszki

Życie zaczyna się w kuchni
ŁOSOŚ Z POREM 104

Łosoś w cieście francuskim z porem w nieco innym wydaniu. Tak podany może być ozdobą nie tylko świątecznego stołu.    świeży łosoś atlantycki ( filet ze skórą ) 250 g 1 por 1 pomidor koktajlowy 2 ciasta francuskie po 275 g sól, pieprz cytrynowy , sok z cytryny olej do smażenia jajko do smarowania    Por pokrój w małe kawałki(...)siatkę z drugiego ciasta na środku ryby i rozsuń ruloniki. Pomiędzy rulony rozłóż kawałki łososia. Pomidorka umieść w górnej pętelce. Sąsiadujące dwa boczne rulony zwiń w spiralę i dwa dolne na ogonie.   Potem zwiń pozostałe rulony. Ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w 210 C około 25 minut.   Z wycinków zostanie nam sporo ciasta francuskiego. Wystarczy na jeszcze jedną

Smaczne moje
PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI 94

Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia a przy tym smaczne paszteciki z ciasta francuskiego. Doskonała przekąska imprezowa, dodatek do wigilijnego barszczu, takie na jeden kęs ;)  Przepis jest tak naprawdę bardzo prosty, wystarczy tylko mieć pod ręką ciasto francuskie i pieczarki. Wystarczy chwila na ich przygotowanie. Składniki: * 500 g pieczarek * 1 opakowanie ciasta francuskiego * 1 cebula * 1 jajko * odrobina oleju(...)posypania pasztecików Wykonanie: Pieczarki i cebulę drobno pokroić. Podsmażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć do momentu odparowania soku z pieczarek. Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Podzielić na 3 równe pasy wzdłuż krótszego boku. Na środku każdego paska poukładać pieczarki, brzegi założyć na wierzch farszu, dobrze zlepić łączenie. Odwrócić pasy łączeniem do dołu

Zrób to smacznie
Francuskie ślimaczki z szynką i parmezanem 89

Paczkę ciasta francuskiego staram się mieć zawsze w domu. Przydaje się zarówno gdy najdzie ochota na coś słodkiego, jak i słonego, no i jest super przydatne, gdy spodziewamy się gości, a nie bardzo mamy czas na pracochłonne dania. Gotowe ciasta francuskie można kupić w każdym prawie spożywczaku, należy tylko zwrócić uwagę, aby miało w składzie dużą ilość masła. Tym razem(...)przygotowałam wytrawne przekąski z szynką i parmezanem. Szynka doskonale komponuje się ze słono-ostrym serem, a delikatne ciasto francuskie zyskuje smak przez posmarowanie go sosem pomidorowym z ziołami. Wszystko razem tworzy doskonałą kompozycję. duże opakowanie ciasta francuskiego - 375g 8 plastrów szynki 12 plastrów sera gouda 4 łyżki tartego parmezanu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oliwy z oliwek zioła prowansalskie

Krylowa Kuchnia
Tarta caprese z pieczonymi pomidorami - pizza na cieście francuskim 156

Szybka alternatywa do domowej pizzy. Wystarczą 4 składniki : ciasto francuskie, pomidory, czosnek i mozzarella i pyszna tarta gotowa. Polecam z czystym sumieniem. Dobra zarówno na ciepło i na zimno. Pieczone pomidory nadają delikatnego smaku tarcie. U nas zostaje na dłużej i będzie dobrą opcją, kiedy będziemy mieć ochotę na pizzę, a nie będziemy mieć za dużo czasu na jej wykonanie(...)ułożyć czosnek w łupinkach. Wszystko oprószyć pieprzem, ułożyć gałązki tymianku, oregano. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 ° C. Piec ok 15-20 minut. Wyjąć z piekarnika i delikatnie przestudzić. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce, mozzarellę pokroić w plastry. Czosnek wycisnąć na ciasto i równomiernie rozprowadzić po cieście. Na ciasto ułożyć naprzemiennie upieczone plastry pomidora z mozzarellą, zostawiając

CookYourself
Ekspresowe drożdżówki z budyniem i borówkami 175

tego, że ciasto musi pewien czas odpocząć, by nam wyrosło i ciasto było elastyczne. Smaku nic nie przebije, ale jest świetny sposób,by drożdżówki przygotować w skróconym czasie z ciasta francuskiego, które jest niezwykłym wynalazkiem w kuchni. Sprawdza się w kuchni słodkiej jak i wytrawnej. Ciasto francuskie, budyń i owoce to genialne połączenie. Można je zrobić szybko, tanio i cieszyć(...)się słodyczą smaku. Ekspresowe drożdżówki z budyniem i borówkami ciasto francuskie 2 op. budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1 op. mleko 500 ml. cukier 2 łyżki masło 2 łyżki cukier puder do obsypania borówki 300-400 g.  Budyń przygotować według wskazówek na opakowaniu, dodając na końcu masło. Mieszać do rozpuszczenia. Odstawić do ostygnięcia.  Ciasto francuskie wyłożyć

Kuchnia Paulettes
Pieczeń rzymska w cieście francuskim 92

się znaleźć tyle czasu, by dodać przepisy na wszystkie ciekawe potrawy, które ostatnio przyrządzałam Dziś chcę podzielić się przepisem na pyszną i delikatną pieczeń rzymską pieczoną w cieście francuskim, która w wersji na ciepło idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Natomiast na zimno, polecam podawać na śniadanie zamiast kanapek lub jako ciekawą przekąskę na wszelkiego rodzaju przyjęcia i imprezy. Składniki(...)musztardy miodowej – garść drobno posiekanej pietruszki – 3 ząbki czosnku – zioła i przyprawy wg smaku ( u mnie sól, pieprz, kurkuma, czubryca żółta, papryka słodka) – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 2 łyżeczki sezamu – 4 jajka ugotowane na twardo – 1 jajko do posmarowania ciasta Mięso włożyć do dużej miski ( najlepiej zmielić samemu razem z cebulą i czosnkiem

Smaki Armine
Tarta z jabłkami na cieście francuskim 184

Ciekawostka dla amatorów ciasta francuskiego i słodkości podawanych w oryginalny sposób. Zapraszamy do wspólnego pieczenia!:) 45 minut 5 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 duże jabłka 50 g masła 50 g cukru pudru 1 jajko 50 g mielonych migdałów 1 czubata łyżka mąki 1 łyżka likieru amaretto lub 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego lub waniliowego Wykonanie: Przygotowujemy 2 jabłka. Obieramy, usuwamy gniazda(...)minut). Dodajemy resztę składników, tj. likier, migdały oraz mąkę i łączymy składniki mieszając łyżką. Nagrzewamy piekarnik do 200 st. Okrągłą lub każdą inną foremkę wykładamy papierem do pieczenia i ciastem francuskim. Wykładamy na wierzch przygotowaną masę i układamy na niej na zakładkę jabłka. Pieczemy na złocisty kolor ciasta francuskiego przez ok. 25-30 min.   SMACZNEGO

Ania i Marcin gotują
Ciasteczka ze szpinakiem z ciasta francuskiego. 122

Witajcie :) Lubicie ciasto francuskie ? My bardzo i wszelkie różne pomysły z nim związane. Dzisiaj pomyśleliśmy, że ciasteczka nie na słodko, tylko z innym nadzieniem, będą na pewno wyśmienite. Wiadomo przecież, że ciasto francuskie pasuje do wszystkiego. Tak też zrobiliśmy i wyszły przepyszne wspaniałe roladki. Przepis bardzo prosty, zobaczcie sami :)   Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, do tego sos imbirowy(...)kalarepą (4 osoby) Składniki: 2 ciasta francuskie 1 opakowanie szpinaku typu brykiet 10 średnich pieczarek 1 cebula 15 dkg żółtego sera oliwa z oliwek pieprz, sos sojowy grzybowy, oregano, bazylia, czarnuszka Szpinak odparowujemy dobrze na patelni, aby pozbyć się wody. Odstawiamy i odciskamy nadmiar wody, jeśli jeszcze jest. Pieczarki i cebulę kroimy w grubszą kostkę i przesmażamy razem na oliwie

vegetanie

Proponowane wyszukiwania