ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:57/509)

Tarta szparagowa 49

Zielone szparagi z dodatkiem sera Parmezan i orzechów włoskich zapieczone na cieście francuskim – moja propozycja na szybką przekąskę. Zielone szparagi są delikatnym warzywem przez co 30 minut w piekarniku na upieczenie tary wystarczy w zupełności. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Tarta ze szparagami Składniki na tartę szparagową. opakowanie ciasta francuskiego(...)cieście uprzednio posypanym połową orzechów i sera. Na rozłożone szparagi wysypać pozostałą część sera i orzechów. Całość oprószyć odrobiną soli. Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza. Włożyć tartę i piec przez 30 minut . Tarta ze szparagami Warto wiedzieć robiąc tartę szparagową. Użyłam prostokątnej formy do pieczenia o wymiarach 37 na 26 centymetrów. Szukasz przepisów na tarty na cieście francuskim? Jeśli

MeCooks
Menu na imprezę – propozycje przepisów 242

znać, jak smakowało! Smacznego i dobrej zabawy! Przekąski Koreczki imprezowe Pieczona ciecierzyca z puszki – zdrowa przekąska Domowy popcorn z masłem i serem, papryką i czekoladą | 3 rodzaje Ślimaczki z ciasta francuskiego z kiełbasą i serem Paluchy z pesto bazyliowym i parmezanem Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami Na ciepło Pieczone udka z kurczaka Ślimaczki z ciasta(...)pieczarkami i serem Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem pomidorowa – z pieczonych pomidorów Zupa krem cebulowa Na słodko Faworki z ciasta francuskiego Owocowy deser z nasionami chia FIT kulki owsiane z daktylami i orzechami Wściekła szarlotka Babci Zosi Galaretka z cydru Truskawki w czekoladzie Tarta z jabłkami na cieście francuskim Sałatki

Kuchnia Bazylii
Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem i brokułami 34

Przepis na tartę obiadową z kurczakiem, brokułem, serem i innymi dodatkami. Składniki ciasto francuskie brokuł (podzielić na różyczki i sparzyć) pierś z kurczaka (pokroić w kostkę dodać sól, pieprz i usmażyć) pieczarki (pokroić i usmażyć z dodatkiem soli i masła) pomidorki koktajlowe (kilka szt. na wierzch) ser żółty (zetrzeć) 2 jajka śmietana ukwaszona lub słodka 200 g Przygotowanie Formę wysmarować(...)wykleić gotowym ciastem francuskim. Dno lekko ponakłuwać widelcem. Dodać wszystkie przygotowane wcześniej składniki. Brokuł, pieczarki, kurczak. Jajka roztrzepać wraz ze śmietaną, dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku można też użyć ziół ale to według uznania. Gotową mieszanką zalać składniki co spowoduje że podczas pieczenia wszystko się razem połączy. Na wierzch dodać kilka pomidorków przeciętych na pół i zasypać wszystko

Wasze Przepisy
Rogaliki wytrawne (serowe) z ciasta francuskiego 120

Błyskawiczne w przygotowaniu rogaliki, pod warunkiem, że mamy gotowe ciasto francuskie, które uwielbiam. Te rogaliki, to doskonała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Zrobiłam je z nadzieniem serowym z dodatkiem kurkumy i czosnku, wyszły pyszne. Spróbujcie Składniki: – 1 opakowanie ciasta francuskiego – 200g delikatnego twarogu półtłustego – 100g sera feta – 100g twardego sera żółtego (u mnie(...)posypania ( u mnie czarnuszka) Ser żółty i fetę zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać twaróg, jedno jajko, kurkumę i czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie wyjąć z opakowania, rozwinąć, pokroić na trójkąty. Na każdy trójkąt wyłożyć nadzienie serowe i zawinąć od szerszej do węższej strony, formując na koniec rogalik. Należy zlepić końce ciasta, aby podczas

Smaki Armine
Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem na lekkiej sałatce 97

Łososia można jeść na wiele sposobów :) Jedną z ulubionych form podania łososia to własnie ten zapiekany w cieście francuskim. Zawsze delikatny, a z ulubionymi dodatkami, tworzy harmonijną formę obiadu. Spróbujcie :)     Składniki: płat łososia 500g szpinaku 6 pomidorów suszonych 2 zżbki czosnku płat ciasta francuskiego garść sałaty pomidor 3 rzodkiewki pęczek szcypiorku dymka 2 łyżki oliwy bazylia pieprz czerwony(...)przez ok 5 minut. Pod koniec duszenia ( po wyparowaniu wody ze szpinaku) dodajemy pokrojone w plastry pomidory suszone. Solimy i pieprzymy do skamu. Z łososia usuwamy skórkę. Rozkładamy płat ciasta francuskiego na pergaminie wyłożonym na blaszce ( nie musimy smarować tłuszczem). Rozsmarowujemy szpinak dokładnie po całym płacie zachowując ok 0,5cm wolnej przestrzeni przy obrzeżach. Wzdłuż jednego boku przez całą długość

ChilliJemy
Beczki z gotowego ciasta francuskiego – przekąska na imprezę 56

gotowego ciasta francuskiego można wiele wyczarować. Przykładem mogą być takie “beczki”, które można wypełnić ulubioną pastą warzywną albo owocami. Świetnie prezentują się na imprezowym stole i pysznie smakują. Polecam Z gotowego ciasta francuskiego polecam również ślimaki pizzowe , gruzińskie chaczapuri , pierogi z tofu i ze szpinakiem , paszteciki z pieczarkami . Z kolei ze słodkości polecam b aklawę z orzechami włoskimi , proste(...)iastka z jabłkami , rogaliki z czekoladą . Składniki: Ciasto: świeże gotowe ciasto francuskie ze sklepu (u mnie w rozmiarze 25 x 50 cm, 375 g) Nadzienie: guacamoli humus z grillowaną papryką baba ganoush pasta z bakłażana pasta buraczkowa ulubione owoce pokrojone w kostkę świeże zioła np. kolendra, natka pietruszki lub koperek Dodatkowo: 1 łyżka mleka roślinnego 2 łyżki oleju roślinnego Wykonanie

Lamarida.pl
CREMESCHNITTEN, KREMOWA SZNYTA 134

cegiełkę w budowie całego ciasta. Wszystko jest tu niezbędne, każda z warstw w połączeniu z resztą tworzy nierozerwalną całość. To ciacho, to rozkosz dla podniebienia. I choć dolna warstwa ciasta francuskiego sprawia mały problem przy krojeniu, to zapewniam, że jest niezbędna. Rozważałam już opcję dolnej warstwy ciastek, ale domownicy orzekli, że w żadnym wypadku, tak jest idealnie. U mnie blaszka(...)33x23cm Składniki: 1) ciasto francuskie (u mnie świeże) 2) masa budyniowa:  - 220g masła  - 2 budynie waniliowe  - 2 żółtka  - 100g cukru  - 800g mleka  - 1 łyżka cukru waniliowego  - ekstrakt waniliowy 3) masa śmietanowa:  - 350g śmietany kremówki (u mnie 30%)  - 350g mascarpone  - 3 łyżki pudru  - 5g żelatyny +30ml wody 4) 150g

Smaczne Zdrowe
Francuskie pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu 97

gotowego świeżego ciasta francuskiego można wiele pyszności wyczarować… Tym razem proponuję Wam smakowite pierogi ze szpinakiem i wędzonym tofu. Świetna wytrawna przekąska na imprezę czy pomysł na lunch do pracy. Polecam Inną wytrawną propozycją przekąski z gotowego ciasta francuskiego to paszteciki z pieczarkami . Natomiast w wersji na słodko polecam ciasteczka z kremem i oowcami , z jabłkami , rabarbarem albo rogaliki(...)czekoladą . Składniki: Ciasto: gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie w rozmiarze 25 x 50 cm, 375 g) Nadzienie: 300 g świeżego szpinaku 1 niewielka cebula 4 ząbki czosnku 180 g wędzonego tofu 1 łyżka sosu sojowego pieprz i sól do smaku 1 łyżka oleju do smażenia Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Cebulę i czosnek obieramy i drobno

Lamarida.pl
Francuskie przekąski z pastą i oliwkami 59

Przekąski na jeden ząb. Szybkie, proste z ciasta francuskiego. Jako nadzienia użyłam serka puszystego i buraczków mini. W połączeniu z kabanosami długo dojrzewającymi pycha. Na imprezę, jako dodatek do seansu filmowego polecam. 1 arkusz ciasta francuskiego 200 g serka śmietankowego 1 szklanka buraczki z zalewy mini sól, pieprz koperek suszony papryka czerwona 1 kawałek ogórka  zielonego 10 oliwek czarnych(...)natka pietruszki 6 kabanosów małych dojrzewających 5 oliwek zielonych 1 żółtko Z połowy ciasta francuskiego wycinam koła 12 sztuk za pomocą szklanki. Na każda przekąskę przypadają po trzy koła. W ośmiu kołach wycinam za pomocą małej literatki kolejne koła. Powstaną nam obręcze i małe koła które można wykorzystać w taki sam sposób. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, układam cztery koła

wesoła kuchnia
TORT Z CIASTA FRANCUSKIEGO 38

Lubicie ciasto francuskie? My co jakiś czas mamy na nie ochotę a że uwielbiamy krem budyniowy z masłem orzechowym to powstało takie cudeńko 💛 Mam też nagrany filmik z przygotowania! Dlatego wpadajcie na nasz IG ( tuta j) Składniki (śr: 18cm): -2 opakowania ciasta francuskiego Krem budyniowy -400ml mleka kokosowego minimum 82% kokosa (najlepiej Real Thai) -200ml wody -2x40g(...)budyniu z wanilią -180-200g ksylitolu -250g pasty z nerkowców -ok 6 łyżek śmietany kokosowej (stałej części z puszki mleka) -50g oleju kokosowego -sól 1. Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć z jednego arkuszu 2 koła o średnicy 18cm. To samo zrobić z drugim arkuszem. 2. Każde koło upiec w 170’C. Mają być zarumienione oraz wyrośnięte

Candy Pandas
POLĘDWICA A'LA WELLINGTON. 177

Osobiście uważam, że polędwica wyszła baardzo dobra! Nie jest trudna w przygotowaniu, a efektowna, inspirowana tą słynną polędwicą Wellington Gordona Ramsay'a. Jedyną kłopotliwością jest dopieczenie w środku dobrze francuskiego ciasta, dlatego jego warstwa nie może być zbyt gruba, abyśmy nie wyciągnęli z pieca na wpół surowego ciasta. POLĘDWICA A'LA WELLINGTON.  /inspiracja z przepisów Biedronka , podaję ze zmianami(...)polędwicy wieprzowej (w kawałku nie za dużym) opakowanie ciasta francuskiego 200 g pieczarek 8 - 10 plastrów szyki konserwowej sól, pieprz,  łyżka musztardy jedno rozbełtanie jajko olej roślinny do smażenia Polędwicę oczyszczam z białych błonek, płuczę, osuszam ręczniczkiem papierowym. Następnie na rozgrzanym tłuszczu obsmażam z każdej strony  po około 1 minucie. Pieczarki kroję w plasterki, przesmażam do momentu

W kuchni Karmel-itki
Ziemniaczana tarta ze śmietaną, pieczarkami, cebulą i ziołami 96

wierzchnią warstwą, którą stanowi śmietana z pieczarkami, cebulą i natką pietruszki. Mi tarta bardzo smakowała i na pewno zagości ponownie na moim stole. SKŁADNIKI 1 kg ziemniaków 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 1 średnia cebula 100 g pieczarek 1 łyżka masła pęczek natki pietruszki 330 g kwaśnej śmietany 18% 1 jajko przyprawa Vegeta Natur do ziemniaków z ziołami majeranek(...)ogniu. Od momentu zagotowania się wody, ziemniaki gotować 15 minut. Po tym czasie odcedzić je z wody i zostawić do ostudzenia. Formę do tarty o średnicy 26 cm wyłożyć ciastem francuskim podwijając boki do góry. Ziemniaki obrać ze skóry i pokroić w plasterki. Tak przygotowane ziemniaki wyłożyć na cieście francuskim zaczynając od zewnątrz i kierując się do środka. Ziemniaki powinny

Passions hobbies life
Naleśniki z farszem z bobu 210

bobu można zrobić świetny farsz. Ja swoim napakowałam 4 naleśniki, a ponieważ jeszcze został więc resztę włożyłam w ciasto francuskie. Naleśniki były smaczne ciepłe, ale jeszcze lepsze były kiedy zupełnie ostygły. Wytrawne pierogi z ciasta francuskiego jadłam tylko na zimno - były równie smaczne co naleśniki. Dobry pomysł na lato - i naleśniki i pierogi można przygotować wcześniej. Podajemy z dowolną sałatą(...)łyżki koperku 2 łyżki kolendry papryka w płatkach ( u mnie pul biber) sól, pieprz oliwa z oliwek + 6 naleśników (np z   tego  przepisu)  i ewentualnie ciasto francuskie przygotowanie Bób opłukać, zalać wrzątkiem, gotować ok 4 - 5 minut ( dłużej jeżeli jest starszy, sprawdzić czy jest wystarczająco miękki), odcedzić, przestudzić, obrać. Cebule i czosnek drobno posiekać. Kiełbasę pokroić

Stare Gary
Paluchy z ciasta francuskiego 24

gustu. Paluchy fantastycznie sprawdzą się na imprezowy stół. Również takie paluchy można serwować jako dodatek do zup. Najlepiej smakują zrobione samemu. Serdecznie polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego xxl- 300g 100 g żółtego sera lub inny 1 jajko rozmiar L 1/3 łyżeczki suszonego czosnku 1/3 papryki mielonej słodkiej 30 g parmezanu lub innego twardego np. Grana Padano(...)sobą. Jajka rozbełtać i dodać przyprawy. Wymieszać. Ser żółty i parmezan zetrzeć na małych oczkach. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 st.C z funkcją góra – dół ( bez termoobiegu ) Wyciągnąć ciasto francuskie z lodówki. Przekroić wzdłuż na 2 podłużne paski. Jeden z nich posmarować rozbełtanym jajkiem z przyprawami a także oprószyć startymi serami. Wierzch przykryć drugim paskiem ciasta francuskiego i przycisnąć

Olcia gotuje!
Pieczone jabłko w cieście francuskim 113

Weekendowy deser w 30 minut. Świetny pomysł by zaskoczyć.... a roboty naprawdę mało :D SKŁADNIKI ciasto francuskie (pół opakowania XXL) 2 jabłka  cynamon żurawina czekolada  jajko szczypta cukru Jabłka obieramy i drylujemy nie przekrawając ich bo będziemy je faszerować. Ja  używam do jednego żurawinę do drugiego czekoladę. Następnie dokładnie obtaczamy z wierzchu cynamonem .  Jabłka są gotowe(...)zawinięcia w ciasto francuskieCiasto francuskie wyjmujemy z lodówki i przekrajany wzdłuż dłuższego boku na pół.  Połówkę kroimy w cztery paski (szerokości ok 2 cm) Bierzemy kawałek ciasta i zawijamy w nie jabłko , tak żeby paski na siebie trochę nachodziły, wycinamy listki :D Smarujemy rozbełtanym jajkiem ze szczyptą cukru Teraz układamy na blasze z papierem do pieczenia. Piekarnik

MarciochaKucharzy